KESKUSTELUT > MUUT AIHEET > ÄRSYTTÄVIÄ-PIENIÄ-ASIOITA 3

9999. Ärsyttäviä-pieniä-asioita 3

Eki1.3.2019 klo 18:54
Ärsyttää, kun säikeen numero on vasta 9999. Mutta ei kauan!
2. pelaaja1.3.2019 klo 19:50
Ärsyttää, kun en ehtinyt avata säiettä nro 10 000! En tosin ollut keksinyt aihetta. Ärsyttää sekin, että miten minä milloinkaan en!
3. pelaaja2.3.2019 klo 08:59
Ärsyttää, että eilen tuohon kirjoitin, mitä kirjoitin. Joku nimittäin taisi luulla, että oikeasti olisin halunnut avata historiallisen säikeen. Toisaalta se tarkoittaa sitä, että siis valehtelin ja sekin on sovelias syy ärsyyntyä vaikka koko loppupäiväksi.
Muuten, kun oikein sillä silmällä katsoo, niin on kyllä ulkomuodoltaan ärsyttävän näköinen tuo ärsyttää-sana.
4. Tarja5.3.2019 klo 07:50
Luulin jo oppineeni neljässä vuodessa "talon tavoille". Vaan ristikkopuolella osoittauduin tapioksi ja tällä puolella tökeröksi. Miksi en milloinkaan opi!
5. Ylläpito5.3.2019 klo 08:24
Tarja. Pää pystyssä kohti uusia pettymyksiä!
6. pelaaja7.3.2019 klo 20:08
IL 7.3.2019: "Danny, 76, ja Erika, 26, paljastivat MTV:llä erikoisen tilanteen, jonka suuri ikäero aiheuttaa ulkomailla – piikittelivät viiltävästi toisiaan"

Ärsyyntymiseltä välttyy, kun rullaa ohi varmuusärsytysotsikon ja varsinkin kun ei klikkaa itseään sisään juttuun. Sattumoisin jätin tänään tekemättä kummatkin varotoimenpiteet eli onnistuin ärsyyntymään nyt 2 kertaa.
Ensinnäkin luulin "paljastusotsikon" perusteella, että erikoisen tilanteen ulkomailla aiheuttaa ko. pariskunnan viiltävä piikittely. Mutta ei. Klikattuani kävi ilmi, että ulkomailla "erikoisessa tilanteessa" luullaan että D on E:n isä. Mikä siinä niin erikoista mahtaa olla, että ihan paljastukseksi nimetään?
Varoksi: en ärsyynny D:n ja E:n suhteesta, tehkööt nitä lystää. Mutta nuo toimittajien viivat. Miten ihmeessä niistä onkin tullut noin kummallinen käytäntö! Olen sitä aiemminkin ihmetellyt mutta hyvin näköjään jaksan niistä edelleen ärsyyntyä.
7. Tarja7.3.2019 klo 20:18
Ehkä tavanomaisempaa olisi, että luullaan isoisäksi...
8. Matias-Myyrä7.3.2019 klo 20:28
Ikäero 50 vuotta. Jos aion matkia Dannya, minun tuleva tyttöystäväni lienee nyt 14-vuotias. :-)
9. Ari13.5.2019 klo 17:56
Ärsyttää, kun jos joku soittaa WhatsApp-puhelun, kosketusnäyttö lakkaa toimimasta näytön alueella. Vaikka monta päivitystä on ollut, tätä ei ole kuitenkaan vieläkään korjattu ja sama vika on ollut jo pitkään. Joillakin se toimii, mutta jos sekä soittajan että vastaanottan laitteessa on tämä ongelma, toisen täytyy sammuttaa laitteensa että puhelu katkeaisi.
10. Ari13.5.2019 klo 20:09
Jatkoa ärsytykseen sain, kun laitoin siitä palautetta, sekä suomeksi että lähes saman englanniksi. "Emme voineet kääntää tekstiä... Katso tuetut kielet..." Joista kuitenkin ensimmäisenä listassa oli englanti.

Vajaaälyinen tekoälykö siellä palautteet käsittelee ennen kuin se menee vastaanottajalle?
11. Ari16.5.2019 klo 18:14
Otin kovolle kopioita kuvista ja ne eivät ihan kaikki mahtuneet siihen. No, kokeilin jos aseman pakkaaminen toisi avun. Hyvin meni alkuun, pakattuna tiedostojen levyltä käyttämä tila pieneni niin, että kaikki kuvat pitäisi hyvinkin mahtua siihen. No, eipä kuitenkaan, johonkin hupeni levytilaa pakatessa ja pakattuna veivät enemmän tilaa kuin ilman, (vaikka tiedoston ominaisuuksista katsottaessa tilantarve pieneni), joten puretaanpa nyt tuo pakkaaminen...
12. Jukkis16.5.2019 klo 19:24
Ensin pitää ihmetellä, miten voi nykyään olla niin pieni kovalevy, että sen saa kuvilla täyteen. Ja toiseksi pitää ihmetellä, että missähän formaatissa ne kuvat on, jos ne pakkaamalla mitenkään oleellisesti pienenee.
13. Ari16.5.2019 klo 19:46
250Gt, png.
14. Funny16.5.2019 klo 20:06
Muistan, miten vanhassa koneessani Windows XP alkoi kerran omavaltaisesti pakata tiedostoja, kun se hätääntyi, että vapaata tilaa jää liian vähän. Tilaa syntyikin aika mukavasti, pakatut tiedostot näkyivät sinisinä resurssienhallinnassa. Niiden käytettävyydessä en huomannut mitään eroa tavallisiin.
15. Jukkis16.5.2019 klo 20:59
PNG-tiedostohan on valmiiksi pakattu, joten eipä se siitä pakkaamalla pienemmäksi muutu. Muunna jpeg-tiedostoiksi niin saat laadun mitenkään havaittavasti heikkenemättä kuvatiedostot helposti pienemään hyvinkin viidesosaan. Kymmeneosaankin jos aivan vähäiset, tarkalla tiiraamisella suurennettaessa havaittavissa olevat pienet muutokset ei haittaa.
16. iso S17.5.2019 klo 11:19
Oli tiedossa, että Windowsissa on reikiä joista tuuli voi tuoda kaikenlaisia viirusilmiä koneeseen. Tarkistin, että päivityksiä on saatavilla ja pyysin konetta päivittymään yön aikana. Aamulla ruudulla oli ilmoitus, että jonkin komponentin päivitys ei onnistunut. Sitten kone käytti pitkän ajan keskeneräisen päivityksen purkamiseen.

Taannoin luin, että koneeseen liitetty usb-tikku voi estää Windowsin päivittymisen. Tikkua ei koneen kyljessä törröttänyt, mutta ulkoinen kovalevy oli usb-liitännässä. Irrotin sen ja käynnistin päivityksen uudelleen. Pienen ikuisuuden jälkeen kone ilmoitti, että jonkin komponentin päivitys ei onnistunut. Sitten se käytti taas pitkän ajan keskeneräisen päivityksen purkamiseen. Ei vaivautunut kertomaan, mikä komponentti hiertää, puhumattakaan siitä että olisi osanut kertoa mitä minä voisin tehdä päivityksen onnistumiseksi. No, vihjasi sentään, että jonkun mystisen nimeltä mainitun sovelluksen lataamalla voisin saada lisätietoa. Pitäköön tunkkinsa, mistä sen tietää olisiko asennus onnistunut ja olisiko se osanut minua valistaa niin että olisin ymmärtänyt.

Koneessa on vaivaiset kaksi usb-liitintä ja se ei riitä, kun laitteita on kolme: hiiri, kovalevy ja skanneri (printteri on koplattu langattomasti). Ratkaisuna on usb-jakaja, joka ruokkii hiirtä ja skanneria. Pitänee purkaa tämä viritys ja kokeilla illalla päivitystä kolmannen kerran. Tätä päivää en tuhlaa moiseen pelleilyyn.Olisi jotenkin kivaa että systeemit toimisivat ilman maagisia nörttikykyjä.
17. HT17.5.2019 klo 13:20
Tämä voi liittyä iso S:n ongelmaan tai sitten ei.

Ostin vuonna 2011 usb-porttiin liitettävän mikroskoopin, Läppäri ei reagoinut siihen mitenkään. Kokeilin kolmea porttia, uudelleenkäynnistin pari kertaa usb-portit tyhjinä, ei apua. Käyttöohjeen vinkki tuli hyvään tarpeeseen:

https://aijaa.com/LZcNsK

Ohjetta noudattamalla mikroskooppi asentui leikiten.

Ohjeessa oleva Microsoft-linkki ei taida enää toimia, mutta sama asia on tuossa:

https://support.microsoft.com/en-us/help/315539/de vice-manager-does-not-display-devices-
that-are-not-connected

Eräälle erittäin pätevälle atk-ihmisellekin tuli yllätyksenä, että laitehallinnan kohta Näytä piilotetut laitteet ei sellaisenaan näytäkään kaikkea, vaan tarvitaan lisäksi se yksi asetus ympäristömuuttujissa.

Jos haamuja ei ole vähään aikaan siivoiltu, niitä voi löytyä tusinoittain varsinkin kohdissa Levyasemat, Tallennusasemat, Tallennusasemien tilannevedokset ja USB-ohjaimet. Tuossa viimeksimainitussa on hyvä käyttää harkintaa kohdissa USB Printing Support, joista kannatta poistaa vain ne, jotka pysyvät harmaina senkin jälkeen kun laite on käynnistetty.

Tämmöinen siivous on muutaman kerran tuonut avun koneitteni juonitteluun. Nykyään yritän muistaa tehdä operaation silloin tällöin ihan muuten vain.

Näin olen toiminut XP:ssä, Vistassa ja seiskassa. Kympistä ei ole kokemuksia.
18. Clas17.5.2019 klo 14:36
Vuodesta 1988 minulla on ollut yhtäjaksoisesti tietokone- tällä hetkellä 3. laite käytössä (2 edellistäkin toimivat vielä). Ikinä ei niissä ole ollut mitään virustorjuntaa eikä ikinä myöskään mitään haittaohjelmaa ole koneeseen tullut!
19. Funny17.5.2019 klo 14:42
Tuohan se vasta ärsyttävä juttu olikin!
20. iso S18.5.2019 klo 10:21
Voihan kaikki liittyä kaikkeen ja ongelmat saattavat johtua kovin kummallisista syistä, mutta tämä minun tuore tapaukseni ei ainakaan tunnu liittyvän mitenkään mikroskooppeihin tai muihin haamulaitteisiin. Nyt kaivoin esille sen 25.4. julkaistun varoituksen
https://www.is.fi/digitoday/art-2000006082523.html

"Microsoft neuvoo irrottamaan usb-muistit tietokoneesta ennen toukokuun Windows 10 -päivitystä."

"päivityksen asentuminen on kokonaan estetty, jos tietokoneeseen on kytkettynä ulkoisia muistilaitteita."

"Ennen päivitystä myös muut oheislaitteet, kuten tulostimet, kannattaa irrottaa tietokoneesta."

Täydellisessä maailmassa päivitys päivittelisi suureen ääneen, että asennus on mahdollinen sitten kun irrotat kaikki usb-laitteet. Varmuuden vuoksi pitänee illaksi tappaa skannerin lisäksi myös usb-hiiri, ties miten hyvä muisti silläkin on.
21. Ritu2.6.2019 klo 21:48
Minua alkoi vähän (ihan vähän vaan) ärsyttää kun luin Stratovariuksen Timo Kotipellosta tehdyn haastattelun Maaseudun Tulevaisuuden liitteestä. Hän oli muuttanut kokonaan kesämökilleen ja jotenkin juttu eteni niin, että toiveikkaasti ajattelin hänen siinä kertovan kuinka hän ratkoo hirsimökkinsä rauhassa ristikoita. Vaan ei. Kaikkea muuta teki lintujen seuraamisesta koiransa kanssa lenkkeilyyn.
Lopussa oli tämä pätkä: " Hevilaulajan harrastuksiin kuuluvat myös golf, kuntosalilla käynti ja melonta. Viimeinen tupsahti mukaan yllättäen.
" Menin ostamaan sänkyä Seinäjoelta. Huonekaluliikkeen myyjä kysyi yllättäen kesken kaupanteon, että haluaisinko minä ostaa hänen kajakkinsa. Kävi sitten niin, että palasin kotiin kajakin omistajana."

Tulispa nyt ostamaan minulta vaikka maitopurkin, niin myisin kajakin sijaan hänelle ristikkolehden!
22. Ari13.6.2019 klo 07:31
Windowsin päivitykset. Kun valitsen Päivitä ja sammuta. Kun sitten seuraavan kerran menin koneelle päivitykset jatkuivat. Enkä tietenkään ollut varannut siihen odotteluun aikaa että olisin tajunnut käynnistää koneen jo aiemmin.
23. Funny13.6.2019 klo 11:23
Minäkään en varautunut eilen illalla siihen, että Windows alkaa päivittää sillä aikaa kun olen istunnolla. Päivitys oli jotenkin kaksiosainen ja kesti aika kauan, mutta sellaiseen on tottunut.
24. Tarja19.6.2019 klo 09:26
Kahden muotisanan runsas käyttö ärsyttää.
Vähän väliä kuulee jonkun intoavan "ei oo todellista!" Miksi vanha tuttu "ei ole totta!" ei enää kelpaa.
Toinen ärsyttävä sana on relevantti. Samaa tarkoittavat olennainen, oleellinen tai merkityksellinen ovat hyvää suomea. Miksi niitä ei voisi käyttää.
25. pelaaja19.6.2019 klo 11:34
Ärsyttävää on myös nousta uudelle levelille! Ja "tää on parhautta".
26. Jukkis19.6.2019 klo 11:53
Eikun nextille levelille.
27. pelaaja19.6.2019 klo 12:03
Eiku niin joo. Se kyllä pitäisi nähdä livenä.
28. Funny19.6.2019 klo 14:43
Sääntö-Suomen kukkahattutädit ja tuulipuvut, repikää siitä! Ei mulla muuta.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *