KESKUSTELUT > RISTIKOT > APU RISTIKOT 3/2021

9613. Apu ristikot 3/2021

Ritu19.3.2021 klo 17:01
Aurinkoa päivään kaikille saittilaisille pitkästä aikaa! Aurinkoa ei ainakaan näiltä kulmilta puuttunut. Ihan pakko oli roudata jo tuoli terassin tuulettomalle ja aurinkoiselle seinustalle ja siellähän vierähti ulkona lähes kaksi ja puoli tuntia Apuristikoiden parissa. Ja vielähän siitä jäi ratkottavaa tulevillekin päiville.
Teemu Pallosen ja Mäkelän Markun keskiaukeaman vaikeaksi rankattu ristikko (nro 23) ansaitsee tulla täällä mainituksi. Oli paikkoja, kun ajattelin, ettei siitä valmista tänään tule. Valmista tuli ja enemmän kuin hyvä mieli. Monessa kohtaa ratkaisusanoiksi tuli jotain sellaista mitä ei osannut lainkaan odottaa. Niin tuttua ja tavallista, että omat harhaanmenot tuntuivat välillä koomisiltakin. Ristikko oli taasen yksi tämän huippulaatijan hyvänmielen luomuksista!
2. Pike20.3.2021 klo 09:56
En arvosta Avun ristikoita yhtään. Mieheni saa ne ratkottavakseen, kun häneltä eivät vaikeammat onnistu. Kryptoonkin joudun aina sanomaan hänelle avainsanan, että pääsee alkuun. Toisekseen Markku Mäkelän kuvitus on niin kamalaa, etten voi sietää sitä kikkailua.
3. MM20.3.2021 klo 11:45
Tietää tehneensä jotain merkittävää, kun saa huomiota ja palautetta. Harvinaista herkkua.
Mitäänsanomattomista, hajuttomista, mauttomista (kaksoismerkitys) ja standardinmukaisista "Pirkkatuotekuvituksista" sitä ei tulisi.
4. Joutilas21.3.2021 klo 18:14
Minulle Apun ristikot oli uusi tuttavuus. Ratkoin keskiaukeaman, joka oli arvioitu kolmella pyörylällä. Minusta se vastaa noin kahta tähteä Pelikaaneissa ja IS:ssa. Tämä ei suinkaan tarkoita, että ristikko olisi huono. Päinvastoin, se oli mielestäni hyvinkin laadukas, kuten Pallosella aina on tavannut olla. Minä puolestani tykkään Mäkelän hersyvän hauskoista kuvituksista ja voisin toljottaa niitä hihitellen ja ihmetellen monttu auki, vaikka ei olisi ristikkoa lainkaan.
5. Maikku29.3.2021 klo 15:04
Kyllä se taas täyteen tuli, myös 23, vaikka punnertaa piti jonkin aikaa. Mäkelän piirrokset ovat vertaansa vailla. Kyllä ne muiden laatimukset/toteutukset ovat kuivan kalpeita häneen verrattuna. Parkkisen piilosanat ovat minulle liian vaikeita mutta mieheni ratkoo ne, joten kaikki tulee ratkottua. Piilosanoissa vaikeutta tuo sekin että laatija laittaa muutamiin sanoihin enemmän pimeitä kirjaimia kuin avoimia jotka menevät ristiin esim pystysanan kanssa.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *