ARTIKKELIT > RISTIKKO SM 2005 ALKUUN
↶ Takaisin Artikkeleihin

Ristikko SM 2005 alkuun

Ajan kulumisen huomaa siitä, että julkistamme näillä sivuilla jo toista kertaa ristikonratkonnan SM-kisojen aloituksen. Suojelijana on sanaseppo vailla vertaa, Simo Frangén.

Ensimmäinen alkuerä julkaistaan Ilta-Sanomissa kolmisen kuukautta ilmestyneessä tiistain Ristikkolehdessä tänään 15.2. Hese Hyvärinen on tuttuun tapaansa tehnyt juttua Simosta ja kilpailun historiasta. Ilta-Sanomista on tuomaristossa mukana ristikkotoimittaja Juhani Tolvanen ja toisen järjestäjän Sanaristikkoseura Sanasepot ry:n edustajina toimivat tuttuun tapaan Antti Skyttä, Erkki Vuokila sekä Juha Hyvönen. Kilpailuristikot suunnittelee Team Katalin, johon Vuokilan ja Hyvösen lisäksi kuuluvat laatijoina Pekka Joutsi ja Teemu Pallonen sekä piirtäjänä Heikki Lavonius.

Ensimmäisen alkuerän vastaukseksi riittää ristikosta löytyvien 25 numeroruudun kirjaimisto. Vastauksen voi lähettää tekstiviestillä tai postitse. Tällä haluttiin helpottaa osallistumista alkuvaiheessa ja ehkä saada uutta väkeä mukaan kisaan. Osallistujaennätys on vuodelta 2001, noin 4000 ratkojaa. Ensimmäinen ristikko on tällä kertaa myös edelliskertaisia helpompi, kuten todennäköisesti myös toinen ja kolmas. Toiseen alkuerään 8.3. voivat ottaa osaa vain nuo 25 kirjainta virheettömästi selvittäneet.

Sanasepoista on jälleen mukana runsaasti väkeä talkoohenkisellä panoksella. Keskimäärin sekä järjestäjillä, osallistujilla että tarkastajilla ja toimitsijoilla on ollut hauskaa ja joka toinen vuosi järjestettävä kilpailu on aina mieleenpainuva kokemus.

Loppukilpailu järjestetään sadalle parhaalle ja Seppo Rosenbergille Helsingissä 9.4. kello 10 alkaen.

↶ Takaisin Artikkeleihin