ARTIKKELIT > YLI 100 PIILOSANAFANIA SAMASSA HUONEESSA
↶ Takaisin Artikkeleihin

Yli 100 piilosanafania samassa huoneessa

Ennen tämän artikkelin ilmestymistä on piilosanakisasta ehditty jo kirjoittaa paljon, myös tällä sivustolla jo etukäteen. Heti kisan jälkeen ilmestyi SK nettisivuille päätoimittaja Ville Pernaan laatima katsaus saman päivän tapahtumiin.

Sanaseppojen nettisivut palvelivat koko kisan ajan SM:stä kiinnostuneita. Suurin osa kilpailuvastauksista lähetettiin sivustolta löytyvällä vastauskupongilla. Alkuerän vastaukset saatiin sutjakasti perille ja kone tsekkasi niiden oikeellisuuden. Artikkeli runsaine kuvineen löytyy nyt myös.

Maanantaina kello 14 pintaan alkoi runsas osallistujien vyöry kohti Otavamedian ala-aulaa. Pian paikalla kuului sekava piilosana-aiheinen sorina, kun keskusteluryhmät juttelivat aiheesta. Myös kisan sääntöjä pyrittiin omaksumaan:

Näillä mentiin.

Yhteiskuvan, aloituspuheiden ja esittelyjen jälkeen täytenä pullistelevassa kilpailuhuoneessa alkoi kova kahina, puhina ja ähinä. Ratkonta-aika oli rajattu puoleen tuntiin, joten kaikki eivät ehtineet saada ruutuja täyteen. Finaaliin pääsi ajalla 23.36.

Kello käy, sanoja ilmestyy papereille.

Huoneen takaosassa kuuntelemassa mm. Paleface, Elli Mäkilä, Pertti Oskala, Antti Parkkinen ja Jari Haapa-aho.

Välierän jälkeen (ja myös finaalin loputtua) kuultiin ala-aulassa mielenkiintoisia haastatteluja ja tietenkin juteltiin ja juteltiin juttelemasta päästyäkin.

Riitta Uosukainen, Leena Sharma ja Paleface.

Jari Haapa-aho ja Hannes Tiira.

Pertti Oskala ja Leena Sharma.

Erkki Vuokila ja Antti Skyttä.

Kisan tuomaristona oli laatijakaksikko Erkki Vuokila ja Pertti Oskala plus Sanaseppojen puheenjohtaja Jari Haapa-aho. Ennakkoon suuren työn sanaseppo- ja kisamateriaalin kanssa teki Tuomo Sajaniemi. Paikan päällä tulospalvelua johti Juha Hyvönen. Apuna oli mainio toimitsijoiden joukko.

Ritva, Pirjo, Richard, Maarit ja Riitta toimitsemassa. Kuvasta puuttuu Hannu, vastaanotossa ollut Seija-Riitta ja Sanaseppojen pöydän takana olleet Riitta R. ja Auli.

Finaalia varten kymmenen kilpailijaa ja yhteensä kymmenen valvovaa silmää sulkeutuivat kisahuoneeseen. Ulkopuolella juteltiin ja ratkottiin. Lopulta ensin tulivat ulos Lea Mäkinen, Juha Neitola ja Tomi Stengård. Vähän aikaa myöhemmin avasi oven kolminkertainen mestari Jyrki Hentunen puistellen päätään: "Hyydyin!" oli lyhyt kommentti hampaiden kirskunnan keskeltä. Muut tulivat sitten suht pienin välein edellisten jälkeen.

Ville Pernaa, Erkki Vuokila ja Jari Haapa-aho ojentamassa voittajalle Juha Neitolalle kiertopalkintoa.

Ei voi sanoa, että kisan järjestäminen olisi ollut helppo juttu missään suhteessa, mutta lähes kaikki sujui mukiinmenevästi ottaen huomioon, että kyseessä oli ensimmäinen kerta ja järjestäjät olivat toisilleen alun perin vieras tiimi. Kisapäivänä hommansa hoitivat erityisen hyvin ainakin suojelijat Riitta Uosukainen ja Karri Miettinen sekä aikataulusta ja informoinnista huolen pitänyt päätoimittaja Elli Mäkilä. Riitan ja Karrin henkevä keskustelu maailman menosta oli kuulemisen arvoista.

Suojelijakaksikko ja puuhanainen.

Tässä vielä kisan finalistit eli kärkikymmenikkö. Tarkemmat tulokset näet täältä.

1. Juha Neitola 13.48
2. Lea Mäkinen 14.21
3. Tomi Stengård 16.02
4. Jyrki Hentunen 16.17
5. Jorma Tuovinen 17.07
6. Kalevi Paavola 17.19
7. Jaakko Kangasharju 19.30
8. Pertti Stenberg 22.43
9. Heljä-Maija Vanhanen 30.12
10. Reima Aitta 45.00

Lähikuukausina selviää, millainen on Piilosana SM:n jatko. Veikkaan, että kisa järjestetään toistekin.

Teksti: Eki

Kuvat: Eki, Pertti ja Ritva

P.S. Kilpailutehtävät löytyvät näistä linkeistä:

Välierä
Välierän ratkaisu
Finaali
Finaalin ratkaisu

↶ Takaisin Artikkeleihin