KESKUSTELUT > RISTIKOT > APU RISTIKOT 5/2022

10158. Apu Ristikot 5/2022

Ritu25.5.2022 klo 12:01
Kesäkuun numerokin jo ilmestyi, mutta sitä ennen vielä erityiskiitoksen ansaitsee vitosnumeron keskiaukeaman ristikko, joka oli rankattu tuon lehden asteikolla vaikeaksi. Siinä yhdistyi parhaalla mahdollisella tavalla taas se, että vaikea voi olla helppoa, kunhan sen vihjeeseen sopivan ratkaisusanan vaan ensin keksii! Monia vihjeitä sain pähkäillä tosissani eikä hetkeen meinannut tulla valmista. Mutta tuota ristikkoa oli erityisen mukava ratkoa. Kaksi todellista konkaria oli tuon ristikon luomistyön takana: Teemu Pallonen ja Markku Mäkelä.
Useammassakin ristikossa oli Mäkelän humoristinen kuvitus. Tulevaa ihanaa kesää ajatellen mieleen jäi ristikon nro 35 ylälaidassa oleva hauska piirros, jonka jokainen kesällä Suomessa oleva on kokenut: peiton korviin asti vetäneen tyypin ja korvanjuuressa inisevän hyttysen yhdistelmä tilanteeseen sopivalla täydellisellä ilmeellä. Että hyvää kesää vaan :)!

Selasin tuossa vielä tätä lehteäni ja huomasin, että saman laatijan ja kuvittajan ristikko nro 20 minulla oli vielä ratkomatta loppuun. Mutta sinne oli ilmestynyt ihanasti oikeaan alakulmaan kaksi oikeaa ratkaisusanaa ja ne molemmat oli saatu kuvavihjeistä. Siellä oli vähän ruutujen ylikin menevien aakkosin kirjoitettu OMENA ja sen viimeisestä kirjaimesta risteävä sana AASI. Syksyllä seitsemän vuotta täyttävä tyttärenpoika ollut asialla!

Ja jos silmiä kuivaa niin ei kai tässä yhteydessä ole kiellettyä neuvoa, missä on mahdollista saada tippa kostuketta silmäkulmiin tai jopa enemmänkin. Googlettaen vaan MM-Pilakuvapaja.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *