KESKUSTELUT > MUUT AIHEET > PUHTAASTI ASIAOHJELMAA LÄHETTÄVÄÄ RADIOKANAVAA EI ENÄÄ OLE!

9576. Puhtaasti asiaohjelmaa lähettävää radiokanavaa ei enää ole!

Ari14.3.2018 klo 18:22
Puhtaasti asiaohjelmaa ja puheohjelmaa lähettävää radiota ei siis enää ole. Yle Puhe on aiemmin ollut sellainen, mutta 26.2.2018 lähtien siitä on tullut lähinnä viihdettä ja musiikkia lähettävä kanava ja muistuttaa enemmän yksityisiä musiikkikanavia puhehöpinöineen kaikkineen, mainoskanavien toimituksen kaltaisesti.

Tänään edesmenneen fyysikko ja kosmologi Stephen Hawkingin toive siitä, että tieteestä tulisi kansalle jokapäiväinen arkinen asia, ei tule tällä menolla tapahtumaan. Ikään kuin Ylellä ei olisi tieteeseen ja muuhun asiaohjelmien tekoon haluja tai resursseja, onhan musiikin ja hömpän kertominen toimittajan välityksellä halvempaa kuin tehdä haastatteluja yms. Tämä enteilee tuon kanavan loppumista, tai ainakin nimi pitäisi vaihtaa Yle viihteeksi.

Täällä voisi asiaan yrittää vaikuttaa:
https://www.adressit.com/yle-puheradiosta_pois_mus iikki

Ystävällisin terveisin: radion asiaohjelmien puolestapuhuja.
2. Clas14.3.2018 klo 18:51
Minulle ei enää vuosikymmeniin ole ollut kuin yksi radiokanava, Yle radio 1!
Muita ei siedä kuunnella.
3. Ari20.3.2018 klo 14:25
Kovasti ihmettelen, miksi puheen sekaan pitää taustalla olla jumputusta. Ehän siitä saa mitään selvää, varsinkaan autossa kuunnellessa. Ikään kuin haluaisivat olla nuorisokanava, siinä kuitenkaan onnistumatta. Monelle iäkkäämmälle kuuntelijalle tuollainen sekoitus aiheuttaa sen, että korvat eivät voi erottaa puhetta taustahälystä. Menettävät vain vakiintuneet kuuntelijansa tällä menolla. Moni asia tässä uudistuksessa on vastakarvaan kanavan entisten kuuntelijoiden mielipiteiden kanssa, kuten addressin kommenteista voidaan päätellä.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *