ARTIKKELIT > 3000 RATKOJAA JATKAA SM-TAISTOA
↶ Takaisin Artikkeleihin

3000 ratkojaa jatkaa SM-taistoa

Tiistaina 8.3. julkaistiin Ilta-Sanomien Ristikko-lehdessä SM 2005 -kilpailun toinen ristikko. Samassa lehdessä oli myös kolme sivullista niiden ratkojien nimiä, jotka voivat tähän taistoon vielä ottaa osaa. Jokseenkin tasan 3000 oikein ratkonutta halusi lähteä kisaamaan maineesta, kunniasta ja tuhannesta eurosta. Kaikkiaan yrittäjiä oli n. 3300. Nyt eivät kelpaa muut kuin kirjevastaukset ja kokonaiset ristikot.

Ensimmäisestä alkuerästä tuli tavallista vähemmän palautetta, kun siitä piti selvittää vain 25 kirjainta ja myös tekstiviestillä saattoi osallistua. Näihin liittyivätkin useimmat nurinat. Joidenkin mielestä ei ollut SM-kisan arvolle sopivaa, että ristikon ei tarvitse olla kokonaan oikein. Tekstiviestivastailu aiheutti myös paljon jännitystä monessa mielessä ja eräiltä jäikin henkilötiedot antamatta. Ristikon helppoudesta tuli mm. kommentti, että se oli lastenristikon tasoa. Pääosin alkuun tunnuttiin olevan tyytyväisiä. Julkaisupäivän vaihtaminen lauantaista tiistaihin ja vähäinen ennakkomainonta eivät ainakaan tällä kertaa aiheuttaneet kuoppaa osallistujamäärässä.

Kolmas alkuerä, joka tulee olemaan koko kisan visaisin ristikko, julkaistaan 22.3. Sille annetaan vastausaikaa pääsiäisen yli eli viimeinen postituspäivä on viikon kuluttua julkaisusta. Sadan nopeimman oikein ratkoneen valinnassa joudutaan luottamaan kilpailijoiden omiin ilmoituksiin ratkonta-ajoista.

Välieriin kutsutaan siis mestaruutta puolustava Seppo Rosenberg sekä sata tämän hetken oletettavasti parasta ratkojaa. Ne alkavat Helsingissä 9.4. klo 10 aivan Sanomatalon vieressä sijaitsevan Postitalon tiloissa. Välierien kuusi eniten pisteitä kerännyttä ratkaisee keskinäiset sijoituksensa klo 16 alkavassa finaalissa, johon kaikki toivotetaan tervetulleiksi. He ratkovat kookkaat, telineille asetetut ristikot, kaiken kansan nähden.


Kuvassa Ilta-Sanomien SM-tiimi vasemmalta Juhani Tolvanen, Hanni Maula, kokouksesta yli jääneet appeet sekä niiden nykyinen haltija Hese Hyvärinen.

↶ Takaisin Artikkeleihin