KESKUSTELUT > RISTIKOT > VANHAT RISTIKOT

11634. Vanhat ristikot

Eki7.8.2024 klo 15:13
Ostin kesäreissulla marketista muutamia ristikkolehtiä ihan tutustuakseni nykylehtiin. Löytyi yksi ihan uusikin lehti, peräti 144-sivuinen ja oli kyllä hintaakin. Näin heti, että ristikot eivät olleet uusia vaan useissa lehdissä aiemminkin julkaistuja. Tästä en löytänyt mitään mainintaa. Ihan laadukkaita ristikoita kylläkin. Kryptot oli pilattu antamalla runsaan aloitussanan lisäksi neljä kirjainta ihan ilmaiseksi. Lehdessä oli paljon erikoistehtäviä, etenkin sudokun eri tyyppejä. kannessa luvattiin, että lehdessä on Riemuristikko, mutta sellaista en monellakaan selauksessa löytänyt. On yksi Jättiristikko, Vaakaristikot 1-16 ja Pystyristikot 1-43. Ehkä tuon puuttuvan Riemuristikon takia vaadin 12,90 julkaisijalta takaisin. Se on norjalainen ja vastaavaa henkilöä ei lehdessä mainita.

Vastaavaa toimittajaa ei löydy toisestakaan lehdestä, joka on eräältä firmalta, joka on ostanut paljon tavaraa aikoinaan oikeudessakin olleelta pirkkalalaisfirmalta. Ei myöskään mainintaa, että lehdessä on ennen julkaistuja ristikoita. Niinpä lehdessä on ristikoita jopa 60-luvulta, fotoissa mm. Eemeli, UKK, KA Fagerholm ja Juha Rihtniemi. Suuri osa vaikuttaa uusilta, mutta pieni silmäily kaataa senkin toiveen.

Tämä onkin asia, joka ikävällä tavalla paljastaa ristikon vanhaksi eikä kustantajalla tunnu olevan mitään hajua, että näin voisi jäädä kiinni. Nimittäin yhdessä ristikossa on vihje 2018 ja vastaus on UUSI. Se on siis alun perin myyty lehteen, joka on julkaistu vuoden 2018 alussa.
2. kp7.8.2024 klo 16:27
Taasko nostaa "piraatti" julkaisija päätään? Nuo vanhat ristikot PITÄÄ VARASTOSTAAN hävittää.
Mutta eipä ne tee sitä.........
3. kp7.8.2024 klo 16:31
Ratkaisijat lopettaisi nopeasti tuollaisen toiminnan, jos ei kukaan ostaisi noita "vanhojen ristikoiden" lehtiä.........
4. kp7.8.2024 klo 16:45
Vastaavaa toimittajaa ei löydy toisestakaan lehdestä, joka on eräältä firmalta, joka on ostanut paljon tavaraa aikoinaan oikeudessakin olleelta pirkkalalaisfirmalta.

Tämäkin on IHAN lainvastaista.
Kustantaja Ei saa levittää toiselle ristikoita... Kuten sanoin lehti pitää hävittää vanhat ristikot varastostaan.
5. kp9.8.2024 klo 10:56
Nuo vanhoista ristikoista kyhätyt paksut opukset näyttää olevan joka suven
riesa. Ratkojilla olisi avain lopettaa tällainen. -Eivät ostaisi niitä. Niissä kaikissa
ratkaisut mukana. Voisi miettiä: "Onko mitään järkeä tuhlata pennosiaan tuollaiseen"?
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *