KESKUSTELUT > RISTIKOT > SK 13-14/2021

9629. SK 13-14/2021

Elva31.3.2021 klo 22:09
Ekin kakstähtisessä ristikossa ei ollut hankalia kohtia, varsinkin kun olin saanut yksityisopastusta eräästä vihjeestä. Kivaa ratkottavaa.

Juha Neitolan piilis taas vei oman aikansa. Siinä oli runsaasti hienoja vihjeitä. Se ei ole hänen kaikkein hankalimpia, vaikka haasteita on ihan riittämiin.

Lehdestä löytyy myös Ekin kokosivun sokkokrypto.

Kiitokset ja hyvää pääsiäistä laatijoille!
2. Pike1.4.2021 klo 10:14
Olipa ihan valtavan upea Neitolan piilosana! (Huom. en käytä koskaan sanaa huikea.) Ällistyttävää, miten joku osaa laatia tuollaisen mestarillisen luomuksen. Miten voikaan saada risteämään 7- ja 8-kirjaimiset sanat keskenään ja vielä niin, että ratkaisusanat ovat järkeviä ja tavallisia? Vihjeet olivat huippukekseliäitä. Kiitokset Neitolalle - taas!
3. Tuikku1.4.2021 klo 20:02
No jopas oli piilis! Ensi vaikutelma oli: "ei tuu mittään", mutta alkusäikähdyksestä selvittyäni aukeni ps.2. Ja siitä sitten edettiin, mutta hitaanlaisesti. Loppujen lopuksi viimeisenä aukeni ps.3, joka aluksi tuntui käsittämättömältä. Hienoja, haastavia vihjeitä. Kiitos Juha Neitola!
4. JPR2.4.2021 klo 08:41
Ristikkoa ratkoin muutaman tunnin ns yhdellä istumalla ja mikä ettei, ristikko on minun kyvyilleni juuri sopiva eikä nettiä tarvinnut muuhun kuin varmistamiseen. Seitsemän kirjainta puuttuu joten aamukahvin kanssa riittää mietittävää...
5. Jukkis2.4.2021 klo 13:01
Oikein mainio piilosana. Ratkaisuun kuluneen ajan perusteella lähempänä helppoa kuin vaikeaa, mutta kuten näköjään Pikekin on vihdoin ymmärtänyt, piilosanassa sellainen käsite kuin vaikeusaste on aika lailla käyttökelvoton laadun arviointiperuste.
6. PM2.4.2021 klo 14:46
Piilosanan ratkoin jo eilen. Se oli Neitolan taattua laatua, useita uusia piilosanaoivalluksiakin sisältäen. Onnistuin ratkomaan yhdellä istunnolla. Laatija oli laittanut yhden hieman harvemmin esiintyvänkin sanan sinne mukaan. Se oli oma valinta, ei risteävien sanojen sanelema. Piilosanojen vaikeusastemittarina käytän vihjeen ensi lukemisella löytämieni vastaussanojen prosenttiosuutta. Se oli tällä kerralla hieman alempi, joten olisiko tämä jonkin verran SK:n keskimääräisiä haasteellisempi?

Ristikon ja sokkokrypton ratkoin tänään, ilman ulkoisia apuja nekin. Ristikossa esiintyvän yhden, mielestäni hieman harvinaisemman sanan tarkistin, oikeinhan se oli ja käypä ristikkosana. Tuo tietty sana, johon Elva alussa viittaa, on vihjeensä kanssa esiintynyt aiemmin, taisi olla IS:n koviksessa.

Sokkokrypton alussa oli hieman kirjainten hakua ennen kuin oikeat löytyivät. Sokkokrypton ratkomisessa mielenkiintoisia vaiheita ovat alkuunpääsy, jokaisen kirjaimen löytäminen ja viimeisenä sanasto, joka on sangen vaihteleva, monipuolisempi kuin kuvaristikoissa.
7. Heppu3.4.2021 klo 13:28
Näissä SK:n kakkosissa tulee ajoittain lisävaikeutta siitä kun ei tiedä onko vihje tosi kiero vai vain kierohko. Tulee mietittyä liian kovismaisesti kun ratkaisu onkin normitriviaali. Tämä oli minusta jotain kakkosen yläpuolella. Kun on joskus ollut huushollissa Chesapeakelahden noutaja, se joki oli helppo.
8. JPR3.4.2021 klo 17:36
Ristikko taittui päivällä eikä enää puutu kuin kaksi kirjainta mutta ne ovatkin minulle visaisen! Kumra on esiintynyt aiemmin ja silloinkin se jäi auki mutta näillä mennään...
Minulle tämä oli hyvä ristikko ja siitä kiitos!
9. Jiikoo4.4.2021 klo 11:12
Nyt vaati piilis useammankin istunnon, kiitos Juha Neitolan nerouden. Mahtava tehtävä! Hieno juttu, että näitä Neitola-karkkipäiviä on alkanut esiintyä entistä tiuhempaan tahtiin.

Kaksitähtisessä ristikossakin oli kiitettävästi haastetta, ja jokunen kirjain koillisnurkasta puuttuu vieläkin. Mutta kun 15 kirjainta riittää ratkaisuksi, pistin litanian menemään samalla kertaa piiliksen ratkaisuni kanssa – jotta ei vain pääse unohtumaan.

Sokkokrypton jätän mielisuosiolla vikkelämpien aivosolujen askareeksi. Eilen alulle saadussa IS-koviksessa riittää minulle varmasti tekemistä yllin kyllin – jos pääsiäispyhät edes riittävätkään...
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *