KESKUSTELUT > MUUT AIHEET > KETJUTTAJAN PIKAKURSSI

2732. Ketjuttajan pikakurssi

iso S29.6.2006 klo 21:08
Rakkikoiraketjussa eräs nimimerkki harmitteli ettei itse osaa tehdä vastaavaa poimintatyötä kuin Arska. Tässä tulee valistusta asiaan!

Leikepöydän käyttö on toivottavasti hallussa. Jos ei niin tässä sekin kirkastunee. Muuta ei sitten tarvitakaan kuin kohteena olevien säikeiden paikallistaminen, joku teksturi ja raakaa työtä. Teksturiksi käy hyvin vaikkapa Muistio eli Notepad.

Koko säikeen voi kopioida leikepöydälle klikkailemalla Muokkaa - Valitse kaikki - Muokkaa - Kopioi. Sen jälkeen leikepöydän sisällön voi kopioida teksturiin klikkailemalla sen ikkunassa Muokkaa - Liitä.

Tuossa on yksi kiusallinen sivuvaikutus: näytön vasemmassa reunassa olevat tekstit (Etusivu, Keskustelut jne tulevat mukaan, samoin lopussa olevat tekstit (takaisin aiheisiin, kommentoi jne). Nämä voi tietysti teksturissa poistaa.

Koostettavat osat voi kohdistaa tarkemmin maalaamalla ne hiirellä, minkä jälkeen maalattu osa kopioituu leikepöydälle klikkailemalla Muokkaa - Kopioi. Teksturiin siirto tapahtuu samoin kuin edellä, mutta turhaa tauhkaa tulee mukaan vähemmän.

Tosi pitkän säikeen maalaaminen voi olla turhauttavaa. Siitä selviää klikkaamalla ensin alkukohtaa, vetämällä oikeassa reunassa olevalla hissillä säikeen lopun esiin ja klikkaamalla kopioitavan tekstin loppukohtaa vaihtonäppäin (shift) alaspainettuna. Koko väli tuli maalatuksi. Kopiointi ja liittäminen kuten edellä.

Nyt meillä on teksturissa säikeen sisältö mikä pitäisi tiivistää listaksi. Tässä esimerkiksi pätkä sitä rakkikoiraketjua:

Lähettäjä: RA 28.6.2006 klo 12:47

Pelle-Einari (kääpiösnautseri / kuva IS-Lemmikit)

Lähettäjä: Eki 28.6.2006 klo 12:53

Rexi (sekarotuinen Iltiksen lemmikkisivuilla kuvan kanssa)

Lähettäjä: Libero 28.6.2006 klo 14:29

Xinti (ratajuoksuissa hienosti pärjännyt whippet)

Nyt maalataan ensimmäisen nimen yläpuolella oleva osa ja poistetaan se Delete-näppäimellä. Klikataan nimen perään ja lisätän pilkku ja välilyönti. Maalataan välilyönnin jälkeisestä merkistä seuraavan nimen alkuun. Poistetaan klikkaamalla Delete. Toistetaan kunnes turhat osat on poistettu. Mahdolliset henkiinjäävät turhat rivinvaihdot postetaan samoin klikkaamalla edellisen rivin loppuun ja klikkaamalla Delete.

Saadaan tällainen tiiviste:

Pelle-Einari, Rexi, Xinti

Nyt maalataan se, kopioidaan leikepöydälle (Muokkaa - Kopioi) ja liitetään haluttuun säikeeseen (Muokkaa - Liitä).

Ei tämä ole vaikeaa, työlästä kylläkin. Ei tarvitse edes tietää mikä ja missä se semmoinen leikepöytä on. Se on vain apuhylly jossain koneen uumenissa mihin ja mistä voi kopsata kamaa ja näin siirtää tietoa ohjelmasta toiseen käsin kirjoittamatta. Englanninkielisten ohjelmien käyttäjillä klikkailtavat ovat Edit, Copy All, Copy ja Paste. Apple-käyttäjät etsikööt tietävämmän neuvojan :-)

Näillä ohjeilla lista syntyy kronologisessa järjestyksessä, mikä riittää useimpiin täällä esiintyviin tarkoituksiin. Aakkostamiseen tarvitaan taulukkolaskentaa tai muuta vastaavaa, jos ei halua lajitella käsin. Se olisi tosi kova homma!
2. Libero29.6.2006 klo 22:34
iso S, kiitokset parhaat! Olenkin arvellut, että kyseessä on jossain määrin työläs homma. Tallennan ohjeet ja koetan harjoitella. Uskon silti jo osaavani näprätä yhtä ja toista. Applella on kaikkee... se ei ole ongelma. On tarvittaessa myös neuvonantaja, neuvonantajan varamies ja neuvonantajan varavaramies, kaikki ovat vain kovin kiireisiä. Tästä syystä etsin parastaikaa neuvonantajan varavaravaramiestä. :)

Todennäköisesti olen käyttänyt usein leikepöytää tietämättä, että käytän leikepöytää. Sillä voi olla myös jokin toinen nimi. Kyllä tämä tästä vielä iloksi muuttuu.
3. Arska29.6.2006 klo 22:39
Käyhän se noinkin, mutta mielestäni helpommin tapahtuu seuraavasti:
Huom. Toimii vain IE selaimella, FireFox vaatii hiukan lisähommia.

Maalataan esim. koiraketjusta se "olennainen" osa vetämällä hiirellä ylhäältä alaspäin säikeen loppuun ja liittämällä "tekstinä" se Exeliin. Etsi/korvaa komennolla poistettaan kaikki turha. Esim Lähettäjä rivi poistuu kun laittaa etsitäväksi Lähettäjä:* ja jättää korvattavan rivin tyhjäksi. Korvaa kaikki komennolla häviää kaikki "Lähettäjä" rivit pois. Samoin poistetaan kommenttirivit jotka alkavat ( tai [ merkillä. Etsittäväksi (* ja/tai [* ja korvattava rivi tyhjäksi. Korvaa kaikki - ja simsalabim, rivit häviävät.

Tämän jälkeen pitää mahdolliset muu ylimääräinen poistettava manuaalisti. Yleensä ei ole paljoa.

Seuraavaksi alkaa se rankin vaihe. Tyhjät rivit pitää poistaa. Se käy esim-. siten että valitsee vasemmasta reunasta rivin numeron kohdalta maalaamalla hiirellä tyhjät rivit ja poistaa ne. Alt näppäimen kanssa voi valita useita erillisiä alueita kerralla, jolloin homma käy nopeammin.

Ja kun nimet on saatu nättiin pystyriviin, lisätään pilkku nimen perään seuraavasti: Koska IE selaimesta tulee automaattisesti nimen perään yksi välilyönti, käy homma helposti Etsi/korvaa toiminnolla. "Etsittävälle" riville kirjoitetaan välilyönti, ja "korvaa" riville pilkku + välilyönti. Ja ei kun "korvaa kaikki". Nyt nimen perässä on pilkku ja välilyönti.

Huono puoli on se, että jos on useampiosainen nimi, tulee pilkku myös nimien väliin. Ne on poistettava manuaalisesti.

Tässä vaiheessa nimirimpsun voi aakkostaa jos haluaa. Sekin käy yhdellä klikkausella Exelissä.

Seuraavaksi kopioidaan nimirimpsu teksturiin, kursori ekan nimen loppuun ja delete - end - delete - end jne rimpsun loppuun saakka, jolloin nimet rivittyvät. Ja kerran vielä Copy ja paste säikeeseen. Helppoa kuin heinän teko???

Makroja kehittelemällä voisi edellsitä helpommallakin päästä, mutta se onkin eri juttu.
4. Libero29.6.2006 klo 23:22
Arska: Kiitos sinullekin! IE-selaimesta minulla on aika vanha versio, kun Apple on sen jostakin syystä hyllyttänyt, mutta Safari on osoittautunut aika nastaksi. Joissakin asioissa Firefox on joskus hiukan sitä parempi muttei merkittävästi. Nyt minun tulisi siis ensin selvittää, miten Safari tässä nimenomaisessa asiassa palvelee.

Exeliä vastaava ohjelma on varmasti käden ulottuvilla. Saattaa jopa olla niin, että tässä masiinassa sellainen jo on, mutten vain ole ymmärtänyt sitä kaivata. On kauheeta ja ihan hirveetä olla näin neuvoton. En ole tottunut tällaiseen olotilaan...
5. Libero29.6.2006 klo 23:35
Po. Exceliä vastaava ohjelma.
6. Arska™29.6.2006 klo 23:37
Niin pitääkin, (ExCel) itse tuon kirjoitin virheellisesti... ™
7. Arska™30.6.2006 klo 07:44
Kirjoitin klo 22:39:
"... Alt näppäimen kanssa..." Po. "Ctrl näppäimen kanssa..."
8. iso S30.6.2006 klo 10:48
Kuvaamani menettely pyrki tulemaan toimeen mahdollisimman vähin ja yksinkertaisin välinein. Täysin automaattiseksi koostamista ei saa millään ilveellä, koska käsiteltävä teksti ei ole määrämuotoista.

Arska heitti kehiin Excelin. Sitä käyttäen on mm. helppo hoitaa haluttaessa aakkostus. Oman Excel-vetoisen koostamissysteemini olen kuvannut Yhdyssana-ketjussa. Laitan kopion siitä seuraavaan viestiin. Sehän istuu hyvin tähän aiheeseen.

Arskan kikka lähettäjä- ja kommenttirivien tyhjentämiseksi on näppärä. Rivithän eivät sillä kokonaan poistu, mutta tyhjiä rivejä on muutenkin.

Tyhjät rivit voi poistaa nippuna jos rivit lajitellaan. Silloin rivit pitää ensin numeroida apusarakkeelle, jos kronologinen järjestys halutaan säilyttää. Lajittelun jälkeen tyhjät rivit ovat peräkkäin ja ne voi maalata ja poistaa kerralla. Apunumeroiden mukaan lajittelemalla voi palauttaa rivien järjestyksen.

Huom: Excel lajittelee täysin tyhjät ja vähintään yhden välilyönnin sisältävät rivit eri tavalla, joten silmän tyhjiksi väittämiä rivejä löytyy mahdollisesti kahdesta paikasta. Arskan tavalla tehtynä tällä erolla ei ole merkitystä.

Toisaalta: jos tyhjät rivit poistetaan yksitellen käsin niin kannattaako lähettäjä-rivejä tyhjentää ollenkaan? Nehän voi poistaa samalla tavalla kuin tyhjätkin. Jos sellaisen ympärillä on tyhjiä rivejä niin ne kaikki voi maalata ja poistaa.

Tempun käyttämisessä on omat riskinsä. Kannattaa lukaista teksti läpi ja varmistaa kaksi asiaa:
- ketjutettavana ei ole Lähettäjä-nimistä koiraa tai mitä nyt ollaankaan ketjuttamassa
- ketjutettavien nimien sisällä ei ole sulkuihin laitettuja osia

Lähettäjä-riviltä katoaa näppärästi koko sisältö, mutta Lähettäjä-niminen ketjutettava kokee yhtä näppärästi sankarikuoleman.

Arskan sulkutempun hienous on siinä että kokonaisten kommenttirivien lisäksi se tyhjentää "hyötyrivin" lopussa olevat sulkuihin laitetut kommentitkin. Mutta jos oletetaan että joku on postannut rivin (nimi muutettu):
Arska ("TM") Suuri [kommentti]
niin [*-temppu poistaa ihan oikein kommentin, mutta (*-temppu poistaa lisänimen ja sukunimen (sekä kommentin jos sitä ei ole vielä poistettu).

Jos nimet tullaan aakkostamaan niin ongelmalliset rivit voi esimerkiksi kopioida jonnekin jemmaan tilapäisesti ja poistaa niistä ylimääräiset osat yksitellen käsin. Aakkostettiinpa tai ei, voi tehdä näin:
- korvaa kaikki (- ja [-merkit aaltosululla
- korjaa ongelmariveissä aaltosulku takaisin kaarisuluksi
- korvaa {* tyhjällä
Nyt kommentit katoavat ja suluissa olevia osia sisältävät nimet säilyvät kokonaan. Aaltosulun sijaan voi käyttää mitä tahansa merkkiä (esimerkiksi kauttaviivaa) mitä ei esiinny yhdessäkään nimessä.

Libero:Oletettävasti Applessa on joku leikepöytää vastaava toiminto. Lähes yhtä oletettavasti sillä on jokin muu nimi. Windowsissa nimi on clipboard jos kieli on englanti Nimellä ei sinänsä ole käytössä väliä, leikepöytää ei tarvitse puhutella!

Kopioinnista puheenollen: tähän on olemassa näppäinyhdistelmät. Ctrl-C on Copy (kopioi) ja Ctrl-V on Paste (liitä). Näppäinyhdistelmiä ei kannata päntätä jos niitä ei käytä usein. Kopiointi on ainakin minulla sen verran usein toistuva juttu että yleensä oikaisen kulkematta valikkojen kautta. Muistisääntöni on: Ctrl kontrolloi näppäinten toimintaa; kopioinnin näppäin on C (Copy) ja kopioinnille Vastakkaisen toiminnon näppäin V on sen Vieressä.

Muistiota (Notepad) käytettäessä ei tarvitse huolehtia tekstin muotoilusta. Se on Courieria ja sillä siisti. Kaikki kotkotukset kuten värit katoavat automaattisesti. Exceliin tekstiä siirrettäessä kannattaa opetella vielä yksi temppu: Edit/Paste Special/Text (suomeksi Muokkaa/Liitä Määräten/Muotoilematon Teksti). Tavallinen Paste tuo mukanaan tekstin muotoilut ja Excelissä käpälöinti on miellyttävämpää jos rivit ovat samankorkuisia ja teksti samannäköistä riippumatta siitä onko se kotoisin lähettäjä-riviltä vai ei.
9. iso S30.6.2006 klo 10:51
Tässä minun koostamissysteemini:

- kopioin säikeen Exceliin
- luon viereiseen sarakkeeseen juoksevan numeroinnin
- lajittelen tekstien mukaan
- poistan tyhjät rivit ja Lähettäjä-rivit, jotka ovat siististi peräkkäin
- lajittelen numerosarakkeen mukaan
- käyn ketjun läpi ja teen korjauksia
- ylimääräiset höpötykset pois hyväksyttävistä sanoista
- poistettavat rivit merkkaan x:llä kolmanteen sarakkeeseen
- lajittelen koko roskan kolmannen sarakkeen mukaan
- poistan x-rivit, jotka ovat nyt peräkkäin
- lajittelen numerosarakkeen mukaan
- kopioin sanat apuvälilehdelle, missä on valmiina koostamiskaavat
- kopioin koosteen asianmukaiseen säikeeseen

Tämä vie aikaa vain hiukan enemmän kuin sen selittäminen. Suorituksen saa näyttämään ihmeellisemmältä jos sattuu olemaan hollilla silloin kun säie on täyttymässä. Kaiken muun voi tehdä valmiiksi ja sitten loksauttaa muutaman viimeisen sanan joukon jatkoksi. Näin voi alkaa pukata yhteenvetoa noin puolen minuutin sisällä säikeen vaihtumisesta.

Korjaillun ketjun sanat kopioin siis sarakkeeseen A ja sarakkeessa B kahden ensimmäisen solun kaavat ovat:
B1: =TRIM(A1)
B2: =CONCATENATE(B1;", ";TRIM(A2))

B2-solun kaava on kopioitu seuraaviin soluihin riittävän pitkälle. Trimmaus on siltä varalta että sanassa sattuisi olemaan loppublankko. Näyttää kauniimmalta. Concatenate koplaa peräkkäin kaiken sen mitä edellä on kerätty, pikun ja rivillä olevan sanan. Viimeisen sanan viereen syntyy säikeen sanojen kooste, minkä kopsaan nettiin.
10. Arska30.6.2006 klo 11:48
Laitan vielä yhden "niksin", kuinka ketjuista saa helposti(?) selville kuinka monta viestiä joku on lähettänyt. (Esim. Iso S:n laatima ansiokas akk ranking tilasto.)

Kopsataan koko säie Exceliin. Ja kuten Iso S edellä neuvoi, liitetään "määräten" tekstinä. Nimetään excelissä tekstirimpsualue jonkin nimiseksi, esimerkiksi akk. (ei tarvitse kirjoittaa funktioon alueviittauksia) . Lisätään johonkin soluun funktio (suomenkielinen Excel versio):

LASKE.JOS(akk;"Lähettäjä *" & "Iso S*")

Funktio palauttaa esimerkkitapauksessa Iso S:n lähettämien viestien määrän. Toimii siten, että funtio etsii akk nimiseltä alueelta rivit joissa esiintyy sana Lähettäjä + jotain JA ISo S + jotain ja laskee löytneiden rivien summan. Vaihtamalla Iso S:n tilalle toisen lähettäjänimen saa hänen viestiensä määrän. Jokerimerkit (*) pitää muistaa laittaa hakuehtoon. Lähettäjä nimi on oltava tarkalleen samoin kirjoitettu kuin viestissäkin. "Lähettäjä *" on hyvä laittaa mukaan hakuehtoon, muuten funktio laskee muunkin tekstin seassa olevat lähettäjänimet.

Kiitos Iso S mainiosta ohjeestasi! Huomaamme, että erilaisia toteutustapoja on usampi.
11. Arska30.6.2006 klo 12:26
Pieni "viilaus": Lisätään 'Lähettäjä' sanan perään kaksoispiste ja "jokeri" ("Lähettäjä:*), syystä että viesti sattuisi alkamaan Lähettäjä sanalla. Näin eliminoidaan pois tuo (pieni) virhemahdollisuus.
12. iso S30.6.2006 klo 12:29
Auringontarkkaan tulokseen pyrittäessä tuossa on vielä yksi porsaanreikä. Jos joku siteeraa toisen viestiä ja kopioi mukaan lähettäjä-rivin, siteerattu saa yhden ylimääräisen pisteen. Siksi olisi toivottavaa että siteeraustapauksessa jätettäisiin Lähettäjä-sana pois tai muutettaisiin se vaikka muotoon Lähettänyt tai edes poistettaisiin siitä kaksoispiste (silloin Arskan viilaus puree).

Vanha sanonta väittää että kissan voi nylkeä monella tavalla. Älkää kokeilko yhtäkään kotona! Tässä kikka millä saa kaikkien lähettäjien tilastotiedot kerralla.

- kopsataan koko säie Exceliin (liitä määräten)
- lajitellaan
- poistetaan muut kuin Lähettäjä-rivit
- korvataan 2 peräkkäistä blankkoa puolipisteellä
- korvataan kaksoispiste jota seuraa blankko puolipisteellä
- puretaan rivi osiin (Data/Text to Columns/Delimited/Semicolon)
- lähettäjänimet tulevat sarakkeeseen B
- kirjoitetaan johonkin sarakkeeseen 1. riville kaava =COUNTIF(B:B;B1)
- kopioidaan kaavaa niin pitkälle kuin lähettäjärivejä riittää

Nyt on nähtävissä kunkin lähettäjän viestien lukumäärä. Kaavasarakkeen voi vielä kopioida ja liittää arvoina, minkä jälkeen soluissa on laskennan tulos eikä enää kaava. Sen jälkeen rivit voi lajitella B-sarakkeen mukaan (lähettäjä) ja poistaa tuplat. Sen konstin miettimisen jätän kotitehtäväksi! Lopuksi voi vielä lajitella rivit numerosarakkeen mukaan laskevasti niin saa ahkerimmat kärkeen.

Temppu perustuu siihen että Exceliin kopioituna lähettäjän nimen ja päiväyksen väliin tulee kaksi välilyöntiä. Älköön Ylläpito, kiitetty olkoon viisautensa, koskaan muuttako tätä! Näin päästään korvaamaan lähettäjän molemmille puolille sopiva merkki mitä voidaan käyttää erottimena. Puolipisteen sijaan voi käyttää jotain muutakin jos esimerkiksi kauttaviiva miellyttää.

Ongelmia syntyy jos jossain lähettäjän nimessä on erottimena käytetty merkki, kaksi peräkkäistä välilyöntiä tai kaksoispiste jota seuraa välilyönti. Kaikissa näissä tapauksissa nimen loppuosa menee eri sarakkeeseen ja päiväykseenkin tulee sarakesiirtymä (haittaa jos kyseistä tietoa haluaa hyödyntää jotenkin).

Akk-ketjun tapauksessa ongelmana on se että säikeitä on nyt jo 73 ja seuraavan ennustetun koosteen aikana 100. Kova homma paikallistaa kaikki ja kopioida. Eivät ne edes kerralla mahdu Excelin sarakkeeseen, vaan pitää poistaa muut kuin lähettäjärivit monessa välissä. Puistattaa jo ajatuskin, mutta ainahan on mahdollista että ketju hiipuu ennen satasen täyttymistä. Kyllä varmaan juu.
13. airisto30.6.2006 klo 13:59
IsoS:
Koetapa tätä, niin säästänet paljonkin vaivaa.
http://www.haxial.com/products/textedit/
14. iso S30.6.2006 klo 14:42
Kiitos tiedosta.

Ihmettelen vain että minkä minulla olevan ongelman se ratkaisee, että opiskelen uuden teksturin käytön? Ominaisuuslistasta osuu silmään kolme riviä:
- Fast scrolling of very large files
- Can count the number of occurrences of a piece of text in a file
- Can alphabetically sort lines of text

Isojen tiedostojen nopeasta selailusta puhuminen iskee yhteen Excelin kiusalliseen rajoitukseen: taulukossa voi olla vain 65536 riviä. Oletetaan että haluan kopioida 100 säiettä yhteen purkkiin tekemättä välillä mitään tiivistystemppuja ja jokaisessa säikeessä on 255 viestiä. Kopiointi tekee lähettäjä-rivin ja asian väliin 2 tyhjää riviä joten jokainen viesti generoi vähintään 4 riviä. 100 * 255 * 4 = 102000 eli menee varmuudella yli Excelin kykyjen. Toisaalta, pelkästä selailusta ei ole iloa useimpiin tarkoituksiin mitä mieleeni juolahtaa tekstiin kohdistaa.

Tekstinpätkän esiintymiskertojen laskemien sujuu Excelissäkin, kuten edellä on osoitettu. Jostain pitää kuitenkin ponnauttaa tieto siitä mitä pitää etsiä. Voin etsiä mieleeni juolahtavia lähettäjänimiä yksi kerrallaan (ja hyväksyä sen että tulos on edellä kerrotuista syistä kenties virheellinen), mutta entäpä jos haluan tietää kuinka monta eri lähettäjänimeä ketjussa on tai kuinka monta kertaa kukin noista eri lähettäjistä on ollut asialla? Excelillä onnistuu, teksturilla ei, paitsi lajittelemalla ja sormin laskemalla.

Hyödyksi taitaisi jäädä se, että tämä teksturi pystyisi nielaisemaan kerralla 100 akk-ketjun säiettä (arviolta luokkaa 150000 riviä). Sen jälkeen rivit voisi lajitella ja kopioida lähettäjä-rivien osuuden Exceliin. Näitähän on noin 25500 minkä Excel ottaa kiltisti vastaan. Sen jälkeen voisi jatkaa puuhastelua siellä. Arvailun varassa on miten nopeasti ohjelma lajittelee 150000 riviä. Kopioinnin ainakin uskoisin onnistuvan, jos ei muuten niin Notepadin tai Wordpadin kautta kierrättäen.
15. iso S30.6.2006 klo 14:58
Important: Before using the above software, please read Haxial's Software License Agreement.

Kun klikkaa linkkiä: The page cannot be found.

Tämä on kuitenkin lohdullista FAQ-tiedostossa:

Haxial programs do NOT do any of the following things and thus do not require a complicated uninstallation procedure:

Create any files outside of their program folder.
Install anything into your operating system.
Modify the Windows Registry.
Install anything into the "Windows" directory.
Install any hidden files.

"Matalat hinnat" saa uuden, asiakasystävällisen merkityksen.

FAQ-tiedostosta:
We keep our prices low. At these prices, we cannot offer telephone tech support, sorry. We do offer tech support via e-mail.

airiston linkistä:
Purchasing
Haxial TextEdit is free!

Katsotaan, josko viikonloppuna kokeilisin.
16. Libero3.7.2006 klo 21:44
Olen tehnyt rakkikoiraketjukoostekokeiluun liittyviä harjoitustöitä. Normaali tekstinkäsittely tietysti sujuu, kun se ei ole mitenkään uutta, mutta mikään muu ei sitten sujukaan ilman yllättäviä käänteitä. Oli iso S:ltä tosi hyvä vinkki se, miten pitkän säikeen saa maalatuksi parilla klikkauksella ja hissittämällä.

Kokeiluihin olen käyttänyt kahta selainta, kahta tekstinkäsittelyohjelmaa ja yhtä taulukkolaskentaohjelmaa. AppleWorks 6:n taulukkolaskentaohjelma on aivan jees, mutta se vaatii syvällistä perehtymistä. Kadotin välittömästi yhden koiran kokonaan, ja ilmeisesti myös loput olisivat menneet sen sileän tien.

AppleWorks 6:n tekstinkäsittelyohjelma tuotti sekä Safarilla että Firefoxilla kohtalaisen siistiä jälkeä mutta vaati runsaasti käsityötä. Etsi/korvaa-toiminnolla sain lähettäjä-riviltä poistetuksi vain Lähettäjä:-tekstin. Lähettäjä:*:een systeemi ei reagoinut myönteisesti. Nimimerkit ja päiväykset piti poistaa manuaalisesti. Myös automaattiset pilkutukset epäonnistuivat.

TeXturi-ohjelma toimi Firefoxilla nätisti, Safarilla se ei suostunut poistamaan lähettäjärivin sinistä pohjaa lainkaan, joten koirien nimiä ei saanut alekkain eikä peräkkäin. Etsi/korvaa-toiminnolla pilkku ilmaantui vain muutaman uuden nimen ja aiemmin koostettujen nimien perään, jälkimmäisiin siis tuplasti.

Pienen koekoiraerän liittäminen (tai sijoittaminen) tähän säikeeseen onnistui kaikin muunnelmin hyvin. En vain ymmärrä, miten Arska on saanut roudatuksi yli 2 700 tapausta - näin koneeni ilmoitti - 9. rakkikoirasäikeeseen. Hän näyttää liittäneen nimet yhteen säikeeseen kymmenessä eri kollissa.

Miten sen voi arvioida, montako koiraa yhteen kolliin mahtuu? :)
17. iso S4.7.2006 klo 09:48
Tekstureissa voi olla jokin merkkilaskuri millä näkee kuinka monta merkkiä tekstissä on. Jos ei ole, niin sen voi arvioida riittävällä tarkkuudella laskemalla kuinka monta merkkiä on yhdellä rivillä ja kuinka monta riviä on. Esimerkiksi ylläolevassa viestissä on noin 29 täyttä riviä ja 60 merkkiä per rivi eli 1740 merkkiä.

Taulukko-ohjelmissa on yleensä funktio millä saa selville merkkijonon pituuden. Exceliin siirrettynä kukin kappale on oma rivinsä ja niiden pituudet ovat 316
305, 373, 310, 294 ja 64 merkkiä (sanojen välissä olevat välilyönnitkin ovat merkitseviä), yhteensä 1662 merkkiä. Arvio oli siis yläkanttiin ja se onkin parempi kuin aliarviointi.

Yhteen viestiin mahtuu muistaakseni 3500 merkkiä. Raja voi olla 3000 mikä kuulostaisi pyöreämmältä luvulta, mutta jostain syystä muistini sanoo 3500. Yhdyssanaketjussa pari pistokoetta tuotti vähän alle 3000 merkin kolleja joten niistä en saanut vahvistusta mielikuvalle.

Silloin kun on syytä epäillä että raja ylittyy (kirjoittaa pitkän viestin) niin kannattaa kokeilla varovasti kepillä jäätä. Kirjoita viesti johonkin teksturiin ja kopioi se säikeeseen. Jos meni pitkäksi niin voit kokeilla kahdessa palassa. Teksti saattaa hukkua savuna ilmaan riippumatta siitä yrittääkö tulla takaisin selaimen Back/Edellinen-napilla vai systeemin Takaisin-painikkeella. Tämä riippuu selaimen ominaisuuksista ja asetuksista tavalla mikä ei ole minulle selvä. Sen voin vakuuttaa että teksin pystyy hukkaamaan, nimimerkillä "kokemusta on". Koosteita tehdessähän tämä ei yleensä ole ongelma, koska kooste syntyy jossain säikeen ulkopuolella.

Yhdyssanaketjussa on toistaiseksi toiminut ihan hyvin se että laitan yhden säikeen sanat yhteen viestiin. Siitä on se hyöty että mukana voi kuljettaa tietoa siitä missä säikeessä kyseiset sanat olivat, jolloin halutessaan pääsee katsomaan onko alkuperäisessä paikassa jotain kommentteja ja mitä sanoja kenties on diskattu.

Kilvet-ketjussa tämä katseluhalu on kenties isompikin mutta siellä kyseistä mahdollisuutta ei ole, kun aakkostan kilvet ja lähetän ne noin 300 kilven pätkinä. Näin ne mahtuivat viimeksi 6 viestiin, kun säiekohtainen listaus olisi vaatinut 11 viestiä. Mahdollisesti 2 säikeen kilvet olisivat mahtuneet yhteen viestiinkin.

Yksi temppu mitä voi käyttää jos vähänkin epäilee että teksti voi kuolla sukupuuttoon: kopioi se ennen lähetysyritystä leikepöydälle Ctrl-c:llä. Silloin se on jemmassa ja sen pystyy pudottamaan Ctrl-v:llä teksturiin pätkittäväksi, jos huonosti käy. Jos hyvin käy niin ei tarvitse teksturia avatakaan.
18. iso S4.7.2006 klo 09:52
Ah niin, englanninkielisessä Excelissä pituuden ilmoittava funktio on LEN (lyhenne sanasta length). Jos joku teksti on esimerkiksi solussa A1 niin johonkin toiseen soluun kirjoitettu kaava =LEN(A1) ilmoittaa merkkijonon pituuden.

Jos on syytä epäillä että tekstissä on alku- ja/tai loppublankkoja ja haluaa tietää pituuden ilman niitä niin voi kirjoittaa solun ympärille trimmausfunktion ja ottaa pituuden suoraan tuloksesta: =LEN(TRIM(A1))
19. Libero4.7.2006 klo 19:09
iso S: Käyttämissäni PC-koneissa on ollut merkkilaskuri, mutta en ole sitä Macissä huomannut kaivata - ennen kuin vasta nyt. Jostakin tietokoneen uumenista se olisi loihdittava! Tämä on aika jännää ja aika vaikeaa.

Aikalaskuri on mennyt uusiksi. Minulla on noin 185 koiraa aikaa valmentautua koostamistehtävään. :) Pelkään tosiaan kohtalokkaasti hukkaavani kallisarvoista aineistoa. No, eihän kukaan odota minun ilmoittautuvan palvelukseen. Oma velvollisuudentuntoni sitä vain vaatii.

Vanhaa on kuitenkin jo tullut kerratuksi ja uutta opituksi. Sanaristikot.net on sivistävä foorumi, ei siitä mihinkään pääse.
20. iso S4.7.2006 klo 21:46
Kannattaako edes yrittää, siis päästä? :-)
21. Libero5.7.2006 klo 13:57
Ei. :)
22. Libero18.7.2006 klo 00:58
iso S: Otin ehdotuksestasi Lempinimiketjut 1-4 harjoitustyöksi. Rakkikoirat jo koostin aiemmin päivällä, mutta se oli helppo homma tähän toiseen verrattuna. Rutiinia toki oli jo toisella kertaa kosolti. :)

Jos huomaat koosteissani jotakin sellaista, jonka voisin tehdä viisaamminkin, niin naputtelethan aiheesta tähän säikeeseen.

Poikani humpsautti sähköpostitse minulle TeXturiin apuohjelman Word Counter 2.1.1, josta oli suurta apua. Katsoin pisimpien litanioiden merkkimäärät sillä, ja sen jälkeen olikin turvallista jatkaa.
23. iso S18.7.2006 klo 09:47
Libero: tulee mieleen vanha metsurivitsi niiltä ajoilta kun moottorisahat keksittiin. Eräs neropatti Siilinjärven Pöljän kylästä kokeili sellaista ja oli sitä mieltä että vanhalla kunnon pokasahalla homma kävi paljon kevyemmin. Hän palautti vehkeen kauppaan ja valitti myyjälle ettei se toimi. Myyjä nykäisi sahan käyntiin, jolloin metsuri säikähti: mikä tuo ääni on?

En tiedä onko sinulla ollut "saha käynnissä" vai ei, koska kaatojäljestä sitä ei näe. Puu on kumossa ja sillä siisti, eli lopputulos näyttää hyvältä ja hien määrä on sinun ja välineen välinen salaisuus. Voidaan katsoa että koirakoosteella suoritit kisällinäytteen ja lempinimikoosteella mestaritutkinnon, joten diplomeeraan sinut täysivaltaiseksi ja -päiseksi koostajaksi ja saat tästä lähtien suorittaa kaikki koostamiset hamaan maailman tappiin älköönkä kukaan tulko väittämään omaa käsialaansa paremmaksi :-)
24. Libero18.7.2006 klo 12:48
iso S: Olipa osuva rinnastus! Voin vain todeta, että oli hiirenhiljaista, ei kuulunut mitään ääntä. :)
25. iso S18.7.2006 klo 12:52
Luonto kiittää!
26. Arska25.7.2006 klo 13:29
Tuo "Irtonumeroita" säie olisi aika helppo harjoitustyö jollekin. Laittaisi "jo käytetyt numerot" rimpsuun.
Tässä vähän alkua: 1, 2 ,3, 4, 5, 6.... ;-)
27. Libero19.8.2006 klo 13:48
Olen ihmeissäni rivitysongelmista. Neliosaiset yhdyssanat -ketjussa oikea liehureuna näyttää tosi rosoiselta. Täällä lähetyspäässä tarkistan rivit niin, ettei turhia pitkiä tyhjiä rivinloppuja ole. Sitten hupsista, kun olen lähettänyt viestin, joillakin riveillä on vain yksi sana.

Tietysti nämä yhdyssanat ovat pitkiä, mutteivät ne kuitenkaan koko rivin tarpeessa ole.
28. Jukkis19.8.2006 klo 13:55
Libero, osa siellä näkyvistä rivinvaihdoista on peräisin sinun viestistäsi. Esim. klo 13:34 litaniassa sanan "yleiskaavaehdotusote" perässä on rivinvaihto siksi kun sinä sen olet sinne kirjoittanut. Ja siksi "tapaturmakorvaushakemus" menee seuraavalle riville. Jos sinun viestissäsi ei olisi ollut "yleiskaavaehdotusote"-sanan perässä rivinvaihtoa, niin sitten "tapaturmakorvaushakemus" olisi täällä tulostunut samalle riville.
29. Ari19.8.2006 klo 14:13
Tässä esimerkki mitä eroa kun käytetään sanojen eroittamiseen toisistaan välilyöntiä pilkun sijaan:

automaattivaihteistoöljylammikko,katajanmarjaöljyk ylpy,alkukirjainvaihtoehto,osuuskauppaväkimäärä,ää nioikeusikäraja, alamäkiajokilpailu,uskonnonvapauslakiuudistus.
Ja välilyönnillä erotus:
automaattivaihteistoöljylammikko katajanmarjaöljykylpy alkukirjainvaihtoehto osuuskauppaväkimäärä äänioikeusikäraja alamäkiajokilpailu uskonnonvapauslakiuudistus.

Näistä voi valita sopivimman. Mielestäni molempia on turha käyttää ja säästyy turhalta työltäkin.
Näin pitkiin sanoikin ehkä sopisi pilkkuerotus.
30. Libero19.8.2006 klo 14:14
Jukkis:

Epäilin jotakin tällaista. Enhän normaalisti koskaan ole tietokoneella missään muuallakaan rivittänyt, voi pahuksen pahusta. Manuaalisia tavutuksia olen joutunut joskus tekemään palstoitettuun tekstiin.

Miten tämän nyt sitten mahdollisessa seuraavassa koostelähetyksessä voisi korjata?
31. Ari19.8.2006 klo 14:16
Näemmä pelkkä pilkkuerotus katkaisee sanan joskus keskeltä eikä haku löydäkään sitä sanaa!
Esim.äänioikeusikäraja katkesi väliltä.
Eli korjaus edelliseen: Pelkkä välilyöntierotus riittää.
32. Libero19.8.2006 klo 14:21
Ari:

Riisunko nyt sitten mahdollisen seuraavan koosteen sanat kaikista pilkuista? Olisihan siinä askartelua. Tavoitteena on kuitenkin hyvä jälki. Nyt se ei ole hyvä.
33. Ari19.8.2006 klo 14:26
Libero:Voihan pilkut olla siellä mihin ne on laitettu mutta rivinvaihdot täytyisi saada pois. Se lienee käsityötä.
Itse olen käyttänyt pelkkää välilyöntiä ja nähnyt sen hyvänä.
34. Ari7.11.2006 klo 23:44
Tuolla Jyrki epäili ctrl+f:n toimivuutta ja siitä tässä:
Ctrl+f käytettäessä kannattaa klikata ensin tarkastettavan sivun yläpalkkia tai näillä sivuilla punaista reunaa ennenkuin painaa "Etsi seuraava" nappulaa.
Ainakin silloin kun on tehnyt useampia tarkistuksia samalla sivulla niin näin täytyy toimia, sillä muuten kone etsii siitä lähtien mistä edellisellä kokeilukerralla löytyi haettu sana.
35. Libero8.11.2006 klo 00:22
Ari: Mitä sanot tähän? Kun viimeksi koostin Neliosaiset yhdyssanat -ketjua, katsoin työn jälkeä eri selaimilla: IE, Mozilla ja Safari.

Nyt alkaa näyttää siltä, että olen tietämättäni käynyt IE-koosteeseen painamassa rivinvaihtonäppäintä kahdesti, koska koosteessa on kaksi yksinäistä sanaa, kumpikin eri rivillä. Mozilla puolestaan osoittaa, että olen käyttänyt rivinvaihtonäppäintä vain kerran. Yksikseen rivillä oleva sana ei ole kumpikaan IE-version sanoista. Safari-koosteessa ei ole yhtään rivinvaihtoa.

Tein koosteen Mozillalla enkä käyttänyt enter-näppäintä.
36. Ari8.11.2006 klo 00:34
Jaa-a enpä tiedä noista selaimista, mutta itse teen koosteet perusohjelmilla (tekstitiedostoon naputtelemalla) ja siinä näkyy heti jos on rivinvaihto kun rivit on niin leveitä eikä ole tullut vastaan sellaisia rivinvaihtoja joita en olisi itse painanut.
Mutta näillä sivuilla olen huomannut että kun kirjoittaa tuohon alhaalla olevaan lähetysruutuun niin ei kannata painaa rivinvaihtoa kun rivi omalla koneella näyttäisi päättyvän, tai muuten tekstistä tulee harvaa ja visuaalisesti heikkolaatuista kun sitä luetaan eri selaimella.
37. Ari8.11.2006 klo 00:36
Tuohon ctrl+f:ään korjaus:
Älkää painako yläpalkkia vaan sivun punaista reunaa niin toimii.
38. iso S8.11.2006 klo 08:49
Vaihtoehto: ainakin IE:n haussa on mahdollisuus hakea ylöspäin tai alaspäin (up tai down). Kun hakee ensin toiseen suuntaan ja sitten toiseen niin ei ole väliä missä oltiin kun haku alkaa. Kukin valitkoon itselleen mieluisimman tavan.
39. Libero8.11.2006 klo 16:43
Ari: Tietysti minäkin teen koosteet perusohjelmalla enkä selaimella. Ilmaisin asian hassusti. Olisiko oikein sanoa, että tietojen roudaamisessa käytin Mozillaa?

Olisi vain kiva ymmärtää, mistä mikäkin asia johtuu.
40. Libero24.10.2007 klo 20:27
Askartelen hieman selvittääkseni, miten monta merkkiä yhteen lähetyserään mahtuu, joten tästä ei kannata sen enempää välittää. Ensimmäisessä koe-erässä on laskurini mukaan 4 000 merkkiä.
41. [Libero]24.10.2007 klo 20:28
Michael Scofield - Dana Scully - Lara Croft - Fox Mulder - Rodney Harrington - Norman Harrington - Ocean Danny - Yrjö Merilä - Laura Kiviranta - Allison MacKenzie - Indiana Jones - Elliot Carson - Ossi Puolakka - Kalle Aaltonen - Elina Taalasmaa - Akseli Koskela - Lucy Ewing - Gabrielle Solis - Sue Ellen Ewing - Gina Tribbiani - Nick Marshall - Leonard "Len" Reynolds - Samuli Tuulos - Sydney Schanberg - Gina Ward - Daniel Ojala - Lincoln Burrows - Sulo Vilén - Emmi Vilén - Nicke Knackerton - Olli Suominen - Eleanor Southworth 'Miss Ellie' Ewing - Nash, John - Nicola Blackstock - Carl King - Gordon, Sybil - Ilmari Piiparinen - Emmi - Mimmi Kallio - Isä Gabriel - Libby - Babette - Esko Ruusunen - Eliot Ness - Sandy Olsson - Nylund, Rose - Stanley Goodspeed - Darth Vader - Ronja Rouhiainen - (tohtori) Erkki Kaljupää - Punk Anderson - Nils Holgersson - Onni Partanen - Edith Bunker - Eero Vaalanne - (kapteeni) Nemo - Maija Mäkimaa - Archie Bunker - Eila (Salonen) - Läde - Donna Pinciotti - Turner, Scott - Tuuli Partanen - Erin Brockovich - Cliff Barnes - Shane Wolfe - Frank Bernard Hartbourne - Nika Volek - Kalle Päätalo - Lynette Scavo - Vivian Ward - Dawn Woods - Shorty - Yrjö-Ylermi-Armas Kuortti - Ines Kontiokorpi - Pekka Puupää - Peter Parker - Roosa-Maria "Roope" Ruusunen - Noita Nokinenä - Nicholas Van Orton - Oskar Matzerath - Homer Simpson - Nick McCussick - Charlie Babbitt - Tango - Garret Blake - Elwood Blues - Sabina - Aaro Vaalanne - Emmet Ray - Artturi Sakari Reinikainen - Elina Koskela - Andrew - Will Truman - Aramis - Ilari Airisto - Toni Veijalainen - Nancy - Charlotte - Turhapuro, Uuno - Orlop, Jan - Nick - Kokki - Kuningas Arthur - Ruho - Hartikainen, Härski - Ken Ojala - Alf Ventress - Sofia Salin - Ilmari "Illi" Ruusunen - Eva - Vesa Tammela - Louis Dega - Grace Kelly - Ludvig van Beethoven - Niko Vainio - Iiris - Salin, Maarit - Tuco - Chastity Dingle - Leo Kress - Siska, Viktor - Robin Hood - David Addison - Oona Kiviranta - Thomas "Tommy" Lynley - Eeva Mäkimaa - Ashley Wilkes - Samantha Jones - Siska, Peter - Ethan Blake - Ethan Hunt - Troy McClure - Riddick - Constance MacKenzie - Imppa - Peggy Bundy - Doe, John - Harry Lime - Eemeli - Lasse Sievinen - Nick Beam - Mira Kataja - Jack Bauer - Elizabeth "Libby" Thatcher - Rocky - Kari Taalasmaa - Ahma, Jarno - Nash Bridges - Stanley Ipkiss - Susan Keane - Emilio Largo - Gregory House - Spartacus - Susan Mayer - Rink, Jett - Tarzan - Anna-Viola - Alpo Kurkinen - Erik Vaara - Ashley Thomas - Sugar Kane Kowalczyk - Kapteeni Kirk - Robert Langdon - Ohukainen - Nicky - Koistinen - Niamh O'Connor - Rölli / Rölli-Peikko - Kalevi Repo - Poirot, Hercule - Laszlo - Laura Ingalls - Locke - Eddie Felson - Oskar Schindler - Raili - Laurel Potts - Sörsselssön - Nathan West - T. T. Mikkonen - Neveu, Sophie - Irwin / Irwin Goodman - Annie Banks - Karen Walker - Ray Kinsella - Amber Moore - Ernst Stavro Blofeld - Lane, Lois - Sture - Reggie Dunlop - Porthos - Sundance Kid - Derek "McDreamy" Shepherd - Dodge Blake - Kaakko, Aulis - Scarlett O'Hara - Rhett Butler - Ellen Ripley - Esa - Sophia Petrillo - Lauri Rautakoski - K-P Virtanen - Erkki Metsola - Angela Channing - Nilo, Vikke - Karin Luotola - Ally McBeal - Al Bundy - Dempsey - Edward Montgomery - Yogi Bear - Abigail "Abby" Kathleen O'Neil - Lloyd Christmas - Sinna Jokinen - Eero Kurppa - Pirjo "Pirre" Kaasinen - Ensio Raikas - Alexis Carrington Colby - Buffay, Pheobe - Butch Cassidy - Yu Shu Lien - Niles Crane - El Indio - Oleson, Harriet - Tony D'Amato - Travis Bickle - Linus Caldwell - Larry Finkelstein - Irene Raikas-Salmi - Maggie O'Connell - Lovejoy - Opri - Ross Geller - Rosemary Woodhouse - Eino Leino - Nellie Oleson - Norman Bates - Eero Perkola - Le Chiffre - Rintamäki, Antti - Tony Lo Porto - Taisto Matsompi - Peppi Pitkätossu - Silas - Angus MacGyver - Elmo - Miss Moneypenny - Neville Hope - Pennanen - Nora Batty - Yrpä - Äitiliini - Nuutinen, Voitto - Tippin, Will - Liisa Metsola - Adrian Monk - Kinkaid, Rob
42. [Libero]24.10.2007 klo 20:41
Michael Scofield - Dana Scully - Lara Croft - Fox Mulder - Rodney Harrington - Norman Harrington - Ocean Danny - Yrjö Merilä - Laura Kiviranta - Allison MacKenzie - Indiana Jones - Elliot Carson - Ossi Puolakka - Kalle Aaltonen - Elina Taalasmaa - Akseli Koskela - Lucy Ewing - Gabrielle Solis - Sue Ellen Ewing - Gina Tribbiani - Nick Marshall - Leonard "Len" Reynolds - Samuli Tuulos - Sydney Schanberg - Gina Ward - Daniel Ojala - Lincoln Burrows - Sulo Vilén - Emmi Vilén - Nicke Knackerton - Olli Suominen - Eleanor Southworth 'Miss Ellie' Ewing - Nash, John - Nicola Blackstock - Carl King - Gordon, Sybil - Ilmari Piiparinen - Emmi - Mimmi Kallio - Isä Gabriel - Libby - Babette - Esko Ruusunen - Eliot Ness - Sandy Olsson - Nylund, Rose - Stanley Goodspeed - Darth Vader - Ronja Rouhiainen - (tohtori) Erkki Kaljupää - Punk Anderson - Nils Holgersson - Onni Partanen - Edith Bunker - Eero Vaalanne - (kapteeni) Nemo - Maija Mäkimaa - Archie Bunker - Eila (Salonen) - Läde - Donna Pinciotti - Turner, Scott - Tuuli Partanen - Erin Brockovich - Cliff Barnes - Shane Wolfe - Frank Bernard Hartbourne - Nika Volek - Kalle Päätalo - Lynette Scavo - Vivian Ward - Dawn Woods - Shorty - Yrjö-Ylermi-Armas Kuortti - Ines Kontiokorpi - Pekka Puupää - Peter Parker - Roosa-Maria "Roope" Ruusunen - Noita Nokinenä - Nicholas Van Orton - Oskar Matzerath - Homer Simpson - Nick McCussick - Charlie Babbitt - Tango - Garret Blake - Elwood Blues - Sabina - Aaro Vaalanne - Emmet Ray - Artturi Sakari Reinikainen - Elina Koskela - Andrew - Will Truman - Aramis - Ilari Airisto - Toni Veijalainen - Nancy - Charlotte - Turhapuro, Uuno - Orlop, Jan - Nick - Kokki - Kuningas Arthur - Ruho - Hartikainen, Härski - Ken Ojala - Alf Ventress - Sofia Salin - Ilmari "Illi" Ruusunen - Eva - Vesa Tammela - Louis Dega - Grace Kelly - Ludvig van Beethoven - Niko Vainio - Iiris - Salin, Maarit - Tuco - Chastity Dingle - Leo Kress - Siska, Viktor - Robin Hood - David Addison - Oona Kiviranta - Thomas "Tommy" Lynley - Eeva Mäkimaa - Ashley Wilkes - Samantha Jones - Siska, Peter - Ethan Blake - Ethan Hunt - Troy McClure - Riddick - Constance MacKenzie - Imppa - Peggy Bundy - Doe, John - Harry Lime - Eemeli - Lasse Sievinen - Nick Beam - Mira Kataja - Jack Bauer - Elizabeth "Libby" Thatcher - Rocky - Kari Taalasmaa - Ahma, Jarno - Nash Bridges - Stanley Ipkiss - Susan Keane - Emilio Largo - Gregory House - Spartacus - Susan Mayer - Rink, Jett - Tarzan - Anna-Viola - Alpo Kurkinen - Erik Vaara - Ashley Thomas - Sugar Kane Kowalczyk - Kapteeni Kirk - Robert Langdon - Ohukainen - Nicky - Koistinen - Niamh O'Connor - Rölli / Rölli-Peikko - Kalevi Repo - Poirot, Hercule - Laszlo - Laura Ingalls - Locke - Eddie Felson - Oskar Schindler - Raili - Laurel Potts - Sörsselssön - Nathan West - T. T. Mikkonen - Neveu, Sophie - Irwin / Irwin Goodman - Annie Banks - Karen Walker - Ray Kinsella - Amber Moore - Ernst Stavro Blofeld - Lane, Lois - Sture - Reggie Dunlop - Porthos - Sundance Kid - Derek "McDreamy" Shepherd - Dodge Blake - Kaakko, Aulis - Scarlett O'Hara - Rhett Butler - Ellen Ripley - Esa - Sophia Petrillo - Lauri Rautakoski - K-P Virtanen - Erkki Metsola - Angela Channing - Nilo, Vikke - Karin Luotola - Ally McBeal - Al Bundy - Dempsey - Edward Montgomery - Yogi Bear - Abigail "Abby" Kathleen O'Neil - Lloyd Christmas - Sinna Jokinen - Eero Kurppa - Pirjo "Pirre" Kaasinen - Ensio Raikas - Alexis Carrington Colby - Buffay, Pheobe - Butch Cassidy - Yu Shu Lien - Niles Crane - El Indio - Oleson, Harriet - Tony D'Amato - Travis Bickle - Linus Caldwell - Larry Finkelstein - Irene Raikas-Salmi - Maggie O'Connell - Lovejoy - Opri - Ross Geller - Rosemary Woodhouse - Eino Leino - Nellie Oleson - Norman Bates - Eero Perkola - Le Chiffre - Rintamäki, Antti - Tony Lo Porto - Taisto Matsompi - Peppi Pitkätossu - Silas - Angus MacGyver - Elmo - Miss Moneypenny - Neville Hope - Pennanen - Nora Batty - Yrpä - Äitiliini - Nuutinen, Voitto - Tippin, Will - Liisa Metsola - Adrian Monk - Kinkaid, Robert - Ransu Karvakuono - Otto - Tong, Jimmy
43. [Libero]24.10.2007 klo 21:09
Michael Scofield - Dana Scully - Lara Croft - Fox Mulder - Rodney Harrington - Norman Harrington - Ocean Danny - Yrjö Merilä - Laura Kiviranta - Allison MacKenzie - Indiana Jones - Elliot Carson - Ossi Puolakka - Kalle Aaltonen - Elina Taalasmaa - Akseli Koskela - Lucy Ewing - Gabrielle Solis - Sue Ellen Ewing - Gina Tribbiani - Nick Marshall - Leonard "Len" Reynolds - Samuli Tuulos - Sydney Schanberg - Gina Ward - Daniel Ojala - Lincoln Burrows - Sulo Vilén - Emmi Vilén - Nicke Knackerton - Olli Suominen - Eleanor Southworth 'Miss Ellie' Ewing - Nash, John - Nicola Blackstock - Carl King - Gordon, Sybil - Ilmari Piiparinen - Emmi - Mimmi Kallio - Isä Gabriel - Libby - Babette - Esko Ruusunen - Eliot Ness - Sandy Olsson - Nylund, Rose - Stanley Goodspeed - Darth Vader - Ronja Rouhiainen - (tohtori) Erkki Kaljupää - Punk Anderson - Nils Holgersson - Onni Partanen - Edith Bunker - Eero Vaalanne - (kapteeni) Nemo - Maija Mäkimaa - Archie Bunker - Eila (Salonen) - Läde - Donna Pinciotti - Turner, Scott - Tuuli Partanen - Erin Brockovich - Cliff Barnes - Shane Wolfe - Frank Bernard Hartbourne - Nika Volek - Kalle Päätalo - Lynette Scavo - Vivian Ward - Dawn Woods - Shorty - Yrjö-Ylermi-Armas Kuortti - Ines Kontiokorpi - Pekka Puupää - Peter Parker - Roosa-Maria "Roope" Ruusunen - Noita Nokinenä - Nicholas Van Orton - Oskar Matzerath - Homer Simpson - Nick McCussick - Charlie Babbitt - Tango - Garret Blake - Elwood Blues - Sabina - Aaro Vaalanne - Emmet Ray - Artturi Sakari Reinikainen - Elina Koskela - Andrew - Will Truman - Aramis - Ilari Airisto - Toni Veijalainen - Nancy - Charlotte - Turhapuro, Uuno - Orlop, Jan - Nick - Kokki - Kuningas Arthur - Ruho - Hartikainen, Härski - Ken Ojala - Alf Ventress - Sofia Salin - Ilmari "Illi" Ruusunen - Eva - Vesa Tammela - Louis Dega - Grace Kelly - Ludvig van Beethoven - Niko Vainio - Iiris - Salin, Maarit - Tuco - Chastity Dingle - Leo Kress - Siska, Viktor - Robin Hood - David Addison - Oona Kiviranta - Thomas "Tommy" Lynley - Eeva Mäkimaa - Ashley Wilkes - Samantha Jones - Siska, Peter - Ethan Blake - Ethan Hunt - Troy McClure - Riddick - Constance MacKenzie - Imppa - Peggy Bundy - Doe, John - Harry Lime - Eemeli - Lasse Sievinen - Nick Beam - Mira Kataja - Jack Bauer - Elizabeth "Libby" Thatcher - Rocky - Kari Taalasmaa - Ahma, Jarno - Nash Bridges - Stanley Ipkiss - Susan Keane - Emilio Largo - Gregory House - Spartacus - Susan Mayer - Rink, Jett - Tarzan - Anna-Viola - Alpo Kurkinen - Erik Vaara - Ashley Thomas - Sugar Kane Kowalczyk - Kapteeni Kirk - Robert Langdon - Ohukainen - Nicky - Koistinen - Niamh O'Connor - Rölli / Rölli-Peikko - Kalevi Repo - Poirot, Hercule - Laszlo - Laura Ingalls - Locke - Eddie Felson - Oskar Schindler - Raili - Laurel Potts - Sörsselssön - Nathan West - T. T. Mikkonen - Neveu, Sophie - Irwin / Irwin Goodman - Annie Banks - Karen Walker - Ray Kinsella - Amber Moore - Ernst Stavro Blofeld - Lane, Lois - Sture - Reggie Dunlop - Porthos - Sundance Kid - Derek "McDreamy" Shepherd - Dodge Blake - Kaakko, Aulis - Scarlett O'Hara - Rhett Butler - Ellen Ripley - Esa - Sophia Petrillo - Lauri Rautakoski - K-P Virtanen - Erkki Metsola - Angela Channing - Nilo, Vikke - Karin Luotola - Ally McBeal - Al Bundy - Dempsey - Edward Montgomery - Yogi Bear - Abigail "Abby" Kathleen O'Neil - Lloyd Christmas - Sinna Jokinen - Eero Kurppa - Pirjo "Pirre" Kaasinen - Ensio Raikas - Alexis Carrington Colby - Buffay, Pheobe - Butch Cassidy - Yu Shu Lien - Niles Crane - El Indio - Oleson, Harriet - Tony D'Amato - Travis Bickle - Linus Caldwell - Larry Finkelstein - Irene Raikas-Salmi - Maggie O'Connell - Lovejoy - Opri - Ross Geller - Rosemary Woodhouse - Eino Leino - Nellie Oleson - Norman Bates - Eero Perkola - Le Chiffre - Rintamäki, Antti - Tony Lo Porto - Taisto Matsompi - Peppi Pitkätossu - Silas - Angus MacGyver - Elmo - Miss Moneypenny - Neville Hope - Pennanen - Nora Batty - Yrpä - Äitiliini - Nuutinen, Voitto - Tippin, Will - Liisa Metsola - Adrian Monk - Kinkaid, Robert - Ransu Karvakuono - Otto - Tong, Jimmy - Madelyn "Maddie" Hayes - Salm
44. Libero24.10.2007 klo 21:12
Näitten lähetysten merkkimäärä on maksimissaan 4 075 ja ehkä vähän päälle, muttei kuitenkaan 4 100. Toisin sanoen kerralla mahtuu paljon enemmän kuin olen kuvitellut.

Kokeilu on päättynyt. :)
45. Juhani Heino24.10.2007 klo 21:14
Raja varmaan kulkee sitten jossain 4096 tienoilla - se on tasan 4 kilotavua.
46. Libero24.10.2007 klo 22:49
Juhani Heino: Noin sen täytyy olla. Kun tätä systeemiä joku on suunnitellut, niin hän on tietysti ajatellut asioita kilotavuittain. Tasamäärä kilotavuja vaikuttaa järkeenkäyvältä.
47. Hui_hai5.5.2008 klo 09:30
Päivitellään tätä ohjetta taas etusivulle vaihteeksi.
48. Zebraze15.5.2008 klo 15:46
Mitä järkeä noissa sanaketjuissa on?
A = get all_names
B = endstartjoin all_names
print B

Mielenkiintoisempaa olisi löytää stringi, josta löytyisi
substringeinä mahdollisimman monta nimeä.
Tai sitten ketju, jossa edellisen sukunimi olisi jälkimmäisen
etunimi. Hgin puhelinluettelosta esim. löytyy tuollainen
noin 20 nimen mittainen syklinen ketju helposti.
49. Marco Poloinen15.5.2008 klo 19:02
Zebraze, kun sinä korostetusti 'järkimiehenä' olet varmaan aloittanut näihin sivuihin ja ketjuihin tutustumisen käymällä läpi viiden vuoden aikana syntyneet aika monilukuiset säikeet, etkä ole niistä mieleistäsi 'järkevää' löytänyt, niin mikään/kukaan ei sinua estä aloittamasta kuvaamaasi järkevää puhelinluettelonselausketjua.. Mielipiteet siitä, mikä tässä maailmassa/harrastuksessa/sivustossa on järkevää ja/tai mielenkiintoista vaihtelevat varmasti melko paljon. Kuten myös se, pitääkö kaikessa ylipäänsä olla "järkeä". Toisaalta, osallistumispakkoakaan näillä sivuilla ei ole, mutta oma-aloitteisuuteen kannustetaan (hyvän maun ja - käytöksen puitteissa). Arvelen, että ylläpidollekin kelpaa em. arvioni.

Pahoittelen, että tämä "selostus"(hieman provosoituna) tuli tähän säikeeseen, johon se ei varsinaisesti kuulu. Jospa tuosta ei olisi suuremmiten haittaa.
50. iso S16.5.2008 klo 00:50
Tämän säikeen perustajana myönnän itselleni oikeuden kirjoittaa tänne ihan mitä sylki tuo ja vaikka ei toisikaan.

Kuin ihmeen kaupalla olen puuhastellut tilastoja joita voi käyttää Marco Poloisen arvion tukemiseen. Tuloksia voi kurkata säikeestä 303. Tilastoja.

Tuoreimman laskelman mukaan viestien lukumäärä on ylittänyt 266000. Vaikka tähän ei vielä voikaan soveltaa sitä teoreettista ennakkotapausta missä miljoona apinaa pannaan hakkaamaan näppäimistöä miljoona vuotta (ja tuloksena on väkisinkin jossain kohtaa jotain järkevältä näyttävää), on reilun neljännesmiljoonan viestin joukossa oltava jokin järkevähkökin. Ehkä ei kokonaista vaativat kriteerit täyttävää säiettä ole mutta olkaamme onnellisia siitäkin vähästä mitä löytyy :-)
51. Ari27.4.2009 klo 22:40
Nostetaanpa tämä esille, jos vaikka jollakin olisi aikaa opetella ketjujen koostamista, koska siihen tuntuisi olevan tarvetta.
52. Libero5.11.2009 klo 20:31
Tässä on jälleen tarjolla iso S:n perustama kurssisäie.
53. qwertsu6.11.2009 klo 20:28
Täytyisi jo kovasti skarpata, mitä laskee sormistaan. Menneet ovat nämä ketjusäikeet ulos alkuperäisestä tarkoituksestaan.
Kuunnelkaa: Näin se pitää mennä.
Hyvää nenäpäivää.
_http://www.youtube.com/watch?v=zLkfzhclhwc
54. sama7.11.2009 klo 00:39
No reply?
55. Maikki14.5.2012 klo 15:02
h:lle opiksi, kun noita ketjuja niin hanakasti avaat. On hyvä koostaa välillä, että eivät mene tukkoon.
56. h14.5.2012 klo 15:03
Kyllä, teen varmaan nimimerkki-ketjustani koostesäikeen kohta.
57. Ari14.5.2012 klo 15:30
h, ennenkuin teet kostesäikeen, anna ketjun jatkua n. 30 säikeen verran niin että ketjun alkuun teet koosteen. Näin meillä on ollut tapana tehdä koska aina helpompaa ketjua jatkajille on kun viimeisin sanalista löytyy ketjun viimeisimmästä säikeestä.
58. h14.5.2012 klo 15:32
Ok. Niin sitten teen kun teen.
59. iso S5.5.2017 klo 12:07
Sattuneesta syystä nostan tämän säikeen esille. Samalla muistutan, että elämme muuttuvassa maailmassa. Joskus muutokset ovat hyviä, joskus eivät ainakaan välittömästi.

30.6.2006 klo 12:29 totesin: "Temppu perustuu siihen että Exceliin kopioituna lähettäjän nimen ja päiväyksen väliin tulee kaksi välilyöntiä. Älköön Ylläpito, kiitetty olkoon viisautensa, koskaan muuttako tätä!" Vuodenvaihteen tienoilla systeemi koki muodonmuutoksen ja Ylläpito, kiitetty olkoon uusi viisautensa, muutti tämän. Näiltä osin ohjeet eivät enää pidä paikkaansa. Koostajien ja muiden sisältöjä käpälöivien pitää keksiä uusia temppuja.

30.6.2006 klo 14:42 valitin: "Isojen tiedostojen nopeasta selailusta puhuminen iskee yhteen Excelin kiusalliseen rajoitukseen: taulukossa voi olla vain 65536 riviä." Tämä koski Excelin versiota 97. Uudempi versio nielaisee 2 potenssiin 20 eli 1 048 576 riviä. Se riittää jo moniin tarpeisiin, mutta koneen tehot ovat koetuksella jos rivejä on satajatuhansia ja erehtyy käyttämään tiettyjä raskaita funktioita.
60. Ari5.5.2017 klo 13:03
Itse teen koostamiset nykyään ainoastaan php-sivun kautta joka lukee sivuston lähdekoodin ja on toiminut hyvin, myös älypuhelimella. Tuossa sivuston muutoksen yhteydessä tietenkin piti koodata osin uudestaan, mutta toiminut sen jälkeen hyvin. Tosin olen huomannut, että kaikki palvelimet eivät hyväksy ulkopuolisen sivuston lukua lainkaan, joten siellä ei voi tällaista tekniikkaa käyttää.
61. iso S5.5.2017 klo 16:24
Kiva sulle. Minulle ja varmaan monelle muulle on täysi mysteeri, mikä on php-sivu (pyydä hoitamaan puolestasi?) ja miten sen saa lukemaan sivuston lähdekoodin (joka vissiin on jotain hienompaa kuin silmälle näkyvä teksti). Kaipa se php-sivu sitten kirjoittaakin johonkin (ja kenties hoitaa koostamisenkin) vai ääneenkö se lukee?

No niin, IHAN noin tietämätön en sentään ole vaikka likeltä liippaa. Tietotekniikkaguruilla on omat konstinsa ja viitseliäillä on mahdollisuus opiskella sellaiseksi, mutta minusta on hienoa jos koostamisen kaltaisen asian voi hoitaa mahdollisimman kansantajuisilla keinoilla, kuitenkin mahdollisuuksien mukaan koneavulla vaivaa vähentäen. Silloin koostamistyö voi jakautua useammille harteille.
62. Ari5.5.2017 klo 17:37
Nyt vaan tuntuu siltä, että sivuston kehitys on pysähtynyt kun tammikuukin on ohi.
Jos ylläpito ei aio tuota korjausta toteuttaa, joka kuitenkin olisi suositeltavin vaihtoehto, niin tulee mieleen että jos tekisin sellaisen "adapterin" omalle sivulleni, jolla voisit tuon tehtävän hoitaa. Kuitenkin niin, ettei sitä kautta latailtaisi aivan mahdottomia määriä esim. koko sivuston kaikkien sivujen luku... Kun en tiedä jos noissa ilmaisissa palveluissa on jokin latausmäärän rajoitin joka sitten haittaisi omaa koostamistani.
Sen voisi tehdä vaikka niin, että pääsisit sen tekemään salasanan kautta jolla vältettäisiin sellaisten henkilöiden käyttäminen joille se ei ole tarkoitettu. Mitä Sanoo ylläpito ja mitä mieltä olet, Iso S?
63. iso S5.5.2017 klo 21:16
No voe hyvä isä tokkiinsa. Älä nyt rupea turhaa vaivaa näkemään eikä minun vuokseni tarvitse mitään adaptereita rakennella. Koostamisista(kin) jäin eläkkeelle jo vuosia sitten enkä enää siihen lusikkaan soppaani pane. Jos joskus jostain syystä haluan imuroida säikeitä niin se kyllä onnistuu Excel-viritelmälläni. Mihinkään rajoittimeen en toistaiseksi ole törmännyt.

Koostamisissa on yleensä kysymys yhden tai muutaman säikeen imuroinnista ja se onnistuu ihan leikkaa-liimaa -systeemillä ja koosteen tekeminen näistä millä tahansa teksturilla, jos on reipasta urheilumieltä ja aikaa askarrella. Sitä olen yrittänyt markkinoida sellaisillekin ihmisille joille jo tuollainen on oman osaamisen laajentamista. Koosteen aikaansaamisesta voisi joku saada vastaavaa onnistumisen iloa kuin aiempaa visaisemman ristikon ratkaisemisesta. Koosteen käyttäjän kannalta on joka tapauksessa aivan se ja sama, kuinka hienolla menetelmällä kooste on tuotettu.

Kiitos kuitenkin auttamishalukkuudesta, mutta minun osaltani ei kiitos.
64. Ari29.7.2017 klo 16:37
Tuli tässä mieleen, kun koostan ketjut php-sivun kautta ja ilmaisten webhotellien ominaisuuksilla on eroja ja myöskin niiden käyttöehtoja ja rajoituksia muutetaan käyttäjältä kysymättä.
Esimerkiksi seuraavia on tullut vastaan jotka estävät tai haittaavat koostamista:

- Ilmaisen webhotellin käyttäjällä ei aina ole levytilaa (lainkaan)!
- Ketju saattaa sisältää sellaisia sanoja, joita palveluntarjoaja ei hyväksy.
- Php-sivu ei voi lukea toisen serverin tietoja eli muita nettisivuja.

Tällä hetkellä löytyy vielä sellainen sivun tarjoajia joilla kaikki toiminnot toimivat ongelmitta ilmaisella palvelulla, mutta jos sen käyttöä rajoitetaan niin voi koostaminen tökätä siihen minun osalta. Koostan tällä hetkellä kolmea ketjua.

Eli mitä sitten tehdään jos tuotakaan ainoaa ei ole enää joskus käytettävissä?
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *