KESKUSTELUT > MUUT AIHEET > KRAKAN KIOSKI 4

11599. Krakan kioski 4

kravattimies30.6.2024 klo 11:38
Tour de France 2024 on alkanut. Tänä vuonna ensimmäinen päivä meni Italiassa, Firenzen ja Riminin välillä. Kolmen viikon päästä tullaan maaliin olympialaisten takia Pariisin sijasta Nizzaan. Yötä myöten livenä.

Tämä on hurjapäisten hommaa!

Tiimin pomo istuu autossa tv:tä seuraten ja antaa ohjeita: "Lähemmäksi vasenta reunaa! Lähemmäksi! Lähemmäksi reunaa! Nyt aja kurviin täysillä! Täysillä! Kurviin täysillä!"

Netflix esittää näköjään parhaat palat menneistä. Tuskanhikiset kiroilevat pomot ja onnettomat aivovammaiset alaiset.
2. kravattimies26.8.2024 klo 10:23
Kahdeksan vuoden kuluttua kesäolympialaiset ja kesäparalympialaiset pidetään täällä Brisbanessa tähän aikaan vuodesta eli eteläisen pallonpuoliskon talvella. Voi olla tosi kylmää tai kuten tällä viikolla kolmekymppisten ala-asteita tai puolivälin asteita.

Puolen dollarin hintaiset matkat busseissa, junissa, jokilaivoissa tulivat voimaan tässä kuussa. Kahden tunnin aikana saa vaihtaa niin usein kuin haluaa ilman lisämaksua.

Paikalla määrätty sakko maksun kiertämisestä Queenslandissa on tällä hetkellä 322 dollaria, mikä tarkoittaa, että kahden viikon aikana jaettiin yli 150 000 dollaria sakkoja. Liikenneministeri Bart Mellish sanoi, että oli pettymys, että jotkut työmatkalaiset "tekevät edelleen väärin", ja kehotti heitä maksamaan matkansa 50 senttiä.
3. kravattimies14.9.2024 klo 04:04
Tätä kirjoittaessani on perjantai-ilta menossa. Vuodenaika on kevät, joten valoisaan aikaan voi nähdä perhosia Päivin puutarhassa. Toisiinsa rakastuneet perhoset lentävät mutkitellen ilmojen halki kahdestaan.

Tämähän on niin kuin me olimme, kerroin Päiville. Silloinkin oli kevät. Olimme hiihtämässä. Päivi edellä, minä seurasin takana.

Yhteistä latua olemme tulleet niistä ajoista ja Brisbaneen saapumisen neljääkymmentäkolmatta vuosipäivää juhlimme alle viikko sitten. Päivi oli ostanut mansikoita ja mansikkajugurttia sekä Ranskassa leivottuja briosseja.

Meille Ranska on muistoissa yhteisistä vierailuista moneen perheeseen. Kävimme eri puolilla sitä maata. Lännessä oli La Boule, jossa Päivi osallistui paraatiin ja meistä molemmat illemmalla juhlatilaisuuteen. Etelässä oli Bordeaux, jossa meidän oli mentävä oopperan eteen ja siellä odottaa kuskia. Kaksi vierailuperhettä oli siellä. Idässä Jura-vuoristossa oli pormestarin sihteerin asunto. Saimme nauttia kyseisen sihteerirouvan itse tekemiä kakkuja. Tällaisia yhteisiä muistoja tuli perhosista.

Minulla henkilökohtaisia muistoja on Louvresta ja siellä olevasta Mona Lisasta, ei ollut jonoja siihen aikaan, ja Eiffel-tornista, jossa kävin kaikkein korkeimmalla tasolla. Ylhäällä ei ollut paljon lattiatilaa. Pienen baaritiskin seinällä oli monien maiden seteleitä. Annoin sinne tuoreen kirkkaansinisen viiden markan setelin. Muitten värit himmenivät sen rinnalla.
4. kravattimies14.9.2024 klo 04:06


Säikeessä 10083
kohdassa 327 iso S kirjoitti 3.9.2024 klo 11:26 korkeuksista:

Jungfrau (4 158 m)

Jungfraulla on Euroopan korkeimmalla sijaitseva rautatieasema, 3454 m, ja Sveitsin toiseksi korkeimmalla sijaitseva näköalatasanne, 3572 m. Se on minun korkeusennätykseni, jos ei lentokoneita noteerata.


Muistelin olleeni myös aika korkealla ja löysin kohdan. Tässä:

Chimborazon lähellä ajoimme linja-autolla tosi korkealla! Amerikkojen läpi kulkeva Panamericana-tie nousi siellä neljän kilometrin korkeuteen. Pienemmät tiet ylsivät jopa 4800 metriin! Eräs seurueemme naisista alkoi kärsiä happivajauksesta ja kun hän tuli huonokuntoiseksi, autoimme hänet bussista tien varteen makaamaan ja jäimme siihen odottelemaan. Otimme valokuvia toisistamme siten, että takana oli Mount Everestin voittaja, maailman korkein vuori maapallon keskipisteestä mitattuna! Satelliittimittausten mukaan Chimborazo ylsi kauimmaksi, koska maapallo oli pulskistunut päiväntasaajan kohdalta.
5. kravattimies17.9.2024 klo 02:46

Amazing Race Australiassa kilpailijat kävivät Etelä-Afrikassa. Tehtäväksi annettiin "walkie talkies". Yllättäen siviilissä oleville hyville kävelijöille ja puhujille annettiin vadillinen kanan koipia ja päitä. Tämä välipalaruoka tunnetaan kaikissa yhdeksässä provinssissa.

Päivi kertoi Andien laamoista Amazing Race Australiassa. Minulle tuli mieleen viimeisin näkemäni ristikkovihje näille eläimille, "sylkeviä". Kerroin nähneeni Andien laamoja ja löysin kohdan. Tässä: Yksi ajelu tehtiin NASA:n avaruusseuranta-asemalle, jonka koleissa maisemissa kamelinsukuiset pitkäkaulaiset laamat viihtyivät hyvin. Maailman korkein toimiva tulivuori, Cotopaxi, oli naapurissa! Rukoilin mielessäni, ettei se yhtäkkiä päätä ruveta heittämään ruunaa ja laavaa!
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *