KESKUSTELUT > MUUT AIHEET > HASSUJA UUTISIA

1993. Hassuja uutisia

laatikainen29.9.2005 klo 00:25
Mies varasti 20 rullaa wc-paperia Länsi-Pohjan keskussairaalasta

Länsi-Pohjan keskussairaalassa Kemissä vieraili keskiviikkoiltana outo näpistelijä. Isokokoinen, noin 30-vuotias mies anasti sairaalan eri wc-tiloista arviolta 20 rullaa vessapaperia.
Mies sulloi paperirullat takkinsa sisään ja poistui vähin äänin paikalta ennen poliisien tuloa.

Erikoinen anastus tapahtui kello 18.15 aikaan. Sairaalan turvakamerat taltioivat paperivarkaan toimet, mutta miestä ei ole vielä tavoitettu.

Tapauksesta on tehty rikosilmoitus nimikkeellä näpistys.

Kaleva
2. marjaana29.9.2005 klo 00:32
Kiva tietää, että sairaaloiden vessoissa on kamerat...
3. Libero30.9.2005 klo 17:22
Tämä uutinen oli 2.1.1999 Satakunnan Kansassa:

Paloauto ja kolme
avustavaa ajokkia
tien sivuun

Paloauto, sitä auttamaan lähtenyt raskas maastoajoneuvo ja kaksi hinausautoa liukastelivat tieltä ojaan ja pellolle torstaina Helsingin Vuosaaressa.

Tapahtumat lähtivät liikkeelle kello kymmenen jälkeen, kun roskapalosta ilmoituksen saanut paloauto kääntyi Vuosaareen sillankupeesta ulkoilutielle. Ulkoilutie oli jäästä peilikirkas ja varovasti kulkenut painava ajokki liukui vastaanpanemattomasti tien sivuun. Pientareelle nyrjähtänyt paloauto katkoi puhelintolpan ja jokusia puita.

Palokunnasta lähetettiin maastokelpoinen, tavarakuljetukseen käytettävä Sisu-Masi vetämään paloautoa tielle. Jäinen rata koitui kuitenkin Sisu-Masin kohtaloksi jo 50 metriä ennen määränpäätä.

Seuraavana numerona paikalle hankittiin kaksi hinausautoa, jotka eivät päässeet lähellekään palokunnan ajokkeja ennen kuin liukuivat pellolle. Hinausautot yrittivät auttaa itseään ja toisiaan vaijereilla vetämällä sekä vinssaamalla puista tukea hakien.

Pari tuntia kestänyt näytelmä oli väliin erikoinen, kun joku tielle päässeistä hinausautoista ja Sisu-Masi auttoivat toisiaan väliin tieltä pudoten, väliin pellolta koukaten. Lopulta kaikki neljä autoa saatiin väylälle, kun kaupungin maastoauto sai hiekoitettua tien pitäväksi.

Tapauksessa ei sattunut henkilövahinkoja, mutta paloauton etuosa, kyljet ja runko kärsivät vähintään yli sadan tuhannen markan vahingot. Muut kolme ajokkia eivät saaneet pahoja vaurioita. Sen sijaan puiston lehmuksia ja muita puita meni nurin ja yksi puhelintolppa kaatui.

Pelastajien päästyä tien päälle ilmeni, että roskien polttoon oli asianmukainen lupa ja se oli sujunut turvallisissa merkeissä.
4. Kravattimies2.10.2005 klo 09:11
Urheilusta kiinnostuneille kerron, että vasta käynnistynyt jalkapallon mestaruussarja on nimeltään A-liiga. Siinä on mukana seitsemän joukkuetta Australiasta ja yksi Uudesta Seelannista. Näissä maissa jalkapalloksi tavallisesti sanotaan soikiopallolla pelattavia pallopelejä rugby-liigaa, rugby-unionia ja australialaista jalkapalloa. Tätä uutta A-liigaa mainostetaan lauseella It's football but not as you know it. Parhaillaan on väliaika ottelussa NZ - Adelaide. Tosi märkää on Uudessa Seelannissa. Vettä sataa kaatamalla ja kenttä on veden peitossa. Pallo pysähtyy yhtäkkiä, mutta pelaajat liukuvat. Se on jalkapalloa, mutta erilaista kuin mihin ollaan totuttu! Juuri niin kuin mainoksessa sanottiin.
5. Kravattimies11.11.2005 klo 23:29
Katsoin illalla A-liigan peliä, jossa vastakkain olivat Uuden Seelannin Ritarit ja Perth Glory. Pelissä sattui jotakin ainutlaatuista.

Kahden pelaajan tavoitellessa palloa heidän jalkineensa tarttuivat kärjistään lujasti toisiinsa kiinni! Siihen pysähtyi heidän matkansa. He jäivät hoipertelemaan yhden jalan varassa ja yrittivät kiskoa päästäkseen irti toisistaan. Ei auttanut vaikka he kuinka vetivät. Käsiä siihen tarvittiin!

Näiden joukkueiden kotipaikat ovat ennätysmäisen kaukana toisistaan, 5500 km. Missään muussa jalkapalloliigassa maailmassa ei tuota pitempää välimatkaa ole kahden joukkueen välillä. Matka on sama kuin Helsingistä New Delhiin tai Afrikkaan päin mennessä Nigerian koilliskulmaan. A-liigan joukkueet pelaavat toisiaan vastaan neljästi kauden aikana. Nämä kiivit siis lentävät!
6. Libero13.11.2005 klo 02:35
Kravattimies:

Onko A-liigan peli siis "socceria"? Löysin taannoiseen urheiluketjuun muun muassa Perth Glory -joukkueen, jolla oli takanaan tuoreita mestaruuksia. Kun etsin joukkueesta tietoja, huomasin sen kuuluneen nimenomaan National Soccer Leaguen voittajiin. Jostakin syystä tykästyin juuri Perth Gloryyn, kun tutustuin seuran kotisivuihin.

Pelaajista jäivät mieleen muun muassa Daniel Vasilevski, Adrian Caceres, David Tarka, Ishida Hiroyuki ja Henry Fa'arodo. Mahtoivatko he pelata katsomassasi ottelussa? Kerrotko joskus, miten Perth Glory liigapeleissä pärjää?
7. Kravattimies13.11.2005 klo 05:49
Libero, tavallista jalkapalloa se on tämä Hyundai A-league. Kaikki mainitsemasi pelaajat ovat tuttuja, Ishida Hiroyuki on listattu joskus Hiroyuki Ishida.

Aikaisemminhan eri joukkueet olivat etnisten ryhmittymien omistuksessa, siis kroatialaisilla oli oma joukkueensa, stadioninsa ja kannattajajoukkonsa, samoin jugoslaaveilla, kuten myös kreikkalaisilla jne.

Tämä uudenmallinen liiga oli suurbisnesmiesten idea, kovien neuvottelujen tuloksena ja isolla budjetilla ennätysajassa aikaansaatu. Nyt ei hyväksytä mitään entiseen, etniseen, vivahtavaa ryhmittymäfanaattisuutta. Kaikki ottelut näkyvät televisiosta parhaaseen katseluaikaan ja livenä, ilman pelin peittäviä mainoksia, tosin maksullisilta kanavilta. Täällähän ei ole lupamaksuja kerätty ainakaan 35 vuoteen, joten sen puoleen itse kukin voi maksaa mistä kanavista tykkää.

A-liigan tarkoituksena on tuoda jalkapallo näyttävästi esille ja tavallisten aussien ulottuville ja näin laajentuneen mielenkiinnon seurauksena tulevina vuosina saada voittoa investoinneille.

Nyt tietenkin toivotaan, että Australia pääsee mukaan ensi vuoden maailmancupin otteluihin Saksaan. Muutama tunti sitten päättyi Montevideossa karsintaottelun ensimmäinen osa isäntien voittoon 1-0. Molempien maiden joukkueet ovat parhaillaan eri lentokoneissa matkalla tänne toista osaa varten. Uruguay siirsi ottelun aloitusaikaa viimeisinä päivinä yrittäen saada aussit vasta huomiselle lennolle, mutta ei onnistunut: australialaiset vuokrasivat oman koneen, jotta ehtivät tänne lepäämään matkan rasitukset pois.

http://www.a-league.com.au/
8. Libero14.11.2005 klo 02:14
Kravattimies:

Kiitos, liitin A-liigan linkin kokoelmiini ja seuraan, miten liiga etenee. Olen lueskellut miehelleni ääneen Australian jalkapallo- ja muita kuulumisia. Hänen lapsuudenperheestään lähti kolme sisarusta siirtolaisiksi sinne maailmanääreen.
9. Kravattimies14.11.2005 klo 04:40
Libero, tässä chatin puolelta Australiaan littyvä hauska juttu.

Viimeisen rivin vitsistä kunnian saakoon ketjuhani:

- Paljonko Australiassa maksaa Mercedez Benz Smart auto?
- Mersu taitaa olla alle AUD 25000 eli varmaan AUD 24999.
- Siis uuden Smartin saa 24999 AUDILLA.
10. Kravattimies15.11.2005 klo 01:43
Viime vuosina on yritetty syöttää kengurua!

... vaan enpä ole syönyt, eivätkä monet muutkaan ravintola-asiakkaat ole suostuneet sitä tilaamaan.

Kengurussa ei pitäisi olla mitään vikaa, vaan vika on ruoan nimessä. Emmehän tilaa lehmääkään, joten jos kukaan ei halua tilata kengurua, niin sille pitää keksiä seksikkäämpi nimi.

Valitettavasti nimikilpailuun saavat osallistua vain ruoka-alan ammattilaiset. Yksi ehdotus on päässyt eileiseen lehteen: marsu, alkuosa sanasta marsupial, pussieläin. Nyt meni viimeisetkin halut tilata kengurua, jos menussa lukee marsu.
11. TT15.11.2005 klo 01:48
Varopa, Kravattimies, juuri tänä iltäna nuori mies nimeltään Sauli lähti kohti Australiaa! Salatut elämät-sarjassa siis, Suomen suosituin tällä hetkellä kai. Oletko vastassa kentällä? Ei ole tietoa saapumisajasta, hän astui aluksi rahtilaivaan.
12. Kravattimies15.11.2005 klo 05:42
Tämähän on mielenkiintoista. Onko mahdollista kopioida näitä jaksoja dvd:lle ja lähettää tänne yksityiskäyttöön?

Kerronpa jotakin täältä päin.

Maailman suurin matkustajakone lensi tänne tänään toista kertaa! Oli upea näky Kravattivuoren yläpuolella. Melko hiljainen ääni sillä oli.

Lauantaina oli ensimmäinen kerta, kun se tuli Singaporesta. Silloin se ajettiin kentällä talon sisään ja maalattiin QANTAS-yhtiön koneeksi ulkopuolelta. Maalia kului kolme miljoonaa kiloa!

Sen jälkeen se lensi etelään. Sydneyn yläpuolella se teki kolme kierrosta ja silloin sitä filmattiin joka puolelta tulevia mainoksia varten. Seuraavana oli vuorossa Melbourne ja sieltä se palasi tänä aamuna.

Täällä Brisbanessa on lentoyhtiön 85-vuotisjuhlat, joissa esiintyy John Travolta, QANTAS-yhtiön ambassadori. John käy joka vuosi suorittamassa pakollisen ammattilentäjän testin QANTASin simulaattorissa.
13. iso S15.11.2005 klo 08:33
Australian rallissa pari huippukuskia teki kengurupihviä. Rovaniemen autosta hajosi kuljettajan oven lukko, joten oikealle kääntyvissä kaarteissa täytyi pitää ovea kädellä kiinni. Ilman tätä kolaria voitto olisi ollut mahdollisuuksien rajoissa (ennakkosuosikkien keskeytettyä). Nyt saattoi jäädä marsupiaalista kaunaa.
14. matts15.11.2005 klo 08:44
Olisko Rovaniemellä jossain syrjäkulmalla Rovanperä.
15. iso S15.11.2005 klo 09:01
Joku viisas sanoi: "Eipä ropina innosta nousemaan omasta mukavasta alabunkasta. Ilmat senkun tylsistyvät ainavaan."

Käsittämätön lapsus, mihin ei kelpaa selitykseksi rouva Niemi eikä se että tähän aikaan en ole vielä kunnolla herännyt.

Rovanperä löytyy Kittilästä, kolmiosta Kumputunturi - Iso Mustavaara - Kuolavaara.
16. iso S15.11.2005 klo 09:06
Vielä täsmennykseksi (en vieläkään herännyt, joten unohtui mainita) niille ketkä eivät seuraa rallia: Australiassa tuli toiseksi Harri Rovanperä eikä mikään Rovaniemi. Olen pahoillani kaikkien osallisten ja osattomien puolesta, erityisesti kengurun ja lukon, jotka kärsivät eniten.
17. Matti15.11.2005 klo 09:37
Kravattimies>Maalia kului kolme miljoonaa kiloa!

Ei kai nyt sentään. Tuon verran painaa 35 000 matkustajaa. Koko kone saattaisi tyhjänä painaa, ihan lonkalta heittäen, 150 000 kiloa.

Varmaan paikallisen sanomalehden moka. Vai onko joku Australian short ton :-)
18. iso S15.11.2005 klo 10:20
Australialaiset ovat tunnetusti oluen ystäviä, joten maalia on voinut läikkyä reilusti maahan. Kaikki mikä kuluu ei mene aina hyötykäyttöön!
19. Kravattimies16.11.2005 klo 04:12
Liioitteluksi meni myös etukäteisarvio lentoasemalle koneen laskeutumista katsomaan menevien ihmisten määrästä. Ei monikaan viitsinyt lähteä, kun puhuttiin sadasta tuhannesta katsojasta. Loppujen lopuksi paikalla oli vain 'tuhansia'.

Kone oli Kravattivuoren kohdalla vain hetken, joten kuvaa ei ehditty ottaa, mutta tämä 'muistikuva' kelpasi vaimolle:
http://au.pg.photos.yahoo.com/ph/kravattimies/deta il?.dir=/1404&.dnm=9d48.jpg&.src=ph

Airbus A380:n painosta löytyi maininta, että se oli 421 tonnia ensimmäisellä koelennolla Toulousesta 18.1.2005. Tulevilla reittilennoilla enin paino on noin 1/3 enemmän.
http://en.wikipedia.org/wiki/Airbus_A380
20. Tekari16.11.2005 klo 09:52
Hämeen Sanomat tänään:

CIA perustaa arkiston Ikaalisiin

Ikaalinen
Kansainvälinen Harmonikkaliitto CIA perustaa arkistonsa Ikaalisiin. Arkisto avataan virallisesti helmikuussa Ikaalisten Hanuritalossa.
Arkistoon kootaan muun muassa , valokuvia, lehtiartikkeleita,kilpailutuloksia ja kirjeenvaihtoa liiton 70-vuotisen taipaleen varrelta.
Arkisto toimii samoissa tiloissa Suomen Harmonikkaliiton ja Suomen Harmonikkainstituutin kanssa.
CIA valitsi arkistonsa sijoituspaikaksi Ikaalisen, koska Suomen Harmonikkainstituutilla on kokemusta arkiston kokoamisesta ja ylläpidosta (STT)
21. iso S16.11.2005 klo 10:06
Tuoreen uutisen mukaan terrorismiepäiltyjä kuljettavat CIA:n lentokoneet ovat käyttäneet Ruotsin lentokenttiä välilaskupaikkana. Onkohan tämä paljastunut siitä että koneista on kuulunut Säkkijärven polkkaa ja Metsäkukkia? Huhujen mukaanhan vankeja kidutetaan.
22. Matti16.11.2005 klo 13:56
Hanuritalo :-)
23. Kravattimies16.11.2005 klo 13:59
Australia voitti Uruguayn lisäajan jälkeisillä rankkareilla ja pääsee Saksaan!!!!!!!
24. Libero16.11.2005 klo 14:58
Kravattimies:

Olin juuri ryhtymässä onnittelemaan, kun rankkarikisan tulos pulpahti teksti-tv:hen. Lyhyessä uutisessa oli myös maininta siitä, että Australia on ollut edellisen kerran MM-lopputurnauksessa vuonna 1974. Aaltoja, aaltoja!
25. iso S16.11.2005 klo 15:53
Vuonna 1974 Abba voitti Euroviisut ja Australia pääsi MM-kisoihin. Liekö tällä kohtalonyhteydellä vaikutusta siihen että juuri Australiassa syntyi Abbaa imitoiva ryhmä Björn Again? Entäpä johtuuko Australian tämänkertainen onnistuminen siitä että Abban Waterloo valittiin vähän aikaa sitten kaikkien aikojen euroviisuksi?

Australialaisten kannattaisi kerätä sellainen kolehti että Abba saataisiin osallistumaan kevään 2006 euroviisuihin. Jos Abba uusisi voittonsa niin Austaliasta tulisi varmaan maailmanmestari! Toivottavasti maskottikengurulla (jos sellainen on) on puhtaat jauhot pussissaan.
26. Hessu16.11.2005 klo 21:36
Australiahan on halunnut siirtyä Aasian karsintalohkoihin, kun on aina juuttunut jatkokarsintaan Etelä-Amerikan huippumaata vastaan. Mahtaako enää tämän jälkeen haluta?

Jos se sinne Aasiaan siirtyy, niin saisikohan Suomi sen vapaaksi jäävän Oseanian paikan? Sieltäkin olisi paljon helpompi päästä kisoihin kuin Euroopasta.


Nimimerkki "Kateellinen suomalainen"
27. Kravattimies17.11.2005 klo 01:46
Suosio Australiassa vaikutti siihen, että Abbasta tuli todella maailman tunnettu, näin on kerrottu. Euroviisuvoiton ja Waterloon jälkeen ilmestynyt SOS oli myydyin levy viikko toisensa jälkeen "down under". Lontoossa asti ihmeteltiin, mitä oikein oli tapahtumassa. Pian sikäläisetkin radioasemat rupesivat soittamaan Abbaa ja loppu on historiaa. Abba on niistä ajoista saakka ollut erittäin suosittu täällä!

Hassua miten tuo liittyy vuosiluvun avulla jalkapalloon!

Päinvastoin kuin Abba jalkapallo on ollut suurimman osan tuosta ajasta täysin piilossa ja siten suurissa rahallisissa vaikeuksissa. Nyt näyttää siltä, että vihdoinkin tapahtui käänne parempaan, kun voittomaali tuo kassaan kymmenen miljoonaa dollaria. Suunnilleen sen verran saa pääsemällä maailmancupin finaaliotteluihin.

Joka tuutista tulee jalkapalloa ainakin tämän viikon ajan täydellä höyryllä. Tämä on suurempaa kuin olympialaiset!
28. marjaana17.11.2005 klo 01:51
Tervehdys,
paljonkos kello on siellä päin maailmaa just nyt?
29. Kravattimies17.11.2005 klo 01:57
Joosepin ottamia kuvia on ilmestynyt ristikoissa. Jokin aika sitten hän teki matkan, josta hän sai itsensä kartalle! Hän on eka ihminen, joka on todistanut "Degree Confluence" projektille käyneensä täysasteiden risteyksessä 26°S 135°E.

http://www.confluence.org/confluence.php?visitid=1 1497
30. Kravattimies17.11.2005 klo 01:58
Kelloko? 10. Nyt pitää mennä.
31. JTak18.11.2005 klo 13:58
Eilisissä Nelosen uutisissa käytettiin sanaa olueeseen (siis olueen). Onko olueeseen-sanan kantasana olue? Olut se tuskin ainakaan on.
32. Kravattimies19.12.2005 klo 00:00
Osassa Brisbanea riehunut myrsky vei eräältä television katsojalta olohuoneen katon ja parvekkeen.

Mies kertoi, että hän oli parhaillaan katsomassa dokumenttia hirmumyrsky Katrinasta.
33. Kravattimies20.12.2005 klo 00:33
Ruokapöytäkengurun nimeksi ei tulekaan marsu vaan australus. (Tämä on jatkoa kohtaan 15.11.2005 klo 01:43)
34. marjaana30.12.2005 klo 11:14
Kaleva:

Vorolle olutta ja viisi kiloa tomaatteja

Varas pujahtamaan torstai-iltana Torniossa Aarnintien S-marketin varastoon maitoa tuoneen jakeluauton kuljettajan sulkiessa varaston ovia. Varaston kautta pääsee myymälätiloihin saakka. Hetkeä myöhemmin viereisen pizzerian henkilökunta näki varkaan poistuvan varastosta kantamuksineen.
Pizzerian työntekijät hälyttivät poliisin paikalle, ja virkavalta pääsi pitkäkyntisen jäljille verekseltään. Jäljet johtivat lopulta kerrostalon portaikkoon, jonne varas oli kätkeytynyt. Saaliiksi torniolainen mies oli haalinut 24 tölkkiä olutta ja viisi kiloa tomaatteja.

Poliisi vei miehen Kemin putkaan.
35. Kravattimies31.1.2006 klo 04:44
Maailman suurin lentotukialus, amerikkalainen USS Ronald Reagan, oli neljän päivän vierailulla täällä Brisbanessa.

Puolet laivan kuuden tuhannen hengen miehistöstä pääsi kerrallaan maihin taalojaan tuhlaamaan sillä aikaa, kun toinen puoli jäi vahtimaan arvokasta lastia, johon kuului yhteensä 80 lentokonetta ja helikopteria.

Vierailun päättymisestä on nyt kulunut muutama päivä ja tämän aamun lehden mukaan laivalta dumpattiin mereen säkeittäin jätteitä - selkosuomella: huonoja runoja!

Brisbanen lähellä satojen kilometrien matkalla ajelehtii tällä hetkellä rantaan kaikenlaista törkyä. Poiskeräämisen jälkeen se on pidettävä karanteenissa lain vaatiman ajan ennen tarkempaa tutkimusta. Laivojen kulkuajoista ja jätesäkkien merkinnöistä päätellään aikanaan, ketä vastaan nostetaan syyte.

Sota-aluksen mentyä mereen on ilmestynyt tonneittain lisää irtoroinaa, kuten pulloja ja ruokailuvälineitä. En aio heittää ensimmäistä kiveä niiden joukkoon, vaan jätän sen aivan mielelläni viranomaisten tehtäväksi. Jos hyvin onnistaa, niin voi tulla renkaita vedenpintaan.

Lentotukialuksen päällikön mukaan tutkimukset ovat vielä pahasti kesken. Asiat aiotaan tutkia tärkeysjärjestyksessä ja asialistalla ykkösenä on selvittää, miksi mereen putosi kannelta myös yksi taistelukoneista, FA-18C Hornet!
36. Tiina31.1.2006 klo 10:57
KENGÄNNAUHOIHIN KOMPASTUNUT BRITTI SÄRKI
QING-VAASEJA

Britimiehen museokäynti päättyi painajaismaisesti. Hän kompastui rapuissa kengännauhoihinsa, vieri vauhdilla raput alas ja törmäsi mittaamattoman arvokkaisiin kiinalaisvaaseihin, jotka murskautuivat tuhansiksi sirpaleiksi, kertoivat brittilehdet maanantaina.
Särkyneet vaasit olivat peräisin Qing-dynastian ajalta 1600-luvun lopulta tai 1700-luvun alkupuolelta, ja ne kuuluivat Cambridgessa sijaitsevan Fitzwilliam-museon tunnetuimpiin esineisiin.Epäonninen museokävijä selvisi sentään törmäyksestä vammoitta, kertoivat museon edustajat Daily Telegraph-lehdelle.
- Me seurasimme miehen kaatumista kuin hidastetussa filmissä. Hän räsähti keskelle vaaseja, jotka menivät tuusan nuuskaksi, kertoi tapahtuman nähnyt Steve Baxter.
Museon varajohtaja vakuutti, että maljakot yritetään koota kasaan entiseen malliinsa, vaikka siinä onkin entisöijillä edessään melkoinen haaste.
37. Matti31.1.2006 klo 12:42
IL tiesi kertoa, että epäonnista turistia ei odota haaste.
38. Kravattimies1.2.2006 klo 03:59
Jay Leno lukee ohjelmassaan lehtileikkeitä kerran viikossa. Nyt oli mukana yksi uutinen kenguruiden maasta. Australian armeija hakee parhaillaan kadottamaansa sotilasajoneuvoa. Sitä vaan ei löydy mistään. Kaikki muut ajoneuvot on kyllä jo löydetty sen jälkeen, kun tuli käsky naamioida parkkeeratut ajoneuvot niin hyvin, ettei "vihollinen" erota niitä maastosta!
39. marjaana2.2.2006 klo 10:28
ILTASANOMAT:

Ehdotonta vankeutta pikkuhousuvarkaalle

Noin 1500 pikkuhousut kähveltänyt nainen on tuomittu Kotkan käräjäoikeudessa kuuden kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

38-vuotias kotkalaisnainen varasti valtavan housumäärän viime kesän aikana mm. Kotkasta, Lappeenrannasta, Jyväskylästä, Tampereelta ja pääkaupunkiseudulta.

Hän piilotti pikkuhousut lastenvaunuihin tai salkkuunsa. Kotkalaisnainen lähetti varastamansa housut espoolaisnaiselle, joka myi niitä toriteltassa ja kirpputorilla. Myyjä ei kertomansa mukaan uskonut housuja varastetuksi. Hän merkitsi pikkuhousut yrityksensä kirjanpitoon.

Kotkan käräjäoikeus tuomitsi myyjän kuitenkin 240 euron sakkoihin. Poliisi onnistui keräämään suurimman osan varastetuista alushousuista takaisin. Tuomitut naiset joutuvat maksamaan kateisiin jääneistä housuista 1300 euroa.

(Hassuksi uutiseksi luen tämän siksi, että hän sai ehdotonta vankeutta... Ehkä olisi kannattanut puukottaa tai raiskata niin olisi selvinnyt vähemmällä)
40. marjaana2.2.2006 klo 10:38
KALEVA:

Kohtuullisen turha piiritys

Sveitsin Zürichissä on näytelty erikoinen piiritysdraama. Juustomaan tv esitti suorana lähetyksenä seitsemän tuntia kestäneen piirityksen, jonka aikana poliisi yritti turhaan saada yhteyttä ryöstettyyn pankkiin.

Lopulta ilmeni, että sadan poliisin joukko piiritti pankkia täysin turhaan -- rosvo oli ehtinyt paeta ennen virkavallan saapumista.

Kohtuullisen vähän dramatiikkaa sisältänyt tv-draama lähetettiin Credit Suisse -pankin ulkopuolelta. Pankin turhan piirityksen lisäksi poliisi määräsi kaupunginosan asukkaat pysymään poissa kaduilta.

Poliisi oletti, että rosvolla oli pankissa kolme panttivankia. Kolme työntekijää oli kuitenkin lukinnut itsensä takahuoneeseen, jonne voro ei päässyt. Pattitilanne kesti seitsemän tuntia, koska takahuoneen kolmikko ei tiennyt, oliko rosvo vielä pankissa vai ei.

Nolo tilanne selvisi loppujen lopuksi, kun poliisi teki näyttävän rynnäkön tyhjään pankkisaliin.

Karkuun livahtanutta pankkiryöstäjää ei ole tavoitettu.
41. Kravattimies4.2.2006 klo 01:23
Viikonvaihteen finaaliin osallistuvat amerikkalaisen jalkapallon pelaajat ovat olleet mediahöykytyksessä kuluneella viikolla.

Erästä viimeistä otteluaan pelaavaa juhlittiin antamalla hänelle Detroitin kaupungin avaimet. Juhlassa ei mainittu, että edellisen kerran avaimet annettiin 1980.

Silloin vastaanottajana oli paljon kuuluisampi ja rikkaampi henkilö, joka oli lahjoittanut neljännesmiljoona dollaria kaupungin tiettyyn kohteeseen; hän oli kaiken lisäksi myös ulkomaalainen ja hänen nimensä oli Saddam Hussein.
42. Matti4.2.2006 klo 20:17
Tanskan Syyrian-lähetystö poltettiin. Tiettävästi kukaan lähetystön väestä ei loukkaantunut.

Miten niin? Kyllä minä ainakin loukkaantuisin verisesti, jos taloni poltettaisiin.
43. Tiina11.2.2006 klo 19:32
Poliisit Eschwegen kaupungissa Saksassa järkyttyivät tolaltaan nähdessään varkaan vohkivan poliisiauton laitoksen edestä.
Mies, 27, oli tuotu poliisilaitokselle hänen jäätyä kiinni murtovarkaudesta. Mies kuulusteltiin, jonka jälkeen hänet päästettiin vapaalle odottamaan oikeudenkäyntiä. Murtovarkaalla ei kuitenkaan ollut kiinnostusta suunnata kohti vapautta jalkaisin. Hän otti käyttöönsä poliisiauton ja huristeli tiehensä.
Autovarkautta todistaneet poliisit lähtivät miehen perään. Hänet tuotiin uudelleen laitokselle ja otettiin säilöön.
- Tämä ei ole pelkästään epätavallista. Tämä on myös noloa, luonnehti poliisin tiedottaja tapahtunutta.
44. Tiina17.2.2006 klo 10:14
Tämä ei nyt ole niinkään hassu kuin enemmänkin karmaiseva uutinen:
Viikko sitten puukotettu nainen löytyi Laajasalosta. Poliisipartiolle avasi oven mies, joka oli asunut siis viikon verran naisystävänsä ruumiin kanssa. Mies ei ollut uskaltanut tai osanut kertoa asiasta kenellekään. Poliisikuulusteluissa tarvitaan tulkkia.
45. Pena21.2.2006 klo 13:44
Kiva virhe Iltalehden otsikossa:

"Paula Ristikko sai Ainon Kiinasta"
46. marjaana22.2.2006 klo 00:25
NettiKaleva:

Espanjassa syntyi jättiläisvauva

Lapsen Espanjassa saanut pariskunta taitaa joutua siirtämään vauvansa kehdon saman tien ullakolle. Pariskunnan tytär ei mahtune normaaliin kehtoon, sillä vauva painoi syntyessään huimat seitsemän kiloa.

Arancha-nimisellä tyttärellä oli pituuttakin kunnioitettavat 56,5 senttiä.

Jättiläispienokainen näki päivänvalon Madridin La Paz -sairaalassa. Sairaala luonnehti vauvan kokoa "odottamattomaksi tapahtumaksi".

- Tämä on suurin syntynyt vauva klinikkamme 40 vuoden historiassa. Sekä äiti että keisarinleikkauksella syntynyt lapsi voivat hyvin, kertoo lastenosaston johtaja Jesus Perez Rodriguez.

Sairaala ei halunnut paljastaa jättivauvan vanhempien nimiä.

Rodriguez arvelee, että lapsen koon syyt löytyvät perinnöllisyydestä. Aranchan nyt yhdeksänvuotias sisar painoi hänkin syntyessään viisi kiloa.

Brasiliassa syntyi viime vuonna kahdeksankiloinen poikavauva.
47. marjaana22.2.2006 klo 00:28
Sanottakoon vielä se, että minun esikoiseni painoi syntyessään 2490 g ja minusta siinäkin oli jo ihan tarpeeksi! Mahtoi espanjattarella olla tukalat oltavat.
48. marjaana22.2.2006 klo 23:04
[C.S.I Kemi onnistui jälleen!]

Kaleva:

Kemin poliisi löysi tiistai-iltana Oklaholmankatu 22:n parkkialueelta varastetun henkilöauton. Auto oli pysäköity talon parkkipaikalle ja auton kohdalta lähtivät tuoreet jalkineenjäljet kerrostalon suuntaan.
Poliisipartio seurasi jalanjälkiä kerrostalon suuntaan ja tavoitti asunnosta nuoren mieshenkilön. Poliisitarkastuksen jälkeen kävi ilmi, että miehen kengänjäljet täsmäsivät auton luona oleviin jälkiin. Mies otettiin kiinni ja toimitettiin Kemin poliisivankilaan odottamaan esitutkintaa. MIehen hallussa ollut henkilöauto oli varastettu Oulusta noin kaksi viikkoa sitten.
49. iso S25.2.2006 klo 16:24
Kauko Juhantalo, Arja Alho, Matti Aura, Suvi Lindén ja Anneli Jäätteenmäki ovat neroja? Näin väittää päivän Hesari jutussa "Valehtelu ja vaikeneminen nopeuttavat ministerien eroja": "Tutkija huomasi että kaikki viisi ministerineroa oli sovitettavissa julkisuuskriisin etenemistä kuvaavaan kaavaan."
50. marjaana6.3.2006 klo 16:58
Netti Kaleva:

Kaksospojat kehittivät oman salakielen

Vanhempien kauhistukseksi brittiläiset kaksossisarukset ovat kehittäneet kahdenkeskisen salakielen, jota kukaan ulkopuolinen ei voi ymmärtää.

Nelivuotiaat pojat Jack ja Luke Ryan ymmärtävät toisiaan täydellisesti. Sen sijaan englantia he eivät käytä lainkaan kommunikoidakseen. Vanhemmilla täytyy olla kestävyyttä ja kielipäätäkin oppiakseen, että t-paita on "tiha" ja isoisä "wawa".

Kaksosille ja pienille lapsille on ominaista, että he kehittävät itselleen jossain kehitysvaiheessa salakielen. Normaalisti tällainen puhejakso menee kuitenkin lyhyessä ajassa ohi. Jack ja Luke ovat puhuneet omalla kielellään kuitenkin jo kaksi vuotta.
51. Kravattimies7.3.2006 klo 09:29
Vaimo luki netistä, että on ollut maanjäristys Amsterdamista 270 km eteläkaakkoon (SSE).

Mihinkähän tuo osuisi, jos olisi Euroopassa?

Kyse oli Amsterdamin saaresta (ranskaksi Ile Amsterdam), joka on Melbournen korkeudella.

Amsterdam löytyy helposti kartalta, kun hakee sellaista kohtaa, josta on suunnilleen sama matka Australiaan, Afrikkaan, Intiaan ja Etelänapamantereelle.
52. marjaana14.3.2006 klo 09:08
Nettikaleva:

Vesihanasta virtasikin olutta

Norjalainen nainen koki viikonloppuna onnekkaan yllätyksen, kun keittiön vesihanasta ei virrannutkaan vettä vaan ehtaa olutta.

Kristiansandin kaupungissa asuva Haldis Gundersen oli aikeissa tiskata keittiössään, mutta pyöräyttäessään vesihanan auki hän huomasi, että sieltä sihahtikin ulos hieman oudonlaista nestettä.

Sattuma johtui siitä, että mies kaksi kerrosta huoneiston alapuolella sijaitsevassa baarissa oli kytkenyt johdot vahingossa väärin. Mies oli liittänyt uuden oluttynnyrin erehdyksissä Gundersenin huoneistoon menevään vesiputkeen.

Gundersenin ikäväksi olut maistui juomakelvottomalta. Hän olisi kuitenkin mielellään vastaanottanut kotiinsa ilmaiset juomat, sillä Norja kuuluu maailman kalleimpiin olutmaihin.
53. marjaana17.3.2006 klo 20:05
NETTIKALEVA:

Törmäsi autoonsa, haastoi itsensä oikeuteen

Kun peruuttava auto törmäsi Custis Gokeyn autoon, hän päätti heti vaatia korvauksia oikeudessa. Gokeya ei haitannut se, että hän sattui itse olemaan peruuttaneen auton ratissa.

Gokey on jenkkiläisen Lodin kaupungin palkkalistoilla. Hän oli ajamassa kaupungin omistamalla ajokilla sattuessaan törmäämään omaan autoonsa, joka oli pysäköitynä. Gokey vaati 3 600 dollarin (noin 3 000 euron) korvauksia. Hänen mielestään asia ei muutu siitä, että Gokey myönsi olleensa itse syyllinen kolariin.

Lodin kaupunki kiisti korvausvaateen. Kaupungin edustaja muistutti, että kolaroija haastoi viime kädessä itsensä oikeuteen. Gokey ei kuitenkaan lannistunut. Hän laati uuden haasteen vaimonsa nimissä.

Tälläkään jutulla ei liene menestymisen mahdollisuuksia. Lain mukaan vaimo ei voi tämän kaltaisessa kiistassa haastaa puolisoaan oikeuteen.

"Oman puolison voi haastaa oikeuteen avioeroon liittyen, mutta häntä ei voi haastaa huolimattomuudesta", muistutti kaupungin asianajaja.
54. Matti18.3.2006 klo 14:45
"Alumiinirunkoinen kelkka paloi reitin varteen aivan poroksi eli vain sarvet jäivät jäljelle."
Lapin Kansa 7.2.
(SK Jyvät ja akanat)
55. iso S20.3.2006 klo 08:37
USA tutkii mahdollisuuksia käyttää haikaloja vakoilutarkoituksiin. Ajatuksena on ohjailla haita aivoihin upotettujen elektrodien avulla, jolloin hai voisi seurata esimerkiksi sukellusvenettä tai laivaa (tätähän vanha sanonta jo ennakoi: seuraa kuin hai laivaa). Näin saataisiin selville aluksen kulkureitti. Holkerilla ohjailua on jo kokeiltu ja saatu se kääntymään signaalin mukaan oikealle ja vasemmalle.

Sitä uutinen ei kerro miten hai välittää tiedon olinpaikastaan ja miten ohjailija saa tiedon laivan asemasta hain suhteen - luultavasti siihen asennetaan myös paikannuslaite ja kamera tai sonar.

Luultavasti todellisessa operaatiossa jouduttaisiin käyttämään jotain muuta lajia. Holkeri voisi kesken kaiken ilmoittaa että minä juon nyt kahvia :)
56. Tsööts20.3.2006 klo 08:54
Tai Holkeri voisi pysähtyä syömään silakkaa.
57. iso S20.3.2006 klo 09:22
Tsööts, tuo oli pienen päänraapimisen jälkeen tosi hyvä, osoittaa yhdellä puraisulla sekä historian- että huumorintajua! (raavinta tarvittiin koska minulla on ruostetta jommassa, kummassa tai molemmissa)
58. Tsööts20.3.2006 klo 09:38
Nelikymppisenä alkaa jo lähimuisti tehdä tepposia, mutta varsin hyvin muistan 80- ja 90-luvun asiat.
59. Matti21.3.2006 klo 13:49
Kraka, lehdissä kerrotaan, että teillä pohjoisosassa on saatu kunnon puhureita. Onko omiakin havaintoja?
60. Satunnainen surffaaja21.3.2006 klo 14:19
Tuosta kahvinjuonnista muistui mieleeni Uutispäivä Demarissa olleessa pakinassa maininta: "minä juon nyt kahvia, kun presidentti ei ole pahvia."
61. Kravattimies22.3.2006 klo 06:04
Matti, Larry riehui tässä osavaltiossa (Queensland), mutta aika paljon pohjoiseen Brisbanesta, joten omakohtaisia kokemuksia minulla ei ole nimenomaan siitä myrskystä.

Larry tuli maihin Townsvillen ja Cairnsin välistä ja jatkoi kulkuaan nopeasti sisämaahan eikä jäänyt pyörimään paikalleen, kuten Tracy teki jouluaattona 1974, jolloin se tuhosi Darwinin täysin, vaikka olikin heikompi kuin Larry.

Brisbanessa oli nimetön myrsky 1985, josta minulla on kokemuksia. Olin töissä keskikaupungilla yläkerrassa, kattoon tuli repeämä, rakeita ja vettä valui tietokonesaliin ja portaikkoon. Ala-aulan ulko-ovesta katsoin kadulle ja näin ison metallipanelin paukuttavan seinää. Monet kaduntason lasiovet pysyivät auki, automaattisia kun olivat, ja sisälle pankkeihin ja liikkeisiin kertyi kinos jäätä. Liikenne pysähtyi. Puoli tuntia meni, että veden pinta laski tarpeeksi ja bussi pääsi kadun reunaan pysäkille. Kotimatka kesti kolme tai neljä kertaa tavallista kauemmin. Ikkunoita korjattiin vuoden verran kolmessa vuorossa. Ennen Larryä se oli rahallisesti 5. suurin luonnonmullistus Australiassa.

Larry menee melko varmaan ykköseksi. Se tuhosi yli 90% koko Australian banaaniviljelyksistä sekä paljon erilaisia hedelmäviljelyksiä ja sokeriruokoa.

Pienempien kaupunkien ohella tuhoutui turistien ihailema Innisfailin kaupunki, edellisen kerran se tuhoutui 1920-luvulla, jonka jälkeen se rakennettiin uudelleen sen ajan art deco -tyyliin
http://www.innisfailtourism.com.au/Tourist_Attract ions/Document.2004-12-13.5549/view

Kalleimmat luonnontuhot Australiassa
hirmumyrsky Larry, Queensland (eilinen arvio: 1500 milj. $)
maanjäristys, Newcastle 1989 (1124 milj. $)
hirmumyrsky Tracy, Darwin 1974 (837 milj. $)
myrsky, Sydney 1990 (384 milj. $)
hirmumyrsky Wanda, Brisbane 1974 (328 milj. $)
myrsky, Brisbane 1985 (299 milj. $)
puskapalo, Victorian osavaltio 1983 (255 milj. $)
myrsky, Sydney 1986 (161 milj. $)
hirmumyrsky Madge, Pohjoisterritorio, Queensland, Länsi-Australia 1973 (150 milj. $)

Lähde: The Australian 21.3.2006
62. Kravattimies23.3.2006 klo 04:21
Viikoittain studioyleisön edessä valitaan kolmesta keksinnöstä voittaja vuoden lopussa pidettävään finaaliin.

Tämän viikon voittajaksi raati valitsi uudenlainen kypärän.

http://www.abc.net.au/newinventors/txt/s1571337.ht m

Sen keksijät, Mark Bryant & Johnny Vozzo, kertoivat keksinnön taustasta: "ja niin löimme päämme yhteen ..."
63. iso S25.3.2006 klo 16:56
Hesari referoi Iltiksen perin eläimellistä uutista: Huuhkaja istahti hirvitornissa rusakkoa tarkkailleen mutta kettujahdissa olleen metsästäjän päähän viikko sitten.
64. Juhani Heino25.3.2006 klo 19:20
Keskiviikon IS:ssä oli otsikkona muistaakseni "Sudenmetsästyksestä tuli hukkareissu".
Katsoin nyt netistä, mutta sitä ei ole laitettu arkistoon.
65. Matti25.3.2006 klo 20:22
Lehdissä oli juttua siitä, kun Stockmannin ikkinassa t-paita syttyi tuleen. Syyksi ilmoitettiin nk. polttolasiefekti. Siis kamoon, eihän ikkunalasi ole linssi, ei edes Stockalla.
66. Matti25.3.2006 klo 23:34
"Lukasenko mä sulle sun oikeutes" sanoi miliisi mielenosoittajalle Minskissä. (Seppo Kaisla, IL).
67. Kravattimies31.3.2006 klo 08:02
Nelivetoauton kuljettaja pysäytti poliisiauton Australian erämaassa eräänä iltana ja selitti virkavallalle haluavansa nähdä Ulurun, maailman suurimman monoliitin.

(Edellä oleva sana monoliitin ei ole suksen side, johon mono liitetään, eikä se ole äänentoistolaitteenkaan osa, vaan kielen taivuttama irtokivi!)

Nyt kuljettaja toivoisi, että olisi pitänyt suunsa kiinni, sillä tämä irtokivi oli korkeampi kuin Eiffel-torni!

Poliisi tuli epäluuloiseksi, koska Uluru näkyi ihan selvästi auton valoissa vain sadan metrin päässä suoraan edessä.

Mies puhallutettiin. Hän oli juovuksissa eikä hänellä ollut korttiakaan.
68. jupejus31.3.2006 klo 10:59
Tuo "u-ulu..lu..lur..ru" voisi olla tehokkaampi sana ilmaisemaan humaluuden tilaa ratin takana kuin se vanha perinteinen huugo.
69. Kravattimies11.4.2006 klo 04:57
Telekom Malaysia lähetti 806.400.000.000.000,01 ringgitin puhelinlaskun miehelle, joka kytki pois toiminnasta edesmenneen isänsä puhelinliittymän.

http://www.iltalehti.fi/2006/04/10/200604104376422 _uu.shtml

Heh, vai olisiko parempi säie ollut 2201. epäloogistavainaa?

Iltalehden mukaan summa vastaa 181 triljoonaa euroa, mutta eiköhän tuo vastaa 'vain' 181 biljoonaa euroa?
70. Kravattimies11.4.2006 klo 05:20
Minkälainen pääsiäissää on luvassa Jyväskylään?

Onko luvassa pääsiäissäälieuroja?

IS: Jyväskylän kävelykadulla Suomen surkeinta musisointia.
71. Tiina11.4.2006 klo 09:14
Näitä samoja yrittäjiä on nähty ja valitettavasti myös kuultu myös muissa kaupungeissa,
voi korvaparkoja! Enkä maksanut!
72. ö11.4.2006 klo 09:48
HS:n nettisivulla:

Ikakilaisvankeja katoaa mustiin aukkoihin
73. Eki11.4.2006 klo 10:05
"Selänne merkkautti kaksi tehopistettä" (tuore uutinen IS:n uutisvahdissa)

Eikö siitä voi saada käyttäytymisrangaistuksen, jos menee toimitsijoille mesoamaan?

ö, onko tuo Ikak vai Ikaki? Molemmat olisivat tervetulleita ristikkosanoja.
74. iso S12.4.2006 klo 13:43
Tämä ei ole huvittavalla tavalla hassu vaan surkea tapaus, mutta jotain omituista on Ekin koiraketjussa esilletuomassa Zach-poliisikoiraa koskevassa uutisessa.

Five shots were then heard in rapid succession fired by the suspect with Zach making a muffled yelp on the third round fired.

Zach was shot four times in the head with two bullets entering through the mouth. Dr. Canfield stated that any one of the head wounds were instantly fatal.

The suspect was taken to Harborview where he died a short time later of a bullet wound to the head, apparently self-inflicted.

1. Kukaan ei nähnyt ampumista. Mistä tiedetään että epäilty ampui? Oikeudessa puolustusasianajaja olisi ilman muuta takertunut tähän.

2. Laukauksia oli viisi, joista neljä osui koiran ja yksi epäillyn päähän. Jos epäilty oli ampuja, on kohtuullista olettaa että epäilty ampui itsensä viimeiseksi ja laukauksista neljä ensimmäistä osui koiraan. Lääkärin mukaan jokainen niistä oli välittömästi tappava. Miten on mahdollista että koira älähtää vasta saatuaan kolmannen välittömästi tappavan osuman?

3. Laukaukset ammuttiin nopeasti peräkkäin, ei siis esimerkiksi neljä nopeasti, tuumaustauko ja sitten vielä yksi. Minkälaisella järjenjuoksulla varustettu epäilty katsoo parhaaksi ampua itsensä tapettuaan poliisikoiran ja keksii tämän välittömästi tekosensa tehtyään? Miksi noin nokkela ei keksinyt ampua itsensä ensin?

Joskus hiipii mieleen sellainen kerettiläinen ajatus että kaikki painetussa sanassa olevat jutut eivät välttämättä olekaan jokaisen yksityiskohdan osalta tarkkoja totuuksia.
75. marjaana13.4.2006 klo 12:08
NettiKaleva:

Varastettu moottoripyörä palautetaan 35 vuoden jälkeen

Viranomaiset ovat napanneet Yhdysvalloissa haltuunsa vuonna 1971 varastetun moottoripyörän. Virkavalta palauttaa pyörän alkuperäiselle omistajalleen ensi viikolla.

Yamaha vuosimallia 1970 oli ajautunut nettihuutokauppaan, josta sen osti itselleen suomalainen mies hintaan 1 400 euroa. Kun pyörää oltiin viemässä laivaan kuljetusta varten, sen sarjanumero ilmoitettiin poliisille. Poliisin arkisto tunnisti sarjanumeron selvittämättä jääneiden ryöstöjen luettelosta.

Tämän jälkeen poliisi otti yhteyttä Philip McKeeniin, jolta moottoripyörä muinoin oli varastettu.

- Mahtavaa! On kuin hyvä ystävä ilmestyisi ovelle 30 vuoden tauon jälkeen näyttäen siltä, ettei hän ole vanhentunut päivääkään, töikseen lentokoneita kipparoiva McKeen ilakoi.

McKeen on oikeassa. Hänen moottoripyörällään on ajettu vain 15 000 kilometriä
76. Matti13.4.2006 klo 15:05
Pisin aika, jonka moderni maalaus on riippunut huomaamatta ylösalaisin julkisessa näyttelyssä on 47 päivää. Kyseessä on Matissen työ Le Bateau, joka oli näytteillä New Yorkin Modernin taiteen museossa Tänä aikana museossa kävi 116 000 katsojaa.

(Sitaatin sitaatti, alkuperä tuntematon.)
77. marjaana14.4.2006 klo 21:46
En tiedä onko niinkään hassu, mutta hellyyttävä uutinen:

Palokunta haki kissan puusta

Palokunnalle tuli Sodankylässä pääsiäisen kunniaksi legendaarinen tehtävä. Kissa piti käydä pitkäperjantaina iltapäivällä pelastamassa puun latvasta. Kissa oli kiivennyt noin 10 metrin korkeudelle puuhun torstai-iltana, eikä omistaja uskaltanut itse kiivetä sitä hakemaan.

Niinpä palomies kiipesi vanhaan tukevaan mäntyyn kissan perässä, kiepsautti vastaan räpistelleen kissan pussiin ja laskeutui takaisin maan pinnalle. Sodankylän palokunnasta muisteltiin, että kissoja käydään pelastamassa vuosittain 3-5 kappaletta.

(muistan, kun oma kissamme kiipesi pentuna puuhun, eikä uskaltanut tulla itse alas. Sitä yritettiin harjalla ja vaikka millä ja pakko oli sitten jonkun kiivetä hakemaan se.)
78. Kravattimies15.4.2006 klo 06:48
Naapurin kissa tuli kerran meidän puolelle ennen kuin tajusi, että kannattaisi pysytellä omalla tontilla. Se oli silloin vasta kolmen viikon ikäinen. Pihaamme vartioivat linnut rupesivat välittömästi hätistelemään sitä. Joko hädissään tai uhmamielellä se juoksi nurmikon poikki ja kiipesi tuuheaan puuhun neljän metrin korkeuteen. Oliko syynä sitten kokemattomuus alastulosta vai nurmikon yllä syöksyjä tekevien lintujen pelko, mutta se ei uskaltanut enää tulla alas, vaan aloitti naukumisen. Vaimoni meni puun juurelle ja yritti rauhoittaa sitä. Kun mikään ei auttanut pitkään aikaan, niin lopulta vaimo lupasi ottaa sen kopiksi, jos se hyppäisi alas. Jotenkin kissa ymmärsi sylin muotoon pannut kädet varsin hyväksi vaihtoehdoksi, otti varovasti pari askelta alaspäin ja loikkasi vaimoni syliin kolmen metrin korkeudelta. Vaimo kantoi sen pihan poikki ja laski turvaan naapurin puolelle, jossa kissa pysyikin sitten siihen saakka, kun isäntäväki muutti pois.
79. Yrjö24.4.2006 klo 21:18
Uutinen Nokian Uutisissa:
Kaksikymmentävuotias nuorimies jäi kiinni humalassa ajosta ajettuaan viime torstaina poliisiauton perässä.
Humalaisena ajaneen miehen ajotapa kiinnitti poliisin huomion, ja kun nuorukainen kääntyi Otonkadulta talon pihaan, myös poliisipartio pakitti paikalle.
Mies puhalsi alkometriin 1,63 promillea.

(Tapahtui muuten Otto viikolla)
80. marjaana26.4.2006 klo 09:46
[miksen ole päässyt ikinä uutisiin, vaikka osaan kyllä ruuan polttaa pohjaan ja kerran pizzakin kärähti sen verran, että palovaroitin rupesi huutamaan]

Nettikaleva:

Ruoka paloi pohjaan

Kattilan pohjaan palanut ruoka aiheutti palohälytyksen Kirkkokadulla myöhään tiistai-iltana. Matkaan lähteneet kuusi pelastusyksikköä kävi paikan päällä ainoastaan tuulettamassa asunnon.
Tilanne ei aiheuttanut palo- eikä henkilövahinkoja.
81. marjaana28.4.2006 klo 00:04
Nainen juuttui takapuolesta kallioon - poliisi pelasti
( 27.4. 16:57 )

Poliisipartio pelasti naisen, joka oli juuttunut kallionkoloon Kuopiossa tänään. Nuorehko nainen otti aurinkoa kalliolla Petosen kaupunginosassa. Kännykkään puhuessaan hän luiskahti ja jäi kiinni takapuolestaan kallioleikkaukseen.

Puhelin säilyi onneksi käden ulottuvilla, ja nainen soitti hätäkeskukseen. Hätäkeskuksessa arvioitiin tehtävän kuuluvan poliisille, joten paikalle lähetettiin poliisin koirapartio.

Poliisit saivat kiskotuksi naisen irti tukalasta tilanteesta. Poliisin mukaan hän oli niin humalassa, että hänet vietiin putkaan selviämään. (Ilta-Sanomat)
82. Tsööts28.4.2006 klo 22:56
marjaana: Sama vika Rahikaisella - onneksi muutin jo pari vuotta sitten Kirkkokadulta Isokadulle, etteivät tuttavat pääse tuon jutun perusteella epäilemään meikäläistä...
83. Tsööts28.4.2006 klo 22:57
(Siis viitaten ruuan pohjaan polttamiseen...)
84. Kravattimies29.4.2006 klo 08:00
Näyttää siltä, että moottorisahan aiheuttama meteli saa jopa krokotiilinkin suuttumaan. Darwinin lähellä siivottiin eilen pyörremyrsky Monican aiheuttamia tuhoja ja paikalla oli myös mies lyhentämässä katkenneita oksia korkeista puista, kun 800-kiloinen krokotiili nousi puuta vasten hännällään seisten ja sieppasi mieheltä moottorisahan viiden metrin korkeudelta. "En olisi uskonut, että tuollainen eläin pystyy sellaiseen nopeuteen, millä se tuli puun luokse ja hyökkäsi minua kohti. Sen nopeus oli ainakin 150 km/t. Se halusi jomman kumman meistä, joten uhrasin moottorisahani sille." Paikkakuntalaiset joutuivat odottamaan 90 minuuttia ennen kuin 4,4-metrinen krokotiili luopui mutkille menneestä moottorisahasta.
85. Kravattimies29.4.2006 klo 08:28
Usean vuoden verovapausporkkanan myötä viime aikoina valtavasti kasvanut Australian viiniteollisuus on pysähtynyt äkisti. Varastossa on lähes miljardi litraa viiniä eivätkä isot ostajat pysty sen vuoksi ostamaan viljelijöiltä tänä vuonna. Rypäleistä saataisiin 55 miljoonaa pullollista, mutta satoa ei kannata poimia, vaikka laatu on hyvän ja erinomaisen välillä.
86. marjaana4.5.2006 klo 15:57
Enpä tiedä onko tämä nyt niin hassu, mutta erikoinen tappaus kuitenkin:Malesian morsian avioliiton satamaan 104-vuotiaana


- Keskinäinen kunnioituksemme ja ystävyytemme muuttui hiljalleen rakkaudeksi, kuvailee 33-vuotias tuore aviomies suhdettaan 104-vuotiaaseen vaimoon.

Malesialainen Muhamad Noor Che Musa avioituu nyt ensimmäistä kertaa. Morsian Wook Kundorin tilille on 104 vuoden aikana ehtinyt kertyä 21 avioliittoa.

Sulho kertoo Wook Kundorin heti tuntuneen sympaattiselta naiselta. Tämä kun oli vanha, yksinäinen ja lapseton.

- En minä häntä rahan takia nainut. Hän on köyhä nainen, 33-vuotias tuore aviomies vakuuttaa.
87. iso S9.5.2006 klo 09:54
Eilen Hesari kertoi humalaisten sytyttäneen käytöstä poistetun asemamiehen asunnon Hyvinkäällä. Tänään netti-Iltis kertoo että neljä humalaista miestä sytytti Hyvinkään ratapihalla puisen asemamiehen rakennuksen.

Mitä tästä voi päätellä? Ainakin sen että VR ei enää käytä Hyvinkäällä puista asemamiestä.
88. marjaana9.5.2006 klo 15:12
yöks-uutinen:


"Erikoisen makuista rommia"

Unkarilaiset rakennustyöläiset löysivät vanhaa taloa remontoidessaan kellarista iloisen yllätyksen: tynnyrillisen rommia.

Vaikka työpäivä nyt sattui vielä vähän kesken olemaankin, rakennusmiehet panivat juhlat pystyyn ja aloittivat tynnyrin tyhjentämisen. Rommissa oli rakennusalan ammattilaisten mielestä niinkin kiehtova ja erikoinen maku, että he pullottivat sitä vielä vietäväksi kotiinkin. Kyllähän 300 litraa on jo sellainen määrä, että siitä riittää tuliaisiksikin.

Kun tynnyri oli tyhjä, työporukka alkoi siirtää sitä pois tieltä. Jostain kumman syystä tynnyri painoi vieläkin yllättävän paljon. Syy painoon samoin kuin rommin "erikoiseen makuun" kävi selväksi työporukan kurkatessa tynnyrin sisään. Siellä nimittäin lojui miehen ruumis.

Todennäköisesti kyseessä on 20 vuotta sitten Jamaikassa kuolleen unkarilaismiehen ruumis. Vaimo oli lähettänyt hänen ruumiinsa kotimatkalle rommitynnyrissä päästäkseen eroon ruumiin kuljetuskustannuksista ja turhasta paperisodasta.
89. marjaana21.6.2006 klo 17:12
NettiKaleva:

Turkkilaispoika ei sitten ihan päässyt yliopistoon

Turkkilainen opiskelijapoika epäonnistui pelottavan ruhtinaallisesti valtakunnallisissa yliopiston pääsykokeissa. Hän ilmeisesti vastasi väärin kaikkiin 180 kysymykseen.

Tai sitten hän päinvastoin onnistui loistavasti. Sefa Boyar kun ilmoitti jo toukokuussa, että hän yrittää vastata väärin jokaiseen kysymykseen protestina Turkin yliopistojen pääsykoejärjestelmälle.

- Hyvältä tuntuu. On erittäin mahdollista, että todellakin vastasin kaikkeen väärin, onnellinen Boyar kertoi medialle pääsykokeen jälkeen.

Boyar kertoi valmistautuneensa kokeeseen erittäin huolellisesti.

- Täytyy tietää oikea vastaus, jotta osaisi varmasti vastata väärin, hän opastaa.

Jos Sefa Boyarin pääsykoe meni sataprosenttisesti putkeen, hän yltää haluamaansa koetulokseen: -45 pistettä.
90. Ö21.6.2006 klo 17:51
Otsikko tänään Aamulehdessä:

UHANALAISIA JÄTTILÄISPANDOJA ONKIN LUULTUA ENEMMÄN

Onko otsikossa jotain ristiriitaista vai luulenko vain?
91. iso S27.6.2006 klo 11:14
Kielin taivutusta!

Lordin Amen sai oman kivipatsaan
IS 27.6.2006 07:20

Mäntsälä pystytti oman pojan kunniaksi Hard Rock -kiven: lähes kolme metrisen ja reilusti yli 400 kiloa painavan paasin, joka on tehty migmatiitistä, maailman kovimmasta kivilajikkeesta.

Eilen 34 vuotta täyttänyt Amen kiitteli kookasta paasia.
92. marjaana27.6.2006 klo 22:32
Tämä ei ole yhtään hassu uutinen; pikemminkin ajatuksia herättävä... Kunpa se olisi osannut puhua.


Jättiläiskilpikonna kuoli 176-vuotiaana
Julkaistu: 24.06.2006

Sydneyssa, Australiassa sijaitsevassa eläintarhassa pitkään elellyt jättiläiskilpikonna Harriet on nukkunut pois 176 vuoden iässä.

Harriet kulkeutui Australiaan tiedemies Charles Darwinin mukana vuonna 1850. Darwin oli löytänyt sen Galapagos-saarelta ja vienyt alkujaan Englantiin. Harriet oli tuolloin jo parikymppinen, itse asiassa uroksen kirjoissa.

Harriet ei ollut ruoan suhteen turhan nirso. Mutusteli vielä jokin aika sitten mm. suklaapatukkaa, tiedot kertovat.
93. Jaska27.6.2006 klo 23:39
iso S, ko. taivutus voi olla joskus oikeinkin. Milloin? No silloin, kun paasi kirjoitetaan isolla alkukirjaimella. Paasiravintola eli Paasi kilpaili 70-luvulla Vanhan Maestron kanssa Helsingin suosituimman tanssiravintolan tittelistä. Tuhannet tanssinhaluiset (muitakin haluja mahd. esiintyi) kuluttivat tuolloin Paasin parkettia. Ehkä tuon uutisen laatijakin...
94. iso S28.6.2006 klo 08:18
Jaska, voi, toki voi. Ehkä Amenin (Amenen?) muistomerkkiä aletaan ajan kanssa pitää niin personoituneena että puhutaan Paasista. Lisäksi "paasia" on oikein pienelläkin kirjoitettuna, jos paasia on vähintään kaksi. Paasin, Paasia on oikein myös silloin kun kyseessä on vaikkapa ohjaaja Anne Paas. Kaikkihan me muistamme Paasin elokuvan Mighty Mutts. Itse asiassa alkaa tuntua siltä että Paasin, Paasia on lähes aina oikein!

Olisinpa älynnyt soveltaa tuota logiikkaa kouluaikanakin niin olisin voinut kinuta pisteet monesta vääräksi tulkitusta vastauksesta. Suomen pääkaupunkia kysyttäessä olisi pitänyt hyväksyä Turku, koska se oli joskus oikea vastaus. Puolan pääkaupunkia kysyttäessä olisi pitänyt hyväksyä Krakova, koska se voi olla joskus oikea vastaus. Mistäpä tuon tietää mitä ne puolalaiset joskus tulevaisuudessa päättävät! Matikan kokeissa vastaukseksi mihin tahansa tehtävään olisi pitänyt kelvata 47, koska se on joskus oikea vastaus. :-)

Hesarin toimittaja on tanssitaidoton tai liian nuori, koska taivutti paaden. Sietäisi hävetä, ei paasia saa mennä taivuttelemaan!
95. Pena28.6.2006 klo 17:20
Leväperäinen uutinen:

"Kuski oli selvä, mutta pelikaani juovuksissa

Kalifornialainen autoilija oli itse vesiselvä, mutta samaa ei ilmeisesti voi sanoa hänen autonsa tuulilasin läpi lentäneestä pelikaanista. Ison linnun humalatila lienee peräisin levästä. Kuljettaja oli järkyttynyt törmäyksestään pelikaanin kanssa, mutta hän ei sentään loukkaantunut. Pelikaanille kävi huonommin. Se joutui murtuneen koipensa kanssa leikkauspöydälle. Täyttä varmuutta pelikaanin humalatilasta sen vahvuudesta nyt puhumattakaan ei vielä ole. Testitulokset valmistuvat vasta viikkojen kuluttua. Asiantuntijoiden mukaan on kuitenkin erittäin epätodennäköistä, että pelikani lentää selvinpäin auton tuulilasiin. Pelikaanin näkökyky kun on kuulemma suorastaan erinomainen. Pelikaanin kännitilan todennäköisyyttä lisää sekin, että samoilla seuduilla on viikon aikana nähty lukuisia juovuspäissään hoipertelevia lintuja. (KS)"

Hauskasta kirjoitusvirheestäkin voi vääntää kiero(utunutt)a juttua: on varmasti epätodennäköistä, että pelikani lentää auton tuulilasiin selvin päin. Pelikaanista puhumattakaan! Miten lienee asia Veli Kanin kohdalla? d=)
96. marjaana28.6.2006 klo 17:24
Olikohan kyseessä punainen vai musta pelikaani... ;o)

(no joo heh heh, oli kyllä kesän huonoin)
97. Pena28.6.2006 klo 19:26
(kenelle oli, joka toiselle ei?)

Todennäköisesti jompikumpi, tai sitten krypto. Eihän pelikaanikaan niin tyhmä ole, että söisi humalluttavia leviä paksuna!
98. Matti28.6.2006 klo 21:12
Ilman muuta se oli krypto pelikaani :-)
99. Eki28.6.2006 klo 21:15
Ihan selvä huppelikaani.
100. marjaana28.6.2006 klo 22:11
Tai tomppelikaani
101. iso S28.6.2006 klo 22:24
Jos tuulilasi olisi kestänyt niin kiipelikaani olisi litistynyt tasapelikaaniksi, ehkä jopa viety siunattavaksi kappelikaaniksi.
102. Matti29.6.2006 klo 11:16
Amppelikaani olisi viihtynyt keinussaan, eikä olisi lennellyt minnekään. Simppelikaani saattoi olla kyseessä.
103. mor12.7.2006 klo 17:59
Otsikko Turun Sanomissa tänään:

SUSIKAKSIKKO TAPPOI EU-TYÖNTEKIJÄT

Tarkemmin luettuna käy ilmi, että susien uhrit olivat kuusi Mynäjoen varrella perinnemaiseman hoitotyössä ollutta lammasta. "Kymmenisen vuotta lampaat ehtivät tuota jokivartta EU-työntekijöinä hoitaa" kertoo lampaat omistanut Leila Henttula.
104. RA13.7.2006 klo 20:24
Hämeenlinnan Kaupunkiuutisissa on ilmeisesti aiheet juuri nyt vähissä (vaikka yleensä hyvä lehti onkin).

Lehdessä oli juttu, jossa oli haastateltu ravintoloitsijoita / tarjoilijoita ja asiakkaita ->

- Kyllä, helteellä menee paljon enemmän kylmiä juomia kuin kylmillä ilmoilla.
- Kyllä, hyvillä ilmoilla terassit on paljon täydempiä kuin huonoilla.
- Kyllä, me käymme paljon terasseilla nimenomaan kesäisin!
105. Pena20.7.2006 klo 19:01
> Hirveä virke

Pitkä ja polveileva virke, jonka kielellinen ilotulitus sisälsi maininnat muun muassa burritosta, lapiosta ja enkelistä, voitti ensimmäisen palkinnon yhdysvaltalaisessa kilpailussa huonoimmasta aloituksesta kuvitteelliselle romaanille.

Virkkeen suolsi eläkkeelle jäänyt insinööri Jim Guigli Kaliforniasta. Tekstinalun suomennos kuuluu jotakuinkin näin:

"Etsivä Bart Lasiter oli toimistossaan tutkailemassa huoneensa pienestä ikkunasta hänen jättiburritolleen lankeamaa valoa, kun ovi revähti auki paljastaen naisen, jonka vartalo suorastaan huusi 'Nyt ei ole aikaa ahmia burritoa', jonka kasvot kertoivat, että enkeleitä on olemassa ja jonka silmät sanoivat, että ne saisivat miehen kaivamaan oman hautansa ja nuolemaan lapion puhtaaksi."

Guigli sai myös erikoismaininnan voitontahdostaan. Insinööri oli lähettänyt kilpailuun 60 virke-ehdotusta.

Guiglin voittama kilpailu perustettiin 1982 kirjailija Edward Bulwer-Lyttonin muistoksi.

Hän aloitti 1830 julkaistun romaaninsa Paul Clifford sanoin "Oli synkkä ja myrskyinen yö."

REUTERS
106. marjaana31.7.2006 klo 18:42
(eikö poliisiinkaan voi enää luottaa)

NettiKaleva:

Poliisi epäilee poliisia karkkivarkaudesta

Karamellivarkaudet ovat viime aikoina työllistäneet eteläenglantilaista Hailshamin poliisilaitosta. Vaikka rikosnimike ei ole järin vakava, ongelma on kiusallinen. Varkauksista nimittäin epäillään laitoksella työskenteleviä sinivuokkoja.

Pääepäiltyinä on kaksi konstaapelia, joiden uskotaan olevan vastuussa poliisiaseman makeisvaraston yhtäkkisestä hupenemisesta. Anastuksiin arvellaan sotkeutuneen myös muuta henkilökuntaa. Konstaapelit ovat hyllytettyinä viroistaan.

Tutkinnanjohtaja Tony Blaker Sussexin poliisista vakuuttaa, että tapaus selvitetään perin pohjin.

- Henkilökunnan rehellisyys on poliisilaitoksella kaiken a ja o. Pyrimme saamaan tutkinnan valmiiksi niin pian kuin mahdollista
107. Tsööts3.8.2006 klo 14:26
Eilinen Iltalehti tiesi kertoa, että Heinäpään murhamysteerio, Kettusen murha, lienee selviämässä - helevetin hyvä jos se 27 vuoden jäläkeen jo seleviäiskin! Tähän vissiin tarvittiin KRP:n rikosylikomisario Ari Soronen :-)
108. arjatuula3.8.2006 klo 15:40
Otsikko pari vuotta sitten Länsi Uusimaassa:
HUKKUNUT LÖYTYI KUOLLEENA
Vaikka ymmärränkin kadonnut=hukkunut yhteyden, niin kesäaikaan varsinkin väräyttää , että jos toinenkin mahdollisuus olisi ollut mahdollinen.
109. Sini3.8.2006 klo 16:03
Kursk edelleen meren pohjassa. Ankkureina Leena Kaskela ja Urpo Martikainen.
110. marjaana10.8.2006 klo 13:15
Orava eksyi makuuhuoneeseen

Palokunta kävi pyydystämässä rivitalohuoneistoon sisälle eksyneen oravan Oulun Rajakylässä Hanhikkitiellä torstaina aamupäivällä. Nuori orava oli päätynyt vahingossa avonaisen parvekkeen oven kautta rivitalon toisen kerroksen makuuhuoneeseen, eläin ei ollut suostunut poistumaan huoneesta vaikka ovi sekä iso ikkuna olivat auki.

Perheen isä päätti tuntikausien turhan hätistelyn jälkeen hälyttää paikalle palokunnan, joka aloitti eläimen metsästyksen haavin avulla. Nuori orava osoittautui kuitenkin vikkeläksi, eikä haavikauhominen tuottanut tulosta. Lopulta kolme palomiestä ahdisti oravan nurkkaan ja he saivat oravan käsipelillä kiinni.

Eläin selvisi seikkailustaan ilman vammoja ja se palomiesten käsistä pääsi takaisin luontoon.

Kaleva

(laitoin tämän uutisen siksi, että minulle kävi pari vuotta sitten lähes samanlailla... Olin nukkumassa ja ihmettelin, miksi joku hakkaa johtoja oven ulkopuolella. Kun sitten nousin ylös ja avasin oven, orava istua nökötti eteisessä olevan lattiatuulettimen päällä. Säikähdin, hyvä etten tiputtanut sylissä olevaa lastani lattialle. Oravakin säikähti ja pinkoi kohti saunaa. Kiljuin miestäni apuun ja hän alkoi unenpöpperössä etsimään oravaa huitomastani suunnasta. Mitään ei löytynyt ja mies taisi epäilläkin minkään oravan olemassaoloa. Lopulta pelästynyt orava löytyi siivouskaapin alta. Palokuntaa ei tarvinnut pyytää apuun sen ulos saamiseksi; ulkooven avaaminen riitti!)
111. marjaana2.9.2006 klo 19:13
(miten minusta tuntuu, ettei omistaja hae tyttöystäväänsä takaisin...)

Pumpattava Barbara odottaa hakijaansa Kolarin poliisiasemalla

Kolarin poliisi löysi metsästä puhallettavan Barbaran. Barbara löytyi yleisövihjeiden perusteella perjantaina. Pesun jälkeen nukke toimitettiin Kolarin löytötavaratoimistoon, josta omistaja voi Barbaransa hakea tarkkoja tuntomerkkejä vastaan. Lisäksi omistajan on korvattava säilytyksestä aiheutuneet säilytyskustannuksesta. Mikäli omistajaa ei löydy, se tullaan huutokauppaamaan Kolarin poliisin järjestämässä huutokaupassa myöhemmin.
112. Jaska2.9.2006 klo 19:45
Mainoslehdykkänsä mukaan Lidl tarjoaa uutuutena kuvineen kaikkineen maniskanmakuista guavajuomaa hintaan 1,19 prk (perkele?). Siinä vihje laatijalle, jolla on vaikeuksia keksiä pääkuvaa seuraavaan ristikkoonsa. Maistuisikohan puulta ratkojalle?
113. Pena7.9.2006 klo 20:22
> Vankikarkuri liftasi väärän auton kyytiin
----------
Joensuu:
----------
Sairaalahoidosta karanneen vangin karkumatka päättyi vangin kannalta varsin epäonnisesti, kun hän liftasi vankilan auton kyytiin.
Tapahtumat saivat alkunsa, kun 34-vuotias kuopiolaismies pakeni Pohjois-Karjalan keskussairaalan osastolta ikkunan kautta. Hoitoa saanut vanki oli ollut vartioinnissa, mutta siitä huolimatta hänen onnistui paeta.
Pako havaittiin keskiviikon vastaisena yönä noin kello 1.50. Poliisit etsivät miestä yön tuloksetta.
Aamun tullen karkurin onni kuitenkin kääntyi, kun Juuan avovankilaan matkalla olleen vanginkuljetusauton henkilökunta huomasi kuutostien poskessa Kontiolahdella tutun näköisen liftarin.
Vankikarkuri päätettiin ottaa kyytiin. Tämän jälkeen paikalle soitettiin poliisipartio. Vanki toimitettiin takaisin Pyhäselän vankilaan.
- Sattuuhan näitä työtapaturmia alalla kuin alalla, Joensuun poliisilaitoksen päivystäjä kommentoi tapahtunutta.
114. Kravattimies23.9.2006 klo 02:58
Australian ostamat 59 amerikkalaista Abrams-tankkia odottavat kuljetusta mantereen eteläosasta pohjoisosaan.

Nyt näyttää siltä, ettei kukaan päättäjistä tullut ajatelleeksi etukäteen, miten tankit saataisiin Melbournesta Darwiniin.

Kukin Abrams painaa 63005 kg (kukittakin 63 t).

Erämaan läpi pohjois-etelä-suunnassa olevalla rautatiellä ei ole kalustoa, joka kestäisi tuollaisen painon.

Toisaalta maanteitä myötenkään kuljetus ei onnistu, koska matkalla on siltoja, jotka romahtaisivat tankin alla.
115. Jukkis23.9.2006 klo 13:40
Siinäpä heillä tosiaankin miettimistä. Onneksi Tyynen valtamerin yli tehty silta kesti, kun ne tuotiin junalla Melbourneen Amerikasta. Että se kestävä amerikkalainen junako sitten piti palauttaa saman tien Amerikkaan kun sitä ei voi enää käyttää?
116. Seija9.10.2006 klo 12:23
Dementiayhdistyksen mieleen ei tullut yhtään palkittavaa

9.10. 11:50 Suomen dementihoitoyhdistyksen mieleen ei tullut yhtään henkilöä, joka olisi vaikuttanut dementiapotilaiden aseman parantamiseen tai hoidon kehittymiseen.
Dementiayhdistys ei voinut jakaa joka vuotista tunnustuspalkintoaan lokakuussa, kun se ei muistanut vuodelta yhtään ansioitunutta.

Suomen dementiahoitoyhdistys on jakanut dementiahoidon tunnustuspalkinnon joka vuosi jo 12 vuoden ajan.

Tänä vuonna palkinto oli tarkoitus antaa 6. lokakuuta pidetyssä Dementiahoitopäivän seminaarissa valtakunnan tason poliitikolle, joka on vaikuttanut dementoituneiden ihmisten aseman paranemiseen ja/tai dementiahoidon kehittymiseen.

Yhdistyksen yli 2000 jäseneltä pyydettiin ehdotuksia. Yhtään ehdotusta ei tullut. Yhdistyksen hallitus keskusteli kokouksessaan muutamista ehdokkaista, mutta kenenkään ei todettu olevan riittävän ansioitunut saamaan palkintoa.

Palkinto jätettiin siten poikkeuksellisesti jakamatta tänä vuonna.

Suomen dementiahoitoyhdistys toivoo tämän olevan signaali, joka kolkuttaa valtakunnan tason poliitikkojen omaatuntoa. Tällä hetkellä dementoituneilla ja heidän omaisillaan ei ole eduskunnassa tai hallituksessa riittävän pontevaa puolestapuhujaa.

Kirjoittaja: Taloussanomat-STT
117. JTak13.10.2006 klo 15:14
Tämä sopii huvittavien uutisotsikoiden sarjaan...

Disney suuttui Mikki Hiiren seksivideosta

Viihteen jättiyhtiö Disney on polttanyt päreensä videosta, joka oli esillä YouTube.com -sivustolla. Videopätkällä Disneyn hahmot Mikki Hiiri, Minni ja Hessu Hopo harrastavat seksiä keskenään.

Kaiken kukkuraksi kyseinen pätkä on kuvattu Pariisin Disney-huvipuistossa. Kuvauspaikkana oli alue, joka ei ole avoinna yleisölle.

Googlen juuri ostama YouTube on jo poistanut sarjakuvahahmojen "häntimisen" sivuiltaan.
118. mor21.10.2006 klo 11:37
Kovaa peliä Lahdessa...

Tämän aamun TS kertoo Lahden huippukokouksesta mm. seuraavalla lauseella:

"Putin astui pääministeri Matti Vanhasen"
119. Matti4.11.2006 klo 13:40
Keski-Uusimaa:

Keravan Keskustorin altaan teräksinen taideteos romahti jäämassojen painosta.
...

Onneksi teos on moderni, eivätkä useimmat edes huomanneet sen romahtaneen.
120. Taata4.11.2006 klo 13:43
Tuliko vieläpä parempi luonnon muovaavana? Vaatiko taitei-
lija korvauksia?
121. Jaska4.11.2006 klo 15:45
Helsingin Sanomat/Terhi Width 4.11. s. B3:
Tutkijoilla on varoituksistaan konkreettisia esimerkkejä, sillä jo nyt 29 prosenttia merissä elävistä lajeista on kuollut sukupuuttoon.
122. Pena10.11.2006 klo 18:31
> Juopunut hirvi pelottelee lapsia Ruotsissa

Molndal
STT, TT

Kiukkuinen ja mahdollisesti juopunut hirvi pelottelee koululapsia Mölndalissa Ruotsissa. Poliisi pitää silmällä eläintä, joka on useiden päivän ajan käyttäytynyt aggressiivisesti Göteborgin lähellä sijaitsevalla seudulla.
Perjantaiaamuna hirvi kahdeksanhaaraisine sarvineen torkkui Eklandan koulun sisäänkäynnillä ja esti lapsia pääsemästä sisälle. Vähän ajan kuluttua hirvi nousi ja jolkotti pois, kertoi Göteborgs-Posten-verkkolehti.
- Lapset ovat todella peloissaan, kuvaili Camilla Andersson koulun kansliasta lehdelle.
Edellispäivänä hirvi vaikutti niin vihamieliseltä, että koulun rehtori soitti poliisille. Paikallisen poliisin mukaan ongelman taustalla ovat ehkä hirveä houkuttavat omenapuut. - Me voimme olla tekemisissä juoppohirven kanssa, Jan Caiman Mölndalin poliisista arveli.
Jos hirvi ei rauhoitu, täytyy Caimanin mukaan harkita sen ampumista. Mieluiten hän kuitenkin toivoisi, että asia ratkeaa muulla tavalla. - Mielellään saisi tulla joitain pakkasöitä, niin omenat häviävät.
Syyspuolella ei ole täysin epätavallista, että hirvet juopuvat pitkälle kypsyneistä omenista, joita ne ahmivat suuria määriä. Caimanilla on kertoa tapaus parin vuoden takaa.
- Talonomistaja oli haravoinut kokoon ison kasan luumuja. Kasan keskellä makasi viime vuoden vasikka, umpihumalassa, hän muisteli. - Jonkin ajan kuluttua vasikka kuitenkin virkosi ja loikki pois.
123. mor14.11.2006 klo 09:45
TS:ssä on tänään juttu Jarkko Niemisestä. Siinä sanotaan mm:

"Niemisellä on parhaillaan menossa hänen kolmen viikon lomansa, ennen kuin uusi kausi alkaa joulu-maaliskuun vaihteessa Australian Adelaidesta"
124. Jyrki14.11.2006 klo 19:05
No kyse onkin Australiasta :D

Siellähän joulukin on keskellä kesää...
125. Jyrki14.11.2006 klo 19:06
Niin ja aurinko nousee lännestä ja laskee itään.
126. Jyrki14.11.2006 klo 23:58
YLEn teksti-tv:n sivulla 137 on tätä kirjoittaessani uutinen, joka asiasisällöltään ei ole ollenkaan huvittava, mutta siinä on eräs hupaisasti kirjoitettu kohta. Tässä sivun teksti kokonaan:

"Uusissa EU-passeissa ongelmia

Euroopan unionin käyttöönottamien koneella luettavien passien tietoturvassa on vakavia puutteita, sanotaan EU:n rahoittaman tietoyhteiskuntaa tutkivan FIDIS-projektin raportissa.

Raportin mukaan passien haltijoita uhkaa jopa identiteettivarkaus. Passien sisältöä voidaan mm. lukea jopa kymmenen metrin etäisyydeltä. Vanhoilla passeilla tämä ei ollut mahdollista.

Biometrisiin passeihin tallennettuja sormenjälkiä voidaan hyödyntää kymmeniä vuosia, jos ne päätyvät vääriin käsiin.

Raportti vaatii, että passien riskeistä kerrotaan kansalaisille."

Arvaatteko, mitä kohtaa tekstistä tarkoitin?

No: kuvitelkaa, miten SORMENJÄLJET saadaan istutettua konkreettisesti VÄÄRIIN KÄSIIN kymmeniksi vuosiksi :)

Itse asiasisällöstä vielä: Tuo uhkahan ei kohdistu vain niihin tilanteisiin, joissa passia esitetään matkustettaessa, esim. lentokentällä tarkastuksessa. Etäluettava passi on yhtä altis tällaiselle lukemiselle, missä tahansa se onkin. Tarvittavalla laitteella periaatteessa vaikkapa seinänaapuri voi lukea tiedot, kun passi on kotona pöytälaatikossasi. Tai naapurihotellihuoneen asukkaat, tai ravintolan joku muu asiakas, tai konserttisalissa joku lähelläsi istuva, tai ....

Luultavasti jonkinlainen metallikotelo kyllä suojaa passin, en tiedä riittääkö ihan peltinen vai pitääkö olla esim. lyijyä. Sitten vain hankkimaan uudelle passille savukekoteloa muistuttavat metallikuoret :).
127. Kravattimies15.11.2006 klo 02:33
Ettei jää väärää käsitystä, niin korjataanpa Jyrkin leikillinen väite, että Australiassa "aurinko nousee lännestä ja laskee itään".

Vaikka aurinko nouseekin kuten muuallakin idästä ja laskee länteen, niin jotakin erilaista on pohjoiseen pallonpuoliskoon verrattuna: aurinko on nimittäin keskipäivällä POHJOISESSA (eli päiväntasaajalla päin).

Australiasta katsoen aurinko kiertää taivaalla vastapäivään; englanniksi sanotaan mielestäni paremmin "vastakelloon", koska suomen "vastapäivään" ja "myötäpäivään" eivät toimi sanatarkasti eteläisellä pallonpuoliskolla.
128. Jyrki15.11.2006 klo 07:28
Kun itse en ole käynyt eteläisellä pallonpuoliskolla, niin ei ole henk.koht. kokemusta, kuinka vahva illuusio ensimmäisellä kerralla on - siis se, että pohjoisessa elänyt mieltää etelän olevan auringon suunnassa ja siksi näyttää siltä kuin aurinko kulkisi väärään suuntaan päivän mittaan.

Tämä lännestä itään -juttuhan lienee syntynyt jo muinoin pohjoisen merenkulkijoiden ohitettua päiväntasaajan.
129. Matti15.11.2006 klo 12:12
Päiväntasaajalla päiväntasausten aikaan aurinko paistaa täsmälleen idästä auringonnoususta puoleenpäivään. Sitten se siirtyy salamannopeasti paistamaan täsmälleen lännestä loppupäiväksi. Hassua.
130. airisto15.11.2006 klo 12:24
"Täsmälleen idästä tai lännestä" kumoaa maapallon huojunnan. ;)
131. iso S15.11.2006 klo 12:52
Heiluttaako koira häntää vai häntä koiraa? Liikkuuko päiväntasaaja maapallon huojunnan mukaan vai onko se suhteessa aurinkoon?

Kompassineula osoittaa pohjoiseen (jos ei ole magneettisia häiriötekijöitä) mutta ei karttapohjoiseen vaan kohti magneettista pohjoisnapaa joka vaeltelee sinne sun tänne. Onko vastaavasti olemassa "karttapäiväntasaaja" missä airisto seisoo huojuntaa mittaamassa ja "aurinkopäiväntasaaja" missä Matti huojuu idästä länteen auringon nopeutta ihmettelemässä?

Ajoittain he ovat ehkä kaukana toisistaan, joskus jopa metrin välein ja se on parempi juttu! :-)
132. airisto15.11.2006 klo 12:58
airisto huojuu maapallon mukana ja katsoo idästä ja ei niin idästä nousevaa aurinkoa, Matti kuljeskelee vuoroin pohjoiseen tai etelään pitääkseen auringon täsmälleen itäpuolellaan. ;)
133. Jaska15.11.2006 klo 14:12
Ja jos airisto haluaa viihtyä yli puoli vuotta putkeen etelän auringossa, niin hän menee istuksimaan Pohjoisnavalle.
134. iso S15.11.2006 klo 15:10
Tuohan on tarjous mistä ei voi kieltäytyä! Ei haittaa huojunta eikä pääse edes kellojen veivaaminen kesä- ja talviaikaan sotkemaan keskipäivän suuntia!
135. Kravattimies17.11.2006 klo 00:18
Brisbanessa keväinen raemyrsky teki tuhojaan. Erään kirkon iso katto lensi kadun toisella puolella oleviin korkeisiin puihin. Kirkon edessä oleva ilmoitustaulu jäi kuitenkin pystyyn; siinä toivotetaan isoilla kirjaimilla tervetulleeksi täydelliseen kirkkoon: "WELCOME TO THE PERFECT CHURCH". Jatkossa lukee "mitä me ihmiset emme ole".

Jotenkin hassulta vaikuttava teksti se on ainakin nyt, kun katto puuttuu ja seinät ovat kaatumaisillaan.
136. Pena17.11.2006 klo 10:25
(Maailman) ympäri käydään, yhteen tullaan!

Hassulta (ja surullis-masentavalta) se näyttää meidänkin kirkko. Ei tässä jaksa enää edes vääntää vitsiä katollisista kirkoista:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Kuva:Church.20060530_ PM.porvoo_of_finland.jpg
137. Pena20.12.2006 klo 19:10
Joulutunnelman nostattamiseksi juttu reippaasta nykynuorisosta:

> Piirakkasateeseen joutunut joulupukki sai kypärän

(STT-IA, 20.12.2006)

Kaikilla ei ole joulumieltä sitten tippaakaan. Ei ainakaan niillä kurittomilla vekaroilla, jotka pommittivat joulupukkia lihapiirakoilla ja kuivatuilla hedelmillä Paisleyn kaupungin ostoskeskuksessa Skotlannissa.

Monikerroksisen ostoskeskuksen parvekkeet osoittautuivat erinomaisiksi tuliasemiksi lapsille, jotka tulittivat vierailulle pölähtänyttä pukkia armotta ruualla. Mutta ei ostoskeskuksen johtokaan jäänyt seisomaan joululapaset suorina, vaan hommasi pukille heti kypärän.

- Olemme ryhtyneet dramaattisin toimiin pukin turvallisuuden parantamiseksi, kehuskeli ostoskeskuksen johtaja Andrew MacKinnon.

Pukin kypärä ei ole mikään tuikitavallinen metallipipo, vaan siihen on muun muassa liimattu punaisia poroja joulutunnelman nostattamiseksi.
138. marjaana2.1.2007 klo 20:56
Ruotsin kouluihin ehdotetaan pakkoruotsia

2.1.2007 20:41
Kaksi Malmön johtavaa poliitikkoa on ehdottanut alueen kouluihin pakkoruotsia. Ehdotuksen mukaan oppituntien ajan Malmön kouluissa ei saisi puhua mitään muuta kuin ruotsia.
Poikkeuksen muodostaisivat kuitenkin vieraan kielen tunnit...
(no se on jotain se)

ILTALEHTI...
139. Kravattimies3.1.2007 klo 08:39
Aamulla kaupassa käydessämme odotin vaimoa käytävässä sillä aikaa kun hän oli eräässä putiikissa, jonne en ollut viitsinyt mennä ostoskärryjen kanssa.

Huomasin siinä penkillä istuessani, että kampaamo oli ilmeisesti vaihtanut omistajaa.

Sen verran asia kiinnosti, että katselin joutessani vähän pitempäänkin sinne suuntaan.

"Nicolen Hius- ja Kauneusstudio".

Tuolla hyllyn reunassa luki jotain koreaksi. Ai niin ja tuollakin lukee koreaa! Olisikohan tämä Nicole ihan Soulitar?

Molemmat kampaajat olivat aasialaisia naisia, samoin yksi asiakaskin.

Kun vaimoni palasi siihen, niin hän suomensi korealaiset tekstit. Yhdessä luki "Korealaisia tuotteita".

Siinä vaiheessa kiinnitin vaimon huomion vaaleanpunaiseen englanniksi kirjoitettuun lappuun. Kuten arvasin, vaimoni purskahti nauramaan.

Hinnaston ylärivillä luki Sham Poo. Erikseen kirjoitettuna shampoo tarkoittaa väärennettyä kakkaa.
140. Kravattimies3.1.2007 klo 13:59
Ruokaillessamme otin ostamastani lasipurkista lautaselleni puolen tusinaa täytettyä oliivia, koemaistoin yhtä niistä ja sitten tarjosin purkkia vaimolleni, jotta hän voisi ottaa itselleen sopivan määrän.

- Mitä ne ovat? hän kysyi. Ei oikeasti kysynyt, mutta haluan pohjustaa tätä juttua.

- Nämä ovat täytettyjä oliiveja. Jokaisen oliivin sisältä on poistettu kivi ja näin syntynyt kolo on tätetty tällaisella punaisella aineella.

- Mitä se aine on?

- Aine on paprikaa, mutta siitä käytetään kansainvälistä sanaa pimento.

- Heh, siellähän se on pimennossa, vaimolla välähti.
141. Kravattimies3.1.2007 klo 14:11
Kysyin vaimolta:

- Kerropa nyt totuus. Miltä täytetyt oliivit maistuivat?

- Hyvältä vai pahalta? Vastaukseni on tietenkin: hyi! vältä.
142. Kravattimies4.1.2007 klo 00:20
Keskiviikkoiltana tv-verkosto 7:n puhelinkeskukset menivät tukkoon hätääntyneiden australialaisten soitoista, kun he yrittivät saada selvyyttä, mitä ihmettä oikein oli meneillään.

Pian sen jälkeen, kun junaonnettomuudesta kertova jakso dokumenttisarjasta "Mayday" oli alkanut klo 19.30, normaalin selostuksen sijasta alkoi kuulua mysteerinen, aavemainen ääni, joka toisti yhteen menoon yli kuuden taivaallisen minuutin ajan sanoja "Jeesus Kristus yksi navariineista".

Ääni ei vaikuttanut kuvaan, joka eteni normaalisti.

Teki itsekin mieli soittaa, kun en tiedä mitään navariineista!
143. iso S4.1.2007 klo 11:18
BBC - Food - Recipes - Navarin of lamb and lamb's tongues
A navarin is a French lamb stew, usually cooked with root vegetables. If possible use new season spring lamb which has the very best flavour...
www.bbc.co.uk/food/recipes/database/navarinoflamba ndlamb_6695.shtml

Voisi ehkä tulkita niin että Jeesus Kristus on yksi uhrilampaista?
144. Olavi Kivalo4.1.2007 klo 12:08
Tässä voivat mennä sekaisin ranskan navarin (lammaspaisti) ja englannin navarine. Jälkimmäinen esiintyy joissakin roolipeleissä ylimaallisia ominaisuuksia omavana hahmona, johon tässä lienee viitattu.
145. Pena5.1.2007 klo 11:32
Jokohan Kraka on hakenut pankkikortit lemmikeilleen? :-)


> Pankki myönsi pankkikortin kissalle

(stt–reuters)

Sydney. Kissa on saanut pankkikortin Australiassa. Pankki meni halpaan, kun kissan omistaja päätti testata pankin järjestelmää henkilöllisyyden varmentamiseksi.

Kissan omistaja Katherine Campbell sai lemmikilleen pankkikortin hakemalla omalle tililleen toista korttia. Vielä nolompaa on se, että Bank of Queensland myönsi kortin nimelle Messiah the cat (suomeksi Messias-kissa).

"En voinut uskoa tätä todeksi. Pankkien järjestelmiä on parannettava", Campbell äimisteli.

Pankki huomasi mitätöidä kissamessiaan kortin vasta sen jälkeen, kun korttifarssi tuli julkisuuteen.

"Pyydämme anteeksi. Tämän ei olisi pitänyt voida tapahtua", rahalaitos kommentoi.
146. Kravattimies6.1.2007 klo 03:58
Olenko hakenut pankkikortit lemmikeilleni?

No, en (englanniksi ja suomeksi). Työkaverini meni aikoinaan juuri tuohon pankkiin johtajaksi. Ennen lähtöään mies lupasi antaa minulle paljon lainaa tosi pienellä korolla milloin vain. Taisi olla pula asiakkaista silloin ja nytkin, kun kissa sai pankkikortin!

Sekaannuksia sattuu, kun ihan laillisesti nimen voi muuttaa miksi vain ja milloin haluaa, samoin osoitteen, eikä niistä muutoksista tarvitse kertoa ennen kuin vasta verolomakkeella.

Kissan omistaja Katherine Campbell siis muutti nimensä Messiah the catiksi ja myöhemmin palasi käyttämään entistä nimeään. Vastaavalla tavalla eräs pelaaja on vaihtanut nimensä isosta rahasta sponsorinsa tuotteen nimeksi tärkeiden pelien ajaksi.
147. Kravattimies6.1.2007 klo 04:09
Näkyi olevan kissasta kysymys silloinkin.
Googleen: "whiskas player change his name"
148. Pena8.1.2007 klo 16:31
> Vinksahtanein varoituksen sana

(ap)

Yhdysvalloissa on jaettu jälleen vuoden Vinksahtaneet varoitusetiketit -palkinto. Sen saa henkilö, joka löytää hassuimman kuluttajalle tarkoitetun varoituslapun mistä tahansa tuotteesta.

Tämän vuoden palkinnon sai Bob Wilkinson, joka pitää itsepalvelupesulaa detroitilaisessa lähiössä. Hän huomasi yhdessä liikkeensä pesukoneista varoituksen "ÄLÄ pane tähän koneeseen ihmistä".

Edestä täytettävän Huebsch-pesukoneen valmistaja puolusti varoitusta. "Täyttöluukku on juuri nelivuotiaan lapsen korkeudella", sanoi markkinointijohtaja Patti Andresen-Shew.

Hän kertoi kuulleensa pesukonevalmistajista, jotka oli haastettu oikeuteen, koska pikkulapsi oli jossakin itsepalvelupesulassa ryöminyt koneen sisään ja vähän isompi lapsi oli pannut koneen käyntiin ikävin seurauksin.

Vinksahtaneet varoitukset -kilpailun järjestää painostusryhmä, jonka mielestä Yhdysvalloissa nostetaan aivan liikaa oikeusjuttuja valmistajan tuotevastuuseen vedoten.
149. mor12.1.2007 klo 07:47
STT:n välittämä uutinen Bushin uusista Irak-linjauksista:

"... ABC:n ja Washington Postin tekemästä mielipidemittauksesta käy ilmi, että jo 57 amerikkalaista uskoo Yhdysvaltojen olevan häviämässä sodan"
150. Eki14.1.2007 klo 14:17
"Joutsan Pommi vei naisten parisprintin"

Tätä tuoretta otsikkoa piti pari sekuntia nikotella, ennen kuin hahmottui.
151. Jukkis16.1.2007 klo 19:04
Aika raju uutinen MTV3:n uutisissa juuri äsken:

"Lähes joka toinen suomalainen kuolee tänäkin päivänä sydän- ja verisuonisairauksiin".

Kyllä on huomenna hautaustoimistoissa vipinää.
152. Sakke16.1.2007 klo 19:26
No saadaanpa ainakin valtionvelka maksettua perintöveroilla kertaheitolla hei Itäkeskukseen kauppakeskukseen jossa kaiken teen (=pois)
153. Eki19.1.2007 klo 11:20
Vonan O'Brien totesi Kiefer Sutherlandille: "Käyt heliskiingissä."

Ei käynyt ihan Helsingissä (väleistä pitää ottaa iki pois) vaan hiihtämässä helikopterin kanssa. No se oli kyllä semmoinen "once in a lifetime".
154. Eki19.1.2007 klo 11:20
Conan...
155. Tsööts26.1.2007 klo 06:48
Kalevan pikkujutussa aivan asiallisesti kerrotaan ensi lauantain lottopotin olevan kaikkien aikojen suurin, kerrotaan lisäksi, milloin suurin potti on arvottu ja tulevan potin olevan yhtä suuri kuin tähän mennessä toiseksi suurin jne. Jutun viimeinen lause selittää, miksen minä saa koskaan edes neljää ja lisänumeroa: "Viime vuonna arvottiin 42 uutta lottovoittajaa." Eipä satu kohdalle tuolla voittajamäärällä... Loppukaneettini ei avautune nuorisolle, jolla ei ole kokemusta lotosta, kun arvottiin vain kuusi numeroa ja voitonjako oli toisenlainen: Sanotaan, että on lottovoitto syntyä Suomessa - minulle se tarkoittaa aina kolmea ja lisää.
156. Tsööts26.1.2007 klo 06:49
(Tokihan se lauantain potti on edelleenkin vain toiseksi suurin.)
157. marjaana6.2.2007 klo 22:21
Thaimaalaisen naisen bussimatka kesti 25 vuotta


Eteläthaimaalaisen naisen bussiretki venähti kohtuullisen pitkäksi väärän bussivuoron takia. Rouva viipyi näet reissussa neljännesvuosisadan. Jaeyaena Beuraheng hyppäsi 25 vuotta sitten Malesiassa bussiin määränpäänään Etelä-Thaimaassa sijaitseva Narathiwat.

Bussi olikin väärä ja rouva päätyi 1 200 kilometriä Bangkokin pohjoispuolelle. Koska ei osannut lukea tai kirjoittaa eikä thain kielen puhuminenkaan sujunut, hätääntynyt rouva hyppäsi toiseen bussiin päästäkseen nopeasti etelään.

Vaan piina sen kuin paheni: bussi vei rouvan Chiang Maihin, joka oli vielä 700 kilometriä pohjoisempana. Chinang Maissa rouva eli kerjäämällä vuoteen 1987 saakka, jolloin hänet pidätettiin ja sijoitettiin kodittomien yhteismajoitukseen.

Kodittomien suojassa aikaa paloi siihen saakka kunnes kolme Narathiwatista tullutta opiskelijaa pistäytyi paikassa ja puhui rouvalle tämän äidinkielellä. Suojan pitäjien hämmästykseksi mykkänä pidetty rouva alkoi pulputtaa kuin papupata.

Rouva on nyt päässyt takaisin kotiin kahdeksan lapsensa luokse. Lapsille tosin oli jo avuliaasti kerrottu, että rouva oli jäänyt junan alle ja kuollut.


(Tämän repäisin netti-Kalevasta)
158. Pena16.2.2007 klo 11:28
> Kännikala selätti haikalan

STT-IA, 16.2.2007

Runsaasti votkaa nauttinut kalastaja syöksyi Australiassa 1,3 metriä pitkän hain kimppuun ja aloitti raivokkaan painiottelun eväveijarin kanssa.

Juopottelun tuoman rohkeuden voimalla Australian etelärannikolla asusteleva Phillip Kerkhof, 41, selätti hain ja raahasi sen maihin. Kerkhof oli loppujen lopuksi ottelussa niin ylivoimainen, että hän selvisi koko kahakasta ilman minkään sortin vammoja.

Seuraavana päivänä, kun votkan aiheuttama hurmio oli häipynyt, mies ei enää pitänyt painiottelua hain kanssa yhtä hyvänä ideana.

- En suosittele painiottelua hain kanssa kenellekään. Näin selvinpäin minusta tuntuu, että olen melkoinen idiootti, Kerkhof kritisoi itseään.
159. RA10.4.2007 klo 16:56
"Tästä radasta ajetaan kaasu pohjassa 68 prosenttia, miltei reilu puolet."

- Matti Kyllönen informoi eilen Malesian Sepangin F1 -radasta.
160. RA10.4.2007 klo 17:24
Tarkemmin ajatellen peruutan tuon edellisen, koska eihän tuossa olekaan mitään hassua. Kyllösen sanathan osuvat tarkasti kuin nappi otsaan;

- Jos ajatellaan, että "REILU" on esim. 10-25 %:a jstkn, niin "reilu puolet" olisi silloin 55-62,5 %:a. 68 prosenttia menee tuon yli, mutta ei kovin paljon, joten sehän on kuin onkin MILTEI reilu puolet.

Anteeksi.
161. Hakro10.4.2007 klo 17:50
Ennen kuin analysoidaan Kyllösen sinänsä kuvottavaa sanailua, pitäisi palauttaa "reilu" alkuperäiseen merkitykseensä. Sehän ei suinkaan tarkoita "yli" tai "runsaasti" tai "enemmän kuin" muutoin kuin tietyissä erikoistapauksissa. Varsinainen merkitys on "rehti, vilpitön, oikea, kunnollinen" jne.

Muutama viikko sitten MTV3:n uutisissa kerrottiin, että Porvoon kirkon polttaja oli saanut "reilun kolmen vuoden tuomion".

Mitä se tarkoittaa? Sitäkö että (tasan) kolmen vuoden tuomio oli oikea, asianmukainen? Vai sitäkö että oikeastaan olisi kuulunut saada pitempikin kakku?

Jos kauppias on reilu, hän antaa asiakkaalle enemmän tavaraa kuin hinta edellyttäisi. Jos tuomari on reilu eli toimii vastaavalla tavalla "asiakkaan" eduksi, hän antaa pienemmän rangaistuksen kuin laki edellyttäisi.

Mikä olisi siis reilu tuomio kirkon polttamisesta?
162. RA10.4.2007 klo 19:51
Hakro, ainakaan Pesonen EI arvota REILU-sanan erilaisia merkityksiä noin kuin sinä tuossa yllä;

1. suora, rehti, vilpitön
2. aito, oikea, kunno(lline)n, rehellinen
3. kitsastelematon, runsas, reipas, roima

Mistä idea reilu-sanan "alkuperäisestä" merkityksestä?

Nimim. "Bensaa liekkeihin"
163. Jaska10.4.2007 klo 20:10
Keneltäköhän RA pyytelee anteeksi. Ettei vain Hannele Laurilta. ANTEEKSI!
164. RA10.4.2007 klo 20:36
Jaska, saat reilusti!

(Reilua sanoa noin, kun ei reilusti ymmärrä. Eikö.)
165. Hakro10.4.2007 klo 21:57
RA: Kiitos bensasta!

Nykäsen mukaan;
1. suora, rehti, vilpitön
2. reipas, reima, riuska
3a. väärentämätön, oikea, kunnollinen
3b. kitsastelematon, runsas, selvä, kiistaton

Kaikkiaan paristakymmenestä merkitysvaihtoehdosta yksi ainoa, loppupäästä löytyvä "runsas", näyttää valloittaneen reilu-sanan käytön jokseenkin kokonaan. Ainakin minusta tämä tuntuu pahalaatuiselta kielen köyhtymiseltä. Lisäksi eteen tulee monia mahdollisuuksia väärinymmärykseen, kuten mainitsemani esimerkki osoittaa.

Miksi kaiken pitäisi olla niin reilua, kun meillä on muitakin sanoja?
166. jupejus10.4.2007 klo 22:17
Reiluhan on nykyään joka paikassa mainossanana. Eniten ihmetyttää tuo kaupoissa mainostettava "reilu" hinta.

Tuosta tulee aina se kuva, että hinta olisi ylöspäin nostettu, eikä suinkaan kuin olettaisi mainoksen tarkoittavan - halvempaa hintaa.
Kauppa voi olla reilu ja kauppiaskin, mutta reilu hinta jotenkin karmii selkäpiitä. Vaikka kaikkihan hinnat nykyään ovat noussut syrjää myöten, että jos se on sitten sitä reilua se.
167. RA10.4.2007 klo 22:29
Tuosta jupesin tekstistä tuli mieleen juttu, joka ei (ainakaan reilusti, eikä melkeinkään) liity säikeen aiheeseen. Kerron sen silti:

Lähikaupassani on teksti "MOLEMMINPUOLISEN LUOTTAMUKSEN SÄILYTTÄMISEKSI AVAA KASSISI!"

Siis: Minun luottamukseni kauppiaaseen säilyy tai lisääntyy, kun minä avaan kassini? Tosi miltei reilua.
168. + ju10.4.2007 klo 22:31
jupesin = jupejusin
169. iso S10.4.2007 klo 23:01
Monella kassalla on kyltti jonka mukaan "noudatamme tupakkalakia" (tupakkatuotteiden myynti alle 18-vuotiaille kielletty). Molemminpuolisen luottamuksen säilyttämiseksi kassalla voisi olla reilusti ilmoitus siitä, onko tämä ainoa kaupan noudattama laki ja jos ei niin mitä noudatetaan ja mitä ei.
170. Jaska10.4.2007 klo 23:04
Hmm, luottamus säilyisi vielä paremmin, kun tuohon lisättäisiin ..ja nosta hamettasi.
171. Hakro10.4.2007 klo 23:17
Reilu hinta? Taisin mainita jotain väärinymmärtämisen mahdollisuuksista.

Taannoin (nuorempana ja vieläkin köyhempänä) ajattelin ostaa erään tuotteen vähittäismaksulla, kunnes huomasin mainoksessa iskulauseen: "Ylivoimaiset maksuehdot!"
172. iso S13.4.2007 klo 10:37
Tämänpäiväisessä netti-Iltiksessä olevasta uutisesta on hauskuus kaukana, mutta kuuluu sarjaan "menee se viisaskin vipuhun":

"Vapaasukelluksen maailmanennätysmies, ranskalainen Loic Leferme kuoli toissa päivänä sukellusharjoituksissa Välimerellä.

Hän oli juuri nousemassa pintaan 170 metrin syvyydestä, kun vastapainojärjestelmään ilmaantui vika.

Hänen nimissään oleva ilman happilaiteita tehty syvyyssukellusennätys on 171 metriä vuodelta 2004."

Voit olla maailman paras mutta se ei aina riitä.
173. Hui_hai13.4.2007 klo 19:27
Tämänpäivän IS:stä

---

Autovarkaudesta epäillyt liftasivat poliisiautoon
13.4.2007 10:36
Autovarkaudesta epäillyn pariskunnan ajomatka päättyi rengasrikkoon ja muihin teknisiin ongelmiin torstai-iltana Liperissä. Epäonnisen illan päätteeksi matkalaiset liftasivat siviilimalliseen poliisiautoon.

Pohjois-Karjalan hätäkeskukselle ilmoitettiin torstai-iltana kello yhdeksän jälkeen, että juopuneelta vaikuttava kuljettaja oli törmäillyt liikennemerkkeihin Joensuun Kaislakadulla. Joensuusta auto jatkoi matkaansa Kuopion suuntaan.

Varastettu auto löydettiin vajaan puolen tunnin kuluttua Kuopiontieltä Polvijärven rampin läheltä eturengas puhjenneena. Autosta oli valunut myös nesteet pihalle, mikä oli pysäyttänyt matkanteon kokonaan. Auton löytöpaikan läheltä poliisi tapasi entuudestaan tutun pariskunnan peukalot pystyssä.

Joensuun poliisi epäilee, että molemmat kuljettivat autoa alkoholin vaikutuksen alaisena. Ajokorttia ei ole kummallakaan.

---

Edellisiä kommentoija reilusti sivusta peesaten: Olisihan se kiva, jos meillä olisi edes jostain kaupasta saatavana 'Rehdin kaupan tuotteita' ;-)
174. iso S7.5.2007 klo 12:08
Hankoniemen edustalla uiskennelleen karhun nukuttamista ja muualle siirtämistä harkittiin, mutta petoasiantuntijoiden mielestä vedessä olevan karhun nukuttamisessa on hukkumisvaara. Tämä vältettiin näppärästi sillä että karhu ammuttiin.
175. Jaska7.5.2007 klo 20:18
Poliisi otti epäillyn kiinni tuttavansa kotona, kerrottiin viime viikon lehtiuutisessa. Mitenkähän poliisi osasi epäillä tuttavansa piilottelevan epäiltyä? Vai sattuikohan vain menemään tuttavansa luokse kylään?
176. Ari25.6.2007 klo 16:30
HS 15.2.2007 S. B1:

Otsikko: "Huoli venäjästä kasvaa Ruotsissa"

"Venäjän Tukholman-suurlähettiläs Aleksandr Kadakin tuomitsi tällä viikolla ruotsalaiskeskustelun poikkeuksellisen suorasanaisesti ja piti sitä "idioottimaisena".
"En voi käsittää minkälainen idiootti on voinut esittää raporteissaan esimiehilleen, että kaasuputken huoltoasema olisi Ruotsin-vastainen vakoilukeskus. Jos haluamme tiedustelutietoa Ruotsista, meillä on jo satelliitit, joilla voimme lukea jokaisen tukholmalaisauton rekisterikilvet", Kodakin sanoi radiohaastattelussa. "

[ Pystyykö todella? Missäköhän kohtaa tukholmalaisautojen rekisterikilvet mahtaa sijaita...]
177. iso S25.6.2007 klo 17:23
Eiväthän satelliitit seilaa kaiken aikaa eivätkä kaikki välttämättä koskaan suoraan Tukholman yläpuolella, joten viistosta vilkaisten rekkarit ovat näkyvissä. Tallissa tai parkkihallissa olevat autot voivat olla pieni haaste mutta jo on ihme jos suurlähettilään sanaa ei uskota. Sellaisessa asemassa oleva henkilö ei valehtele, kysykää vaikka henkilöltä itseltään!

Päivän netti-Iltis kertoo että Autumn Brownin äidillä on 25 etunimeä joten tyttärenkään ei tarvinnut tyytyä vähempään:

"Wolverhamptonilaisen Autumnin etunimet ovat, kuten äidilläänkin, nyrkkeilyn suuruuksien sukunimiä. Tytön nimi koko komeudessaan on Autumn Sullivan Corbett Fitzsimmons Jeffries Hart Burns Johnson Willard Dempsey Tunney Schmeling Sharkey Carnera Baer Braddock Louis Charles Walcott Marciano Patterson Johansson Liston Clay Frazier Foreman Brown."

Ei menisi tuollainen läpi Suomessa. Uusi-Seelannissakin on joku tolkku. Herra ja rouva Wheaton näkivät tulevan poikansa ultraäänikuvassa ja siitä äimistyneenä haluaisivat tenavalle nimeksi 4real. Viranomaisten mielestä nimessä ei saa olla numeroita. Koska vanhemmat ovat selvästi pölkkypäitä, sopiva nimi voisi olla M-real.
178. Kravattimies26.6.2007 klo 06:56
Alice Springs, Australia

Täkäläisen miehen rakkaus rasvassa keitettyihin kanoihin johti siihen, että hänen autonsa pyörähti katolleen KFC:n läpiajettavalla tilauskaistalla viime yönä kolmen maissa.

Poliisit tulivat apuun ja kuljettivat miehen sairaalaan.

Mies oli ajanut nälissään liian nopeasti kohti mikrofonia. Poliisilla ei tietoa, oliko alkoholilla syytä tapahtuneeseen.
179. Jukkis9.8.2007 klo 23:24
Nelosen teksti-TV:ssä näyttäis olevan tämmöinen hämmentävä uutinen:

"Avaruussukkula Endeavour on lähtenyt matkaan kohti Kansainvälistä avaruusasemaa.

Endeavour lähti Kennedyn avaruuskeskuksesta kohti Kansainvälistä avaruusasemaa ISS:ää yöllä noin puoli kahdelta Suomen aikaa.

24 000 kilometrin tuntinopeudella kulkenut alus saavutti ilmakehän kahdeksassa ja puolessa minuutissa."

Siis mistä kummasta se sukkula lähti kun sen piti kulkea 3400 km ennen ilmakehään päätymistä?
180. Jukkis11.8.2007 klo 15:58
Tämän päivän Hesarissa kysymys sille 13-vuotiaalle, joka huomasi Reuters/Titanic/Mir kuvajuitsun:

"Kumpaan luotat enemmän, kuviin vai tekstiin?"

Vastaus:

"Tekstiin, koska kuvia voi muokata tietokoneella."

Miettikääs tuota.
181. Ari23.8.2007 klo 14:04
Radio Aallolla kuultua:
Tuoretta musiikkia mm. Juice Leskiseltä.
Äsken kuulin, ja nyt ne soittaa Juicea.
182. Ari23.8.2007 klo 14:20
Äskeinen kappale oli "Kaksoiselämää".
-Eihän se mikään uusi ole!
183. airisto27.8.2007 klo 11:26
Ylen teksti-tv kertoo huolestuttavia uutisia: "Maapallon ja Uranuksen radat risteävät kerran 42 vuodessa." Jossain vaiheessa törmäys liennee väistämätön :-(

www yle.fi/tekstitv/html/P892_02.html
184. Jukkis10.11.2007 klo 19:15
Tänään Radio Helsingin uutisissa (jotka ovat Helsingin Sanomien tuotantoa) on useaan kertaan kerrottu, miten viime vuorokauden aikana on satanut "yli 40 millilitraa vettä".

Siis melkein kolme ruokalusikallista!
185. Kravattimies8.12.2007 klo 07:48
Turun Sanomissa 8.12.2007 1:32:00

TPS ja Tappara esittivät perjantaina erinomaista jääkiekkoviihdettä Turkuhallissa.


Otsikko: TPS kaatui saappaat jalassa
186. Jaska8.12.2007 klo 12:47
Eihän tuossa Radio Helsingin sademääräilmoituksessa ole oikeastaan muuta vikaa kuin se, että ei ole kerrottu sen alueen pinta-alaa, jolle 40 ml on satanut. Se on siis 40 neliösenttiä. Tekee yhtä neliömetriä kohti 40 litraa. Arvelenkin, että litraa per neliömetri (per vrk jne) antaisi sateen määrästä maallikolle paremmin tajuttavan kuvan kuin "vähäiset" millimetrimäärät. Tämä on nykykäytännön keksijöiltä jäänyt puolestaan tajuamatta.
187. Matti8.12.2007 klo 15:45
Itse sain pinta-alaksi 10 neliömillimetriä. Siis 0,4 kuutiosenttimetriä per 4 senttimetriä.
188. Jukkis8.12.2007 klo 16:06
Kylläpä on vaikeaa tämöisten laskeminen. Minusta sekä Jaskalta että Matilta puuttuu tolkku laskelmista.

Jos 40 neliösentin alueelle sataa 40 ml vettä, niin sitten vettä on siinä 40 neliösentin alueella 10 mm paksuudelta.

Jos taas neliömetrin alueella on 40 litraa vettä, niin vettä on 40 mm paksuudelta.

Jos tosiaan sademäärä ilmoitettaisiin niin, että "tänään on satanut 40 litraa vettä per neliömetri", niin eihän siitä vesimäärästä saisi kukaan mitään tolkkua muuten kuin laskemalla, että kuinka paksua vesikerrosta tuo litramäärä vastaa. Totta kai on järkevämpää saman tien ilmoittaa se vesikerroksen paksuus, eli "vettä on satanut tänään 40 mm". Eikä siinä tietenkään tarvi edes ilmoittaa, mille pinta-alalle se on satanut. Jos vesi ei imeytyisi maahan tai katoaisi muuallekaan, nin sitten vettä olisi maassa sateen jälkeen noin paksu kerros. Miten joku litramäärä vosi olla sen konkreettisempaa?
189. Rain8.12.2007 klo 16:45
Radio Helsingin sademääräilmoituksessahan on se virhe että siinä puhutaan millilitroista eikä millimetreistä, kuten pitäisi.

...Sademäärä mitataan astiaan kertyneen sateen tilavuus (tai massa) ja jaetaan se astian suuaukon pinta-alalla jolloin saadaan vesipatsaan korkeus. Yksi milli sadetta on litra neliömetrille...
190. Matti8.12.2007 klo 16:45
Mutta Jukkishan on kanssani täysin samaa mieltä. Siis radio Helsingille sattui lapsus, ja he puhuivat millimetrin sijaan millilitrasta. Ja sitten Jaska laski huvikseen, mille pinta-alalle olisi todella satanut 40 millilitraa.
191. Jukkis8.12.2007 klo 16:49
.. paitsi että Jaska laski väärin.
192. Jaska8.12.2007 klo 16:57
Hyvä, että olette valppaina. Vajavaisen muotoiluni täydennys: Se on siis 40 neliösenttiä SENTIN PAKSUISENA KERROKSENA. Koska millilitra vettä = kuutiosentti vettä, minkä Mattikin tietää. Jukkis, rohkenen väittää, että tavalliselle tallaajalle 40 millimetriä ei välttämättä anna kuvaa siitä, kuinka paljon on satanut. Ellei mukaan liitetä antamaasi selostusta. Jos kerrotaan, että vettä tuli eilen 40 litraa eli neljä ämpärillistä neliömetrille, se kertoo utamillekin, että paljon on satanut. Paksuudet oppisi ajan myötä paksukalloinenkin!
193. Jukkis8.12.2007 klo 18:57
No jos sateen paljoutta halutaan korostaa niin sanotaan sitten saman tien että aarille tuli 400 ämpärillistä vettä. Tai hehtaarille tuli 40 000 ämpärillistä. Tai neliökilometrille joku määrä tankkiautollisia. Tai jos Amerkassa ollaan, niin jalkapallokentälle tuli niin ja niin monta gallonaa.

Väitänpä että sellainen utami, joka ei ymmärrä mitä tarkoittaa 40 mm:n sade, ei myöskään kostu juurikaan tiedosta, että tuli 40 litraa vettä nelömetrille.

(Tuosta Matin klo 15:45 laskemasta 10 neliömillimetristä en edelleenkään tajua mitään.)
194. jh8.12.2007 klo 19:04
Mitäs jos alue onkin ympyrä tai kolmio eikä neliö??
195. Jukkis8.12.2007 klo 19:36
Silloin ei tietenkään voida pinta-alasta puhuttaessa käyttää yksikkönä neliömetriä, vaan pitää puhua ympyrämetreistä tai kolmiometreistä.
196. jh8.12.2007 klo 19:45
No montako ympyrämetriä tai kolmiometriä tms. on lehti-ilmoituksen asunnossa "Myytävänä yksiö parvekkeella"
197. Jukkis8.12.2007 klo 19:50
Riippuu siitä, onko se parveke ympyrän, kolmion, neliön vai jonkin muun muotoinen.
198. jh8.12.2007 klo 19:52
Entäs yksiö?
199. Jukkis8.12.2007 klo 20:36
No, tärkeintä tietysti on se, miten yksiön muoto ja parvekkeen muoto suhtautuvat toisiinsa. Esimerkiksi ympyrän muotoisella parvekkeella oleva neliön muotoinen yksiö on aika hankala tapaus, koska silloin pakostakin parvekkeelle jää hukkatilaa.
200. ranskalainen viiva12.12.2007 klo 16:34
Tämän päivän verkko-IS:

"Suomea olympialaisissa edustanut ja 1980-luvun alun lupaavimpiin painijoihin lukeutunut Toni Hannula on tuomittu tänään Oulun käräjäoikeudessa törkeästä ryöstöstä 3,5 vuoden ehdottomaan vankeuteen...

...Kaidalle tielle sortunut ex-urheilija anasti uhriltaan nahkatakin, jonka taskuun jäivät lompakko pankkikortteineen ja matkapuhelin."

Ennenvanhaan kaidalle tielle siirtyjä oli parannuksen tehnyt.
201. iso S17.12.2007 klo 09:26
Päivän netti-Iltis: "...hänen näkönsä on huonontunut kahden kahvileikkauksen jälkeen..."

Millainenhan leikkaus mahtaa olla kyseessä? Kirurgi leikkaa kahvittelun lomassa toisella kädellä kakkua ja toisella potilaan silmiä? Vai leikkaako joku puoskari kahvipalkalla? Ei ihme jos tulos on huono.
202. Hakro17.12.2007 klo 10:49
"Kahvileikkaus" liittynee siihen vanhaan tarinaan miehestä, jolla tuli aina kahvia juodessa silmä kipeäksi. Pitkällisen tutkimuksen jälkeen silmälääkäri totesi, että potilaalla on tapana jättää lusikka kuppiin pystyyn myös juomisen ajaksi. Silmän leikkausta ei siis ole tehnyt kirurgi vaan tuo lusikka.
203. airisto17.12.2007 klo 11:59
"Iltiksen" uutisointihan on normaalia sensaatiohakuista sellaista, mutta jos tarinassa on totta edes toinenkaan puoli, niin poliisi joutuu taas selittelemään arvostuksensa laskua. :(
204. Matti17.12.2007 klo 16:08
Osaa se Iltalehtikin. Valtavat lööpit: Ari Vatanen putosi katolta ja meinasi halvaantua.

Joo, viime kesänä.
205. Pena28.12.2007 klo 07:19
Brinkkalasta päin julistettu joulurauha "..ja rauhallisesti käyttäytymään..." saa hyvän esimerkin pää(kallo)paikalta, jossa lienee asiat menneet päin prinkkalaa:

"BETLEHEMIN Jeesuksen syntymäkirkkoa
hoitavat papit ovat joutuneet
käsirysyyn keskenään. Kirkkoa
hallinnoivat yhdessä roomalaiskatoli-
nen, kreikkalaiskatolinen ja armenia-
lainen kirkkokunta, joilla on kirkossa
omat alueensa. Joulujuhlien valmistelun
yhteydessä alkaneessa tappelussa
loukkaantui lievästi neljä ihmistä.
Palestiinalaispoliisi erotti osapuolet
toisistaan."

Mä mihkää enää usko!

d=)
206. Olavi Kivalo29.12.2007 klo 00:35
Pena ja kaikki muuutkin voivat edelleen uskoa mihin tahansa. Jeesuksen syntymäpaikasta ei ole mitään tietoa. Betlehem on mainittu vanhan testamentin profetiassa odotetun messiaan syntymäpaikkana ja tätä varten piti kehittää veronkantotarina, jonka avulla Jeesus saatiin sopivalla hetkellä Betlehemiin. Tämä on siis historiallista hölynpölyä kuten kaikki muutkin aiheen ympärille sepitetyt jutut. Sanottakoon tämä vaikkapa siinä toivossa, että viattomien lasten päivä muutettaisiin kaikkien lasten päiväksi.
207. Hakro29.12.2007 klo 01:09
... siis myös viallisten lasten päiväksi?
208. Olavi Kivalo30.12.2007 klo 11:52
Edellisen kevennykseksi eilinen TV-ohjelman otsikointi:

Olympiahengessä 100 vuotta Marjo Matikainen

Kyllä aika rientää (toisten kohdalla).
209. Tsööts11.1.2008 klo 08:29
Maikkarin Huomenta Suomen urheiluosuudessa tänä aamuna herttainen ankkuritytär puhui Räikkösen tutustumisesta uuteen (kilpa-)autoonsa ja samalla hetkellä kuvassa oli Ferrarin väreissä oleva uusi Fiat 500...
210. Olavi Kivalo11.1.2008 klo 09:55
Eilinen Hesari hehkutti uutisotsikolla: Lumi toi ilon ja valon Etelä-Suomeen Liukkailla maanteillä pellit rytisivät kolareissa

(Oi jospa oisin saanut olla mukana.)
211. Kravattimies16.2.2008 klo 06:22
Tänne Brisbaneen oli luvattu monsuunisateita, mutta saderintama pysähtyi vuorokaudeksi satoja kilometrejä ennen meitä ja kääntyi sitten takaisin pohjoiseen.

Pysähtymiskohdalla oleva Mackayn kaupunki sai yhdessä vuorokaudessa 625 mm vettä The Australian -sanomalehden mukaan.

Tuollainen määrä vettä 24 tunnin aikana on PALJON! Se on enemmän kuin Adelaide saa vuodessa tai Brisbane puolessa vuodessa.

Mackay julistettiin heti katastrofialueeksi. Siellä on satanut muistiin kirjoitetun historian aikana vain kerran, vuonna 1918, jonkin verran enemmän (627 mm).

Jukkis lähetti 10.11.2007 klo 19:15

> Tänään Radio Helsingin uutisissa (jotka ovat Helsingin Sanomien tuotantoa) on useaan kertaan kerrottu, miten viime vuorokauden aikana on satanut "yli 40 millilitraa vettä".

> Siis melkein kolme ruokalusikallista!

Keskustelua asiasta riitti neljäksi viikoksi, joten muistin sen, kun nyt kuulin brisbanelaisen Radio 4EB:n suomenkielisessä ohjelmassa kerrottavan, että Mackayssä oli satanut vuorokaudessa niin-ja-niin-monta millilitraa! Sama virhe siis kuin Radio Helsingin uutisissa. Pitäisi olla millimetriä eikä millilitraa, vai mitä?

Lisäksi vapaaehtoistoimittanaisvanhus (eläkeläiset muuttavat tänne) äänsi kaupungin nimen [mäkkei]. Kuitenkin kaupungin nimen ääntämys on jostain syystä harvinaisempi eli [mäkkai].
212. Kravattimies16.2.2008 klo 06:24
... vapaaehtoistoimittaJAnaisvanhus ...
213. nassakka29.2.2008 klo 08:40
Kainuun Sanomat 29.2. 2008 :

" Talvivaara Infrastructure Oy:n kaupallinen johtaja Pekka Erkinheimo arvioi, että valmiilla Talvivaaran radalla liikennöi viikossa noin 15-20 junaa. Tulevia junia on noin 15 ja lähteviä neljä."

Jääkö joka viikko 11 junaa Talvivaaran kaivokseen ?
Ihmekö tuo, jos junalippujen hinnat nousevat !
214. Hakro4.3.2008 klo 13:09
MTV3:n Formula 1 -uutisissa kerrotaan McLaren-tallin harmistuneen Italian poliisin tiedotteeseen:

"On uutisoitu virheellisesti, että etsinnät olisivat tuottaneet materiaalia, joka selvästi osoittaisi McLarenin tiettyjen henkilöiden syyntakeisuuden."

Kyseiset McLarenin henkilöt ovat siis syyntakeettomia eli joko alaikäisiä tai vajaamielisiä.
215. airisto4.3.2008 klo 13:57
Eiköhän se syyntakeisuus/ettomuus tarkoita vähän isompaakin skaalaa kuin "joko alaikäisiä tai vajaamielisiä".
216. airisto4.3.2008 klo 13:59
(siis sen toisen pään vaihtoehdoista kun on kyse)
217. Hakro4.3.2008 klo 16:23
Nykäsen mukaan syyntakeisuus/ettomuus tarkoittaa juuri mainitsemiani asioita (Suomen lain mukaan). "Syyntakeinen - henkilöstä, jota ikänsä ja sielullisten ominaisuuksiensa puolesta voidaan pitää teoistaan vastuunalaisena".

Kuvaannollisessa mielessä "syyntakeeton" voi tarkoittaa samaa kuin "edesvastuuton".

Muunlaisia merkityksiä ei ainakaan Nykänen anna.
218. Kravattimies4.3.2008 klo 16:37
Alkuperäinen on kai englanniksi? Löytyi tämä:

"The reports incorrectly claim that the searches produced material which clearly shows the responsibility of certain people at McLaren Racing."

Sana responsibility = vastuu, vastuullisuus, lakiterminä syyntakeisuus. Sana Racing oli jätetty pois. Muuta vikaa käännöksessä ei ole.
219. Hakro4.3.2008 klo 18:35
Olen aina ymmärtänyt syyntakeisuuden - myös lakiterminä - Nykäsen esittämällä tavalla. Nyt vielä varmistin asian Helsingin yliopiston oikeustieteellisiltä sivuilta:

"Syyntakeisuudella tarkoitetaan tiettyjen rikosvastuulle asetettavien psyykkisten vähimmäisedellytysten täyttymistä. Syyntakeinen on määrätyn ikäinen henkilö, joka on psyykkisesti vastuukykyinen teoistaan."

"Syyksiluettavuudella tarkoitetaan tekijän suhdetta rikokseksi määriteltyyn tekoon. - - - Syyksiluettavuuden perusmuodot ovat tahallisuus ja tuottamus."

Siis "syyksiluettavuus" on se lakitermi, jota "responsibility" tässä tarkoittaa.
220. Kravattimies5.3.2008 klo 04:12
responsibility (lak) syyntakeisuus
syyksiluettavuus (lak) imputability

Yhteensä 3000 sivua asiaa, mutta joskus on toki löytynyt virheitäkin.

Raija Hurme, Riitta-Leena Malin ja Olli Syväoja: Uusi suomi-englanti suursanakirja Finnish-English General Dictionary (WSOY, Juva 1997)

Raija Hurme, Maritta Pesonen ja Olli Syväoja: Englanti-suomi suursanakirja English-Finnish General Dictionary (WSOY, Juva 1998)
221. Hakro5.3.2008 klo 12:04
Ilmeisesti on siis niin, että jo englanninkielisen tekstin kirjoittaja on valinnut väärän lakitermin eikä kääntäjä ole sen kummemmin ajatellut sanan "syyntakeisuus" merkitystä (ks. määritelmä edellä).
222. u5.3.2008 klo 14:23
Minkä vuoksi formulafaneille suunnatussa jutussa sana "responsibility" tarkoittaisi jotain muuta kuin yleiskielen mukaista merkitystä (vastuullisuus)?
223. iso S5.3.2008 klo 19:36
Miten mahtaa olla oikeusasioissa, ryhdytäänkö syyntakeisuutta tutkimaan ennen kuin syyksiluettavuus on todettu? Syyntakeettomuudellahan tai -takeellisuudellahan ei ole merkitystä jos ei ole syyllisyyttäkään ja syyllisyyttä ei ole ennen kuin on syylliseksi tuomittu?

Hämärän mielikuvan mukaan mielentilatutkimusta voi ainakin syytetty vaatia ennen tuomiota, mutta tämä edellyttänee sitä että syyllisyyttä ei kiistetä. Mahdollisesti tutkimuksen voi myös oikeus määrätä mutta ehto on luullakseni sama: teko myönnetään, teon vakavuudesta voivat syyttäjä ja puolustus olla eri mieltä (esimerkiksi onko kyseessä kuolemantuottamus, tappo vai murha).
224. iso S5.3.2008 klo 20:05
Vastaankin itse itselleni.

_http://www.vvs.fi/index_vvs.html?
kieli=fi&sivu=tutkittavat

"Mielentilatutkimukseen voidaan määrätä henkilö, joka on vangittu tai jonka syytteenalaisesta rikoksesta voi seurata pitempi kuin yhden vuoden vankeusrangaistus. Noin 90 %:ssa tapauksista määräys mielentilatutkimukseen tulee alioikeuksista. Syytetty voidaan määrätä mielentilatutkimukseen myös omasta toivomuksestaan, vaikka hän ei ole vangittuna tai rikoksen rangaistusmaksimi on alle vuosi."

Tuostahan se käy ilmi että tutkimus tehdään ennen tuomiota. Yleensä todisteet syyllisyydestä lienevät varsin vahvoja, mutta eivät välttämättä riittäviä edes syyllisyyden julistamiseen, jolloin tutkimus saattaa olla turha. Harmittava takaisku!
225. Hakro5.3.2008 klo 20:22
u: Yleiskielen sana tässä tosiaan olisi ollut paikallaan, jos sen enempää kirjoittaja kuin kääntäjäkään ei tarkoita tai ei ymmärrä lakitermejä.

iso S: Oletko siis kuitenkin sitä mieltä, että olisi asiallista määrätä kyseiset McLarenin henkilöt mielentilatutkimukseen? (Ottaen huomioon, että Italiassa varmaankin Ferrarin vakoilusta tulee enemmän kuin yksi vuosi kakkua.)
226. iso S6.3.2008 klo 19:20
Turha määrätä jos eivät itse älyä pyytää. Uskon että ovat toimineet täydessä ymmärryksessä. Juridisesti ei ole lieventävää se että eivät ole toimineet Ferrarin kanssa täydessä yhteisymmärryksessä.
227. airisto7.3.2008 klo 16:55
Kaipa tämä on jo täällä julkituotu, mutta hauska juttu kuitenkin:

Egnanlitialesn ytsliopion tkeämen ttumikmsekn mauakun ei ole vläiä slilä, msisä jrjesästkseysä snaan kriiamjet oavt, knuahn emämnsiinen ja vienimien krijian oavt oaillkea pkaillaoian. Lppou voi olla tyättä stkoua, ja tskeätiä voi sliti lekua ialmn omleinga. Jnnäää, ekiö ttota!
228. samoaluinen7.3.2008 klo 17:28
Jänänä skien, että tiimoi möys skounelemelliä jssoa saant oavt pempidiä.
229. airisto7.3.2008 klo 19:01
Hakron lainaus:

"Syyliaknetsuludea taaketortian teitejtyn rakislutosvule atevetitesan pykyktissen vtyylasätemlehimsiedn tatistytymä. Senyytainekn on myatärän iinekän hkielnö, jkaa on ptyskysiseki vtyyseuinukkan tatieason."

Menee vaikeammaksi, kun ei ole ihan puhekieltä?
230. Kravattimies8.3.2008 klo 04:14
Osta kaksi kenkää yhden parin hinnalla!

Ilmoitus kaupan ikkunassa.

Vaimon keksimä.
231. iso S8.3.2008 klo 15:02
Hassusti muotoiltu vakava asia oli tässä eilisessä uutislehti Sata -otsikossa: reiteen puukotettu sai vakavia vammoja.

On siinä ihmisellä kestämistä, ensin puukosta reiteen ja myöhemmin vielä vakavat vammat. Vastaava vanhempi uutinen tuli siitä mieleen: turman uhri kuoli matkalla sairaalaan saamiinsa vammoihin. Tuollaistahan sattuu joskus oikeastikin, esimerkiksi ambulanssin kolareita.
232. Jukkis8.3.2008 klo 18:10
Radio Peili tuntuu erikoistuneen pallo hukassa oleviin kuuluttajiin. Äsken siellä toivotettiin hyvää sunnuntai-iltaa. Helmikuun 28. päivä toivotettiin hyvää Kalevan päivää, jonka jälkeen sitten kerrottiin seuraavassa ohjelmassa haastateltavan Kaleva-seuran edustajaa.
233. Kravattimies21.3.2008 klo 17:26
Kiirastorstaina kävin Australian suomalaisten lepokodilla Brisbanen lähellä. Suomesta oli tullut soittajia (Uudenmaan Prikaatin Perinnesoittokunta) ja laulajia (ristikoista kaikille tuttu Ami Aspelund ja basso Heikki Orama). Pitkänäperjantaina pistäydyin Suomi-päivillä, jotka pidetään vuosittain pääsiäisen pitkänä viikonloppuna. Tänä vuonna juhlitaan Brisbanessa. Lepokodin yhteydessä toimii kotiapupalvelu, jolla on toimisto ja kokoontumistilat 20 hengelle. Minulla oli antaa sata ristikkolehteä kotiaputoiminnan tukemiseen. Osa lehdistä jää siellä kokoontuville henkilöille, osa myydään Suomi-päivillä ympäri Australiaa tulleille suomalaisille juhlavieraille. Kopioita on kuulemma otettu aika lailla. Kotiapu palvelee Brisbanen lähistöllä 150 henkilöä, joista suurin osa on suomenkielisiä, mutta osa on muista pohjoismaista ja he saavat palvelut omalla kotikielellään. Suomi-päivillä käydessäni tapasin tuttavani, joka oli kirjoittanut kyselylomakkeen. Tutkimuksella halutaan saada selville esim. haluatko asua omassa kodissasi niin kauan kuin siihen pystyt vai muutatko mieluummin mahdolliseen palveluasuntoon aikaisemmin. Yksi painovirhe hymyilytti. Vakuutin, ettei se haittaa. Kukaan muu ei ollut huomannut sitä tai jos olikin niin varmaan ajatteli, että maassa maan tavalla. Se meni jotenkin näin: Haluatko muuttaa madolliseen asuntoon ...
234. Kravattimies29.3.2008 klo 07:03
Lepokodin pihalla oli matala kasvi, jota en tuntenut. Naiset eivät tienneet myöskään sen nimeä, mutta kymmenen metrin päässä nuoremman naisen ilme kirkastui: -Tämän tiedän, se on pelargonia! Saman tien hän ryhtyi laulamaan Kari Kuuvan tangoa -- tähän malliin kai se menee:

# Vanha pelargonia on mummon akkunalla ja akkunan alla laulaa katulaulaja #

Vanhemman miehen vaivalloisen etenemisen vuoksi me kaksi jäimme hieman jälkeen naisista, joten hän uskalsi sanoa minulle: - Nykyajan mummot ovat ihan villejä. Tuossa laulussakin mummo on nakuna alla.
235. Kravattimies29.3.2008 klo 07:10
- Tänä iltana on Earth Hour. Valot sammuvat tunniksi monella paikkakunnalla.

Kuuntelen suomenkielisen radiotoimittajan listaa:
sidni, brisben, nyyjok, sikako, nikerian putoukset
236. Kravattimies29.3.2008 klo 07:38
- Mitähän desktop on suomeksi?
Vaimo vastasi: - Pulpetin kansi.

Joka tapauksessa, kun joulu-tammikuussa sain Suomesta vuoden 2008 kalenterin, niin skannasin sen.

Tein kaksi kuukautta vierekkäin.

Maaliskuun kuvana on Pääsiäisliljat (Nancy Rae Litteral on maalannut alkuperäisen taulun suulla).

Huhtikuun kuvana on Ballerina (Ann Lund Christensen on maalannut alkuperäisen taulun suulla).

Huomasin äsken, että huomenna 30.3. kesäaika alkaa, nimipäivää viettää Usko ja uskoon sopivasti on sunnuntai.
237. Pena19.4.2008 klo 13:53
HS:

"Brittiläinen mies ällistytti lääkäreitään kieltäytymällä nukutuksesta ja hypnotisoimalla itsensä sormileikkausta varten. Worthingtonista kotoisin oleva Alex Lenkei kertoi, ettei hän ei tuntenut lainkaan kipua, vaikka hänen peukalontyvestään poistettiin luuta yli tunnin kestäneessä leikkauksessa."
238. Milla Valkeasuo20.4.2008 klo 23:13
Hyviä nämä :D
239. Antti Ylönen23.4.2008 klo 14:21
Enää ei tarvitse miettiä, miltä vesi maistuu vai maistuuko se miltään. Tämän päivän Metro-lehti paljastaa sen otsikolla "Vantaanjoen vesi maistuu ihmisille". No, onhan joessa monta uimapaikkaa, kai uimarien maku tarttuu veteen.
240. JOSEFFIINA23.4.2008 klo 14:25
mulla ei oo poika ystävää koska kaikki rakastaa niin paljon mua mut mä haluisin sen poika ystävän en mä ketää teist haluu on han mul jo jotaa 23 poika ystävää eiks ookkii hauskaa jos teil olis 23 poika ystävää no mul tai mulla ei ookkaa mitää muuta asiaa ehkä kauniit pojat ja tytöt ehkä on tyttöi mä haluisin paritella sen mun poika ystävänkaa ja tehä vauvan piste.
241. IHANIN ENKELI23.4.2008 klo 14:28
minä haluaisin poika ystävän
242. Kravattimies22.9.2008 klo 05:53
Yhdeksäntoistavuotias mies löysi koalan leiripaikaltaan erään puun juurelta.

Hän kietoi puseronsa koalan ympärille ja vei eläimen toiseen puuhun.

Kun koala rupesi valittamaan ääntelemällä meluisasti, mies yritti saada sen takaisin alas yrittämällä tökkiä sitä rajusti löytämällään kepillä.

Miestä ärsytti koalan itsepintaisuus niin paljon, että hän päätti saada sen alas puusta keinolla millä hyvänsä.

Kun mikään muu ei auttanut, hän lopulta istuutui Toyota Landcruiseriinsa ja törmäsi autollaan useita kertoja kyseiseen puuhun!

Useat lähistöllä leiriytyneet hälyttivät paikalle viranomaiset.

Viime viikolla mies tuomittiin maksamaan sakkoja tuhatta kuuttasataa euroa vastaavan summan.

Koala on rauhoitettu eläin.
243. Jukkis5.11.2008 klo 08:30
YleX:n uutiset aamulla puoli kahdeksalta, kun vaalien tulos oli jo selvillä. Mitähän tämän uutisen kirjoittaja on ajatellut:

"Ovensuukyselyjen mukaan yhdysvaltalaiset ovat äänestäneet ennätyksellisen vilkkaasti."

Äänestämässä olleilta on ovensuussa kysytty: Äänestittekö? 100 % on vastannut äänestäneensä.

Tai sitten ulos tulijalta on kysytty: Miten äänestitte? Yleisin vastaus: Vilkkaasti.
244. Kravattimies25.11.2008 klo 08:55
Mies meni Medicaren toimistoon Australiassa saamaan valtiolta takaisin lääkärinkulujaan. Virkailija katsoi lomakkeita epäillen ja kysyi, olivatko kulut miehen itsensä hoidosta, ja tämä myönsi itse olleensa potilaana kyseisissä tutkimuksissa ja leikkauksissa.

Kun poliisi ilmestyi paikalle, mies tunnusti poimineensa väärentämiinsä papereihin tutulta kuulostavan lääketieteellisen sanan jostain kirjasta. Mies sai kahden vuoden ehdollisen tuomion ja selityksen, että sana gynekologia tarkoittaa naistentautioppia.
245. nassakka28.11.2008 klo 14:18
Pirkka 12/2008:

Kestävä Olympus 1030SW -digitaalikamera toimii vaativissakin olosuhteissa. Se sietää lunta,pakkasta kymmeneen miinusasteeseen ja vettäkin kymmenen metrin syvyyteen. Sopii siis hyvin retkiluistelijan kaveriksi.
246. airisto28.11.2008 klo 15:24
Jukkis ihmetteli pari viestiä ylempänä, että mitähän tämän uutisen kirjoittaja on ajatellut.

Mitähän kirjeenvaihtaja joskus ajatteli samaisen maan vaaleista raportoidessaan: "Vaalien tulos selvinnee jo parin tunnin päästä paikallista aikaa."
247. Eleth28.11.2008 klo 15:26
Rapakon takanahan kaikki on suurempaa, ehkä myös tunnin mitta.. Tai sitten ne ovat niin tehokkaita siellä, että tuntiin ei kovin monta minuuttia kulu.
248. Matti9.2.2009 klo 17:32
Merentutkija tiesi kertoa radiossa, että Mustallamerellä Amerikan kampamaneetit ovat aiheuttaneet paikallisen kalastuselinkeinon kollapsin.
249. PP12.2.2009 klo 13:11
Nyt tuli tupenrapinat! Avaruudessakin on jo tungosta.

Maatakiertävällä radalla tapahtui tiistaina todennäköisesti ensimmäinen merkittävä yhteentörmäys. Kaksi viestintäsatelliittia hajosi kappaleiksi.

Yhdysvaltain avaruushallinto NASAn mukaan kaksi satelliittia törmäsi noin kahdeksansadan kilometrin korkeudessa Siperian yllä. Törmäys synnytti suuren romupilven, jonka vaikutukset näkyvät vasta viikkojen päästä.

Törmäyksen osapuolina olivat Iridiumin kaupallinen satelliitti, joka laukaistiin vuonna 1997, sekä venäläinen, vuonna 1993 laukaistu satelliitti, joka ei enää toiminut. Molemmat satelliitit painoivat yli 500 kiloa.
250. Matti12.2.2009 klo 18:00
Satelliittien nopeus oli lähes 30 000 km/h. Varsinainen nokkakolari. (Jos se nyt oli nokkakolari.)
251. Ari2.2.2010 klo 14:13
Jos oikein kuulin, niin eduskunnan äänestyksessä B.Virtanen sai 4 ääntä!
252. Matti2.2.2010 klo 14:58
Minäkin olin kuulevinani tuon saman. Toisaalta Tiiitinen ilmoitti myös hylättyjen äänien määrän, johon B. Virtasen 4 ääntä ei kuulunut. Onkohan niin, että Tiitinen ei lue sarjakuvia.
253. ?2.2.2010 klo 16:34
Olisikohan niin, että Ari ja Matti kuulitte väärin? Äänet sai ehkä P. Virtanen? Pertti "Veltto" Virtanen?
254. Ari2.2.2010 klo 16:46
Tosiaan, ?, voihan se noinkin olla! :)
255. Matti2.2.2010 klo 20:01
Mieluummin olisin suonut nuo äänet Berit Virtaselle.
256. Ari27.6.2011 klo 17:09
Japanilainen professori keksi miten kaksi kärpästä isketään yhdellä iskulla:
Kehitti menetelmän jolla ihmisen ulosteesta saadaan eroteltua proteiinit ja siihen lisätään maku- ja väriaineita ja näin saadaan aikaan naudanlihalta maistuva pihvi!

Vielä tuo tuote on n. 10 kertaa kalliimpaa kuin normaali aito pihvi.
Etsivät nyt tuotteelle koemaistajaryhmää.
257. matts27.6.2011 klo 17:15
Mihin voi ilmouttautua?
258. Ari11.12.2014 klo 07:54
matts:http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-12883 97171230.html olisko tuossa videossa yhteystiedot?

Aamun radiouutisissa:
"Saako naisesta mieheksi muuntautunut synnyttää?"

Jos menisin synnyttämään niin tuskinpa sitä estettäisiin, mutta kun se varmaankaan ei ole mahdollista.

Mielestäni sukupuolenvaihdosleikkaus on täysin epäonnistunut jos synnyttäminen on edes mahdollista leikkauksen jälkeen. Kai ne sentään kohdun poistaa?
259. Ari2.1.2018 klo 17:05
Juuri uutisissa:
"Turussa hoidetaan syöpää ultraäänellä..."

No, toivottavasti ei hoideta niin että kasvain sanoo, että "kas vain", ja kasvaa vain.

Hyvä oikeasti jos edistystä tapahtuu sairaanhoidon kehityksessä.
260. Jaska2.1.2018 klo 22:40
Kyllä ihan oikeasri ultraäänellä voidaan hoitaa sairauksia. Koin sen itse äskettäin kaihioperaatiossa. Maailma kirkastui kummasti. Uutisessa ei ollut mitään hassua.
261. Jaska2.1.2018 klo 22:43
Oikeasti typo ei ollut näöstä kiinni.
262. Ari3.1.2018 klo 11:48
Tuossa hassua olikin että SYÖPÄÄ HOIDETAAN. Siitähän pitäisi päästä eroon, eikä pitää hyvänä. Tällainen oli ajatukseni.
263. Jaska3.1.2018 klo 12:35
Minun kaihini hoito käsitti alkututkimuksen, ultraäänioperaation ja sen jälkeen silmätippakuurin. Jälkitarkastus on vielä edessä. Jos siinä todetaan hoidon onnistuneen, olen hoidon tuloksena päässyt eroon kaihista.
264. Tarja3.1.2018 klo 12:41
Minä hoidan kukkia, ja ne kyllä hoidon tuloksena kasvavat ;)
265. Jondalar3.1.2018 klo 14:10
Työkaverillani oli hyllyssään mappi, jonka selkämyksessä oli teksti: Aika hoitaa.

Oli tarkoitus esimiehen antaa ymmärtää, että mapissa olevat asiat on nyt aika hoitaa ja kollega itse meinasi, että siinä mapissa oleville jutuille ei tarvitse koskaan tehdä mitään. Aika hoitaa.
266. Ari22.9.2021 klo 21:32
Itäisessä naapurissamme ovat alkaneet laskemaan sähköisiä ääniä. Minkähänlaisia tietokoneita mahtanevat käyttääkään, jos siihen menee aikaa enemmän kuin minuutti, saati että siitä keretään vielä uutisoimaankin ennen kuin on valmista? Kait tuo nykykoneilla pitäisi hoitua silmänräpäystäkin nopeammin.
267. Ari18.10.2021 klo 22:03
"Viisipäiväisestä postin jakelusta luovutaan ja siirrytään kolmipäiväiseen."
No, mitä uutta tuossa on? Meillä niin on käsittääkseni jo ollut jo hyvän aikaa. Tiistaina ja perjantaina ei ole tullut postia. Minusta siis tuo uutinen on vanhanen.
268. Ari8.1.2022 klo 17:51
"Täsmälleen 75 vuotta sitten eli joulupäivänä 25.12.1946 kello 17 Suomen aikaa käynnistyi Moskovassa koko Euroopan ensimmäinen ydinreaktori."

Ai siis Moskovako euroopassa?
269. Matias-Myyrä8.1.2022 klo 18:35
Totta kai Moskova on Euroopassa. Ural on Euroopan ja Aasian rajalla ja Moskova on Uralin tällä puolella.
270. iso S9.1.2022 klo 12:06
Onhan Venäjä mukana euroviisuissakin. Niin myös toinen vanha eurooppalainen valtio, Israel. Ei sinnekään mennessä tarvitse Uralia ylittää! Australia on mukana fanituksen perusteella saadulla erikoisluvalla, ei eurooppalaisuuden vuoksi.
271. Ari5.3.2022 klo 18:35
Ei millään lailla hauskanhassu uutinen, mutta länsimaalaisittain erikoinen, joskin venäläisille ehkä ihan normaali asia: Venäjällä kiellettiin mm valheellinen uutisointi ja tehtiin siitä rikollista toimintaa. Käytännössä se kuitenkin tarkoittaa sitä, että venäjän JOHDON mielestä valheellista uutisointia ei saa suorittaa. Länsimaalaisittain ajateltuna todellisia uutisia välittävät viestimet joutuvat rajoittamaan tai lopettamaan uutisointiaan ja venäjän johdon mukaista todellisuudessa valheellista uutisointia suorittavat mediat jatkavat valheellista uutisointiaan.
272. Ari2.4.2022 klo 12:36
Taas uutinen koskee samaa aihetta eikä myöskään ole hassunhauska, vaan hämmentävä.
Venäjä syyttää Ukrainaa polttoainevarastonsa tuhoamisesta. Ukraina ei ole tätä myöntänyt, ja eihän se tietenkään ole oikein tuhota toisen omaisuutta, mutta kun Venäjä tuhoaa Ukrainassa kokonaisia kaupunkeja, olisi yhtälailla Ukrainallakin oikeus tuhota venäläisiä kaupunkeja, eikä Venäjällä olisi nokan koputtamista polttoainevarastonsa tuhoamisesta. Ukrainan pitää saada tehdä ihan vastaavat asiat venäjälle kuin Venäjä tekee Ukrainassa.
273. Ari22.8.2022 klo 19:20
"Uusi keino autovarkauksien estoon: säilytä avaimia mikroaaltouunissa"
https://www.iltalehti.fi/autouutiset/a/c574add8-77 2a-4882-b393-5562e08c341f

Siis todellako? Todennäköisempää on, että joku käynnistää mikroaaltouunin edes hetkeksi avain sisällään, kuin että joku kopioi avaimen koodin. Ja jos käynnistää, avain on hetkessä käyttökelvoton. Siinä tapauksessa et sillä avaimella käynnistä itsekään!
Todella tyhmä uutinen!
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *