KESKUSTELUT > MUUT AIHEET > NETTILÖYTÖJÄ

9996. Nettilöytöjä

iso S14.1.2022 klo 10:36
Tänne voi tuupata enemmän tai vähemmän mielenkiintoisia netistä löytyneitä juttuja, jos niille ei löydy tarkemmin aiheeseen osuvaa säiettä.

Esimerkinomaisesti eli esim. Erkin omaisesti todistan että laatijaguru Erkki Vuokila on mielikuvitusolento tai ainakin esiintyy salanimellä. Satuin törmäämään sivustoon
https://namesdir.com
joka etsii annettuun sukunimeen liittyviä etunimiä tai annettuun etunimeen liittyviä etunimiä, kulloisenkin tarpeen mukaan.

Jos sivustoon menee tuolla pääsivun osoitteella, se pyytää:
Type a name or nickname...

Kun tarjoan nimeä Erkki, tulee vastaus:

Erkki given name ...FOUND!
Erkki surname ...FOUND!

Erkki löytyy siis sekä etunimenä että sukunimenä. Halutun vaihtoehdon nimeä klikkaamalla pääsee nimilistaan. Erkki sukunimenä -vaihtoehdolla löytyy 246 erilaista etunimeä. Yksi niistä on Erkki, mikä on aika hullua, ja yksi on Hullu ja sellaista ei ymmärrä Erkkikään.

Sopivalla lisukkeella pääsee suoraan nimilistaan.
https://namesdir.com/F_Erkki
antaa Erkkiin liittyvät sukunimet (Surnames for Erkki). Niitä on 1500 erilaista eikä yksikään ole Vuokila.

https://namesdir.com/S_Vuokila
antaa Vuokilaan liittyvät etunimet (First names for Vuokila). Niitä on 97 erilaista eikä yksikään ole Erkki.

Netistä löytyviin tietoihin voi tunnetusti luottaa, joten Erkki Vuokilaa ei ole olemassa!
2. Ari14.1.2022 klo 12:50
Jotenkin tuo sivusto ei ole täysin tasapainossa. Etunimihaulla minua ei ole, mutta sukunimihaku tuottaa tuloksen. Olisikohan niin, että se rajaa listan pituuden johonkin?
3. iso S15.1.2022 klo 11:57
En ole aivan varma mitä tarkoitit. Pääsivun kautta pääsee etunimeen Ari käsiksi, samoin
https://namesdir.com/F_Ari
antaa listan. Oletko varma että et ole Ari Boy? Tarkista pulssisi, saatat olla Ari Mana! Ehkä olit jäähyllä eli Ari Out. Kaikki listatut vaikuttavat olevan ulkomaisia, varmimmin Ari Madridista.

Listalla on 1500 nimeä, sama määrä kuin Erkkejä, joten vaikuttaa vahvasti siltä että tämä on jonkinlainen systeemin rajoitus. Silmä ei tavoita mitään keinoa päästä listassa eteenpäin.

Ties mistä lähteestä nimet on poimittu. Nimen perässä on yläviitteenä numero (tai sitten ei) ja tämä lienee lähteessä olevien täyskaimojen lukumäärä. Lajittelu näyttää menevän yleisyyden mukaan eli tuon numeron mukaan laskevasti. Tasapelin sattuessa lajitellaan sukunimen mukaan ja yllättäen sekin laskevasti. Ylivoimainen voittaja on Ari Ari, 1935. Viimeisenä on Ari Ganteng, 9. Kaikki yhdeksänkertaisetkaan eivät ole mahtuneet mukaan, harvinaisemmista puhumattakaan. Ilmeisesti Suomesta ei löydy yhdeksää Aria joilla on sama sukunimi, ei ainakaan tämän sivuston käyttämässä lähteessä.

Mallia "etunimi on sama kuin sukunimi" näyttää olevan epäilyttävän paljon. Sukunimi ei ole tiedossa ja silloin sukunimeksi tulee etunimi? Villeiksi syntyneissä kärki on Ville Ville (11), Ville Valo (10) ja Ville Virtanen (8). Heitäkin on liikaa. Viimeisenä eli sijalla 1500 on Ville Hinkka (2).

Numeroa 1 ei nähdäkseni käytetä. Esimerkiksi etunimellä Kustaa löytyy kolme kakkosta, johtajana Kustaa Vaasa, ja muut ovat numeroimattomia. Häntäpäästä löytyy mm. Kustaa Kaheli ja Kustaa Ari. Kaheli on joku ulkomaanpelle, yhtään Kahelia ei Väestörekisterin sukunimihausta löydy. 28 Aria siellä on.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *