KESKUSTELUT > MUUT AIHEET > ÄRSYTTÄVIÄ-PIENIÄ-ASIOITA 3

9999. Ärsyttäviä-pieniä-asioita 3

Eki1.3.2019 klo 18:54
Ärsyttää, kun säikeen numero on vasta 9999. Mutta ei kauan!
2. pelaaja1.3.2019 klo 19:50
Ärsyttää, kun en ehtinyt avata säiettä nro 10 000! En tosin ollut keksinyt aihetta. Ärsyttää sekin, että miten minä milloinkaan en!
3. pelaaja2.3.2019 klo 08:59
Ärsyttää, että eilen tuohon kirjoitin, mitä kirjoitin. Joku nimittäin taisi luulla, että oikeasti olisin halunnut avata historiallisen säikeen. Toisaalta se tarkoittaa sitä, että siis valehtelin ja sekin on sovelias syy ärsyyntyä vaikka koko loppupäiväksi.
Muuten, kun oikein sillä silmällä katsoo, niin on kyllä ulkomuodoltaan ärsyttävän näköinen tuo ärsyttää-sana.
4. Tarja5.3.2019 klo 07:50
Luulin jo oppineeni neljässä vuodessa "talon tavoille". Vaan ristikkopuolella osoittauduin tapioksi ja tällä puolella tökeröksi. Miksi en milloinkaan opi!
5. Ylläpito5.3.2019 klo 08:24
Tarja. Pää pystyssä kohti uusia pettymyksiä!
6. pelaaja7.3.2019 klo 20:08
IL 7.3.2019: "Danny, 76, ja Erika, 26, paljastivat MTV:llä erikoisen tilanteen, jonka suuri ikäero aiheuttaa ulkomailla – piikittelivät viiltävästi toisiaan"

Ärsyyntymiseltä välttyy, kun rullaa ohi varmuusärsytysotsikon ja varsinkin kun ei klikkaa itseään sisään juttuun. Sattumoisin jätin tänään tekemättä kummatkin varotoimenpiteet eli onnistuin ärsyyntymään nyt 2 kertaa.
Ensinnäkin luulin "paljastusotsikon" perusteella, että erikoisen tilanteen ulkomailla aiheuttaa ko. pariskunnan viiltävä piikittely. Mutta ei. Klikattuani kävi ilmi, että ulkomailla "erikoisessa tilanteessa" luullaan että D on E:n isä. Mikä siinä niin erikoista mahtaa olla, että ihan paljastukseksi nimetään?
Varoksi: en ärsyynny D:n ja E:n suhteesta, tehkööt nitä lystää. Mutta nuo toimittajien viivat. Miten ihmeessä niistä onkin tullut noin kummallinen käytäntö! Olen sitä aiemminkin ihmetellyt mutta hyvin näköjään jaksan niistä edelleen ärsyyntyä.
7. Tarja7.3.2019 klo 20:18
Ehkä tavanomaisempaa olisi, että luullaan isoisäksi...
8. Matias-Myyrä7.3.2019 klo 20:28
Ikäero 50 vuotta. Jos aion matkia Dannya, minun tuleva tyttöystäväni lienee nyt 14-vuotias. :-)
9. Ari13.5.2019 klo 17:56
Ärsyttää, kun jos joku soittaa WhatsApp-puhelun, kosketusnäyttö lakkaa toimimasta näytön alueella. Vaikka monta päivitystä on ollut, tätä ei ole kuitenkaan vieläkään korjattu ja sama vika on ollut jo pitkään. Joillakin se toimii, mutta jos sekä soittajan että vastaanottan laitteessa on tämä ongelma, toisen täytyy sammuttaa laitteensa että puhelu katkeaisi.
10. Ari13.5.2019 klo 20:09
Jatkoa ärsytykseen sain, kun laitoin siitä palautetta, sekä suomeksi että lähes saman englanniksi. "Emme voineet kääntää tekstiä... Katso tuetut kielet..." Joista kuitenkin ensimmäisenä listassa oli englanti.

Vajaaälyinen tekoälykö siellä palautteet käsittelee ennen kuin se menee vastaanottajalle?
11. Ari16.5.2019 klo 18:14
Otin kovolle kopioita kuvista ja ne eivät ihan kaikki mahtuneet siihen. No, kokeilin jos aseman pakkaaminen toisi avun. Hyvin meni alkuun, pakattuna tiedostojen levyltä käyttämä tila pieneni niin, että kaikki kuvat pitäisi hyvinkin mahtua siihen. No, eipä kuitenkaan, johonkin hupeni levytilaa pakatessa ja pakattuna veivät enemmän tilaa kuin ilman, (vaikka tiedoston ominaisuuksista katsottaessa tilantarve pieneni), joten puretaanpa nyt tuo pakkaaminen...
12. Jukkis16.5.2019 klo 19:24
Ensin pitää ihmetellä, miten voi nykyään olla niin pieni kovalevy, että sen saa kuvilla täyteen. Ja toiseksi pitää ihmetellä, että missähän formaatissa ne kuvat on, jos ne pakkaamalla mitenkään oleellisesti pienenee.
13. Ari16.5.2019 klo 19:46
250Gt, png.
14. Funny16.5.2019 klo 20:06
Muistan, miten vanhassa koneessani Windows XP alkoi kerran omavaltaisesti pakata tiedostoja, kun se hätääntyi, että vapaata tilaa jää liian vähän. Tilaa syntyikin aika mukavasti, pakatut tiedostot näkyivät sinisinä resurssienhallinnassa. Niiden käytettävyydessä en huomannut mitään eroa tavallisiin.
15. Jukkis16.5.2019 klo 20:59
PNG-tiedostohan on valmiiksi pakattu, joten eipä se siitä pakkaamalla pienemmäksi muutu. Muunna jpeg-tiedostoiksi niin saat laadun mitenkään havaittavasti heikkenemättä kuvatiedostot helposti pienemään hyvinkin viidesosaan. Kymmeneosaankin jos aivan vähäiset, tarkalla tiiraamisella suurennettaessa havaittavissa olevat pienet muutokset ei haittaa.
16. iso S17.5.2019 klo 11:19
Oli tiedossa, että Windowsissa on reikiä joista tuuli voi tuoda kaikenlaisia viirusilmiä koneeseen. Tarkistin, että päivityksiä on saatavilla ja pyysin konetta päivittymään yön aikana. Aamulla ruudulla oli ilmoitus, että jonkin komponentin päivitys ei onnistunut. Sitten kone käytti pitkän ajan keskeneräisen päivityksen purkamiseen.

Taannoin luin, että koneeseen liitetty usb-tikku voi estää Windowsin päivittymisen. Tikkua ei koneen kyljessä törröttänyt, mutta ulkoinen kovalevy oli usb-liitännässä. Irrotin sen ja käynnistin päivityksen uudelleen. Pienen ikuisuuden jälkeen kone ilmoitti, että jonkin komponentin päivitys ei onnistunut. Sitten se käytti taas pitkän ajan keskeneräisen päivityksen purkamiseen. Ei vaivautunut kertomaan, mikä komponentti hiertää, puhumattakaan siitä että olisi osanut kertoa mitä minä voisin tehdä päivityksen onnistumiseksi. No, vihjasi sentään, että jonkun mystisen nimeltä mainitun sovelluksen lataamalla voisin saada lisätietoa. Pitäköön tunkkinsa, mistä sen tietää olisiko asennus onnistunut ja olisiko se osanut minua valistaa niin että olisin ymmärtänyt.

Koneessa on vaivaiset kaksi usb-liitintä ja se ei riitä, kun laitteita on kolme: hiiri, kovalevy ja skanneri (printteri on koplattu langattomasti). Ratkaisuna on usb-jakaja, joka ruokkii hiirtä ja skanneria. Pitänee purkaa tämä viritys ja kokeilla illalla päivitystä kolmannen kerran. Tätä päivää en tuhlaa moiseen pelleilyyn.Olisi jotenkin kivaa että systeemit toimisivat ilman maagisia nörttikykyjä.
17. HT17.5.2019 klo 13:20
Tämä voi liittyä iso S:n ongelmaan tai sitten ei.

Ostin vuonna 2011 usb-porttiin liitettävän mikroskoopin, Läppäri ei reagoinut siihen mitenkään. Kokeilin kolmea porttia, uudelleenkäynnistin pari kertaa usb-portit tyhjinä, ei apua. Käyttöohjeen vinkki tuli hyvään tarpeeseen:

https://aijaa.com/LZcNsK

Ohjetta noudattamalla mikroskooppi asentui leikiten.

Ohjeessa oleva Microsoft-linkki ei taida enää toimia, mutta sama asia on tuossa:

https://support.microsoft.com/en-us/help/315539/de vice-manager-does-not-display-devices-
that-are-not-connected

Eräälle erittäin pätevälle atk-ihmisellekin tuli yllätyksenä, että laitehallinnan kohta Näytä piilotetut laitteet ei sellaisenaan näytäkään kaikkea, vaan tarvitaan lisäksi se yksi asetus ympäristömuuttujissa.

Jos haamuja ei ole vähään aikaan siivoiltu, niitä voi löytyä tusinoittain varsinkin kohdissa Levyasemat, Tallennusasemat, Tallennusasemien tilannevedokset ja USB-ohjaimet. Tuossa viimeksimainitussa on hyvä käyttää harkintaa kohdissa USB Printing Support, joista kannatta poistaa vain ne, jotka pysyvät harmaina senkin jälkeen kun laite on käynnistetty.

Tämmöinen siivous on muutaman kerran tuonut avun koneitteni juonitteluun. Nykyään yritän muistaa tehdä operaation silloin tällöin ihan muuten vain.

Näin olen toiminut XP:ssä, Vistassa ja seiskassa. Kympistä ei ole kokemuksia.
18. Clas17.5.2019 klo 14:36
Vuodesta 1988 minulla on ollut yhtäjaksoisesti tietokone- tällä hetkellä 3. laite käytössä (2 edellistäkin toimivat vielä). Ikinä ei niissä ole ollut mitään virustorjuntaa eikä ikinä myöskään mitään haittaohjelmaa ole koneeseen tullut!
19. Funny17.5.2019 klo 14:42
Tuohan se vasta ärsyttävä juttu olikin!
20. iso S18.5.2019 klo 10:21
Voihan kaikki liittyä kaikkeen ja ongelmat saattavat johtua kovin kummallisista syistä, mutta tämä minun tuore tapaukseni ei ainakaan tunnu liittyvän mitenkään mikroskooppeihin tai muihin haamulaitteisiin. Nyt kaivoin esille sen 25.4. julkaistun varoituksen
https://www.is.fi/digitoday/art-2000006082523.html

"Microsoft neuvoo irrottamaan usb-muistit tietokoneesta ennen toukokuun Windows 10 -päivitystä."

"päivityksen asentuminen on kokonaan estetty, jos tietokoneeseen on kytkettynä ulkoisia muistilaitteita."

"Ennen päivitystä myös muut oheislaitteet, kuten tulostimet, kannattaa irrottaa tietokoneesta."

Täydellisessä maailmassa päivitys päivittelisi suureen ääneen, että asennus on mahdollinen sitten kun irrotat kaikki usb-laitteet. Varmuuden vuoksi pitänee illaksi tappaa skannerin lisäksi myös usb-hiiri, ties miten hyvä muisti silläkin on.
21. Ritu2.6.2019 klo 21:48
Minua alkoi vähän (ihan vähän vaan) ärsyttää kun luin Stratovariuksen Timo Kotipellosta tehdyn haastattelun Maaseudun Tulevaisuuden liitteestä. Hän oli muuttanut kokonaan kesämökilleen ja jotenkin juttu eteni niin, että toiveikkaasti ajattelin hänen siinä kertovan kuinka hän ratkoo hirsimökkinsä rauhassa ristikoita. Vaan ei. Kaikkea muuta teki lintujen seuraamisesta koiransa kanssa lenkkeilyyn.
Lopussa oli tämä pätkä: " Hevilaulajan harrastuksiin kuuluvat myös golf, kuntosalilla käynti ja melonta. Viimeinen tupsahti mukaan yllättäen.
" Menin ostamaan sänkyä Seinäjoelta. Huonekaluliikkeen myyjä kysyi yllättäen kesken kaupanteon, että haluaisinko minä ostaa hänen kajakkinsa. Kävi sitten niin, että palasin kotiin kajakin omistajana."

Tulispa nyt ostamaan minulta vaikka maitopurkin, niin myisin kajakin sijaan hänelle ristikkolehden!
22. Ari13.6.2019 klo 07:31
Windowsin päivitykset. Kun valitsen Päivitä ja sammuta. Kun sitten seuraavan kerran menin koneelle päivitykset jatkuivat. Enkä tietenkään ollut varannut siihen odotteluun aikaa että olisin tajunnut käynnistää koneen jo aiemmin.
23. Funny13.6.2019 klo 11:23
Minäkään en varautunut eilen illalla siihen, että Windows alkaa päivittää sillä aikaa kun olen istunnolla. Päivitys oli jotenkin kaksiosainen ja kesti aika kauan, mutta sellaiseen on tottunut.
24. Tarja19.6.2019 klo 09:26
Kahden muotisanan runsas käyttö ärsyttää.
Vähän väliä kuulee jonkun intoavan "ei oo todellista!" Miksi vanha tuttu "ei ole totta!" ei enää kelpaa.
Toinen ärsyttävä sana on relevantti. Samaa tarkoittavat olennainen, oleellinen tai merkityksellinen ovat hyvää suomea. Miksi niitä ei voisi käyttää.
25. pelaaja19.6.2019 klo 11:34
Ärsyttävää on myös nousta uudelle levelille! Ja "tää on parhautta".
26. Jukkis19.6.2019 klo 11:53
Eikun nextille levelille.
27. pelaaja19.6.2019 klo 12:03
Eiku niin joo. Se kyllä pitäisi nähdä livenä.
28. Funny19.6.2019 klo 14:43
Sääntö-Suomen kukkahattutädit ja tuulipuvut, repikää siitä! Ei mulla muuta.
29. TJV26.6.2019 klo 08:01
Ei mullakaan muuta, eikä liity edelliseen. Toivon vain, että kaikki nollatoleranssia sinne sun tänne tarjoavat löysäisivät pipoaan.
30. pius26.6.2019 klo 08:16
No.
31. Ari4.7.2019 klo 21:57
Pesualtaan hanojen valitsijat eivät ilmeisesti itse koskaan pese käsiä juoksevan veden alla, vaan täyttävät huoltoasemallakin altaan ensin OMALLA tulpalla (tulppaa ei näy missään) ja täyttävät altaan vedellä. Niin lyhyet hanat eli niin reunassa allasta veden tulokohta, ettei järjen häivää.
32. iso S5.7.2019 klo 10:30
Huoltoasemien ym. julkisten paikkojen vessoista puheen ollen: muutenkin pieleen menneellä lomareissulla minä niin mieleni pahoitin. Parissa paikassa pisuaarin teksti kehui kuinka monta kahvikupillista laitteen vedettömyys säästää vuodessa. Ei siinä mitään, säästäminen on hyvä asia, vaikka en ole koskaan tuhlannutkaan vettä kantamalla sitä kahvikupilla pisuaarin. Teksti jatkui suunnilleen näin: samalla tämä on mainio paikka tavata mieskohderyhmä oikealla hetkellä. Anna mun kaikki kestää! Aikuiset kohderyhmät leikkikööt keskenään haluamallaan tavalla, mutta minä en halua mieskohderyhmiltä mitään vessatapaamisia. Onneksi vain kerran on kohdalle osunut ilmeinen lähestymisyritys, mutta siinäkin oli kerta liikaa.

Jos tekstin tarkoitus oli houkutella mainostajia niin sen olisi voinut ilmaista selkeämmin. Nykyinen versio lienee huumoria, mutta ei naurattanut. He too, etten rumemmin sano..
33. Tarja13.7.2019 klo 12:35
Heli Kärkkäinen alkaa liikkua ärsyttävyyden rajamailla. Ehkä joku kokee hauskaksi "bongaa Freeman" -ilmiöksi, kun joka ristikosta löytyy tuo tyylitelty muusikon kuva. Itseäni se alkaa enemmänkin ärsyttää. Kun vastaussanalla ei kuitenkaan ole kyseisen henkilön kanssa mitään tekemistä. Muutama ensimmäinen oli hauska, mutta kun kuva toistuu ristikosta toiseen, se alkaa tympiä.
34. Clas13.7.2019 klo 21:50
Ärsyttää kun porukka ei osaa poimia mustikoita niin, että varvut poimittais tyhjiksi!
35. Elva13.7.2019 klo 22:01
Oletko Clas loman tarpeessa? :) Halit lohdutukseksi,
36. Clas13.7.2019 klo 22:06
Ikväkseni täytyy ilmoittaa etten pääse tänäkään vuonna kesälomlle! Se vasta harmittaakin!
37. Elva13.7.2019 klo 22:12

Otan osaa. Lupaan tänä vuonna poimia varvut tyhjiksi (mikäli menen poimimaan).
38. Clas13.7.2019 klo 22:20
Kas kun eläkeläisellä ei ole lomia;-(
39. Elva13.7.2019 klo 22:28
Pääsinkin eläkkeelle vähän päälle viisikymppisenä, oli sellainen työ. Jotkut osaa valita viisaasti.
40. iso S16.7.2019 klo 12:38
Kevättalvella yritin tilata verkkokaupasta koiralle erikoisruokaa. Oli loppu, mutta sinne pystyi jättämään ilmoituspyynnön. Lähettävät viestin, kun tavaraa on taas tarjolla. Saatiin satsi eläinlääkäriasemalta, ei tarvinnut ajaa kuin noin 150 kilometriä.

Viestiä ei ole kuulunut, mutta pari viikkoa sitten kurkistin tilannetta, kun ruoka alkoi käydä vähiin. Nyt paketti on lajiteltu kolmesti: Lajiteltu kolmesti:
09.07.2019 klo 20:39 Kuopio
10.07.2019 klo 03:54 Vantaa
12.07.2019 klo 16:46 Vantaa
Eilen oli yritetty toimittaa automaattiin, mutta ei ollut onnistunut. Ilmeisesti lokerot täynnä. Tänään yrittävät uudelleen. Jos edelleenkään ei onnistu, niin sitten paketti toimitetaan postiin. On se kätevää, joustavaa ja nopeaa. Onneksi tilasin ajoissa. Ruokaa on vielä, koiraa ei tarvitse pitää nälässä tai kutinassa.
41. Ari25.7.2019 klo 09:53
Alkanut tulemaan sähköpostiini roskapostia. Toisaalta ihmetellytkin, miten niitä ei ole tullut.
42. Funny25.7.2019 klo 10:58
Joskus minäkin aikoinaan ihmettelin, kun en saa roskapostia, vaikka siitä niin puhutaan. Sitten rupesi tulemaan. Vaan suurin osa siitä menee nyt moolokiin, jonne en edes vilkaise. Joskus harmitti, kun kaikenlaisia lainatarjouksia tuli ohi roskapostisuodattimen. Viritin sitten niille pettämättömän ansan, panin ehdon, että kaikki posti, jossa mainitaan "laina", menee roskapostiin. Kun en halua ottaa enkä antaa lainaa, en tarvitse semoista postia. Kunnes sitten huomasin, että samaan sakkiin meni myös kirjaston muistutus LAINAkirjojen palauttamisajasta. Onneksi kirjoja ei ollut paljon, joten pääsin pienillä sakoilla.

Juuri juolahti mieleen, että mitähän muuta tärkeää postia on hukkaantunut!
43. iso S25.7.2019 klo 14:16
Nettikyselyihin vastaaminen tuntuu olevan hyvä tapa, jos kaipaa roskapostia. Todennäköisesti sitä kautta vaimo on päässyt roskaajien maalitauluksi. Roskapostisuodattimessa on nyt kieltolistalla 570 osoiteryhmää tyyliin
*@accountconcluding.com
*@accounteventual.com
*@adsupro.com
*@arfever.com
*@balnalot.com
mutta siitä ei ole suurta hyötyä. Ne keksivät viikon tai kahden välein uusia osoitteita.

Paremmin toimiikin sanojen kieltäminen. Niitä on nyt listalla 366 ja osa on jo sellaisia että saattaa mennä muutama lapsikin pesuveden mukana.

9.7. alkaen kiellot ovat ohjanneet roskapönttöön 292 viestiä. kaikki joutivat mennä, vaikka yksi olikin asiallisen firman mainos. Sitä vanhemmat ovat haihtuneet omia aikojaan. Tänään on suodatin on ehtinyt napata 8 viestiä:

Hei, lähetimme sinulle erityisen kutsun!
Saat 5000 euron joustoluoton heti käyttöön
Pudota painoasi 4 kiloa viikossa ilman että käyt salilla viidesti viikossa.
Lainaa jopa 50.000 euroa - lainapäätös heti
Maksa pikavipit pois
Lainaa jopa 60 000 euroa - lainapäätös heti >>
Sopiva rahoitus yhdellä hakemuksella
Tarvitsetko rahaa nopeasti?

Pääasiassa tarjotaan rahaa, mutta muutamassa viestissä on tarjouksessa pitempi ja paksumpi. Vaimo tyytyy kuitenkin tähän 180 senttiseen ja ja lievästi vatsakkaaseen.

Nykyiset kiellot tuntuvat tehoavan aika hyvin. Tuorein läpi päässyt roska tuli 17.7.
44. Funny28.7.2019 klo 22:26
Nyt joku on ruvennut pelleilemään käyttäen nimimerkkiäni. Toinen kerta jo.
45. Tarja28.7.2019 klo 22:30
Toisen nimimerkin varastaminen on tosi ärsyttävää. Itseäni ärsyttää, etten tajunnut alunperin valita toisenlaista, harvinaisempaa nimimerkkiä. Kävin tässä jonakin päivänä silmäilemässä tablettitietäjän sivuja ja huomasin, että siellä on kommentoinut joku "Tarja". Se en ole minä. En ole kyseisille sivuille kommentoinut koskaan. Vain täällä.
46. iso S29.7.2019 klo 12:12
Harvoin on ärsyttänyt niin paljon ja pitkään kuin nyt. Tarkoitus oli käydä ihastelemassa Lofootteja ja sitä varten vuokrasimme retkeilyauton Rovaniemeltä. Lähteminen viivästyi, kun takaovien kiinni saamisessa oli ongelmia. Kohtalaisen paukuttelun jälkeen saatiin varoitus (luultavastisti aiheeton) katoamaan. Matkaan päästiin klo 16. Äkäslompolossa huomattiin, että ajoneuvon kaikkia ovia ei saa lukkoon. Auto valitti taas, että takaovi on auki, vaikka pyöränkuljetustelineestä rynkyttämällä vaikutti siltä että ovi on niin kiinni kuin olla voi. Manuaalin mukaan mikään ovi ei mene lukkoon, jos yksikin ovi on auki. Kuljettajan ovi ja kyljen liukuovi kuitenkin lukkiutuivat, matkustajan ovi ei. Takaoven lukkiutumista ei tarvinnut kokeilla, sehän oli muka auki! Tarkoitus oli ehtiä ensimmäisenä päivänä vähintään Kilpisjärvelle, mutta nyt yö vietettiin Äkäslompolon leirintäalueella ongelman vuoksi. Firman antamasta puhelinnumerosta vastasi vain automaatti, samoin aamulla. Klo 09:15 saatiin ei-tekninen henkilö puhelimeen. Apua ei saatu, joten ilmoitimme, että tämä on nyt tässä, palautamme auton. Ei sillä voi lähteä Lofooteille, kun lukitsematonta autoa ei voisi jättää vartioimatta. Pyysi odottamaan esimiehen soittoa, joka tuli klo 09:46. Kysyi, voiko autolla ajaa. Kyllä voi, se ei ole ongelma, ja tarkoitus onkin ajaa, nimittäin palauttamaan auto. Rovaniemellä kesti taas jonkin aikaa, että saatiin mainittu esimies paikalle. Siinä vaiheessa toteutui demoefekti kääntäen: kaikki lukot toimivat ja takaovi oli auton mielestä kiinni. Jokin oli naksahtanut kohdalleen kun kävimme Napapiirin Shellillä tankkaamassa. Autohan piti palauttaa tankattuna.

Meille tarjottiin tilalle matkailuautoa, mikä oli sinänsä reilua. Aikataulumme oli kuitenkin muuttunut mahdottomaksi. Suomen Lapissa ollaan pyöritty tarpeeksi ja se ei kiinnosta muuten kuin ruska-aikaan. Mitään korvausta eivät kuulemma voi maksaa vuokraussääntöjen vuoksi, mutta voimme keskustella Hyvinkään/Helsingin kanssa. Johto ja omistus on siellä. Eivät oikein osaa päättää, kumpi H on oikea nimitys. Yhtiö on rekisteröity Helsinkiin ja konttori plus vaunujen luovutus on Hyvinkäällä. Hyvinkää yritti vierittää vastuun Rovaniemelle, koska auto oli sieltä. Ja ei, mitään ei voi palauttaa, kun meille annettiin virheetön auto ja palautimme virheettömän auton, eikä autossa voikaan olla mitään vikaa, koska se on niin uusi (meille luovutettaessa n. 5700 km ajettu). Sopii ihmetellä, miksi uusissa autoissa on takuu kun niissä ei voi olla vikaa! Eikä pidä paikkaansa, nimittäin luovutettaessa kirjattiin, että sähköinen porras ei toimi kunnolla. On kuulemma tyyppivika, ja uusi porras on tilattu. Firman mielestä me emme vain osanneet. Kaikissa ovissa on omat niksinsä. Aiemmin olen tullut toimeen sellaisella niksillä, että saranoidut ovet suljetaan sieltä kahvapuolelta seinään nähden poikittaisella liikkeellä ja liukuovet pitkittäisellä.

Autoliiton jäsenetuihin kuuluu ilmainen 20 minuutin neuvonta autoihin ja matkustamiseen liittyvissä asioissa. Lakimiehen mukaan tästä ei kannata riidellä, koska firma tarjosi vastaavaa ajoneuvoa tilalle. Se on meidän murheemme, että halusimme vuokrata auton sellaiseen tarkoitukseen joka ei voi toteutua lyhyemmässä ajassa. Firma sattuu olemaan Autoliiton yhteistyökumppani. Jos vuokraa Autoliiton kautta (vain Hyvinkäältä), saa 50 euroa alennusta ja suunnilleen samanarvoisen varuste-edun. Tästä ei firman sivuilla kerrota.

Lopputulos on se, että meidät on todettu tyhmiksi ja suolainen vuokrahinta meni hukkaan. Firman nimeä en kerro, etten syyllisty julkiseen herjaukseen. Yksityisissä keskusteluissa kerron kyllä mielipiteeni, jos joku tuttu aikoo vuokrata sieltä. Tai vaikka ei aikoisikaan.

Firma saa pitää tunkkinsa. Autoliitosta erosin, vaikka se onkin syytön. Kyllä helpotti kun tein jotain.
47. Matti31.7.2019 klo 19:13
Harmittaa, kun Pirkka-lehdessä ei ole enää Ekin piilosanaa. Ne olivat hauskoja, eivätkä mitään läpihuutojuttuja. Toki Ekin ja Helin ristikko lehdestä edelleen löytyy.
48. Ari4.8.2019 klo 21:06
Tulihan se Windows 10 päivitys nyt omaankin koneeseeni, ja tietenkin siinä oli jotain ärsyynyttävyyttä. Klikatessa kotikuvaketta, ilmestyi kaiken päälle melko iso musta ikkuna jossa keskellä vaihtuvaa tekstiä. Kuten esimerkiksi:
"Hi, I am Cortana, how can i help you?"
Eikä mitään paikkaa mistä voisi osata kysyä apua kirjoittamalla johonkin jotakin!
49. Ari4.8.2019 klo 21:09
Niin, eikä siinä vielä kaikki, se ikkuna kun pysyi kaiken päällä peittäen ison alueen ja pysyi itsepäisesti siinä kunnes aloin sammuttamaan, jolloin hävisi.
50. Jukkis5.8.2019 klo 10:17
Eikös sitä Cortanaa käsketä puhumalla?

Ei oo täällä vielä tuollaista päivitystä näkynyt. Tulee tuosta mieleen se takavuosien klemmari, jonka Microsoft sitten sen ärsyttävyyden takia poisti pikapikaa.
51. Ari5.8.2019 klo 12:51
Kun ei pöytäkoneessa ole mikrofonia, enkä sellaista vakoilureikää laitakaan, jos ei ole muuten tarvetta. Liitin sille kyllä olisi.
52. iso S5.8.2019 klo 16:57
Minulle Windows Update ilmoittaa, että "Käytät tällä hetkellä Windows-versiota, jonka tuki on päättymässä. Suosittelemme, että päivität Windows 10:n uusimpaan versioon, jotta saat uusimmat ominaisuudet ja suojaukseen liittyvät parannukset käyttöösi."

Kolme kertaa se on yrittänyt päivitystä ja joka kerralla se on kaatunut. Kaatuneen päivityksen peruminen (joka tuntuu pakolliselta) peruminen vie aikaa noin 13 minuuttia. Vianmääritys väitti löytäneensä ja korjanneensa vian jossakin päivitystietokannassa vai mikä se nyt olikaan. Yritin etsiä, mistä saan uuden päivitysyrityksen käyntiin heti, mutta en löytänyt. No, varmaan päivitys tapahtuu sitten yöllä, ei-aktiivisena aikana.

Jossakin kerrottiin, että koneeseen kytketyt usb-laiteet saattavat olla este päivitykselle. Irrotin ne yöksi. Aamulla kone ei valittanut mitään, mutta eipä se nähtävästi ole yrittänyt päivittääkään. Käytän siis edelleen Windows-versiota, jonka tuki on päättymässä. Kiitos tmenneistä vuosista ja yhteisestä ajasta, herra Gates!!
53. Tarja25.8.2019 klo 11:51
Ärsyttää Ilta-Sanomien toimittajan negatiivinen suhtautuminen suomalaisten urheilijoiden saavutuksiin. Kuvassa on maaottelussa upean kolmoisvoiton ottaneet Suomen moukarimiehet. Monta muutakin huikean hienoa tulosta eilen tehtiin ja suomalaisurheilijat venyivät hienosti. Silti IS kehtaa laittaa otsikoksi "Suomi RIMPUILEE yleisurheilumaaottelussa Ruotsin tuntumassa". Vertailuna esim. Ylen hieno otsikko "Suomi venyi ja taisteli Ruotsi-ottelun avauspäivänä". Enemmän kannustusta ja arvostusta kaipaisin IS:n toimittajalta.
54. Jaska25.8.2019 klo 13:17
Urheilutoimittajien kirkolliskokous kuulutti maaottelun alla etenkin Suomen todennäköistä tappiota. Vain kuuden pisteen eroa miehillä ja neljän naisilla ekan päivän jälkeen voi siis hyvinkin kuvailla rimpuiluksi ilman halventamistarkoitusta. Se siis tarkoittaa samaa kuin HS:n "Suomi sinnitteli hyvin." Olisihan lauseisiin voinut tietysti lisätä "vastoin asiantuntijoiden ennakko-odotuksia" :)
55. Funny25.8.2019 klo 13:34
Monia urheilutoimittajia on maaottelussa aina kiinnostanut enemmän pistetilanne kuin urheilusuoritukset. Tv-selostajien ääni on muuttunut heti murheelliseksi, jos jossakin lajissa on saatu ennakoitua vähemmän pisteitä. Joskus harmittaa, kun selostajat ovat jo eka päivänä kuin maansa myyneitä. Sellaista kuunnellessa katsojakaan ei täysin pysty nauttimaan urheilusuoritusten seuraamisesta. Olen joskus ajatellut ehdottaa, että selostajat keskittyisivät vain kilpailuihin, ja pistetilanne vain näytettäisiin ruudussa. Mutta minkäs selostajat tunteilleen voivat.

Muistuu mieleen vanha juttu hiihdon MM-kisojen selostajista. Selostaja ja kommentoija juttelevat naisten viestin jälkeen.
"Sinulta pääsi kiljahdus, kun Jaana Savolainen kaatui."
"Ja paskat!"
"Ai sitä en huomannutkaan."
56. TJV25.8.2019 klo 13:54
Kun aikoinaan voitto Ruotsista oli tullut maaottelussa, riitti radiossa vielä pitkään iloista porinaa Pekalta ja Paavolta. Aina ei sitä Hellstenin taisteluista huolimatta saatu. Kerran kävi juuri niin ja kauan ei mennyt, kun Pekka totesi, ettei kai tässä sitten muuta kuin lähdetään kalppimaan.
57. Ritu25.8.2019 klo 16:35
Minua taas ärsyttää se, kuinka nopeasti tavarat hukkuvat. Ratkoin aamupäivällä Iltiksen ristikkoa kuulakärkikynällä. Hain puhelimen vastauksen lähettämistä varten. Kun sen jälkeen piti jatkaa ratkontaa niin johan oli kynä jo kadonnut. Ja vielä se mukavimmalta tuntuva.
Pitäiskö luvata löytäjälle löytöpalkkio: viikon takainen kesken jäänyt Hesarin ristikko.
58. iso S25.8.2019 klo 17:10
On se niin väärin kun enää ei osata nähdä asioiden positiivista puolta. Silloin Pekan ja Paavon aikaan ruotsalainen pikajuoksja kuoli maaottelun alla kolarissa. Joku lehti repäisi otsikon: Suomen voittomahdollisuudet paranivat!

[Owe Jonsson, 1940–1962]
59. Ari10.9.2019 klo 23:27
TÄNÄÄN käyttäessäni Pivoa, se ilmoitti, että tietyin ehdoin jotka nyt täyttyivät, ei puhelimellani tuota sovellusta voi enää käyttää 12.9.2019 jälkeen. Siis YLIHUOMISEEN mennessä pitäisi vaihtaa käyttöjärjestelmä, eli tässä tapauksessa puhelin uudempaan! Ettei yhtään aikaisemmin voinut varoittaa asiasta???
60. Ari11.10.2019 klo 09:16
Vaikea löytää enää tämän sivuston ketjujen koostamistarpeeseen uutta ilmaista sivustoa, kun edellinen deletoitiin ilman huomautuksia, ja kun yritän hakea uutta palvelua niin kohta kun on koosteita ladattu, sivun käyttö estetään koska sieltä löytyy nelikirjaiminen merkkijono joka alkaa P:llä ja loppuu N:ään.
61. Jukkis11.10.2019 klo 10:04
MIkä paikka noin vaan deletoi?
62. Ari11.10.2019 klo 10:21
000webhost, siellä ihan tavallista tuo käytäntö. Olen jo kauan toisaalta ihmetellyt kun toiset ovan niin käyneen sivullensa, mutta itsellä sivut pysyivät. Nyt on käytäntö kait tiukentunut joten minunkin sivuni tyhjennettiin ja käyttäjäni poistettiin.
63. Jaska16.10.2019 klo 09:16
Riepoo Ylen aamun toimittajien törppöys. Hehkuttivat Pukin kahta maalia mainitsematta lainkaan Fredrik Jenseniä, joka teki voittomaalin Armenian puolustuksen puristuksessa. Pukki onnistui sitten kahdesti nokikkain byyrärin kanssa, toki kehujen arvoisesti hänkin. MTV:n puolella kunnia asianmukaisesti jaettiin.
64. ++juh16.10.2019 klo 14:23
Pelikaaneissa käytetty lihava fontti leipätekstissä ja vihjeluetteloissa.
65. Funny22.10.2019 klo 14:25
Olisi aika käydä parturissa, totesin, ja suuntasin tutun parturin luo. Järkytys koitti, ikkunassa kyltti: "liiketila myytävänä". Pienempi tiedote ovessa kertoi, että vuosikymmeniä uskollisesti käyttämäni parturi on jäänyt eläkkeelle. No, en miettinyt sitä kauan, kun piti hoitaa eräs tärkeä asia. Sen jälkeen hoksasin, että nyt voisin tsekata, löytyisikö läheiseltä kirppikseltä eräs vempain, jollaisia ei löydy kaupoista eikä netistä. Seinässä kyltti: "liiketilaa myytävänä". No, sitten suunnistin kohti äskettäin avattua kauppakeskusta. Hieman yllättäen se oli vielä voimissaan. En tosin keksinyt mitään ostettavaa. Huomasin, että siellä on parturikin. Näyttää olevan selvästi kalliimpi kuin aiemmin käyttämäni, mutta se ei ole katastrofi, kun käyn niin harvoin parturissa. Suurempi ongelma on se, miten saan uuden parturin leikkaamaan "samalla tavalla kuin ennenkin". No, jokainenhan joskus kaipaa pientä jännitystä elämäänsä!

Ärsytys meni jo melkein ohi, kun sain kirjoitetuksi nuo. Pieniä ovat meikäläisen harmit.
66. Matti27.10.2019 klo 18:57
Repii tämä kellojen siirtely. Sen oli jo määrä loppua, mutta nyt asia makaa EU:ssa.
67. Jukkis27.10.2019 klo 19:33
Aika pitkälle asennekysymys. Eilen illalla kymmeneltä kaikki kellot tunti taaksepäin, niin voi todeta, että kas vain, kello on vasta yhdeksän, vielä ehtii vaikka mitä, esim. lukea sata sivua.

Aamulla kun sitten heräsi normaalia aikaisemmin, niin ehti siinä ennen ylösnousua kuunnella vaikka jonkun podcastin.

Kun lapset oli pieniä, niin etukäteen neljän päivän aikan rukattiin aikataulua 15 minuuttia kerrallaan. Toimi.

Mutta OK, ymmärrän että elämäntilanteet ym. on eri ihmisillä eri syistä erilaisia, ei pidä hermostua. Kannatan pysyvää kesäaikaa 51-prosenttisesti ja pysyvää normaaliaikaa 49-prosenttisesti..
68. Funny27.10.2019 klo 19:47
Kuka kuvittelee, että kansan tyytymättömyys siihen päättyy, kun kellojen siirtelystä luovutaan? Toiset haluaisivat pysyvän kesäajan, toiset normaaliajan. Nythän kiukutellaan vain kaksi kertaa vuodessa, enimmän aikaa ollaan tyytyväisiä. Venäjällä aikoinaan siirryttiin pysyvään kesäaikaan, mutta siitä ei tykättykään, ja sitten vaihdettiin "ikuiseen talviaikaan". Toivotaan, ettei meillä käy samoin.

Katselin aamulla, että tietokoneen kello on väärässä ajassa. Yöllä tapahtunut Kympin päivitys näköjään sotki sen. Sitten hoksasin, että ainiin, kelloja on siirretty. Siirsin heti pari kelloa, ja loput sitten kun ehdin. En koe sitä kamalan rasittavaksi. Tiedän, että monille auton kello on harmillinen, kun ei muista miten sen nappuloiden kanssa operoidaan. Eräs tuttuni kerran joulukuussa sanoi, että ei viitsi siirtää auton kelloa, kun kohta aika taas muutetaan takaisin. Jos omistaa paljon tuollaisia digitaalisia aikalaitteita, ymmärrän että niistä on riesaa. On käytössä termi 00:00-sukupolvi. Monien laitteiden kellothan vilkuttavat nollaa sähkökatkon jälkeen, eivätkä kaikki osaa niitä panna oikeaan aikaan.
69. iso S28.10.2019 klo 16:30
Kellon siirtely voi repiä lähes kirjaimellisesti. Edellisessä asunnossa auton lämmitystolpan kello oli varastitilassa. Ajan siirtämiseen tarkoitettu pieni nuppi oli teräväsärmäinen ja hankalassa paikassa. Ei mieltä lämmittänyt, kun yhdellä kerralla sai viisareita siirtymään noin 10 minuuttia kerrallaan. Lystiä riitti varsinkin näin syksyllä, kun piti kääntää 23 tuntia eteenpäin että pääsi tunnin taaksepäin. Noin 138 kertaa teki mieli nimiä mainita.

Onhan se pöljää, kun viikonloppuna juostu (en minä, mutta ne muut) 24 tunnin juoksu alkaa kello 10 ja päättyy kello 9. Jälkeenpäin voisi luulla että kaikki 350 keskeyttivät porukkapäätöksellä.
70. Funny28.10.2019 klo 21:17
Jos minulla olisi noin hankala lämmitystolpan kello, kenties antaisin sen olla ikuisessa talviajassa. Talvellahan lämmitystä tarvitaan.
71. pius28.10.2019 klo 21:29
Minulla on mökillä liesi, jossa on kello ja juuri tuo ym. tapaus, että sähkökatkon jälkeen se näyttää 12:00, laitteen toimintalogiikka on syvältä enkä edes ohjekirjan kanssa yrittäen onnistu saamaan kelloa aikaan. Sen sijaan onnistun yleensä laittamaan jonkin hälytyksen päälle siten, että liesi pärisee keskellä yötä!
72. Funny28.10.2019 klo 22:10
Tahattomat hälytysäänet ovat minullekin tuttuja. Muistan myös, kun kerran viritin ystäväni kelloradiota ohjekirjan avulla. Kahdeksan painallusta tarvittiin, että sain halutun toiminnon aikaan. Olen myös tottunut siihen, että en osaa säätää uuteen pesukoneeseeni lisähuuhteluita. Vaikka painelen nappeja ohjeiden mukaan, tapahtuu jotakin aivan muuta kuin on tarkoitus. Joskus ihmettelen, testataanko noita ollenkaan tavallisten käyttäjien avulla ennen kuin tuote pannaan markkinoille. Käyttöohjeet ovat nykyisin usein älykkyystestejä, toisinaan kuva-arvoituksia. Joskus on hyödyksi, kun käyttöohje on monella kielellä. Jollain kielellä juttu saattaa olla ymmärrettävämpi - jos sattuu sitä kieltä ymmärtämään. Olen huomannut, että saksan kielellä asiat usein ns. väännetään rautalangasta.
73. Ari5.11.2019 klo 10:51
Laitoin ajoneuvon seisontaan ja siitä tuli tieto että saan palautusta maksetusta laskusta. No, tämä oli mukava asia, mutta kun nyt tuli lasku tuosta muutoksen tekemisestä. Olisivat ottaneet niistä maksetuista varoista kun se oli paljon suurempi kuin tämä, eikä uutta laskua, on se sitten niin vaikeaa...
74. Jukkis6.11.2019 klo 12:53
Ihan kyllä pikkasen ärsytti, kun kuuntelin Areenasta Ylen Tiedeykköstä, jossa toimittaja kertoi, että Chileen rakennettavan teleskoopin pääpeilin pinta-ala on "978 kuutiometriä". Ei voi kyllä tajuta, miten nimenomaan tiedeohjelman toimittaja voi tuollaisen päästää suustaan edes vahingossa.
75. Funny21.11.2019 klo 16:54
Aivan samalla tavalla kuin yhdyssanat kuuluu kirjoittaa erilleen, kännykkävideot ilmeisesti kuuluu kuvata pystyasennossa. Siitä on varmaan jokin kirjoittamaton sääntö. Ei haittaisi, voisin olla katsomatta sellaisia, jos niitä ei pantaisi koosteisiin normaalien videoitten joukkoon. Pakko hypätä aina yli.
76. Jukkis21.11.2019 klo 18:33
Jos sen ylihyppäämisen sijaan katselisit niitä, niin huomaisit, että aika usein se pystyasento tuottaa paremman tuloksen kuin vaaka-asento tuottaisi. Ei aina.
77. Funny21.11.2019 klo 19:35
Senhän näkee yleensä muutamassa sekunnissa, onko tulos parempi vai huonompi. Eivät kai ne ärsyttäisi, jos pystyasento usein tuottaisi paremman tuloksen. Katson kyllä tiettyjä pystyvideoita, jolloin toisinaan käännän näytön niille sopivaksi.
78. Jukkis21.11.2019 klo 21:14
"Pakko hypätä aina yli." ... "Katson kyllä tiettyjä "

Okei.
79. Funny21.11.2019 klo 21:52
Ärsyyntyneenä joskus kirjoittaa niin, ettei harkitse jokaista sanaa. Pitäisi muistaa, että Jukkis päivystää 24/7, valmiina takertumaan jokaiseen epäilyttävään kohtaan. Ja täydennyksenä tuohon, ne pystyvideot joita tykkään katsoa, eivät ole kännykällä kuvattuja, eivätkä hyppää eteen mistään koosteesta, jossa on esim. liikennevideoita.

Oleellista jutussa kuitenkin on, että niin monet eivät kuvatessaan näköjään osaa tai halua kääntää puhelintaan vaaka-asentoon silloin, kun pitäisi. Sama juttu valokuvien ottamisessa. Mutta näköjään tässä on taas kerran ilmiö, jota Jukkis ei ole ikinä huomannut.

Joihinkin aiheisiin pystyasento tietysti sopii. Jos filmataan yksittäisiä ihmisiä, vaakakuva usein ei ole siihen optimaalinen. Jostain syystä kuitenkin on kehitetty laajakuvat ja Cinemascopet, joissa reunoilla on usein turhaa rekvisiittaa, eivätkä ihmiset aina tahdo sopia ruutuun, vaan päälaet usein leikkaantuvat pois. Aikoinaan huvitti, kun Maikkari siirtyi uutisissaan laajakuvaan. Tuumin, että juontajat siirrettiin istumaan kauemman toisistaan siksi, että reunoille ei jäisi tyhjää tilaa. Todellinen syy varmaan oli ihan muu.
80. Jukkis21.11.2019 klo 22:09
Nyt tuli sen verran sekavaa juttua ja kummallisia väitteitä, että itse kunkin on tästä paras mennä nukkumaan.
81. Funny21.11.2019 klo 22:59
Sori, Jukkis. Mutta ehkei sekaviin juttuihini kannattaisi puuttua.
82. Tarja21.11.2019 klo 23:04
Funny, ihan kuin et itse olisi koskaan puuttunut toisten kirjoituksiin! Mm. minä olen saanut aika ikävää palautetta sinulta vuosien mittaan. Hyvä, että joskus saat kokea, miltä se tuntuu.
83. Funny22.11.2019 klo 00:55
Onhan se hyvä kokea, meidän jokaisen. Olen välillä itsekin sellainen päivystävä vastaanväittäjä, mistä toisia arvostelen. Mutta vastaan pitääkin joskus väittää, eikö olisi tylsää, jos kaikki vain myötäilisivät toisten juttuja?

Pahoittelen, Tarja, jos olen sanonut ikävästi. En muista, että olisin pitkään aikaan kommentoinut juttujasi, mutta tunnetusti miesmuisti on lyhyt. Toisinaan kyllä töksäytän hieman ajattelemattomasti, ainakin jos olen jyrkästi eri mieltä jostakin.

En halua loukata ihmisiä, mutta sellaista aina välillä sattuu. Muistan, miten kerran tansseissa eräs nainen oli sanonut tutulleni, että hän ei anna minulle anteeksi ennen kuin polvillani pyydän. No, antoi hän käsittääkseni, mutta ikinä en saanut tietää, mikä oli lipsaukseni. Erilainen huumorintaju on varmaan aiheuttanut jutun. Vaikka en ole savolainen, olen perinyt osan huumorintajustani sieltä, ehkä osaksi sen tähden juttujani ei aina ymmärretä. Täälläkin osasyy nimimerkkini valintaan oli se, etten halua käyttää hymiöitä.

Pahoittelut myös Jukkikselle töksäytyksistäni.

Parasta, että lopetan rönsyilevät, entistä sekavammat juttuni ja poistun täältä joksikin aikaa.
84. Ylläpito22.11.2019 klo 08:13
Pyydämme anteeksi, ettemme osaa ja ehdi poistaa kaikkea vähän ilkeältä kalskahtavaa tekstiä täältä. Ohjeita kyllä tulee, mutta tehtävä on mahdoton, siksipä sitä tapahtuu hyvin vähän. Harvoinhan täällä kuitenkaan olemme loukkaamistarkoituksessa. Hyvä on kuitenkin välillä pysähtyä miettimään kirjoittamisiaan. Jatketaan sovussa!
85. Elva22.11.2019 klo 13:53
Funny ja Jukkis, olette mielestäni hyviä ja varsinkin hauskoja kirjoittajia molemmat. Päivystävissä vastaanväittäjissä en yleensä näe ongelmaa, vaikka teksti olisikin pikkuilkeästi huumorilla höystetty. Sen verran on kunkin meistä mielestäni kestettävä. Tarkoituksena ei kuitenkaan saisi olla tahallaan loukkaaminen, mitä en juurikaan ole kummankaan kommenteissa huomannut.
Toivottavasti jatkatte edelleen meidän muiden hauskuttamista.
86. pelaaja22.11.2019 klo 14:30
Aikaa myöten hyppääminen po. pystysuoravideoiden yli voi käydä entistäkin ärsyttävämmäksi. Ne kun ovat sen verran kapeita, että ponnistaessa joutuu joka kerta tähtäämään kunnolla.
87. Funny22.11.2019 klo 15:15
Onhan se hyppiminen kumminkin hyvää voimistelua, kun ei ole viisasta istua tietsikan ääressä liian kauan paikallaan. Voimia tietysti vaatii hypätä kerralla monen pätkän yli, kuten välillä teen, ja siinä joskus ns. pesuveden mukana menee jokin helmi, joka kannattaisi katsoa. Mutta niitähän riittää.

Elva, kiitos ystävällisestä mielipiteestäsi. Pitää harkita toivomustasi. Mutta yritän myös harkita sanojani paremmin. Se mikä sivullisesta ehkä on hauskaa, ei ole sitä aina osapuolista.
88. Ritu22.11.2019 klo 15:19
Ärsytys ja ärsytyksestä ylipääseminen on joskus pienestä kiinni. Toissa päivänä vitkastelin töihin lähtemisen kanssa ja sitten olikin jo kiire. Mikäs muu kuin traktori peräkärryineen oli edessä enkä päässyt sitten ilveelläkään ohi. Kyllä se ärsytti!
Matkasa oli vielä jäljellä vaikka kuinka ja päätin kokeilla jotain, joka on viime päivinä saanut pysymään jalat ilmassa ja pään pilvissä. Laitoin puhelimen kautta kuullokkeilla korviini huumetta. Kuuntelin klippejä Huuhkajien ratkaisevista maaleista. Se tehos!
Edellä köröttävä traktorikaan ei enää ärsyttänyt ja kiireen tunnekin katosi jonnekin.
89. pius22.11.2019 klo 19:40
Mikä teitä ärsyttää, mua ärsyttää kaikki!
90. Ari22.11.2019 klo 21:59
Ärsyttää, kun tuolla syy ja seuraus sananmuunnoksin -säikeessä, jotkut kirjoittavat, vastoin esimerkkiä, KAIKKI ISOLLA, eikä vain ne sanat jotka kuuluu niin kirjoittaa..
91. Matias-Myyrä22.11.2019 klo 22:09
Minua taas ärsyttää se, että Ari kirjoittaa sinne sellaisia, jotka eivät ole sananmuunnoksia, esim. nämä:

Kiiri huoli, kun hiiri kuoli.
Kari S. vuoli, niin varis kuoli.
Meppi kaatui ja keppi maatui.
Sahan puru oli pahan suru.

Sahan purun sananmuunnos olisi puhan saru.
Meppi kaatui - kappi meetui.
92. Ari22.11.2019 klo 22:22
Kyllä minusta ainakin on sananmuunnoksia, koska sanan alkuosat vaihtavat paikkaa.

https://www.kielikello.fi/-/anagrammi-palindromi-j a-sananmuunnos

Ei välttämättä koko tavut tarvitse. Sananmuunnosparien täytyisi pystyä palautumaan ennalleen uudelleenkäännettynä.
93. Jaska23.11.2019 klo 00:03
Mikä muka estäisi palauttamisen?
94. Matias-Myyrä23.11.2019 klo 04:38
Nousin kesken unien kirjoittamaan sananmuunnosten säännöt ihan omasta päästäni, eli ei ole kopsattu mistään:
Sananmuunnoksessa sanojen alut katkaistaan ensimmäisen vokaalin jälkeen (vokaali voi olla lyhyt tai pitkä) ja sanojen alut vaihtavat paikkaa (olin ennen - elin onnen, huusi viimein - viisi huumein).
Jos toisessa sanassa on lyhyt ja toisessa pitkä ensimmäinen vokaali, pidennys säilyy samassa sanassa, vaikka vokaali vaihtuukin (muutan takaisin - taatan mukaisin, vaikka suuri - suikka vaari).
Jos sana on muunnoksen jälkeen suomen kielen vokaalisoinnun vastainen, muutetaan sanan loppuosan vokaalit vokaalisoinnun mukaisiksi kirjainpareittain a-ä, o-ö, u-y (matkan päästä - pätkän maasta, muuta jänistä - jäätä munista).

Menen takaisin nukkumaan.
95. Tarja23.11.2019 klo 11:59
Kiitos Myyrä näistä ohjeista. Itselleni sananmuunnosten teko ei ole ollut mitenkään itsestäänselvää, vaan olen miettinyt esim. juuri noita ääkkösiä, että miten ne käyttäytyvät. Nuo säännöt ovat selkeät ja ymmärrettävät.
(Tosin nämä säännöt olisivat paremmassa paikassa tuolla sananmuunnossäikeessä. Ehkä ne kannattaa siirtää sinne alkuun.)
96. Tarja23.11.2019 klo 12:08
(Tai jos siirto ei onnistu, niin voisi avata oman sääntösäikeen. Löytyisivät muillekin asiaa pohtiville helpommin.)
97. Matti23.11.2019 klo 18:24
Harmittaa se, kun Google Mapsin viimeisimmässä päivityksessä karttoihin on kaupunkien kohdalla ilmestynyt kevyen liikenteen väylät paksuna tummana viivana niin, että ne dominoivat koko karttakuvaa, häiriten sen hahmottamista. Tosin ei ole ensimmäinen kerta, kun päivitys menee huonompaan suuntaan. Tuotekehitys etenee aina optimipisteen toiselle puolelle, kuuluu vanha sanonta.
98. Funny23.11.2019 klo 18:57
Tuommoista ei minulla näy, en tiedä milloin on päivittynyt, mutta tuolla näyttää olevan tilapäisiä häiriöitä. Eilen, kun yritin päästä Street Viewiin, sinisiä viivoja ja merkkejä ei ilmestynyt, ja keltainen ukko pomppasi aina takaisin, kun yritin sen jonnekin heittää. Zoomaamalla sitten katunäkymään kumminkin pääsi samalla tavalla kuin ennenkin. Tänään tuo toiminto näyttää olevan kunnossa.
99. Jukkis23.11.2019 klo 19:30
Mulla ne kevyen liikenteen väylät näkyy aika ohuina katkoviivoina, mutta kun klikkaa vasemman ylänurkan valikkoa (kolme päällekkäistä vaakaviivaa), niin siellä on kohta "Pyöräillen", josta ne viivat saa paksuiksi, ja taas takaisin katkoviivoiksi.
100. Jukkis23.11.2019 klo 19:33
... ja katkoviivat näkyy vain kun zoomaa riittävästi lähemmäksi, mutta paksut viivat näkyy laajemmassakin zoomauksessa. Aika mainio, sanoisin.
101. Jukkis23.11.2019 klo 19:44
... paitsi tuo katkoviiva/ehyt paksu viiva -logiikka onkin jotenkin eri, ei ne vastaa kokonaan toisiaan. Ehkä asia on jossain selitetty.
102. Funny23.11.2019 klo 20:22
Enpä ole tuollaista toimintoa huomannut, pitääkin tsekata.

Paksu vihreä viiva näkyy paikoissa, joissa kadun laidassa on kevyen liikenteen väylä, ainakin meillä päin. Sitten on joitakin katuja merkitty vihreällä pisteviivalla. Niiden logiikkaa en ymmärrä, paikoin sielläkin menee kevyen liikenteen väylä, mutta useimmiten ei. Sitten on vielä paikkoja, joissa menee paksu katkoviiva, ne ovat katujen ulkopuolella meneviä erillisiä pyöräteitä. Kaikki tuolla ei näytä pitävän paikkaansa, taikka sitten pyöräreittejä on lisätty minulle kertomatta. Ja vielä, kun klikkaan pois tuon "pyöräily", niin paljon mitään ei jää jäljelle. Ehkä asia on jossain selitetty.
103. Matti23.11.2019 klo 23:24
No niin, pyöräilyvalinnallahan ne viivat poistuivat.
104. Ari12.12.2019 klo 17:16
Monelle tämä on taas ärsyttävää aikaa kun jotkut eivät vieläkään tajua ettei myrkytettyjä pulloja pidä antaa lahjaksi. Mutta esimerkiksi glögistä voi saada juomakelpoista kun kiehuttaa varttitunnin avokattilassa.
https://www.mtvuutiset.fi/makuja/artikkeli/ala-kos kaan-tee-nain-alkoholipitoiselle-glogille-vain-vii si-minuuttia-ja-rahasi-ovat-menneet-hukkaan/670605 8#gs.lyq7ib
105. Jaska12.12.2019 klo 18:49
Johan Pukki myrkyn lykkäs! Tuhdimmat juomat nauttii useinkin itse. MTV:n jutussa pisti silmään "kiehuten", joskin ärsyttämättä. Kummastuttaen kuitenkin.
106. Eki29.12.2019 klo 11:59
Pienen merenneidon väliaikatarjoiluja Helsingin Kaupunginteatterissa nauttiessa lämpiö oli kylmiö ja lentsuhan siitä oli seurauksena. Onneksi en ollut mukana...
107. Ari14.1.2020 klo 21:11
Aloin tänään päivittämään yhtä Windows 7- konetta jota en ole ennen käyttänyt, ja juuri tällä päivämäärällä oli Microsoftin tuki päättynyt! Miksi en tehnyt sitä eilen?!
108. Funny14.1.2020 klo 21:51
Siinäpä Arilla päivittelemistä!
109. Jaska15.1.2020 klo 11:40
Onnistuin tönäisemään kymmeniä vuosia moitteettomasti palvelleen pöytälaskurin lattialle. Se irtisanoi itsensä.
110. Matias-Myyrä15.1.2020 klo 11:46
Joulukuussa Kanarialla ollessani siivooja onnistui tönäisemään herätyskelloni lattialle. Sekin irtisanoi itsensä. Hotelli korvasi mulle kellon arvon 35 €.
111. Ari15.1.2020 klo 13:56
Ärsyttävää kun en tiedä mikä on pöytälaskuri. Että on olemassa laite jolla voi laskea pöytiä? Sitten hoksasin, että tarkoittikohan Jaska pöytälaskinta?
112. Gay19.1.2020 klo 11:41
Ärsyttää kun tv:ssä hiihdon selostajat sanovat, että ”miehet lähtevät innokkaasti lykkimään pertsaa!”
113. iso S30.1.2020 klo 16:48
"Windows-versiosi tuki on päättynyt. Suosittelemme, että päivität Windows 10:n uusimpaan versioon, jotta saat uusimmat ominaisuudet ja suojaukseen liittyvät parannukset käyttöösi."

Tuen päättymisestä huolimatta jotain päivityksiä tulee, ne asentuvat ja näkyvät päivityshistoriassa.

Versio jonka päivittämistä uusimpaan olen yrittänyt huonolla menestyksellä on 1803. Toinen toistaan useampien korjaustemppujen jälkeen tulos on aina sama: päivitys tulee, asentuu, kone käynnistyy uudelleen, seuraa joku mystinen hidas päivityksen hypistelyvaihe joka kaatuu kun 60 % on nyplätty. Sen jälkeen Windows peruu päivitystä vartin verran ja ollaan lähtötilanteessa, vain muutamaa tuntia vanhempana eikä yhtään viisaampana. Aiemmin tieto epäonnistumisesta meni päivityshistoriaan (josta selvisi että vika on jossakin ihmeen Update Databasessa), mutta ei enää. Nyt sieltä katsottuna näyttää siltä kuin päivitystä ei olisi yritettykään. Tämä on kai sitä tuen loppumista.

Eilen karaisin hurjan luontoni ja yritin viimeistä temppua Viisaista varoituksista huolimatta latasin ja ajoin rekisterin siivousohjelman. Ei vaikuttanut päivitysyrityksen taudinkuvaan. En kyllä ole vielä havainnut mitään rekisterin sorkkimisesta johtuvia ongelmiakaan, joten hyvinhän tässä sikäli kävi.

Nyt lienee pakko ottaa käyttöön kovat keinot eli Windowsin Refresh tai Restore. Hyviä ohjeita on onneksi saatavilla:

"Just like in Windows 10, the recovery tools in Windows 10 are available under the Troubleshoot > Advanced Options panel." No onneksi kympin kilkkeet ovat samassa paikassa kuin kympissä. Muuten menisi vaikeaksi.

Rauhoittavasti todetaan: "Refreshing your Windows 10 will not delete any of your personal files." Sepä hyvä, vaikka ne ovatkin ulkoisella kovalevyllä ja voin irrottaa piuhan nii että virkistäjä ei niihin yletä. Kaikki sellaiset asennetut ohjelmat jotka eivät kuulu Windowsiin kokevat kuitenkin sankarikuoleman. Se tarkoittaa erinäisten ohjelmien asennusrumbaa, osittain maksullista. Nyt ärsyttää.
114. iso S1.2.2020 klo 11:55
Seikkailu jatkuu.

Löysin Techspot-sivustolta hienon ohjeen, miten Windowsin voi elvyttää niin että tiedostot ja sovellukset säilyvät.
https://www.microsoft.com/fi-fi/software-download/ windows10

Juttu oli päivätty 28.12.2018, mikä pani epäilemään, että se ei välttämättä pure nykyiseen versiooni. Lisäksi olisi pitänyt aloittaa tekemällä "mounting the ISO" eikä minulla ollut mitään hajua mikä se sellainen iso on.

Ei siinä mitään, löysin vielä paremman kun törmäsin sellaiseen otukseen jonka nimi on Media Creation Tool:
https://www.microsoft.com/fi-fi/software-download/ windows10

Tämän olisi pitänyt korvata nykyinen versioni asentamalla tuorein Windowsin versio ja säilyttää kaikki omat tiedostoni ja sovellukseni. Upeaa! Usean tunnin raksuttamisen jälkeen tulos oli sama vanha: päivityksen tarkistus kaatui 60 prosentin kohdalla ja vanha tilanne palautui vartin lisäajan jälkeen. Sain virheilmoituksen

0XC1900101 - 0x30018
Asennus epäonnistui vaiheessa FIRST_BOOT, koska toiminnon SYSPREP_SPECIALIZE aikana tapahtui virhe.

Googlailin tietoa tuosta virheestä ja sain monia sellaisia korjausehdotuksia joita olin jo kokeillut. Yksi kokeilluista oli tämä: asenna Windows uudelleen. Ihan kuin olisin lyönyt vasaralla sormeen ja neuvottaisiin että kyllä se siitä helpottaa kun lyöt uudelleen!
115. ++juh1.2.2020 klo 21:24
Onko koneesi windows 10 asennettu päivityksenä windows 8:sta (tai 7:sta)?
116. iso S2.2.2020 klo 11:52
Kuulostaa uskottavalta että jompi tai kumpi. Kone näkyy olevan yllättävän vanha, ASUS X54C, ostettu vuonna 2012. En mene vannomaan, oliko siinä seiska vai kasi esiasennettuna.

Virhekoodi tuntuu viittaavan ongelmaan jonkin ajurin kanssa, mutta tällä ohjeella en löydä mitään korjattavaa:

Tarkista mahdolliset virheet Laitehallinnasta. Valitse aloituspainike ja kirjoita sitten tehtäväpalkin hakuruutuun Laitehallinta. Valitse Laitehallinta tuloksista. Etsi ponnahdusikkunasta laite, jonka vieressä näkyy keltainen huutomerkki (saatat joutua valitsemaan jokaisen luokan, jotta voit siirtyä laiteluetteloon). Paina pitkään (tai napsauta hiiren kakkospainikkeella) laitteen nimeä ja korjaa virheet valitsemalla joko Päivitä ohjainohjelmisto tai Poista asennus.

Omiksi laitteiksi tunnistamieni ajureita tarjosin päivitettäväksi, mutta kaikista se ilmoitti että ajuri on paras mahdollinen. Skanneria en joukosta tunnistanut. Johtuneeko siitä, että se on kytketty USB-jakajan kautta. Laitteessa on vain kaksi USB.porttia, toinen mallia 3 ja toinen 2. Normaalisti ulkoinen kovalevy on kytketty siihen uudenaikaisempaan ja nelireikäisessä jakajassa on hiiri ja skanneri. Kahta muuta käytän tarvittaessa puhelimen ja kameran/videokameran liittämiseen. Printteri toimii langattomasti. Päivitystä yrittäessäni irrotan kaikki muut ja hiiri on suoraan usb-portissa.

Esimerkiksi ohjeiden ja laitteeni yhteensopimattomuuksi käy juuri tuo edellä oleva. Jos aloituspainikkeella tarkoitetaan sitä Windows-lippua niin ei sitä klikkaamalla mitään hakuruutua tule. Lipun vieressä on suurennuslasin kuva ja sieltä se hakuruutu ja laitehallinta löytyy.

Mystisiä tai muuten sopivia epäilyksenalaisia:

HUAWEI Mobile Connect - Bus Enumerate Device (Olisikohan tämä muinainen nettitikku siltä ajalta kun en voinut jakaa nettiyhteyttä kännykästä? Tämä ei näy laitteissa, ehkä siksi että se on jossakin pöytälaatikossa pölyttymässä.)

Elisa Viihde [6B:7F:7E] (en oikein ymmärrä, miksi Elisa Viihteen läppärisovellus näkyy laitteena)

Nero MediaHome 2018 (sama juttu, miksi videoiden editointiohjelma näkyy laitteena)

Asetukset/Laitteet/Tulostimet ja skannerit. Täällä skanneri näkyi jopa hahteen kertaan. Johtuisikohan siitä että jossakin vaiheessa olen siirtänyt piuhan jakajassa eri reikään? Poistin toisen ja laite näkyy toimivan edelleen.

Windowsin troubleshooter löytää ja korjaa pari virhettä. Lisäksi se huomauttaa, että Update Databasessa on virhe, mutta ei korjaa sitä eikä korro, mikä ja missä moinen database on ja miten se korjataan.
117. ++juh2.2.2020 klo 13:35
Millaisia virheilmoituksia on lokitiedostossa
C:\Windows\System32\Sysprep\Panther\setuperr.log
118. iso S2.2.2020 klo 16:59
Minun aparaatissani ei ole Panther kansiossa Sysprep vaan suoraan Windowsin alla. Samoin setuperr.log on suoraan Windowsin alla ja se on tyhjä.

Sen sijaan kansiossa Windows\SoftwareDistribution löytyy ReportingEvents.log, joka ilmeisesti tyhjenee kun ajaa Troubleshootingin. Tuoreimman (kaatuneen) päivitysyrityksen jälkeen siellä on pelkkää onnistumista, mutta minulla sattuu olemaan jäljellä pätkä parin päivän takaisesta yrityksestä:

Started: Windows has started installing the following update: Ominaisuuspäivitys: Windows 10, versio 1903 /uU1MNoh7kWTd0K/.1.3.27.1.1.0
{51A5BAC8-3B66-4BCA-88DF-8D56F247359E} 2020-01-30 23:13:12:487+0200 1 147 [AGENT_DETECTION_FINISHED] 101 {00000000-0000-0000-0000-000000000000} 0 0 Dynamic Update Success Software Synchronization Windows Update Client successfully detected 0 updates. ObxYzfXahU+5oJi1.1.0.0.3.0
{3752E400-10F3-4E75-9EF2-4A914E308212} 2020-01-30 23:13:18:334+0200 1 147 [AGENT_DETECTION_FINISHED] 101 {00000000-0000-0000-0000-000000000000} 0 0 Dynamic Update Success Software Synchronization Windows Update Client successfully detected 0 updates. ObxYzfXahU+5oJi1.1.1.0.3.0
{1F48ADA3-9688-45E1-99E7-03E0FA06F253} 2020-01-30 23:35:38:539+0200 1 201 [AGENT_INSTALLING_PENDING] 101 {4B9BBD09-149B-466C-80E7-D43A303DF727} 1 240005 UpdateOrchestrator Success Content Install Installation pending. /uU1MNoh7kWTd0K/.1.3.27.1.3.1.0
{4C6B8932-A313-4650-9B5F-9029219CFE38} 2020-01-31 13:12:03:979+0200 1 182 [AGENT_INSTALLING_FAILED] 101 {4B9BBD09-149B-466C-80E7-D43A303DF727} 1 c1900101 UpdateOrchestrator Failure Content Install Installation Failure: Windows failed to install the following update with error 0xc1900101: Ominaisuuspäivitys: Windows 10, versio 1903. /uU1MNoh7kWTd0K/.1.3.27.1.3.1.0.0

Lievästi ihmettelen sitä että tuosa otteessa puhutaan versiosta 1903. Voi olla että olen käynnistänyt tuon päivityksen Windows Updaten kautta ja se ehkä tarjoaa tuota versiota. Sen jälkeen (31.1.2020 18:06) olen ladannut tiedoston MediaCreationTool1909.exe jonka pitäisi kai asentaa tuorein versio, mutta tuttuun paikkaan, 60 %, jämähtää sekin.

Nykyinen logi sisältää ilmeisesti tiedot tänään asentuneesta Defenderin suojaustietopäivityksestä. Muu osa päivityshistoriasta on kuollut sankarikuoleman, kun olen käynyt läpi eri lähteissä neuvottuja niksejä ongelman ratkaisemisesta.
119. ++juh2.2.2020 klo 17:39
Oletko tehnyt kaikki kohdat 1–9 tämän sivun mukaisesti:

https://support.microsoft.com/fi-fi/help/10587/win dows-10-get-help-with-upgrade-installation-errors
120. iso S2.2.2020 klo 19:32
Jossain vaiheessa viime ja tänä vuonna kyllä, mutta luultavasti en kertaakaan kaikkia putkeen. Tällä tuoreella rypistyksellä en ole tehnyt puhdasta starttia. Täytyy vielä huomenna yrittää vetää koko paletti, tänään on muuta ohjelmaa.
121. iso S3.2.2020 klo 21:41
Tänään tein ohjeen mukaiset toimenpiteet niin hyvin kuin osasin. Joillekin porttiajureille löytyi uusi versio, muuten mikään vaihe ei ainakaan ilmoittanut saaneensa mitään muuta aikaan kuin ajan kuluttamista - paitsi päivityksen vianmääritys, joka eilen illalla yllättäen näin heti 47. kerralla väitti korjanneensa päivitystietokannan virheen. Lopputulokseen se ei vaikuttanut. Kahden ja puolen tunnin punnertamisen jälkeen päivitys pääsi vaiheessa "käsitellään päivityksiä" tuttuun kuuteenkymmeneen prosenttiin ja iski hanskat tiskiin. Jotakin nimeltä mainitsematonta systeemikomponenttia ei voi konfiguroida.

ReportingEvents.log ei ilmeisesti kata tätä vaihetta, siellä kaikki on "succeeded".

Kyllä tämä on nyt tässä. Kone siirtyy geriatrian osastolle. Anne-Maarit Koivuniemen kirjassa "Vanhempieni Alzheimer" todetaan sattuvasti, että "noin 120 000 henkilöllä on jonkinlaista heikentymää tiedonkäsittelytoiminnassa." Minä olen nyt virallisesti yksi niistä.

Tämän potutuksen julistan loppuunkäsitellyksi.
122. Ari3.2.2020 klo 22:32
Alkanut tulemaan roskapostia sähköpostiini. Eilen tuli yksi ja tänään toinen. Olenkohan antanut johonkin väärään paikkaan osoitteeni...
123. Funny4.2.2020 klo 00:00
Tuolla tavalla se minullakin alkoi. Ensin roskaa tuli silloin tällöin, mutta tahti kiivastui vähitellen, vaikken antanut osoitettani minnekään. Jokin aika sitten tuli viestejä tyyliin: "Soitimme, et vastannut...". Ne oli lähetetty Lidlin nimissä, mutta jostain Virginiasta päin kuitenkin taisivat olla. Vai soittivat, liittyiköhän tuo niihin soittoihin, joita on iltaisin tullut 90-alkuisesta numerosta. Puhelut ovat niin lyhyitä, että en mitenkään ehtisi länsisiivestä vastaamaan ajoissa.

Taas näkyy olevan 159 roskapostia laatikossa, kun en ole vähään aikaan poistanut. Pakko välillä vilkaista kaikki läpi, kun sinne joskus eksyy hyötypostiakin. Hitsi, Tatyanakin on lähestynyt, enkä ole huomannut vastata. Ja lisänä ne ilmeisesti suodattimen ohittaneet roskapostit, jotka sähköpostiohjelma pompauttaa ruutuun, nehän voi heti poistaa.
124. iso S10.2.2020 klo 12:24
Vaimon sähköpostiin tulee noin 300 roskapostia kuukaudessa. Suunnilleen 90 % niitä jää kiinni itse viritettyihin suodattimiin. Operaattorin roskapostisuodatin on yhtä tyhjän kanssa, se nappaa 0-2 roskaa per kuukausi. 611 osoitetta on "lähestymiskiellossa", mutta siitäkin on perin rajallinen hyöty. Yksi osoite pommittaa viikon verran ja sitten sen tilalle keksitään uusi, Paremmin toimii kieltosanaluettelo, jossa on nykyisellään 445 tyypillisesti roskapostin otsikoissa käytettyä sanaa.

Henkilökohtainen kuopatuksi julistamani ongelmani ratkesi viime yönä. Panther-kansiossa ei ollut mitään virhelogeja. mutta sen alla oli New/OS/Panther. Tästä pikkupantterista löytyi massiivinen setupact.log (n. 853000 riviä) ja setuperr.log (74 riviä). Edellisen loppupäästä löytyi uusi virhekoodi 0x030153. Tämän penkominen johti uuden vihjeen jäljille:

https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/ all/windows-10-update-from-1809-to-1903-stuck-on-6 0/40bbd490-b56e-4c3b-8ca2-b7577dbd2b89
suosittelee tätä:
File System32\inetsrv\config\ApplicationHost.config was empty, I replaced it with file applicationhost.config.clean.install from this folder (I guess you can find it in Internet if there is no such file), then launch service WAS "Windows process activation service", then installed Windows 1903 update successfully.

Joku kommentoi:
At last, a solution that works! I simply saved applicationHost.config as applicationHost.config.old then renamed applicationhost.config.clean.install as applicationHost.config then ran the update. I feel like I've won the lottery!

Tein uudelleen nimeämisen ja kopioimisen. WAS menee yli ymmärrykseni, mutta laitoin yöksi hyrräämään marraskuussa lataamani päivitysavustajan Windows10Upgrade9252.exe ja ihme tapahtui. Windows 1903 asentui eivätkä omat tiedostoni ja sovellukseni kadonneet mihinkään. Helppoa kuin heinäseipään syöminen eikä kestänyt kuin puoli vuotta, joten maailman murheiden mittakaavaa ajatellen ihan turhasta kiukuttelin. Nyt harmittaa se!
125. Ari14.2.2020 klo 10:12
Kännykkä tallentaa sovellukset sisäiseen muistiin vaikka sd-kortti on valittu tallennuskohteeksi. Ja vaikka siirrän ne sovellukset kortille jotka pystyy, ne ilmeisesti päivitysten yhteydessä menevät sisäiseen muistiin ja täyttävät sen. Sama rumba siis aina edessä...
126. Funny14.2.2020 klo 20:20
Jollain on tuossa kadulla tapana läimäyttää auton ovi niin että välillä hätkähdän. Muistan, miten Kupla-Volkkarin ovi meni kiinni aivan kevyesti painamalla, kliksahtaen kuin kassakaappi. Sellainen taitaa olla ylellisyyttä nykyautoissa.
127. TJV1.3.2020 klo 12:12
Ennen karkauspäivää Yhdysvalloissa oli kolmissa demokraattien esivaaleissa jaettu yhteensä 100 valitsijamiestä, Iowassa, New Hampshiressa ja Nevadassa. 55 lisää oli jaossa lauantaina Etelä-Carolinassa. Kolmista ensimmäisistä Ylen TV-uutiset jaksoi kertoa kovasti, tämän aamun klo 8:n ja 9:n näkemissäni ei sanaakaan.
Netissä Ylekin on asiaa käsitellyt. Riittäkö se, on aiempaan nähtyyn verrattuna kyseenalaista. Etenkin, kun yksi pärjäsi aivan toisin kuin niissä kolmessa.
128. Ari5.3.2020 klo 12:17
Yritin laittaa viestin tähän säikeeseen, mutta ilmoittaa että: Teksti ei kelpaa.
129. Ari5.3.2020 klo 12:18
Sain viimeinkin asennettua ja aktivoitua työkoneeni Windowsin tuoreempaan ja myös tärkeimpiä ohjelmia siihen ennen lomalle lähtöä.
No, viikon päästä käynnistin koneen joka valitti ensin väärästä kellonajasta/päivästä. Mielestäni tarkistin silloin biosista, että se olisi ollut ihan oikea ja käynnistin uudelleen. No eipä lähtenyt. Koitin korjausta. Se kestikin niin pitkään, monta tuntia, että ajattelin ettei nyt ole aikaa enää jauhaa ja sammutin väkisin. Sen jälkeen tarkistin muistipariston ja siinäpä olikin 3V:n sijaan enää 0.5V. Vaihdoin täyden ja koitin uudelleen käyntiin mutta eipä se lähtenyt käymään, koitin vielä erinäisiä jippoja ja käynnistin sitten live-usb järjestelmällä ja selkisi että kiintolevystä on hävinnyt alustus tykkänään.
Yritin jossain vaiheessa toista samanlaista konetta eikä sekään käynnistynyt, ja siinäkin oli paristo samanlaisessa hapenpuutetilassa, vaihdoin senkin. Sitäkään en saanut enää käynnistymään. Yritin sitten pelastaa ensin käynnistämästäni koneen kiintolevystä pelastaa tiedostoja, ja käytin useaa eri ilmaisohjelmaa joista yhdellä sain pelastettua 1Gb verran, joka oli sitten ilmaiskäytön raja jonka jälkeen olisi pitänyt rekisteröidä ja mahdollisesti maksaa käytöstä, joten sen käyttö jäi siihen, yritin useaan kertaan vielä mutta ei siitä enää ollut siihen apua. Muut ohjelmat eivät joko pystyneet pelastamaan alustamattomasta kiintolevystä tai olisi pitänyt käydä nuo kymmenettuhannet tiedostot käydä läpi yksitellen usealla klikkauksella kerta toisen jälkeen, joten ei siitäkään ollut iloa.
Jätin yöksi vielä selvittämään tuota, mutta sitten kopioin kotikoneestani tarvittavia tiedostoja tikulle joita yritin tuosta pelastaa ja päätin asentaa taas uudelleen Windowsin puhtaalle alustalle. Tässä vaiheessa ajattelin, että olisi hyvä olla palautukseen jo valmiina oma osio ja alustin kiintolevyn siten kolmeen osaan. Windows oli taas koneessa ja siirsin tuomani tiedostot koneeseen. Nyt olin hetken iloinen että kone alkaa olla oheisohjelmia vaille valmis.
No, kun tuo Windowsin tuhoutuminen, -jos se nyt tuosta muistipariston tyhjenemisestä kerran voi noin helposti tyhjentyä, ja sitä varten tein tuon osion asennusmedialle, sain sen lopulta UUI:lla asennettua, valehtelemalla sille että tämä on oikea USB-muisti johon haluan tuon asentaa. Vähän kyllä ajattelin että käynnistyyköhän tuo kone normaalisti vai häiritseekö tuo osio sitä, mutta päätin kuitenkin asentaa. Sammutin ja käynnistin uudelleen. Arvasit varmaan oikein, sehän käynnisti tuon asennusosion. Eikä enää saanutkaan normaalia Windows-osiota käymään. Sitä sitten selvitin ja yritin asentaa tuolla asennusosiolla Windowsin uudelleen, mutta sepä valitti ettei onnistu kun osio onkin lukittu, johon yritän sitä asentaa!
Yritin sitä vielä poistaa ja diskpartilla päädyin lopulta ajamaan komennon Clean, kun pikaistuksissani olin lukevinani jostain että sillä voisi jotain tehdä. Sepä tyhjenikin levyn osio täysin alustuksesta! Siinä sitten jo jalat hieman spagetilla menin nimpparipäiväkahville jonka aikana mietin mikä olisi seuraava siirto.
Päädyin käyttämään Hiren's XP live-käyttöjärjestelmää jossa olikin partitioinnin korjaukseen hyvä sovellus jolla sain kuin sainkin osiot palautettua ja peruutettua tuon "nerokkaan" ideani seuraukset ja tiedostoni olivat taas näkyvillä! Sen jälkeen sainkin laitettua käyntiin asennuksen tuolta aseman osiolta johon olin tuon asennusmedian asentanut, ja päivitysten jälkeen jopa aktivoituakin! Vielä asennettava muut käytettävät ohjelmat. Tuli asennusosio sitten testattua ja on toivottavasti käytettävissä seuraavalla kerralla jos sitä vielä tarvitsen.
Eli lopulta kaikki kääntyikin parhain päin ja mutkien jälkeen päädyttiin siihen tilanteeseen johon olin pyrkinyt, ja muutenkin tällainen asia on elämän ja maailman murheiden mittakaavassa vain hyttysen pierun lailla pieni ärsyttävä asia.
130. Clas8.3.2020 klo 07:45
Missä varmuuskopiointi??
131. Ari8.3.2020 klo 12:43
Siinäpä se justiin kanssa, kun käytössä ollut kiintolevy, tuleva ja kolmaskin tyhjeni, niin alkoi olla jo tyhjyyttä. Mutta ei hätää, pidän aika hyvin huolta varmuuskopioinnista, ja mitään tärkeää ei luullakseni kadonnut. Varmuuskopioita useammalla koneella ja ulkoisilla kiintolevyillä tuplana ja triplana, ei siis sen puoleen ollut hätää, mutta varmuuskopiot vaan oli kotona eikä siksi heti käytettävissä.
132. TJV22.3.2020 klo 14:02
Rullasin äsken Iltalehteä nopeasti. Syystä, että sivuutettavia asioita vilisi, etten sanoisi yhtenä kyrsänä. Sitten sainkin sulkea itsestään avautuneita ikkunoita käsittämättömän määrän. Ja IL senkun esittelee mainostajilleen, miten paljon heidän juttujaan klikataan.
133. Jukkis22.3.2020 klo 15:11
En tajua. Ei mulla Iltalehteä selatessa itsestään mitään ikkunoita avaudu. AdBlockin sammuttamisen jälkeenkään ei.
134. pelaaja4.5.2020 klo 20:22
Iltalehdestä poimittua arrghia:

Saara Aalto ja Meri-rakas
Valtteri Bottas ja Tiffany-rakas
Elina Gustafsson ja Emmi-rakas (Ero!)

(Ja näköjään Niina Kuhta erosi Jussi-rakkaastaan)

Viihdetoimittaja-rakas, älä aina ärsytä!
135. TJV9.5.2020 klo 12:11
Näinä päivinä ei kaikenlaisista neuvoista medioissa ole pulaa. Olen harkinnut perustaa
yrityksen jolla olisi palvelunumero (puhelun hinta esim. 1 euro+paikallispuhelumaksu).
Yrityksen puhelin vastaisi: Suomen Kyttäys ja Kyyläys Oy, kipatkaa neuvonne tänne.
136. iso S15.6.2020 klo 13:17
Kaikenkarvaiset sopimattomuudet, varsinkin yhteensopimattomuudet ärsyttävät.

Sattui löytymään vanha nostokuitti. Sen mukaan olen nostanut 60 euroa automaatista 05598, jonka osoite on Vantaanportinkatu 3, Vantaa, toisin sanoen kauppakeskus Jumbo lienee kyseessä.

https://otto.fi/missa-otto/. kertoo muuta. Tuo automaatti sijaitsee sen mukaan Tikkurilan Tokmannissa, Asematie 11, Vantaa. No, nostokuitti oli vuodelta 2013, joten automaatti on siirretty tai poistettu ja numero otettu uudelleen käyttöön, Niitähän on rajallinen määrä (ellei koodin pituutta lisätä rajattomasti). Jos haalistuneesta kuitista olisi nähnyt vain koodin mutta ei osoitetta, niin olisi kuvitellut kännipäissään hortoilleensa ties missä.

Eikä siinä kaikki. Tiliotteessa ei näy paikkaa eikä selkeästi osoitettuna numeroa, mutta jälkimmäinen lienee piilotettuna arkistointitunnukseen. Se on kolmiosainen, muotoa vvvvkkpp/nnnnnn/xxxxxx eli päiväys, automaatin tunnukseksi oletettu ja jotain muuta, ehkäpä juokseva numero. Tässä tapauksessa tuo tunnus ei toki ole 05598, vaan maallikoiden hämäämiseksi 90559. Viineinen numero (mahdollisesti jollakin kaavalla laskettava tarkistusnumero) katoaa ja eteen ilmestyy jollakin maagisella logiikalla ysi.

Jos siis haluan palauttaa hataraan muistiini missä olen haahuillut, niin Missä Otto -palvelu ei sitä kerro tiliotteessa olevalla koodilla. Pitää unohtaa ensimmäinen numero ja sitten kokeilla loppuun lisätyillä numeroilla 0 - 9. Ehkä joku niistä tärppää, ehkä ei. Automaattia ei ehkä enää ole tai se on saattanut vaihtaa maisemaa.

Nostokuitissa oleva koodi pelaa yhteen Missä Otto -haun kanssa, mutta se vastaa vain kysymykseen "onko automaatti vielä siellä missä se oli nostopäivänä". Osoitehan näkyy kuitissa, ellei se ole revennyt tai haalistunut pois. Automaattien printti ei todellakaan ole arkistointikelpoista.
137. Funny17.6.2020 klo 14:27
Joitakin saattaa ärsyttää se, jos marketissa ei ostoskärryä saa ilman kolikkoa tai polettia. Ja jos sattuu saamaan irrallisen kärryn, monen mielestä sitä ei kuulu palauttaa paikalleen, vaan se pitää työntää vain vähän sinne päin. Sehän on ystävällistä, seuraava irrallista kärryä kaipaava huomaa sen helposti. Mitä väliä, vaikka irtokärryjä toisinaan on sikin sokin kulkutien tukkeena.

Korona-aikana muutaman kuukauden ajan tuolla Prismassa kaikki kärryt olivat irrallaan. Ensin juttu taisi toimia hyvin, kärryt palautuivat asiallisesti, mutta sitten vähitellen niitä alkoi olla levällään siellä sun täällä, ja tietenkin parkkipaikalla niitä jätettiin minne sattuu. Niinpä ne lukittiin taas.

Kerran parkkihallin hämärällä seinustalla peruutin päin ostoskärryä niin, että takalamppu hajosi. Piti peruuttaa ahtaseen väliin auton ja pilarin väliin, enkä huomannut kärryä ennen kuin kuului rutinaa. Noin 15 metrin päässä muuten oli kärryjen palautuspaikka.

Mitä opimme tästä? Vaikka sen, että joukossa tyhmyys tiivistyy. Kun tyhmyyttä ei pystytä kieltämään, siksi meillä tarvitaan niin paljon erilaisia sääntöjä.
138. Ritu17.6.2020 klo 18:10
Joskus on ärsyttänyt, kun ajan töistä palatessa matkan varrella olevalle kylmäasemalle tankkaamaan. Sitten siellä on lappu, että bensiini on tilapäisesti loppu. Tai että korttimaksu ei ole kelvannut. Kerran aikaisemminkin olen törmännyt noiden edellä mainittujen lisäksi myös samaan kuin eilen illalla.
Bensaa oli ja automaatti nielaisi kiltisti korttini.
Aloin näpyttelemään tunnuksia ja sit parin metrin loikka taaksepäin. Lasinäytön alla ryömi hämähäkki! Se tankkausyritys loppui lyhyeen, kun kaasutin kylmäaseman aiheuttamat kylmänväreet selässäni menemään sieltä. Onneksi kohta alkaa kesäloma eikä tarvitse tuolle asemalle muutamaan viikkoon mennä.
139. iso S18.6.2020 klo 07:32
Aikojen alussa törmäsin kesälomareissulla Ranualla ahmaisevaan automaattiin. Siihen aikaan ei ollut vielä muovia keksitty. Keskiyö alkoi painaa päälle, kun tarjosin automaatille viisikymppisen. Gulp vain, sinne meni mutta bensaa ei herunut. Auton tankki oli melkein tyhjä, samoin lompakko, matkaa pitäisi jatkaa, mikä neuvoksi? No, onneksi ohi ajoi ihmisen paras ystävä, poliisi. Ei kun perään ja sain valoja vilkuttamalla poliisin pysähtymään. Tämä tiesi että huoltoaseman pitäjä asui viereisessä rakennuksessa ja tuli avuksi ovea kolistelemaan. Uninen ukko yöpuvussaan jupisi, että nuoriso on taas käynyt automaattia potkimassa. Sen pellit olivatkin jonkin verran lommoilla. Mies avasi etupanelin, jonka takaa paljastui ihan tavallinen (lehkä ilmaiseksi saatu?) muoviämpäri. Osa seteleistä oli ämpärissä, osa sen vieressä. Mies poimi joukosta viisikymppisen, paineli joitakin vipuja, syötti setelin ja kas: bensaa tuli. Kiitos kaikille osapuolille, paitsi nuorisolle, joka järjesti tämän elämyksen. Ärsytys kuitenkin hoitui ja episodi alkoi huvittaa.

Nyt ei erityisesti huvita kun Microsoft on pitemmän aikaa väläyttänyt noottia, että vanha Excelini lakkaa pian toimimasta ja pitäisi siirtyä Office 365:n käyttäjäksi. Lisätietoa varten oli nappi, mutta sen klikkaaminen ei saanut aikaan muuta kuin sen että ilmoitus katosi. Pari päivää sitten taivuin ja maksoin useita euroja uudesta versiosta ja ihme kyllä sain sen toimimaan pienen voimistelun jälkeen. Mitään parannukselta tuntuvaa ei ole vielä tullut vastaan. On taas tehty muutoksia muuttamisen ilosta, niin että jonkin aikaa pitää totutella uuteen maailmanjärjestykseen. Vanhat hölmöydet on huolellisesti säilytetty, esimerksi Find-toiminnossa, jonka oletusarvona on riveittäin ja kaavoista. Kuka ja kuinka monta kertaa haluaa hakea noin? Ainakin minä haen liki aina sarakkeelta tai sarakkeilta ja yleensä arvoa. Joka kerta Excelin avaamisen jälkeen pitää käydä rukkaamassa asetukset tuohon asentoon. Eikä siinä kaikki: jos käyttää korvaa-toimintoa, haun asetus napsahtaa itsestään asentoon "kaavat". Silloin haettua arvoa ei löydy, vaikka sellainen on olemassa. Tämä johtaa virhepäätelmään, ellei muista tuota kummallisuutta ja käy vaihtamassa asetusta. Siitä huolimatta Excel on kuin poliisi, ihmisen paras ystävä.

En ole vielä päättänyt, olenko tyytyväinen vai tyytymätön siihen että uuden version asennus ei poistanut vanhaa, joka makaa käyttämättömänä tilaa viemässä. Ehkä tulee vastaan tilanne jossa pitää turvautua vanhaan niin kauan kuin siinä vielä henki pihisee. En tosin tiedä mikä voisi olla sellainen tilanne.
140. Jukkis18.6.2020 klo 11:11
"Microsoft on pitemmän aikaa väläyttänyt noottia, että vanha Excelini lakkaa pian toimimasta ja pitäisi siirtyä Office 365:n käyttäjäksi"

Että mitä ihmettä? Onko kyseessä koneen mukana tullut esim. vuoden ilmainen lisenssi? Muuten en asiaa ymmärrä.
141. iso S19.6.2020 klo 08:52
Kone edustaa höyrykoneaikaa, hankittu joulukuussa 2012. Tammikuussa 2013 hankin siihen Office-paketin hintaan 145 euroa. Lisenssi oli elinkautinen, siis ilmeisesti Excel 2010:n, ei koneen eikä minun. Windowsin onnistuin puolen vuoden painimisella päivittämään kympiksi ilman kustannuksia. Excelin tapauksessa en löytänyt vastaavaa mahdollisuutta, kun se lupailtu lisätietokaan ei auennut.

Nyt näytti olevan tarjolla vuosikohtaisia ja kertaluonteisia. Vuosikohtaiset sisälsivät enemmän, mutta Office Home & Student 2019 kertaostoksena sisälsi sen mitä halusin (ja Powerpointin, jota en edes halunnut).
142. Jukkis19.6.2020 klo 12:28
Tämä minun kone on vuodelta 2010 ja siinä on Office 2003, jonka ostin v. 2012 eurolla kirpparilta. Ei ole Excel 2003 uhkaillut toiminnan lakkaamisella.
143. iso S27.7.2020 klo 17:28
Olen tekniikan ihmeaikuinen. On aikuisten oikeasti ihme jos en joudu tekniikan kanssa vaikeuksiin.

Kännykkäliittymän määräaikainen liittymä oli umpeutumassa. Sain tarjouksen josta en halunnut kieltäytyä: ei mitään rajoja, ei kai edes rusketusrajoja, ja euron verran voimassa olevaa halvemmalla jos vaihdan operaattoria. Mikäpä siinä, joskus on tilanteita joissa on hyvä että minulla ja vaimolla on eri operaattorin puhelin. Toisen puhelin toimii jos toisen operaattori on tupakkatauolla. Kättä päälle ja käsirahaakaan ei tarvittu.

Sim-kortin sain heti haltuuni, mutta varsinaista siirtohetkeä piti jokin aikaa odotella. Vanhan kortin vaiettua 23.7. näpläsin luurin auki ja lykkäsin uuden kortin virkaa hoitamaan. Käynnistin kännykän ja se alkoi uutterasti puskea virheilmoitusta "Google Play Palvelut pysähtyy jatkuvasti". Mikään tarjotuista toimintavaihtoehdoista ei tehnyt aparaattiin mitään vaikutusta. Jossakin kerrottiin että on käytetty 144 kt tuntia viimeisen 3 tunnin aikana, 158 kt tuntia viimeisen 3 tunnin aikana, ..., 2.4 Mt tuntia viimeisen 3 tunnin aikana, Ihmeen paljon tunteja mahtuu kolmeen tuntiin.

Etsin netistä apua ja olihan ongelma tuttu. Monet hyvistä neuvoista olivat vuodelta 2016 eli kehiityksen kehitysvauhdin huomioiden ei niin yllättäen vanhentuneita. Osa oli tyypillistä asiantuntijan elvistelyä amatöörille: hah, helppo juttu, mikset tyhjentänyt välimuistia? Ei tietenkään tullut mieleen kertoa, missä se täyteläinen välimuisti on ja missä on tyhjennyshana. Aikani valikoissa seikkailtuani luulen tyhjentäneeni sekä välimuistin että kirosanavarastoni, mutta virheilmoitusta vain pukkasi. Jossakin haarassa tuli tyhjentävä analyysi tilanteesta: Google Play Palveluilla on ongelmia Google Play Palveluiden kanssa. Otan osaa, ymmärrän GPP:n tuskan, olen itse samassa jamassa.

Kolmen tunnin kuluttua nostin kädet ylös. Soitin asiakaspalveluun (9 numeron näppäilyn aikana kuittasin virheilmoituksen kolmesti). Jonotusmusiikkia kuunnellessani tajusin, että asiakaspalvelu hallitsee lähinnä laskutikseen liittyvät asiat, joten menin asianomaisen uuden operaattorin liikehuoneistoon. Siellä erittäin ystävällinen jeppe yritti kolmen vartin ajan ratkaista tilannetta ja totesi sen vaikeaksi. Kuulemma ei auta muu kuin resetoida tehdasasetuksiin, mikä tietysti tappaa kaikki omat tietoni sekä talosta että puutarhasta. Kiitin kauniisti, marssin kadun yli aiemman operaattorin luo ja ilmoitin palaavani asiakkaaksi. Sieltä minua olikin jo ehditty pommittaa tekemääni sopimusta paremmalla tarjousta, jota nyt viilattiin vielä lisää. Säästö on nyt 5 euroa/k. Muutos astuu voimaan 31.7.

Varmuuskopioin tietoni, etsin netistä resetointiohjeet, resetoin ja palautin tietoni. Nähdäkseni kaikki palautui, ei välttämättä entisille paikoilleen, ja virheilmoitus lakkasi hyppimästä silmille. Erinäisiin kysymyksiin piti vastailla aivan kuin olisin ostanut uuden puhelimen ja monet sovellukset antoivat nerokaita neuvoja kuin ensikertalaiselle, mutta muuten kaikki hyvin?

Eipä tietenkään. Lyhytaikainen operaattorituttavuuteni lähestyi tekstiviestillä ja sähköpostilla, joissa uhattiin, että numeroni jää yhtiöni haltuun ja siirron yhteydessä joudun ottamaan uuden numeron. Lisäksi sopimus sitoo minua 24 kk ja maksan siitä 34,90 €/kk 22.7.2022 saakka. Summa on listan mukainen ja ihan jotakin muuta kuin saamani tarjous. Välittömästi soitto asiakaspalveluun ja vähemmän välittömästi jonotusmusiikin jälkeen kyselemään kuka mitä häh ja miksi muka. Lievästi yrittivät taivutella jäämään asiakkaaksi, mutta tyytyivät uskomaan jäääpäisyyteeni. Maksan kuun loppuun sopimuksen mukaisen hinnan ja oma tutuksi käynyt numeroni siirtyy takaisin sinne missä se on syntynytkin. Toivottavasti sen pituinen se.
144. Eki2.8.2020 klo 08:06
Varmistin juuri, että Kraka ei ole saanut kirjeitäni Australiaan noin puoleen vuoteen. Onkohan jossain valtavia postimääriä vai ovatko ristikot ja ristikkolehdet menneet jätteiksi... Jos niitä ei ikinä jaeta, eikö se ole rikos? Ja nyt ajattelen, että postissa on toki arvokkaampiakin asioita kuin nämä.

On muualtakin kuulunut, että lehti ei ole tullut, tilattuna tai kirjekuoressa.
145. Jaska2.8.2020 klo 10:51
Ohjelmaa Entä jos... kehuttiin ennakkoon hauskaksi ja älykkääksi. Onhan se osittain sellainen ollutkin, lähinnä hauskuuden osalta. Jari Tervon mukaan ohjelma on tarkoitettu myös panelistien lystinpitoon. Jani Halmeen riemukas (?) käkätys kuitenkin ärsyttää. Ainakaan minua ei haittaisi, vaikka kaikki esittäisivät jossittelunsa naama peruslukemilla Tuija Siltamäen tapaan.
146. Ari3.8.2020 klo 20:41
Poliisin palvelunumeroon piti jonottaa ainakin 26 minuuttia viiden minuutin puhelun vuoksi.
147. Ari3.8.2020 klo 21:13
Syy edelliseen ei ehkä ole itse poliisin, vaan määrärahojen. Pitäisi ehkä saada enemmän puheluihin vastaajia.
148. Funny8.8.2020 klo 22:04
Yritin katsoa erästä snookerottelua Youtubesta, mutta se jäi lyhyeen. Jonkun mielestä varmaan nerokas idea, että animoitu hämähäkki seikkailee kuvassa edestakaisin. Kuitenkin kaikki tarpeeton, mikä vie katsojan huomiota pääasiasta, on katsojien kiusaamista. Joku kommentoikin, että hämähäkki on hauska, mutta oli viimeinen kerta kun hän poikkesi tuolla kanavalla. Muutenkin kommentointi keskittyi tuohon aiheeseen, eikä kiittäviä lausuntoja juuri näkynyt.

Kaikenlaisia huomiotaherättäviä logoja ja vilkkuvia kuvioita näkee toisinaan. Kerran meinasin kirjoittaa Katso-lehden yleisönosastoon tähän tapaan: "Toisten-tv on parasta mitä minun-tv:stäni tulee. Siinä kun on alakulmassa se pyörivä kuvio, jota on hauska seurata. Terveisin Idiootti."
149. kravattimies9.8.2020 klo 14:29
re 144

Postitoimisto oli historiallisessa rakennuksessa. Kun menin sisään, niin en ollut uskoa silmiäni! Korkean aulan keskilattialla oli valtava pyramidi kirjeitä! Asiakkaita tuli ja meni seinän vieritse. Minäkin yritin olla tallomatta kirjeitä, jotka olivat irrallaan kauempana kasasta. Kuorivuori oli useita metrejä korkea ja ulottui toisen kerroksen kaiteiden korkeudelle! Olin tietoinen siitä, että postia hävisi varsin yleisesti silloin, kun kuoressa oli kauniit postimerkit, mutta tämä oli (hull)uutta! Toisessa postikonttorissa oli useita palveluluukkuja ja niiden kaikkien edessä paljon jonottajia. Tuntui omituiselta, kun kullakin luukulla myytiin vain yhden hintaista merkkiä. Jos tarvitsi vielä toisen hintaista, niin piti mennä toiseen jonoon!

(Muistin avainsanan kuorivuori)
150. Ari2.9.2020 klo 12:09
Laitanpa nyt tämän palautteen tänne, ärsyyntyneenä siitä että homma ei pelaa. Yritin laittaa palautteen thl:lle mutta captcha ei sivulla toimi.
Olisin asentanut koronavilkun luuriin jossa Marshmallow, eli android 6 käyttisversio, johon tuo vilkku pitäisi tietojen mukaan sopia, mutta kun ei sovi. Ei myöskään sovi android 5.1 versioon, vaikka tuskin se mitään sellaista toimintoa vaatisi ettei tuonlaisessa voisi toimia, joten sanon vain että PITÄKÄÄ VILKKLUNNE,
151. iso S2.9.2020 klo 13:05
Kehitys kehittyy ja vanhoista laitteista tulee museokamaa kiihtyvällä tahdilla. Näin piti käydä muutaman vuoden ikäisille televisioillekin muistaakseni toukokuussa, mutta eipä käynyt. Nykyistä aikataulua en tiedä, mutta katselin kuitenkin tv-tarjontaa ja hämmästyin. Näyttää siltä, että nykyisissä televisioissa ei ole Scart-liitäntää. Minulla on nykyisessä toosassa kiinni kolme laitetta, joista yhdessä on HDMI ja kahdessa Scart. Ei siis riitä että hankkii uuden töllön jossa on vähintään kolme HDMI-liitäntää, pitää myös hankkia pari Scart-HDMI-sovitinta, jollaisia sentään lienee olemassa. Lisäkustannus kuitenkin.

Yksi niistä laitteista on vanhahko (yli 10 vuotta?) radio jossa on dvd-soitin. Silloin ennen hyvään aikaan, ennen koronaa, piti polttaa lomavideo dvd:lle. Aihiot olivat lopussa, joten tuli asiaa kodinkoneliikkeeseen. Siellä oltiin silmät pyöreinä: kuka vielä käyttää dvd-levyjä? Nykyään käytetään muistitikkuja. Minun aparaattini ei kuitenkaan sellaista huoli. Yhdestä sekalaista tilpehööriä myyvästä liikkeestä löysin vielä kaksi viiden levyn pakettia. Ostin varaston tyhjäksi ja niillä selviän jonkin aikaa.
152. Ari10.9.2020 klo 13:59
Aloin juomaan kahvia, niin vieressä olevasta jääkaapista kuulunut kolahdus säikäytti niin, että kuumaa kahvia kaatui housuille. Jääkaapissa ollut lusikka päätti pudota oven hyllylle.
153. Matias-Myyrä10.9.2020 klo 14:26
Minä asensin tuon Koronavilkun, mutta rupesin sitten miettimään, että milloin olen viimeksi ollut vähintään 15 minuuttia alle 2 metrin päässä sellaisesta henkilöstä, jolla on älykännykkä. Luultavasti viime joulukuussa tullessani taksilla lentokentältä kotiin oli edellinen kerta. Eihän kaupassa käydessä ehdi tulla 15 minuutin altistusta, enkä minä vieraile kenenkään kotona, eikä minun luonani käy kukaan. Ainoastaan äitini luona olen käynyt, mutta hänellä ei ole kännykkää. Bluetooth vie niin paljon virtaa, että sen ollessa päällä kännykän akku kestää vain puolet siitä ajasta kuin ilman sitä. Laitoin siis Bluetoothin pois päältä. Laitan sen päälle sitten, jos joskus matkustan vaikka bussilla.
154. Ari7.10.2020 klo 22:30
Pitää sitten valittaa tänne, kun ei tori.fi:n asiakaspalveluun voi laittaa viestiä. Siellä on myös tuo reCAPTHA, mutta ilmeisesti juuri se ei toimi kun ei kysy mitään mutta ei myöskään pääse lähettämään viestiä. Varmaan ovat tyytyväisiä, kun luulevat että palvelu toimii kuin junan vessa kun ei kukaan valita. Toisin kuitenkin on.
155. Ritu18.10.2020 klo 11:15
Ärsyttää, että urheilutoimittajat käyttää verbiä teurastaa kertoessaan pelin päättymisestä isonumeroisin lukemin. Eikä aina tarvitse olla niin isonumeroinenkaan maaliero.
Hiljattain eräässä painetussa lehdessä kerrottiin Tottenhamin teurastaneen Manchester Unitedin.
Äärimmäisen väkivaltaiselta kuulostava verbi, jota en haluaisi urheilussa käytettävän. Koko urheilujutun luonne muuttui päässäni sen jälkeen, kun isoin kirjaimin kirjoitettu otsikko jo kuvotti. Inhoan tuota verbiä.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *