KESKUSTELUT > RISTIKOT > HYVÄSTI
8024. Hyvästi
m16.6.2014 klo 10:38
Nyt loppui sitten minun Metro-lehden ristikonratkaisuni.Pieni, hiukan haastava ristikko on ollut päivän rutiinien jälkeen ruokatauon kohokohta, vaan ei enää.
Kerta toisensa jälkeen oudommat, jopa väärinkirjoitetut sanat valtaavat alaa, ja nyt "HELPPO" ristikko on tehty niin vaikeaksi, että edes kaksi päätä yhdessä eivät saa ristikkoa ratkaistuksi.
Kuvatkin ovat välillä niin outoja, ettei niistä käsitä mitä ne esittävät.
Isoja, monen päivän ristikkoja ovat paikat pullollaan, mutta helpoille, ruokatauolla ratkaistaville pikkuristikoille on ollut tilaus.
Sekin on nyt sitten viety.
Hyvästi, ristikot, enää en näitä halua ratkoa.
2. iso S16.6.2014 klo 12:42
Metroalueen ulkopuolella asuvana en voi tietää, onko väitteessä perää enkä voi arvioida vaikeusastetta. Noista väärinkirjoitetuista sanoista olisi kiva saada muutamia esimerkkejä. Kahta useampi pää voisi silloin arvioida, onko väitteessä perää. Tosin silloinkin jää se epäilys, että kaksi päätä ei ole huomannut poikittaisissa sanoissa jotain vaihtoehtoista vihjeeseen kelpaavaa ratkaisua. Siksi olisi hyvä saada julki myös vääriksi väitettyjen kanssa poikittain olevien sanojen vihjeet ja ratkaisusanat. Todellisista virheistä on hyvä mennä tieto laatijoille, mutta on ikävää, jos paha kello kuuluu kauas kuviteltujen virheiden vuoksi.
3. kallej16.6.2014 klo 13:09
Mitähän Metro-ristikoita tuossa etusivulla on linkitettynä iso S. Oliskohan tarkoitettu Metroalueen ulkopuolella asuville...
4. Jukkis16.6.2014 klo 14:27
Näitä tulee työmatkalla ratkottua lehdestä, tai netissä. En ole ollenkaan huomannut tuollaista ekassa viestissä väitettyä kehitystä. Tämänpäiväinenkin oli ihan OK, aika helppo.
5. L16.6.2014 klo 19:36
Antri mittaria tietääksenin ei ole. on mittareita, jossa on anturit mutta ne on vaan mittareita. Miksi varta vasten pitää vääntää noita pitkiä sanoja? Ja varmaan löytyy toinenkin sana joka vääntää ihokarvat pystyyn. Eki keräät vain vihamiehiä noilla sanoilla. Lyhennä sanoja, ennenkuin sinulla on vihamiehiä.
6. Jukkis16.6.2014 klo 20:01
Missäs ristikossa tommoinen "antri mittari" on ollut?
7. Eki16.6.2014 klo 21:35
Ratkojan virheethän ne karvat eniten nostattavat. Jos on kyse tämän päivän ristikosta, niin ei siihen anturimittareita tule, mutta anturimittareiden kanssa tulee taatusti monta outoa sanaa.Kyllähän pitkät sanat elävoittävät ja monipuolistavat ristikoita, kuka jaksaa ikuisesti attaa, tataa, tattaa ja tatattaata, elasta ja elaskaa tai atonia ja atumia.
8. O16.6.2014 klo 21:44
Eki.Minä jaksan, mutta kyllä sinun laatimasi ristikot ovat taattua
tavaraa! (IS-kovikset rikastuttavat raikkaasti.)
9. Matias-Myyrä16.6.2014 klo 21:52
Minusta tuo tämänpäiväinen oli helppo, ihan muutamassa minuutissa ratkaistava. Sanassa "ANTURIMITTARI" on puolet kirjaimista väärin verrattuna oikeaan ratkaisusanaan. Ei tuon ristikon sanastossa ole mitään moittimista.
10. Matias-Myyrä16.6.2014 klo 22:12
Edellisessä piti kirjoittamani "ANTURIMITTARIT", mutta en kirjoittaessani enää muistanut, että se oli monikossa.
11. iso S16.6.2014 klo 22:18
No niinpä näkyy, kallej. Minulla riittää mieluisampaakin eli paperille painettua ratkottavaa ja näin ollen silmä ohittaa puoliautomaattisesti nettiristikoiden linkit.Ratkoin koiran leikittämisen lomassa tuoreimman eli 16.6. Metron. En kokenut vaikeaksi, en löytänyt anturimittareita enkä muitakaan outouksia. Yksi sellainen sana oli (vihje: Ukrainassa) jonka luokittelen ristikkofakiksi sillä perusteella että useimmille ratkojille nuo neljä kirjainta tuossa järjestyksessä eivät merkinne muuta kuin ahkeralle ratkojalle ristikoista tuttua jutta. Toisen maailmansodan historiaan perehtyneet voivat olla merkityksellisyydestä eri mieltä kuin perehtyneisyydettömät (sana jota en usko tulevan Metro-ristikoihin, perustuen tähän näytteeseen ja kohtalaisen runsaaseen kokemukseen ristikoista mallia Eki sen teki).
Plussana voin mainita että käyttöliittymä on varsin sujuva ja tuollaisen pienen vaakaristikon ratkonta kuvaruudultakaan ei ollut tuskainen kokemus. Tottumattomana minun oletukseni ja liittymän toteutus eivät täysin kohdanneet. Vaakasanan piilokirjaimen täyttäminen ei muuttanutkaan kursorin etenemissuuntaa vaakasuoraksi, jos se oli ennen piilokirjaimen klikkaamista pysty. Kursori jäi jököttämään piilokirjaimeen ja sen oikealla puolella olevaan kirjaimeen piti siirtyä itse klikkaamallamja sitten meno jatkuikin yllättäen alaspäin. Vastaavasti oikeassa reunassa olevan ruudun klikkaaminen ei osannut vaihtaa etenemissuuntaa pystysuoraksi. Pieniä harmeja, niiden perusteella en sano hyvästi. Enkä pahasti.
12. Jaska16.6.2014 klo 22:42
Perehtyneisyydettömyydellänsäköhän klikkausohjelmoija puolustautuu iso S:n vaakaetenemissuuntasujumattomuuttakinko vastaan.
13. Funny16.6.2014 klo 22:56
Pitäisikö jonkun kertoa isolle S:lle ja muille tietämättömille, että etenemissuunta vaihtuu, kun samaa ruutua klikkaa uudestaan?
14. Marco Poloinen16.6.2014 klo 23:33
Saattaa olla tarpeen - tai sitten ei. Suunta vaihtui normaalisti, mutta muuten systeemi ainakin minun ratkoessani (nyt illalla) tökki, välillä kirjaimet eivät ilmestyneet ruutuun, vaikka kuvio sykähteli hyvinkin kutsuvasti. Muutaman suunnanvaihdon, hyppäyksen ja paluun jälkeen kaikki toimi taas muutaman sanan hyvin seuraavaan katkokseen asti. Näppiksessä en ole huomannut häiriöitä muussa tekstittelyssä. - Mitä lie, täytyy kokeilla uudelleen joskus toiste...Valmiiksi sain, ja selväksi tuli, ettei ristikossa ole moittimista - anturimittarista puhumattakaan!
15. iso S16.6.2014 klo 23:37
Ehkä pitäisi. Tosin iso S tiesi tuon jo niiltä ajoilta, kun Iltiksellä oli netissä julkaistuja ristikoita. Käyttöliittymä oli sama tai samantapainen. Tässä tuo ominaisuus ei siksi tullut yllätyksenä. Tuollainen automaattinen kursorin siirtyminen on ilman muuta hyvä ominaisuus ja suunnan vaihtaminen käy kätevästi.Laiskuus on lahja kun sitä osaa käyttää, joten haluaisin välttyä uudestaan klikkaamiselta tilanteessa jossa on vain yksi mahdollinen etenemissuunta. Tietenkin on mahdollista, että vaakasanan piiloruudun jälkeen haluan jatkaa ihan jostain muualta tai viereisen ruudun täytettyäni alaspäin, mutta sellaista ei voi mikään ohjelma tietää. Sen tietää kuitenkin melkoisella varmuudella, että yleensä en halua jatkaa siitä ruudusta jonka juuri täytin, joten ainoan jatkamissuunnan valikoituminen automaattisesti olisi useimmiten parempi arvaus kuin paikallaan polkeminen.
16. jukkis17.6.2014 klo 05:40
eikös kyseessä ole metrolehden "helppo" ristikko?Sitä se ei ole. Parempi olisi laittaa "keskivaikea/vaikea".
Sitä kai se ketjun aloittaja haki, että ei ole enää "helppo" ristikko eikä sitä kuinka moni tottunut ratkoja ratkaisi mitkä kaikki ristikot. Helpoista nopeista ristikoista on pulaa jos ei lasten ristikoita halua tehdä. Niissä taas on lasten sanamaailma.
On nämä metroristikot aaltoilleet, välillä ollut liian helppoja, välillä menty toiseen äärimmäisyyteen. Ehkä nämä metroristikot taas helpottuvat 1/2-3/4 vuoden jälkeen kuten yleensä. Jos sitä jaksat odottaa ystäväni.
Jos lohduttaa niin ei meilläkään aina tajuta mitä ne kuvat esittää.
17. iso S17.6.2014 klo 11:06
Siinä jukkis on ihan oikeassa, että moni tottunut ratkaisija ei pysty arvioimaan helppojen ja keskivaikeiden ristikoiden vaikeusastetta samalla herkkyydellä kuin sellainen, joka lähestyy ristikkomaailmaa erittäin helppojen ristikoiden kautta. Oikean vaikeusasteen määritteleminen ratkaisemalla saadun tuntuman perustella lieneekin liian henkilöriippuvainen tapa. Pitäisi vaivautua analysoimaan sanastoa (ovatko ratkaisusanat yleisesti tunnettuja?) ja vihjeitä (suoria, esimerkiksi synonyymit, kikkapohjaisia, muuta kuin tavanomaista yleistietoa vaativia).Minulla on ratkontakokemusta vaihtelevalla vuosittaisella ristikkomäärällä noin 50 vuoden ajalta, joten uskallan pitää itseäni tottuneena ratkojana. En kuitenkaan visaisten erikoismiehenä; esimerkiksi viime viikonlopun Iltiksen kovis taitaa jäädä ratkaisematta.
Nyt ratkaisin Metrot 13.6. ja 12.6. Kummassakaan ei ollut mitään kummallista. 13. päivän ristikossa neljän pitkän sanan muodostama aukio vaatii lähestymistä poikittaisten sanojen kautta. Yleensäkin pitkät sanat ovat kaksiteräinen miekka: niitä saattaa olla vaikea hoksata ilman muutaman tai usean poikittaisen apua, muta toisaalta ratkettuaan niistä saa tukea laajalle alueelle. 12.6. -ristikon ratkaisusta kellotin ajaksi 2:45. Kynällä ja paperilla tuosta olisi luullakseni pudonnut noin 15 sekuntia. En suostu nimittämään vaikeaksi; keskivaikeaksi hyväksyn, ehkä kuitenkin lisämääritteellä "lähes".
Jos ruokatauko ei riitä kahdelle päälle tämäntasoisten ristikoiden ratkaisemiseen, on tunnustettava tosiasiat. Joko tauko on liian lyhyt, riittää vain hodarin hotkaisemiseen, tai päät tarvitsevat lisäharjoitusta ja näkökulman avartamista. Pitää olla valmiutta ensimmäisenä mieleen tulleen ratkaisusanan vaihtamiseen. Vihje voi tarkoittaa muutakin kuin ensin arvelee, onhan esimerkiksi kuusi sekä puu että numero ja poikia voi olla monikko tai verbi.
En halua olla mitenkään ilkeä, mutta väkisinkin tulee mieleen että m:n pitäisi löytää parempi toinen pää. Nyt ei voi välttyä ajatukselta että kompurointia esiintyy jos sokea taluttaa rampaa. Ihan oikeasti, rohkeasti vain ristikon kimppuun. Ratkeaa sen verran kuin ratkeaa, mutta kokemuksen karttuessa ratkeaa enemmän ja HIEMAN vaikeampien ratkaisemisen oppimisesta saa enemmän oivaltamisen iloa kuin aivan aloittelijatasoisista. Ihminen on loppujen lopuksi oppivainen elukka, jos vain viitsii vaivautua eikä nosta käsiä pystyyn heti kun vähän hikeä pukkaa.
Ota tämä kannustuksena, ei keljuiluna. Kuten kuntovalmentajat (ah niin ärsyttävästi) hokevat: jaksaa, jaksaa!
18. Jukkis17.6.2014 klo 11:16
Semmoinen huomautus, että "jukkis", joka kirjoitti viime yönä, ei ole se Jukkis, joka on kirjoittanut noin 99,93 % täällä olevista Jukkis-nimimerkillä kirjoitetuista kirjoituksista (eli minä) ja joka ei kirjoittele öisin, vaan nukkuu.Pyydän, että viimeöinen jukkis jatkossa käyttäisi muuta nimeä.
19. S17.6.2014 klo 12:58
En koskaaan ole törmännyt tuollaiseen muotoon kuin mataminen. Mataamiseen kylläkin kun sana on mataa mistä tuo rulee. Ei ka se aa-kirjain ruosta häviä minnekään.
20. Eki17.6.2014 klo 13:01
Tästä kinattiin aikoinaan, otan sen säikeen esiin.
21. Matti17.6.2014 klo 20:27
Juhannuksena sataaminen harmittaa.
22. HT17.6.2014 klo 23:05
Tuossa on kinaamista mataa-verbistä:-http://tinyurl.com/mmmcdmy
23. Eki17.6.2014 klo 23:28
Kyseinen säie on ollut tämän päivää etusivulla.
24. w18.6.2014 klo 10:33
Onko 18. päivän ristikko helppo ja keskivaikea. Tavallisesti metroristikot sopivia ja haastavia.
25. Eki18.6.2014 klo 11:07
Ei ole helpoimmasta päästä.
26. Pähkinänsärkijä18.6.2014 klo 12:48
Intouduin minäkin testailemaan Metron ristikoiden vaikeusastetta, jha totesin niissä hienoista vaihtelua ns. helpon ja keskihelpon välillä.11.6.2014 tehtävässä oli kyllä mielestäni yksi virheeltä vaikuttava kohta: ylärivissä vihjeen "RIEMUITA (+I)" vastaus näyttäisi edellyttävän negatiivista etumerkkiä I:lle.
Näitä ristikoita pitäisi hiukankin harjaantuneen ratkojan selvittää useita lounassuupalojensa tai vaikka kahvitaukojen hörppyjen lomassa.
27. Eki18.6.2014 klo 13:41
Tuo vihjeen RIEMUITA-sulkujutska tarkoittaa sitä, että se tunnetaan tavallisemmin lisä-i:n kera.
28. Pähkinänsärkijä18.6.2014 klo 14:17
Riemukasta! Olisiko tuo sitten tupla- vai peräti triplahämäys?Meille yksioikoisemmille olisi tosin vihjeeksi sopinut RIEMUTA - ilman häränpyllysulkujutskia.
Mutta hyvä näinkin.
29. Eki18.6.2014 klo 14:22
Tarkoitus oli vain kertoa, että on tämäkin oikea sana, ainakin nykäsuskovaisille.
30. Pähkinänsärkijä18.6.2014 klo 17:07
Sana onkin esiintynyt tämän tästä A Lehdon laatimuksissa. Minäkin olen nyt kiltisti hiljentynyt opettelemaan nykässanastoa - ostin jopa aivan hiljan divarista ko. hakuteoksen, kun ristikkokeskustelut niin usein kiertyvät sen ympärille.
(Uskovaiseksi en rupea, kun muutenkin olen agnostikko.)
31. Jaska18.6.2014 klo 22:09
Teen honööria tänäisen Metron läpikirjoittaneille. Itse en heihin lukeudu, vaikka pitkän missin arvasinkin heti. Ekismit kun ovat aika heikosti hallussa. Lähes neljä minuuttia:(Laatijan tuttua teknistä briljanssia edustavat kaksi 5x8-aukiota ja skp 6,50.
32. O18.6.2014 klo 22:24
Jaska."Lähes neljä minuuttia".
Taisi tulla väärä merkki. Korjaus :( näin :).
33. Olavi Kivalo18.6.2014 klo 22:29
:( tarkoittaa briljanssia.
34. Jaska19.6.2014 klo 00:01
Kyllä se oli ihan rehellinen itkiö Percyn tuntemattomuudesta. Oikea puolisko oli muutenkin epämetromaisen epähelppo:(
35. Jaska19.6.2014 klo 00:11
Ristikkoa näkemättömille vielä tiedoksi, että se on normaalia pienempi, vain 28 sanaa ja 94 ruutua. Paperilehdestä sen läpikirjoittaminen veisi alle kaksi minuuttia. Ei tupla-aika järin kehuttava ole, vaikka hieman kovennettu pehmis onkin kyseessä..
36. S20.6.2014 klo 09:03
Lataavat, mataavat, mutta satavat.
37. Eki20.6.2014 klo 09:07
Mataavat ei jankuttamalla oikeaksi muutu, valitan.
38. S20.6.2014 klo 09:13
Jos Eki viitsisi Googlettaa sanan mataavat. Tai sitten peustella tuon väittämän?
39. iso S20.6.2014 klo 09:46
S, joka ei ole sama kuin iso S: yhtä hyvin voit itse googlettaa sanan matavat. Google-löydökset eivät sellaisenaan kelpaa todisteeksi. Pitää harrastaa lähdekritiikkiä ja yrittää arvioida, millä huolellisuudella ja kielen hallinnalla juttu on kirjoitettu. Esimerkiksi "yhdys sanojen" hallinta on monilla korkeasti koulutetuillakin oikeasti heikkoa, eikä kysymys todellakaan ole aina pelkästä kiireestä tai huolimattomuudesta. Jos keskustelupalstojen teksteihin uskoo sokeasti, on oletettavaa että Ratkojiin lisätään kohta verbi "peustella", joka ei liene kirjoittajan tarkoittama muoto.Matamisen perusteluksi vetoan käsilläni olevaan lähteeseen, Nykysuomen sanakirjaan. Siinä hakusana "mataa" kirjoitetaan muodossa mata|a. Viimeisen a:n edessä oleva pystyviiva (jonka tämä sivusto toivottavasti osaa näyttää) osoittaa sanan vartalo-osan loppumista. Taivutukset liitetään sanavartalon jatkeeksi. Varmemmaksi vakuudeksi ilmoitetaan sanan kuuluvan verbien taivutusluokkaan 9. Mainitun luokan esimerkkinä on verbi kaivaa, eli nämä kaksi verbiä taipuvat samalla tavalla ja näiden verbien johdokset muodostetaan samalla tavalla. Kaikille niille jotka kaivaavat nenäänsä, heristän sormeani ja sanon: tuo on huono tapa!
Nykänen on joiltakin osin vanhentunut opus, mutta en usko että tämän verbin taivutusluokka on muuttunut. Kielitoimiston sanakirjan omistavat tarkistakoot asian, jos tämä ei riitä. Googlen viisauteen ja sen puutteeseen voi perehtyä esimerkiksi säikeessä " 1151. Keisarinleikkaus?". Tuon säikeen saa käsiinsä esimerkiksi avaamalla minkä tahansa säikeen ja muokkaamalla osoitteessa olevan id-numeron 1151:ksi. Esimerkiksi tämän säikeen numero on 8024 ja osoitteessa on siten teksti "id=8024".
Suora osoite säikeeseen 1151 on
_http://sanaristikot.net/keskustelut/index.php?alk u=915&id=1151&p1=vast.php&p2=info_2.php&ryhma=1&t= k2
Tässä sivustossa on linkkien kanssa kaksi ongelmaa: häiriköiden torjumiseksi ei sallita toimivien linkkien lähettämistä, joten linkin eteen pitää laittaa joku hämäysmerkki. Yleensä käytetään alaviivaa, kuten tässä olen tehnyt, ja se on jätettävä pois kun linkki kopioidaan selaimen osoitekenttään. Lisäksi tämä sivusto rivittää tekstit automaattisesti, joten pitkät linkit pitää kopioida osoitekenttään rivi kerrallaan. Toinen tapa (jota itse käytän mieluummin) on kopioida koko rivitetty linkki teksturiin, poistaa rivinvaihdot delete-näppäimellä ja kopioida näin saatu ehjä linkki selaimeen.
40. S20.6.2014 klo 10:20
Kun katsoo kuka on käyttänyt tuota muotoa, niin onhan sillä jokin arvopaino. Siellä on esim. Kaupplehti ja kyllä kun sana on mataa ei se aa lirjain tipu siitä millään.
41. Jaska20.6.2014 klo 10:25
Inttäjät ilmeisen ignorantteja.
42. Wexi20.6.2014 klo 10:27
Heh heh. "Pitkät jäähyväiset".
43. int int20.6.2014 klo 10:57
Kauppalehti ei ole mikään oikeakielisyysopas."Nykänen on joiltakin osin vanhentunut opus, mutta en usko että tämän verbin taivutusluokka on muuttunut. Kielitoimiston sanakirjan omistavat tarkistakoot asian, jos tämä ei riitä." Katsottu on ja se kertoo kuten Nykänen, että taivutus on kuten kaivaa-verbillä.
44. m20.6.2014 klo 11:23
No jopa on paljon tekstiä kirvoittanut minun pikku kirjoitukseni, ainakin 42 kommenttia. Harmi vaan että niissä pullisteltiin ihan muista asioista ja kuinka erinomaisia ratkojia itsekukin on. Vain yhdessä myönnettiin että kirjoitusvirheitä on ollut, ainakin eri mielipiteitä jonkin sanan kirjoitusasusta. Sen sijaan vain yksi myönsi, että vaikeusaste on vaihdellut huomattavasti äärimmäisen helposta liiankin haastavaan.Hyvähän se on että asioista keskustellaan, vaikka odotinkin enemmän aloittamastani aiheesta keskustelua.
Toivotan hyvää juhannusta ja - toivottavasti sitten vihdoinkin alkavaa kesää kaikille.
Minä en silti enää näitä ristikoita tule ratkaisemaan ja itselleni pahaa mieltä aiheuttamaan, vaan hameen helmat hulmuten lähden nauttimaan raittiista ulkoilmasta, järven hiekkarannasta, kylmästä omenamehusta saunapihalla ja hyvin ansaitusta lomasta.
Terveisin kesäneito
45. Eki20.6.2014 klo 11:28
Missä myönnetään kirjoitusvirheet?Toivotan m:lle hyvää loppuelämää!
46. ....20.6.2014 klo 11:31
Eki on ylimielinen.
47. Eki20.6.2014 klo 11:38
Pelikaaneilla on oikein virhepalvelu eli virheitä ei lakaista maton alle, mutta tässä keskustelussa en ole huomannut virheen löytämistä. Pysytään faktoissa, niin minun ei tarvitse kuulostaa ylimieliseltä.
48. Funny20.6.2014 klo 13:37
Tällä tavalla keskustelut tuppaavat rönsyilemään, syystä tai toisesta ne eivät aina mene aloittajan haluamaan suuntaan.Mutta mitä se puhe monelle riville jakaantuneiden linkkien ongelmasta on? Minä ainakin voin hiirellä napata koko roskan kerralla osoitekenttään, ja se lähtee samantien aukeamaan. Ei väliä, kuinka monella rivillä sitä on. Näin Firefoxilla toimitaan.
49. iso S21.6.2014 klo 08:40
Juu eivät mene. Se se vaan on sillä lailla että meitä on moneen junaan ja siksi esitetään eriäviä mielipiteitä ja harhaudutaan varsinaisesta aiheesta. Muuten tässä säikeessä ollaan mielestäni oltu paljon asiallisempia kuin joissakin muissa. Ajoittain esiintyy sellaista materiaalia että kohdehenkilöt voisivat halutessaan lähteä kysymään kunniansa perään ihan oikeusteitse.Funny, olet oikeassa. Kokeilin sekä Firefoxilla että IE:llä ja toimi molemmilla. Voisin melkeinpä vannoa että joskus silloin muinoin ei toiminut kun linkkien suora käyttö estettiin. Tämä käsitys on aiheuttanut minulle turhaa näppityötä. Joko olen ollut koko ajan väärässä tai selainten ominaisuuksia on näiltä osin parannettu. Onhan niihin vuosien varrella tullut päivityksiä. Joka tapauksessa hyvä näin eikä mennyt hukkaan tämäkään päivä. Vanha koiraskin oppi.
50. Tiio21.6.2014 klo 09:56
Firefoxisssa ei tarvitse välttämättä edes kopioida linkkiä osoitekenttään. Riittää kun hiirellä maalaa linkin tarkasti ilman siihen kuulumattomia alku- ja loppumerkkejä, sitten napsauttaa kakkospainikkeella (useimmilla hiiren oikea) linkin päällä. Aukeaa valikko, josta on kätevä avata linkki suoraan vaikka uuteen välilehteen tai uuteen ikknaan.
51. Tiio21.6.2014 klo 09:58
[Ja jotta oikeinkirjoituspätijät pysyisivät rauhallisena, niin ] ...ikkunaan.IE:llä en ole kokeillut, voi olla sama toiminto siinäkin.
52. HT21.6.2014 klo 10:00
"Joko olen ollut koko ajan väärässä tai selainten ominaisuuksia on näiltä osin parannettu."Et ole ollut väärässä, ainakin IE:ssä takavuosina oli mainitsemasi hankaluus.
53. Ahex22.6.2014 klo 00:24
Kyllä ainakin noi etusivun tarjolla olevat metroristikot on sellaisia yhden asemavälin ristikoita ja ei niissä oikeastaan ole mitään haastavaa, kuitenkin hieman mietittävää, ettei ole aivan pelkkää aivotonta kirjoittamista.
54. P. Katainen22.9.2015 klo 19:08
Katainen sitä mieltä, että herran kesän 2015 aikana rakkaiden Metro-pahisten vaikeuspylpyrät nousseet simmoiseen luokkaan, jota ei vanhan miehen psyyke enää kestä. Langennut enkeli soikoon, kun edes Kirppuristikoiden uusimpaan ei enää voi luottaa!
KOMMENTOI