KESKUSTELUT > MUUT AIHEET > HALPISTABLETTI TAIDEMAALAUSTYÖKALUNA

9562. Halpistabletti taidemaalaustyökaluna

Tapio28.2.2018 klo 10:38
Tämä säie on tavallaan jatkoa säikeelle "9369. Ristikon ratkominen tabletilla" ( http://www.sanaristikot.net/keskustelut/?id=9369 ) .

Taideteoksen tekemiseen tabletilla pätee saman peruslainalaisuudet kuin ristikon ratkomiseen tabletilla eli se, että piirtäminen on miellyttävää. Jos niistä on kiinnostunut, tiedot voi kaivaa em. säikeestä.

ibisPaint X -ohjelman näppärin puoli on siinä, että se osaa automaattisesti määrittää kuvakoon kun hakee olemassa olevan kuvan ohjelmaan. Tehtävinen vaihto on näppärää, mistä syystä se soveltuu erittäin hyvin ristikon ratkontaan.

Ristikon ratkomiseen käyttämäni ibisPaint X soveltuu periaatteessa myös taiteen tekemiseen, mutta ei ole siihen tarkoitukseen paras työkalu, koska maalaustyökaluja on varsin rajoitetusti eikä niitä voi lisätä. Tyttäreni pyysi piirtämään eräitä kuvia, enkä löytänyt ainuttakaan itseäni miellyttävää pensseliä.

Maalausohjelmia on lukematon määrä. Viimeksi asensin MediBang Paint -ohjelman. Sen paras puoli on siinä, että voi itse rakentaa siveltimiä, jolloin on mahdollista luoda ihan sellainen maalaustyökalu kuin itse haluaa. Netistä voi hakea runsaasti valmiita siveltimiä. Huonoa on se, että jos haluaa tuoda toisen kuvan, kuvan koko pitäisi olla etukäteen tiedossa eikä kuvaa voi tuoda suoraan ohjelmaan.

Onko jollakulla muita ehdotuksia?
2. Tapio1.3.2018 klo 09:38
En ainakaan toistaiseksi saanut luotua onnistunutta uutta sivellintä MediBang Paint ohjelmalle. Taideohjelmassa olennaisinta on maalaustyökalujen määrittely ja luominen.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *