KESKUSTELUT > RISTIKOT > PALKKIOIDEN MAKSU

8953. Palkkioiden maksu

meester_Henk10.8.2016 klo 10:28
Tervehdys kaikille asianomaisille!

Tuossa on kommentoitu palkkioiden maksuista. Sen kerran, kun joskus olen niitä saanut, ei ole ollut ongelmia. Tosin aikaa on kulunut ja en enää lähetä ristikoiden ratkaisuja (HS, IS, PuPe, Sanasepot), mutta empatiasyistä tässä runoilen:

Tuskin kenenkään talous on näistä "voitoista" kiinni, mutta kai se on se kunnia nähdä oma nimensä aviisissa ristikon ratkaisun tullessa julki. Toki voidaan olettaa, että kun ko. julkaisu ristikoita julkaisee ja niistä vielä lupaa palkkion, niin sen pitää tulla kohtuullisessa ajassa ilmoitetulle tilille. Tämä julkisuus kai lienee useimpien ratkaisuja lähettävien pontimenakin.

Näille lehdillehän palkkioiden maksaminen on pelkää miinusta tuloslaskelmaan. Lehden levikin tuskin kukaan olettaa lisääntyvän ristikoiden myötä??? Vai?

Ihannetilannehan olisi, että kukaan ei lähettäisi ratkaisua, ei tarvita arpojia/tarkastajia eikä palkkioiden maksua.

Jos oletetaan laatijan palkkion olevan muutamia satasia/ristikko (poisluettuna Sanasepot), niin oletan aika lailla marginaaleista puhuttavan.

Miksi kirjoitan, huoleni on se, että toivottavasti tilanne ei huonone, että lehdet alkavat kiinnittää tuotos/panokseen enemmän huomiota. Sehän tietäisi ehkä myös vaativampien ristikoiden poistumista. Oletan, että koviksen laatija saa enemmän kuin helpon tekijä???

Kysymys ei liene palkintojen suuruudesta, vaan sivutilan hinnasta. Eki varmaankin on asioista parhaimmin selvillä. Onko syytä huoleen vai voiko tässä vielä kuuskutonen olettaa, että ennen finaalia haastavuutta riittää? Sanaris kai kuitenkin on hyvin toimiva yhtiö tuntematta sivubisneksiä.

Tässä mietteitä olympiauinteja katsellessa.

T.

mH
2. Jaska10.8.2016 klo 10:58
meesterr-Henkin listaan HS, IS, PuPe, Sanaseppo ei kuulu IS, jonka palkintotehtävien tuloslaskelma on voitollinen.
3. meester_Henk10.8.2016 klo 13:31
Juu, en tiedä balanssia, mutta lisääkö kovis IS:n levikkiä? Myönnän kyllä itsekin tilaavani sen nettipainoksen vain ja ainoastaan la koviksen takia. Ehkä joku muukin?
4. Eki10.8.2016 klo 13:40
Luottamus on kova, että Kovis on brändi, jota Iltis ei hevillä lopeta. Ei se varmaan rahassa suoraan tuottoa tuova ole, mutta ei useimpien lehtien ristikko olekaan vaan pelkkää menoa lehdelle.
5. Jaska10.8.2016 klo 17:36
Kovis ei ole Ilta-Sanomilel tuottoisa, mutta pehmikset taatusti ovat. Etenkin kovapalkintoisimmat kesäristikot. Ei kai kukaan kuvittele, että lehti vain hyvää hyvyyttään maksaa jopa tonnin palkintoja. Tekstiviesteistä ne kertyvät. Hieno bisnesidea. Täytyy vain kummastella, miksi muut eivät (tietääkseni) käytä sitä.
6. iso S10.8.2016 klo 19:34
Ilmoittaudun. Tiedoksi asiasta kiinnostuneille ja etenkin taloudestaan huolehtivalle IS:lle, että pyrin mahdollisuuksien mukaan ostamaan viikonlopun Iltiksen ja nimenomaan siinä olevien laadukkaiden ristikoiden vuoksi. Toki myös luen lehteä kun sen kerran olen hankkinut, mutta voin oikein hyvin elää ilman niitä juttuja. Ostaminen loppuu välittömästi jos ristikot katoavat tai niiden laatu menee kuralle. Pahimmassa tapauksessa täytyy siirtyä kilpailijan asiakkaaksi ja vaihtaa nimimerkiksi iso L. Nykyinenhän on lähestulkoon piilomainontaa!

Niin uskomattomalta kuin se tuntuukin, minulle ei ole täysin selvää missä pehmiksen, keskiksen ja koviksen rajat ovat. Lienevätkö nimityksiä pallotuksessa ykkösellä, kakkosella ja kolmosella alkaville? Hällä väliä, mutta viikonvaihteen lehdessähän on aina se helpompi ja vähemmän helppo. Jos se vähemmän helppo on luokiteltu kolmosella alkavaksi, se on yleensä minulle liian paljon vähemmän helppo. Yrittäähän silti sopii niin pitkälle kuin kynnet kykenevät, mutta ilon päivä on se kun pallotus pysyy kakkosella alkavana. So not, jos tulee vastaan kolmonen, niin lohduttaa kun edes se pehmoisempi ratkeaa!

Ristikoiden lähettämättömyydessäni on se huono puoli että toimitus ei saa tietoa niiden merkityksellisyydestä lehden myynnin kannalta. Tarjoankin Iltikselle ilmaiseksi hyvän markkinatutkimusidean. Tehkää lehdestä kaksi painosta: toisessa on ristikot, toisessa ei, mutta hinta ja sivumäärä sama. Etusivulle isoin kirjaimin: ristikoita, vähemmän hömppää/ei ristikoita, enemmän hömppää! Menekki kertokoon, ovatko ristikot julkaisemisen arvoisia.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *