KESKUSTELUT > RISTIKOT > SK 43/2022

11048. SK 43/2022

Elva28.10.2022 klo 18:39
Jari Keränen/Päivi Vesanto kaksitähtinen oli mainio laadinta, ei liian helppo. Pertti Oskalan piilis oli myös totutun laadukas, kunnon pähkäilemistä vaativa. Hienot tehtävät!
2. Jiikoo29.10.2022 klo 11:30
Postille voisi oikeastaan antaa tällä kertaa peräti plus-pinnoja: SK kannettiin kotiin jo ilmestymisviikollaan!

Oikein laatuunkäypää askaretta perjantain myöhäisillaksi (piilis) ja lauantain aamuhetkiin (ristikko). Oskala vaikutti tavanomaista lempeämmältä, laadusta tinkimättä. Keräsen/Vesannon kakkonen oli mielestäni osuvasti rankattu. Siinä oli mielestäni sekä huippuvihjeitä että pari oudoksuttavampaa ratkaisusanaa; kokonaisuudesta kuitenkin antaisin kiitettävän (objektiivisen arvostelun jätän mielisuosiolla pätevämmille).
3. Heppu30.10.2022 klo 14:51
Ristikko ei suuria tunteita herättänyt. Enemmän ehkä oli kolmosen suunnan kuin ykkösen vihjeitä. Pieniä tunteita herätti miniatyyripiirrosten epämääräisyys.
4. Eikka30.10.2022 klo 16:01
Onneksi anopin kanssa on oppinut siihen, että asialliset hommat voi hoitaa, vaikkei yhteistä säveltä löytyisikään. Tässä kävi laatijan kanssa näin ja ainakin koillisessa sekä kaakossa tuli kirjoitettua yli puolet sanoista ainakin pariin otteeseen. Ratkaisusana oli erinomainen ja auttoi varmistamaan ratkaisun oikeellisuuden.

Vihjeet ja ratkaisut olivat ihan ok, vaikkakin aika pliisuja, kuvat sen sijaan aivan väärässä paikassa. Puhelinpöydän kalenterin kulmastakin löytyy tasokkaampia. Harmi, koska tällainen ulkoasu on vähän kuin lautaselle heitelty ruoka-annos.
5. TKu1.11.2022 klo 19:52
Eikan tavoin taistelin ristikon kaakkois- ja koilliskulman kanssa. Ei ollut helppo tämäkään, mutta ratkesi sentään jo viikonloppuna. Piilis oli kohtalaisen helppo, mutta mukava ratkottava; juuri sopiva perjantai-illan koomaan.

Ja kohtahan on taas uusien tehtävien aika. Hemmotellaankohan meitä enää koskaan Neitolan piilosanoilla...
6. Ylläpito1.11.2022 klo 20:56
Neitola on arvaamaton, häneltä tulee tai sitten ei. Siis piiliksiä. Jokainen Juhan suoma ja luoma piilosana on lahja piilispiireille. Toivossa on hyvä elää.
7. Eikka1.11.2022 klo 21:26
Innostuin ratkomaan ”jo” kolmannen peräkkäisen SK-piiliksen. Tekijöiden kädenjälki ei ole tullut vielä tutuksi. Jostain syystä vasen puoli vaikutti paremmalta aloittaa. Töitä se teetti, kun tuntui, etteivät vihjeet olleet ihan perinteisiä.

Sitten oikea puoli ammotti tyhjänä valmiin vasemman vieressä. Jostain syystä se kuitenkin ratkesi nopeammin. Mukavaa ratkontaa, joka jakautui parille päivälle. Hauskoja olivat varsinkin useat ahaa-elämykset, eikä ratkaisujen jälkeen tarvinnut miettiä niiden yhteyttä vihjeisiin.
8. PM2.11.2022 klo 22:50
Eilisiltana palailin kotiin ja SK:n ristikoiden(kin) pariin. Piilosanalla aloitin, ja se osoittautuikin olevan laatutavaraa, kahdella sanapituudella. Pitkät edustivat parhaimmistoa, laatija löytää kielestämme sanojen eri jakokohtia taitavasti. Esimerkkeinä vastaussanat vihjeisiin ps1, ps3 ja ps4. Laadintaprosessi lienee jatkuvaa aina valveilla ollessa, idea paperille heti kun välähtää. Vihjeestä vs17 muodostui minulle uusi sana, kaksi piilokirjainta tietolähteistä hakien.

Ristikon ratkoin tänään aamulla, ja koillinen oli minullakin mietintää eniten vaatinut alue. Jotkut vihjeet olivat ehkä kaksitähtisen yläkvartaalissa. Aivan koillisin piirrosvihje ei ollut kovin tasokas mielestäni.
9. hermanni5.11.2022 klo 11:34
Eikö nyt lopultakin voisi palauttaa voittajien nimet, kun tulee sellainen olo, ettei enää kukaan voita. Paljon mielenkiintoisampaa olisi avata lehti, jos nimet olisivat esillä. Ovathan ne Hesarissa ja IS:ssakin. Kaikkeen hömppään ei näin arvostetun lehden pitäisi mennä mukaan.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *