ARTIKKELIT > TEEMU KYMPPITONNIIN!
↶ Takaisin Artikkeleihin

Teemu kymppitonniin!

Teemu Pallonen perheineen

Juttelin ihan vuoden alussa Pallosen Teemun kanssa puhelimessa ja hän kertoi seuraavasti: ”Tulee muuten ihan just 10 000 laatimusta täyteen, jos lasketaan pois Pelikaanit!”

Tämähän tarkoittaa sitä, että Teemu on ylittänyt kymppitonnin rajapyykin kauan sitten, onhan hän Pelikaaneihinkin tehnyt jo yli 20 vuotta. Tarkkaan ottaen hänen ensimmäisestä julkaistusta tehtävästään tulee 13.1. kuluneeksi jo 23 vuotta.

Sitten vuoden 2006 artikkelin on kotipaikka vaihtunut Vantaan sisällä Kartanonkoskesta Kivistöön ja perhe kasvanut vielä yhdellä Akselilla. Vanhemmat lapset ovat siis Tuukka ja Lotta. Teemu laatii edelleen ristikot haluamassaan tahdissa ja lasten urheiluharrastuksiin liittyvien kuljetusten lomassa.

Teemu on rautainen yleislaatija, joka taitaa vaikeusasteet superhelposta supervaikeaan. Keskipituuksissakin pyöritään viidestä seitsemään, yläraja toki vain kokeilumielessä ja alarajan lähellä tosi harvoin. Eniten häntä työllistää Iltis, mutta kokonaan hänelle annettuja vakiohommia ovat mm. Taloustaito, AKT, Pellervo ja tietenkin eräät vantaalaislehdet. Pelikaaneissa Teemun piirtäjäpari on vaihtunut aika usein. Nyt siellä ja Suomen Kuvalehdessä hänen laatimuksensa toteuttaa Petri Kuhno. Pelikaaneissa hän on ottanut harteilleen myös Punaisen Pelikaanin mielenkiintoisen sanakehikon, jonka laatimisen ihmeellisyyttä taisi joku päivitellä viimeksi tämän kirjoituspäivänä.

Teemu tykkää myös kimpoista. SM-viisikossa Team Katalinissa hän on tuorein jäsen, mutta ollut mukana jo 18 vuotta. Neljän Koplassa eli nykyisessä Koplassa hän tapaa aivan toista porukkaa. Itsekin olen saanut hänen kanssaan laatia kahdestaan ja se on ollut hyvin hedelmällistä sekä henkisesti että tuotoksiltaan. Kimpassa käydään myös joskus pubivisailussa, viimeksi välipäivinä. Teemulla oli Kivistön Solmussa mukana vaimo Mari ja kolmestaan päihitettiin muut ylivoimaisesti. Teemun hieman vaihteleva joukkue on kyllä tottunut voittoihin tai ainakin hyviin sijoituksiin.

Teemu ei vaikuta yhtään leipääntyneeltä työhönsä. Eläkeikä koittaa parinkymmenen vuoden päästä. Tuskinpa sekään laadintaintoa kokonaan lopettaa. Se on verissä.

Erkki Vuokila

↶ Takaisin Artikkeleihin