KESKUSTELUT > RISTIKOT > IS VIIKONLOPPU 25.-26.5.2024

11566. IS Viikonloppu 25.-26.5.2024

Ylläpito24.5.2024 klo 10:09
Eki ja Helin kaksipuolikas kovis. ParkkisAntin piilis. Teemun ja Helin pehmiksen teemana erään ristikonlaatijan esivanhempi.
2. Kuju25.5.2024 klo 15:44
Kyllä tuossa kolmisen tuntia vierähti vaikka alku vasemmalla tuntui helpolta. Jäi jumittamaan sitten yläosassa ja alaosassa. "VIMMOIHIN YMPÄTTYNÄ SUPERÄLYKKÄÄT" -vihje jäi toistaiseksi ymmärtämättä, vaikka ratkaisusana on pakostakin oikein.
3. kämy25.5.2024 klo 16:41
Minunkin piti miettiä piiiitkä tovi, jotta selvitin tuon superälykkäät. Hyvä vihje!
4. Kuju25.5.2024 klo 18:59
Juu, minulle vihje aukeni yhtäkkiä ajaessani autolla kauppaan.
5. Jaska28.5.2024 klo 12:20
Eipä ole kovis kirvoittanut kauheasti kiittäviä kommentteja. Minulta ei-nyt-ihan-hillitön kolmas, koska 2½-merkattuna hikoilutti täyskolmosen hujakoille. Siitä huolimatta jokunen knoppi lisää suorien vihjeiden sijaan olisi ollut tervetullut.

Viikonvaihteen voittajaksi nousee Pallonen Simberg-teemoineen. Taiteellisesta vaikutelmasta Helin säestyksellä luonnollisesti maksimipisteet. Sanastosta nostetaan framille keskinen kymmenkirjaiminen, jota yllättäen syytä epäillä ristikkoensikertalaiseksi.
6. pelaaja28.5.2024 klo 18:48
Järkevä kovis mutta niin vaan tälläkin kertaa meikäläisparalle jäämässä 1 ? pähkäilyyn. Ei kuitenkaan superälykkäissä vaan ns. helpomman vihjeen kohdalla.
7. iso S29.5.2024 klo 19:12
Tämä on taso josta tykkään. Tykkään kyllä helpommistakin, jos ovat hyvin laadittuja ja toteutettuja.

Oli tässä omat hankaluutensa. Pääkuvan vierusta jäi viimeiseksi. Siinä helpotin googlaamalla yhden sanan, ei liene vaikea arvata minkä. Eivät tuntemattomia ymmärsin juuri nyt. Luulin että oleellista on se että minä tunnen ne, mutta sehän oli itsekeskeinen ajatus. Hyi minä.

Oikean yläkulman tapa oli hykerryttävä kevytharhaute. Ratkaisu on selvä, mutta vaati poikittaisten apua ennen kuin uskoin.

Superälykkäät vaati hetken miettimistä, mutta oli sitten täysin selvä. Tosin nipottaja voisi kitistä, että siinä on vähän sellainen laho/mätä -tyylinen epätarkkuus, jollaiset on tapana kuitata ristikkotarkkuutena.

Vihje "ö -M" vaati jopa yön yli nukkumisen ennen valkenemistaan. Ihmettelin miten ööstä voi poistaa ämmän. Oma vika, täysin selvähähän se sitten on kun sen oikein oivaltaa. harhaan, aivan harhaan illalla hamusin sitä mielestäin.

Erikseen mainitsemattomalla tavalla laatija on asettanut itselleen keskimääräistä enemmän haastetta ja selviytynyt siitä kunnialla ja kuivin jaloin. Siihen on jo tottunut, joten ei yllättänyt. Jatkoon., tämä tyyppi kannattaa kiinnittää vakiolaatijaksi...
8. Owlie30.5.2024 klo 13:24
Pidän tästä kovasti.
Tänään oli vielä monta tyhjää ruutua keskellä alalaidassa. Kun vain muistaisi vaihtaa omat vuorenvarmat toisiin, niin pääsisi nopeammin
perille.
Suurkiitokset, Eki ja Heli
9. Arjatuula31.5.2024 klo 14:42
Pidin. Mutta olisin kyllä laittanut tälle tasoksi vähintään 3-.
10. Ylläpito31.5.2024 klo 14:59
Nämä ovat niin vaikeita yksiselitteisesti arvottaa. Millainen mahtaa olla Vaalamon 3- huomenna? Ainakin ihan erilainen kuin tämä.
11. Ritu2.6.2024 klo 19:08
Pallosen Teemulla on kyllä taitoa tehdä helpoistakin ristikoista mielekkäitä ratkottavia. Ne ovat kauttaaltaan tasalaatuisia ja sanastoltaan hyviä (kuten monen muunkin laatijan luomukset.) Mutta mitä olen tässä esim. Pallosen laatimia IS:n pehmiksiä ratkonut, niin niiden ratkonnan kiinnostavuutta on monen monta kertaa nostanut erityisesti pääkuvien aihepiirit ja kokonaisuus. Milloin on tunnettuja rakennuksia maailmalta, milloin urheilijoita jne. Ja niin kuin tässä pehmiksessä: Simbergin taiteellista tuotantoa. Helppoja ratkottavia, mutta tuon siihen ujutetun sisältönsä ansiosta ovat huomattavasti antoisampia ratkottavia.

Viereisen sivun kovis otti koville. Syystä että vihjeisiin SILLIN NIMINEN, SUKU-, KAKSI KÄRKINEN ja VAATTEITTA iskin paikoilleen ns. pomminvarmat ratkaisusanat, joista mikään ei ollut oikein. Kesti aikansa saada niitä korjattua. Lisäksi luin yhden vihjeen huolimattomasti. Moni varmaan arvaa, mitä kirjoitin vihjeeseen VIMMOIHIN YMPÄTTYINÄ, kun en heti oivaltanut, että vihje jatkui vielä yhden sanan verran ( SUPERÄLYKKÄÄT). Siinähän sitten pähkäilin ja ihmettelin, kun ei risteäviin saa osumaan mitään.
Mutta sana, jonka ensimmäiseksi kirjoitin ristikkoon, pysyi loppuun saakka. Sen sanan verran olin oikeilla jäljillä, ennen kuin menin arvailuineni seuraavien sanojen kanssa metsään. Noh, metsässä käynti on virkistävä paikka ristikossakin, jos sieltä valaistuneena selviää takaisin.
Tämän koviksen laatija on joskus kertonut opiskelleensa metsänhoitoa. Onneksi jätti sen ja ryhtyi viljelemään aakkosia. Ja kuten tästäkin koviksesta huomaa, niin sato on runsas.
12. Arska3.6.2024 klo 14:59
Olipa mahtava kovis pitkästä aikaa. Kiitos tekijöille. Ö geississä pohdiskelin että onkohan koolla väliä? Se selvinnee huomenna
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *