KESKUSTELUT > RISTIKOT > MANEERIT
1753. Maneerit
Eki12.7.2005 klo 01:53
Libero tuolla kertoi ratkoneensa usean vuoden lehdet, joissa kaikissa oli saman laatijan tehtäviä.Kirjakaupoista ja lehtipisteistä saattaa löytyä vastaavia masokismin välikappaleita.
Onkohan kukaan laatija vapaa maneereista? Olisiko joku selvästi vapaampi kuin toinen?
Vai pitääkö laatijalla ollakin maneereja? Mitä enemmän, sen parempi?
Lisähuomio, vähän asian vierestä:
Asiaan saattaa auttaa, jos on hyvä piirtäjä. Käsin tekemisessä on se hyvä puoli, että yksikään piirros ei ole samanlainen, jos osaava taiteilija tekee jokaisen kuvan erikseen, ei siirrä koneelle. Tiedetään, niitä voi käsitellä koneella, mutta annetaan arvostusta niille(kin), jotka vielä kunnon käsityöhön uskovat.
2. Eki12.7.2005 klo 01:54
Niin, ja kertokaa, jos on sattunut silmään hauskoja maneereja.
3. TT12.7.2005 klo 04:29
Ikävä maneeri on semmoinen, että aletaan ylimalkaistaa selityksiä, siispä vaikka että sen iänikuisen Tata- kirjainjonon vihje on vain "kaupunki". Tietääkö joku, kuinka monta kaupunkia maailmassa on?
4. iso S12.7.2005 klo 08:00
Martti Räikkösellä on hauska (tai ärsyttävä, riippuu katsantokannasta) tapa tehdä vihje monikolliselle etunimelle. Vihjeenä on yksi sukunimi ja yksi piirretty naama, mikä ei yritäkään muistuttaa ketään kyseisen nimen kantajaa. Sen ainoa tehtävä on osoittaa, että kysymys on nimen monikkomuodosta.
5. Libero12.7.2005 klo 14:39
Vaikka maneerilla tuppaa olemaan huono kaiku, se on myönteisessä mielessä persoonallinen viesti. Siinä lienee jotakin samaa kuin käsialassa, joka sekään ei ole lähtöisin kädestä vaan aivoista.Käsialassa esimerkiksi piste i:n päällä voi olla usealla eri tavalla: tarkoin kohdallaan, edellä tai jäljessä. Piste voi olla iso musta pallo, avoin kaari, pilkku tai rengas. Sama kirjoittaja käyttää toistuvasti itselleen tyypillisintä pistettä.
Tuskin laatija voi olla täysin vapaa maneereista, ellei hän sitten tietoisesti halua häivyttää niitä ja jättää i:n päältä pistettä vallan pois. Persoonalliset maneerit laatijalla ovat kuin raidat tiikerillä; ei niistä kokonaan eroon pääse.
KOMMENTOI