KESKUSTELUT > MUUT AIHEET > ÄRSYTTÄVIÄ-PIENIÄ-ASIOITA 3

9999. Ärsyttäviä-pieniä-asioita 3

Eki1.3.2019 klo 18:54
Ärsyttää, kun säikeen numero on vasta 9999. Mutta ei kauan!
2. pelaaja1.3.2019 klo 19:50
Ärsyttää, kun en ehtinyt avata säiettä nro 10 000! En tosin ollut keksinyt aihetta. Ärsyttää sekin, että miten minä milloinkaan en!
3. pelaaja2.3.2019 klo 08:59
Ärsyttää, että eilen tuohon kirjoitin, mitä kirjoitin. Joku nimittäin taisi luulla, että oikeasti olisin halunnut avata historiallisen säikeen. Toisaalta se tarkoittaa sitä, että siis valehtelin ja sekin on sovelias syy ärsyyntyä vaikka koko loppupäiväksi.
Muuten, kun oikein sillä silmällä katsoo, niin on kyllä ulkomuodoltaan ärsyttävän näköinen tuo ärsyttää-sana.
4. Tarja5.3.2019 klo 07:50
Luulin jo oppineeni neljässä vuodessa "talon tavoille". Vaan ristikkopuolella osoittauduin tapioksi ja tällä puolella tökeröksi. Miksi en milloinkaan opi!
5. Ylläpito5.3.2019 klo 08:24
Tarja. Pää pystyssä kohti uusia pettymyksiä!
6. pelaaja7.3.2019 klo 20:08
IL 7.3.2019: "Danny, 76, ja Erika, 26, paljastivat MTV:llä erikoisen tilanteen, jonka suuri ikäero aiheuttaa ulkomailla – piikittelivät viiltävästi toisiaan"

Ärsyyntymiseltä välttyy, kun rullaa ohi varmuusärsytysotsikon ja varsinkin kun ei klikkaa itseään sisään juttuun. Sattumoisin jätin tänään tekemättä kummatkin varotoimenpiteet eli onnistuin ärsyyntymään nyt 2 kertaa.
Ensinnäkin luulin "paljastusotsikon" perusteella, että erikoisen tilanteen ulkomailla aiheuttaa ko. pariskunnan viiltävä piikittely. Mutta ei. Klikattuani kävi ilmi, että ulkomailla "erikoisessa tilanteessa" luullaan että D on E:n isä. Mikä siinä niin erikoista mahtaa olla, että ihan paljastukseksi nimetään?
Varoksi: en ärsyynny D:n ja E:n suhteesta, tehkööt nitä lystää. Mutta nuo toimittajien viivat. Miten ihmeessä niistä onkin tullut noin kummallinen käytäntö! Olen sitä aiemminkin ihmetellyt mutta hyvin näköjään jaksan niistä edelleen ärsyyntyä.
7. Tarja7.3.2019 klo 20:18
Ehkä tavanomaisempaa olisi, että luullaan isoisäksi...
8. Matias-Myyrä7.3.2019 klo 20:28
Ikäero 50 vuotta. Jos aion matkia Dannya, minun tuleva tyttöystäväni lienee nyt 14-vuotias. :-)
9. Ari13.5.2019 klo 17:56
Ärsyttää, kun jos joku soittaa WhatsApp-puhelun, kosketusnäyttö lakkaa toimimasta näytön alueella. Vaikka monta päivitystä on ollut, tätä ei ole kuitenkaan vieläkään korjattu ja sama vika on ollut jo pitkään. Joillakin se toimii, mutta jos sekä soittajan että vastaanottan laitteessa on tämä ongelma, toisen täytyy sammuttaa laitteensa että puhelu katkeaisi.
10. Ari13.5.2019 klo 20:09
Jatkoa ärsytykseen sain, kun laitoin siitä palautetta, sekä suomeksi että lähes saman englanniksi. "Emme voineet kääntää tekstiä... Katso tuetut kielet..." Joista kuitenkin ensimmäisenä listassa oli englanti.

Vajaaälyinen tekoälykö siellä palautteet käsittelee ennen kuin se menee vastaanottajalle?
11. Ari16.5.2019 klo 18:14
Otin kovolle kopioita kuvista ja ne eivät ihan kaikki mahtuneet siihen. No, kokeilin jos aseman pakkaaminen toisi avun. Hyvin meni alkuun, pakattuna tiedostojen levyltä käyttämä tila pieneni niin, että kaikki kuvat pitäisi hyvinkin mahtua siihen. No, eipä kuitenkaan, johonkin hupeni levytilaa pakatessa ja pakattuna veivät enemmän tilaa kuin ilman, (vaikka tiedoston ominaisuuksista katsottaessa tilantarve pieneni), joten puretaanpa nyt tuo pakkaaminen...
12. Jukkis16.5.2019 klo 19:24
Ensin pitää ihmetellä, miten voi nykyään olla niin pieni kovalevy, että sen saa kuvilla täyteen. Ja toiseksi pitää ihmetellä, että missähän formaatissa ne kuvat on, jos ne pakkaamalla mitenkään oleellisesti pienenee.
13. Ari16.5.2019 klo 19:46
250Gt, png.
14. Funny16.5.2019 klo 20:06
Muistan, miten vanhassa koneessani Windows XP alkoi kerran omavaltaisesti pakata tiedostoja, kun se hätääntyi, että vapaata tilaa jää liian vähän. Tilaa syntyikin aika mukavasti, pakatut tiedostot näkyivät sinisinä resurssienhallinnassa. Niiden käytettävyydessä en huomannut mitään eroa tavallisiin.
15. Jukkis16.5.2019 klo 20:59
PNG-tiedostohan on valmiiksi pakattu, joten eipä se siitä pakkaamalla pienemmäksi muutu. Muunna jpeg-tiedostoiksi niin saat laadun mitenkään havaittavasti heikkenemättä kuvatiedostot helposti pienemään hyvinkin viidesosaan. Kymmeneosaankin jos aivan vähäiset, tarkalla tiiraamisella suurennettaessa havaittavissa olevat pienet muutokset ei haittaa.
16. iso S17.5.2019 klo 11:19
Oli tiedossa, että Windowsissa on reikiä joista tuuli voi tuoda kaikenlaisia viirusilmiä koneeseen. Tarkistin, että päivityksiä on saatavilla ja pyysin konetta päivittymään yön aikana. Aamulla ruudulla oli ilmoitus, että jonkin komponentin päivitys ei onnistunut. Sitten kone käytti pitkän ajan keskeneräisen päivityksen purkamiseen.

Taannoin luin, että koneeseen liitetty usb-tikku voi estää Windowsin päivittymisen. Tikkua ei koneen kyljessä törröttänyt, mutta ulkoinen kovalevy oli usb-liitännässä. Irrotin sen ja käynnistin päivityksen uudelleen. Pienen ikuisuuden jälkeen kone ilmoitti, että jonkin komponentin päivitys ei onnistunut. Sitten se käytti taas pitkän ajan keskeneräisen päivityksen purkamiseen. Ei vaivautunut kertomaan, mikä komponentti hiertää, puhumattakaan siitä että olisi osanut kertoa mitä minä voisin tehdä päivityksen onnistumiseksi. No, vihjasi sentään, että jonkun mystisen nimeltä mainitun sovelluksen lataamalla voisin saada lisätietoa. Pitäköön tunkkinsa, mistä sen tietää olisiko asennus onnistunut ja olisiko se osanut minua valistaa niin että olisin ymmärtänyt.

Koneessa on vaivaiset kaksi usb-liitintä ja se ei riitä, kun laitteita on kolme: hiiri, kovalevy ja skanneri (printteri on koplattu langattomasti). Ratkaisuna on usb-jakaja, joka ruokkii hiirtä ja skanneria. Pitänee purkaa tämä viritys ja kokeilla illalla päivitystä kolmannen kerran. Tätä päivää en tuhlaa moiseen pelleilyyn.Olisi jotenkin kivaa että systeemit toimisivat ilman maagisia nörttikykyjä.
17. HT17.5.2019 klo 13:20
Tämä voi liittyä iso S:n ongelmaan tai sitten ei.

Ostin vuonna 2011 usb-porttiin liitettävän mikroskoopin, Läppäri ei reagoinut siihen mitenkään. Kokeilin kolmea porttia, uudelleenkäynnistin pari kertaa usb-portit tyhjinä, ei apua. Käyttöohjeen vinkki tuli hyvään tarpeeseen:

https://aijaa.com/LZcNsK

Ohjetta noudattamalla mikroskooppi asentui leikiten.

Ohjeessa oleva Microsoft-linkki ei taida enää toimia, mutta sama asia on tuossa:

https://support.microsoft.com/en-us/help/315539/de vice-manager-does-not-display-devices-
that-are-not-connected

Eräälle erittäin pätevälle atk-ihmisellekin tuli yllätyksenä, että laitehallinnan kohta Näytä piilotetut laitteet ei sellaisenaan näytäkään kaikkea, vaan tarvitaan lisäksi se yksi asetus ympäristömuuttujissa.

Jos haamuja ei ole vähään aikaan siivoiltu, niitä voi löytyä tusinoittain varsinkin kohdissa Levyasemat, Tallennusasemat, Tallennusasemien tilannevedokset ja USB-ohjaimet. Tuossa viimeksimainitussa on hyvä käyttää harkintaa kohdissa USB Printing Support, joista kannatta poistaa vain ne, jotka pysyvät harmaina senkin jälkeen kun laite on käynnistetty.

Tämmöinen siivous on muutaman kerran tuonut avun koneitteni juonitteluun. Nykyään yritän muistaa tehdä operaation silloin tällöin ihan muuten vain.

Näin olen toiminut XP:ssä, Vistassa ja seiskassa. Kympistä ei ole kokemuksia.
18. Clas17.5.2019 klo 14:36
Vuodesta 1988 minulla on ollut yhtäjaksoisesti tietokone- tällä hetkellä 3. laite käytössä (2 edellistäkin toimivat vielä). Ikinä ei niissä ole ollut mitään virustorjuntaa eikä ikinä myöskään mitään haittaohjelmaa ole koneeseen tullut!
19. Funny17.5.2019 klo 14:42
Tuohan se vasta ärsyttävä juttu olikin!
20. iso S18.5.2019 klo 10:21
Voihan kaikki liittyä kaikkeen ja ongelmat saattavat johtua kovin kummallisista syistä, mutta tämä minun tuore tapaukseni ei ainakaan tunnu liittyvän mitenkään mikroskooppeihin tai muihin haamulaitteisiin. Nyt kaivoin esille sen 25.4. julkaistun varoituksen
https://www.is.fi/digitoday/art-2000006082523.html

"Microsoft neuvoo irrottamaan usb-muistit tietokoneesta ennen toukokuun Windows 10 -päivitystä."

"päivityksen asentuminen on kokonaan estetty, jos tietokoneeseen on kytkettynä ulkoisia muistilaitteita."

"Ennen päivitystä myös muut oheislaitteet, kuten tulostimet, kannattaa irrottaa tietokoneesta."

Täydellisessä maailmassa päivitys päivittelisi suureen ääneen, että asennus on mahdollinen sitten kun irrotat kaikki usb-laitteet. Varmuuden vuoksi pitänee illaksi tappaa skannerin lisäksi myös usb-hiiri, ties miten hyvä muisti silläkin on.
21. Ritu2.6.2019 klo 21:48
Minua alkoi vähän (ihan vähän vaan) ärsyttää kun luin Stratovariuksen Timo Kotipellosta tehdyn haastattelun Maaseudun Tulevaisuuden liitteestä. Hän oli muuttanut kokonaan kesämökilleen ja jotenkin juttu eteni niin, että toiveikkaasti ajattelin hänen siinä kertovan kuinka hän ratkoo hirsimökkinsä rauhassa ristikoita. Vaan ei. Kaikkea muuta teki lintujen seuraamisesta koiransa kanssa lenkkeilyyn.
Lopussa oli tämä pätkä: " Hevilaulajan harrastuksiin kuuluvat myös golf, kuntosalilla käynti ja melonta. Viimeinen tupsahti mukaan yllättäen.
" Menin ostamaan sänkyä Seinäjoelta. Huonekaluliikkeen myyjä kysyi yllättäen kesken kaupanteon, että haluaisinko minä ostaa hänen kajakkinsa. Kävi sitten niin, että palasin kotiin kajakin omistajana."

Tulispa nyt ostamaan minulta vaikka maitopurkin, niin myisin kajakin sijaan hänelle ristikkolehden!
22. Ari13.6.2019 klo 07:31
Windowsin päivitykset. Kun valitsen Päivitä ja sammuta. Kun sitten seuraavan kerran menin koneelle päivitykset jatkuivat. Enkä tietenkään ollut varannut siihen odotteluun aikaa että olisin tajunnut käynnistää koneen jo aiemmin.
23. Funny13.6.2019 klo 11:23
Minäkään en varautunut eilen illalla siihen, että Windows alkaa päivittää sillä aikaa kun olen istunnolla. Päivitys oli jotenkin kaksiosainen ja kesti aika kauan, mutta sellaiseen on tottunut.
24. Tarja19.6.2019 klo 09:26
Kahden muotisanan runsas käyttö ärsyttää.
Vähän väliä kuulee jonkun intoavan "ei oo todellista!" Miksi vanha tuttu "ei ole totta!" ei enää kelpaa.
Toinen ärsyttävä sana on relevantti. Samaa tarkoittavat olennainen, oleellinen tai merkityksellinen ovat hyvää suomea. Miksi niitä ei voisi käyttää.
25. pelaaja19.6.2019 klo 11:34
Ärsyttävää on myös nousta uudelle levelille! Ja "tää on parhautta".
26. Jukkis19.6.2019 klo 11:53
Eikun nextille levelille.
27. pelaaja19.6.2019 klo 12:03
Eiku niin joo. Se kyllä pitäisi nähdä livenä.
28. Funny19.6.2019 klo 14:43
Sääntö-Suomen kukkahattutädit ja tuulipuvut, repikää siitä! Ei mulla muuta.
29. TJV26.6.2019 klo 08:01
Ei mullakaan muuta, eikä liity edelliseen. Toivon vain, että kaikki nollatoleranssia sinne sun tänne tarjoavat löysäisivät pipoaan.
30. pius26.6.2019 klo 08:16
No.
31. Ari4.7.2019 klo 21:57
Pesualtaan hanojen valitsijat eivät ilmeisesti itse koskaan pese käsiä juoksevan veden alla, vaan täyttävät huoltoasemallakin altaan ensin OMALLA tulpalla (tulppaa ei näy missään) ja täyttävät altaan vedellä. Niin lyhyet hanat eli niin reunassa allasta veden tulokohta, ettei järjen häivää.
32. iso S5.7.2019 klo 10:30
Huoltoasemien ym. julkisten paikkojen vessoista puheen ollen: muutenkin pieleen menneellä lomareissulla minä niin mieleni pahoitin. Parissa paikassa pisuaarin teksti kehui kuinka monta kahvikupillista laitteen vedettömyys säästää vuodessa. Ei siinä mitään, säästäminen on hyvä asia, vaikka en ole koskaan tuhlannutkaan vettä kantamalla sitä kahvikupilla pisuaarin. Teksti jatkui suunnilleen näin: samalla tämä on mainio paikka tavata mieskohderyhmä oikealla hetkellä. Anna mun kaikki kestää! Aikuiset kohderyhmät leikkikööt keskenään haluamallaan tavalla, mutta minä en halua mieskohderyhmiltä mitään vessatapaamisia. Onneksi vain kerran on kohdalle osunut ilmeinen lähestymisyritys, mutta siinäkin oli kerta liikaa.

Jos tekstin tarkoitus oli houkutella mainostajia niin sen olisi voinut ilmaista selkeämmin. Nykyinen versio lienee huumoria, mutta ei naurattanut. He too, etten rumemmin sano..
33. Tarja13.7.2019 klo 12:35
Heli Kärkkäinen alkaa liikkua ärsyttävyyden rajamailla. Ehkä joku kokee hauskaksi "bongaa Freeman" -ilmiöksi, kun joka ristikosta löytyy tuo tyylitelty muusikon kuva. Itseäni se alkaa enemmänkin ärsyttää. Kun vastaussanalla ei kuitenkaan ole kyseisen henkilön kanssa mitään tekemistä. Muutama ensimmäinen oli hauska, mutta kun kuva toistuu ristikosta toiseen, se alkaa tympiä.
34. Clas13.7.2019 klo 21:50
Ärsyttää kun porukka ei osaa poimia mustikoita niin, että varvut poimittais tyhjiksi!
35. Elva13.7.2019 klo 22:01
Oletko Clas loman tarpeessa? :) Halit lohdutukseksi,
36. Clas13.7.2019 klo 22:06
Ikväkseni täytyy ilmoittaa etten pääse tänäkään vuonna kesälomlle! Se vasta harmittaakin!
37. Elva13.7.2019 klo 22:12

Otan osaa. Lupaan tänä vuonna poimia varvut tyhjiksi (mikäli menen poimimaan).
38. Clas13.7.2019 klo 22:20
Kas kun eläkeläisellä ei ole lomia;-(
39. Elva13.7.2019 klo 22:28
Pääsinkin eläkkeelle vähän päälle viisikymppisenä, oli sellainen työ. Jotkut osaa valita viisaasti.
40. iso S16.7.2019 klo 12:38
Kevättalvella yritin tilata verkkokaupasta koiralle erikoisruokaa. Oli loppu, mutta sinne pystyi jättämään ilmoituspyynnön. Lähettävät viestin, kun tavaraa on taas tarjolla. Saatiin satsi eläinlääkäriasemalta, ei tarvinnut ajaa kuin noin 150 kilometriä.

Viestiä ei ole kuulunut, mutta pari viikkoa sitten kurkistin tilannetta, kun ruoka alkoi käydä vähiin. Nyt paketti on lajiteltu kolmesti: Lajiteltu kolmesti:
09.07.2019 klo 20:39 Kuopio
10.07.2019 klo 03:54 Vantaa
12.07.2019 klo 16:46 Vantaa
Eilen oli yritetty toimittaa automaattiin, mutta ei ollut onnistunut. Ilmeisesti lokerot täynnä. Tänään yrittävät uudelleen. Jos edelleenkään ei onnistu, niin sitten paketti toimitetaan postiin. On se kätevää, joustavaa ja nopeaa. Onneksi tilasin ajoissa. Ruokaa on vielä, koiraa ei tarvitse pitää nälässä tai kutinassa.
41. Ari25.7.2019 klo 09:53
Alkanut tulemaan sähköpostiini roskapostia. Toisaalta ihmetellytkin, miten niitä ei ole tullut.
42. Funny25.7.2019 klo 10:58
Joskus minäkin aikoinaan ihmettelin, kun en saa roskapostia, vaikka siitä niin puhutaan. Sitten rupesi tulemaan. Vaan suurin osa siitä menee nyt moolokiin, jonne en edes vilkaise. Joskus harmitti, kun kaikenlaisia lainatarjouksia tuli ohi roskapostisuodattimen. Viritin sitten niille pettämättömän ansan, panin ehdon, että kaikki posti, jossa mainitaan "laina", menee roskapostiin. Kun en halua ottaa enkä antaa lainaa, en tarvitse semoista postia. Kunnes sitten huomasin, että samaan sakkiin meni myös kirjaston muistutus LAINAkirjojen palauttamisajasta. Onneksi kirjoja ei ollut paljon, joten pääsin pienillä sakoilla.

Juuri juolahti mieleen, että mitähän muuta tärkeää postia on hukkaantunut!
43. iso S25.7.2019 klo 14:16
Nettikyselyihin vastaaminen tuntuu olevan hyvä tapa, jos kaipaa roskapostia. Todennäköisesti sitä kautta vaimo on päässyt roskaajien maalitauluksi. Roskapostisuodattimessa on nyt kieltolistalla 570 osoiteryhmää tyyliin
*@accountconcluding.com
*@accounteventual.com
*@adsupro.com
*@arfever.com
*@balnalot.com
mutta siitä ei ole suurta hyötyä. Ne keksivät viikon tai kahden välein uusia osoitteita.

Paremmin toimiikin sanojen kieltäminen. Niitä on nyt listalla 366 ja osa on jo sellaisia että saattaa mennä muutama lapsikin pesuveden mukana.

9.7. alkaen kiellot ovat ohjanneet roskapönttöön 292 viestiä. kaikki joutivat mennä, vaikka yksi olikin asiallisen firman mainos. Sitä vanhemmat ovat haihtuneet omia aikojaan. Tänään on suodatin on ehtinyt napata 8 viestiä:

Hei, lähetimme sinulle erityisen kutsun!
Saat 5000 euron joustoluoton heti käyttöön
Pudota painoasi 4 kiloa viikossa ilman että käyt salilla viidesti viikossa.
Lainaa jopa 50.000 euroa - lainapäätös heti
Maksa pikavipit pois
Lainaa jopa 60 000 euroa - lainapäätös heti >>
Sopiva rahoitus yhdellä hakemuksella
Tarvitsetko rahaa nopeasti?

Pääasiassa tarjotaan rahaa, mutta muutamassa viestissä on tarjouksessa pitempi ja paksumpi. Vaimo tyytyy kuitenkin tähän 180 senttiseen ja ja lievästi vatsakkaaseen.

Nykyiset kiellot tuntuvat tehoavan aika hyvin. Tuorein läpi päässyt roska tuli 17.7.
44. Funny28.7.2019 klo 22:26
Nyt joku on ruvennut pelleilemään käyttäen nimimerkkiäni. Toinen kerta jo.
45. Tarja28.7.2019 klo 22:30
Toisen nimimerkin varastaminen on tosi ärsyttävää. Itseäni ärsyttää, etten tajunnut alunperin valita toisenlaista, harvinaisempaa nimimerkkiä. Kävin tässä jonakin päivänä silmäilemässä tablettitietäjän sivuja ja huomasin, että siellä on kommentoinut joku "Tarja". Se en ole minä. En ole kyseisille sivuille kommentoinut koskaan. Vain täällä.
46. iso S29.7.2019 klo 12:12
Harvoin on ärsyttänyt niin paljon ja pitkään kuin nyt. Tarkoitus oli käydä ihastelemassa Lofootteja ja sitä varten vuokrasimme retkeilyauton Rovaniemeltä. Lähteminen viivästyi, kun takaovien kiinni saamisessa oli ongelmia. Kohtalaisen paukuttelun jälkeen saatiin varoitus (luultavastisti aiheeton) katoamaan. Matkaan päästiin klo 16. Äkäslompolossa huomattiin, että ajoneuvon kaikkia ovia ei saa lukkoon. Auto valitti taas, että takaovi on auki, vaikka pyöränkuljetustelineestä rynkyttämällä vaikutti siltä että ovi on niin kiinni kuin olla voi. Manuaalin mukaan mikään ovi ei mene lukkoon, jos yksikin ovi on auki. Kuljettajan ovi ja kyljen liukuovi kuitenkin lukkiutuivat, matkustajan ovi ei. Takaoven lukkiutumista ei tarvinnut kokeilla, sehän oli muka auki! Tarkoitus oli ehtiä ensimmäisenä päivänä vähintään Kilpisjärvelle, mutta nyt yö vietettiin Äkäslompolon leirintäalueella ongelman vuoksi. Firman antamasta puhelinnumerosta vastasi vain automaatti, samoin aamulla. Klo 09:15 saatiin ei-tekninen henkilö puhelimeen. Apua ei saatu, joten ilmoitimme, että tämä on nyt tässä, palautamme auton. Ei sillä voi lähteä Lofooteille, kun lukitsematonta autoa ei voisi jättää vartioimatta. Pyysi odottamaan esimiehen soittoa, joka tuli klo 09:46. Kysyi, voiko autolla ajaa. Kyllä voi, se ei ole ongelma, ja tarkoitus onkin ajaa, nimittäin palauttamaan auto. Rovaniemellä kesti taas jonkin aikaa, että saatiin mainittu esimies paikalle. Siinä vaiheessa toteutui demoefekti kääntäen: kaikki lukot toimivat ja takaovi oli auton mielestä kiinni. Jokin oli naksahtanut kohdalleen kun kävimme Napapiirin Shellillä tankkaamassa. Autohan piti palauttaa tankattuna.

Meille tarjottiin tilalle matkailuautoa, mikä oli sinänsä reilua. Aikataulumme oli kuitenkin muuttunut mahdottomaksi. Suomen Lapissa ollaan pyöritty tarpeeksi ja se ei kiinnosta muuten kuin ruska-aikaan. Mitään korvausta eivät kuulemma voi maksaa vuokraussääntöjen vuoksi, mutta voimme keskustella Hyvinkään/Helsingin kanssa. Johto ja omistus on siellä. Eivät oikein osaa päättää, kumpi H on oikea nimitys. Yhtiö on rekisteröity Helsinkiin ja konttori plus vaunujen luovutus on Hyvinkäällä. Hyvinkää yritti vierittää vastuun Rovaniemelle, koska auto oli sieltä. Ja ei, mitään ei voi palauttaa, kun meille annettiin virheetön auto ja palautimme virheettömän auton, eikä autossa voikaan olla mitään vikaa, koska se on niin uusi (meille luovutettaessa n. 5700 km ajettu). Sopii ihmetellä, miksi uusissa autoissa on takuu kun niissä ei voi olla vikaa! Eikä pidä paikkaansa, nimittäin luovutettaessa kirjattiin, että sähköinen porras ei toimi kunnolla. On kuulemma tyyppivika, ja uusi porras on tilattu. Firman mielestä me emme vain osanneet. Kaikissa ovissa on omat niksinsä. Aiemmin olen tullut toimeen sellaisella niksillä, että saranoidut ovet suljetaan sieltä kahvapuolelta seinään nähden poikittaisella liikkeellä ja liukuovet pitkittäisellä.

Autoliiton jäsenetuihin kuuluu ilmainen 20 minuutin neuvonta autoihin ja matkustamiseen liittyvissä asioissa. Lakimiehen mukaan tästä ei kannata riidellä, koska firma tarjosi vastaavaa ajoneuvoa tilalle. Se on meidän murheemme, että halusimme vuokrata auton sellaiseen tarkoitukseen joka ei voi toteutua lyhyemmässä ajassa. Firma sattuu olemaan Autoliiton yhteistyökumppani. Jos vuokraa Autoliiton kautta (vain Hyvinkäältä), saa 50 euroa alennusta ja suunnilleen samanarvoisen varuste-edun. Tästä ei firman sivuilla kerrota.

Lopputulos on se, että meidät on todettu tyhmiksi ja suolainen vuokrahinta meni hukkaan. Firman nimeä en kerro, etten syyllisty julkiseen herjaukseen. Yksityisissä keskusteluissa kerron kyllä mielipiteeni, jos joku tuttu aikoo vuokrata sieltä. Tai vaikka ei aikoisikaan.

Firma saa pitää tunkkinsa. Autoliitosta erosin, vaikka se onkin syytön. Kyllä helpotti kun tein jotain.
47. Matti31.7.2019 klo 19:13
Harmittaa, kun Pirkka-lehdessä ei ole enää Ekin piilosanaa. Ne olivat hauskoja, eivätkä mitään läpihuutojuttuja. Toki Ekin ja Helin ristikko lehdestä edelleen löytyy.
48. Ari4.8.2019 klo 21:06
Tulihan se Windows 10 päivitys nyt omaankin koneeseeni, ja tietenkin siinä oli jotain ärsyynyttävyyttä. Klikatessa kotikuvaketta, ilmestyi kaiken päälle melko iso musta ikkuna jossa keskellä vaihtuvaa tekstiä. Kuten esimerkiksi:
"Hi, I am Cortana, how can i help you?"
Eikä mitään paikkaa mistä voisi osata kysyä apua kirjoittamalla johonkin jotakin!
49. Ari4.8.2019 klo 21:09
Niin, eikä siinä vielä kaikki, se ikkuna kun pysyi kaiken päällä peittäen ison alueen ja pysyi itsepäisesti siinä kunnes aloin sammuttamaan, jolloin hävisi.
50. Jukkis5.8.2019 klo 10:17
Eikös sitä Cortanaa käsketä puhumalla?

Ei oo täällä vielä tuollaista päivitystä näkynyt. Tulee tuosta mieleen se takavuosien klemmari, jonka Microsoft sitten sen ärsyttävyyden takia poisti pikapikaa.
51. Ari5.8.2019 klo 12:51
Kun ei pöytäkoneessa ole mikrofonia, enkä sellaista vakoilureikää laitakaan, jos ei ole muuten tarvetta. Liitin sille kyllä olisi.
52. iso S5.8.2019 klo 16:57
Minulle Windows Update ilmoittaa, että "Käytät tällä hetkellä Windows-versiota, jonka tuki on päättymässä. Suosittelemme, että päivität Windows 10:n uusimpaan versioon, jotta saat uusimmat ominaisuudet ja suojaukseen liittyvät parannukset käyttöösi."

Kolme kertaa se on yrittänyt päivitystä ja joka kerralla se on kaatunut. Kaatuneen päivityksen peruminen (joka tuntuu pakolliselta) peruminen vie aikaa noin 13 minuuttia. Vianmääritys väitti löytäneensä ja korjanneensa vian jossakin päivitystietokannassa vai mikä se nyt olikaan. Yritin etsiä, mistä saan uuden päivitysyrityksen käyntiin heti, mutta en löytänyt. No, varmaan päivitys tapahtuu sitten yöllä, ei-aktiivisena aikana.

Jossakin kerrottiin, että koneeseen kytketyt usb-laiteet saattavat olla este päivitykselle. Irrotin ne yöksi. Aamulla kone ei valittanut mitään, mutta eipä se nähtävästi ole yrittänyt päivittääkään. Käytän siis edelleen Windows-versiota, jonka tuki on päättymässä. Kiitos tmenneistä vuosista ja yhteisestä ajasta, herra Gates!!
53. Tarja25.8.2019 klo 11:51
Ärsyttää Ilta-Sanomien toimittajan negatiivinen suhtautuminen suomalaisten urheilijoiden saavutuksiin. Kuvassa on maaottelussa upean kolmoisvoiton ottaneet Suomen moukarimiehet. Monta muutakin huikean hienoa tulosta eilen tehtiin ja suomalaisurheilijat venyivät hienosti. Silti IS kehtaa laittaa otsikoksi "Suomi RIMPUILEE yleisurheilumaaottelussa Ruotsin tuntumassa". Vertailuna esim. Ylen hieno otsikko "Suomi venyi ja taisteli Ruotsi-ottelun avauspäivänä". Enemmän kannustusta ja arvostusta kaipaisin IS:n toimittajalta.
54. Jaska25.8.2019 klo 13:17
Urheilutoimittajien kirkolliskokous kuulutti maaottelun alla etenkin Suomen todennäköistä tappiota. Vain kuuden pisteen eroa miehillä ja neljän naisilla ekan päivän jälkeen voi siis hyvinkin kuvailla rimpuiluksi ilman halventamistarkoitusta. Se siis tarkoittaa samaa kuin HS:n "Suomi sinnitteli hyvin." Olisihan lauseisiin voinut tietysti lisätä "vastoin asiantuntijoiden ennakko-odotuksia" :)
55. Funny25.8.2019 klo 13:34
Monia urheilutoimittajia on maaottelussa aina kiinnostanut enemmän pistetilanne kuin urheilusuoritukset. Tv-selostajien ääni on muuttunut heti murheelliseksi, jos jossakin lajissa on saatu ennakoitua vähemmän pisteitä. Joskus harmittaa, kun selostajat ovat jo eka päivänä kuin maansa myyneitä. Sellaista kuunnellessa katsojakaan ei täysin pysty nauttimaan urheilusuoritusten seuraamisesta. Olen joskus ajatellut ehdottaa, että selostajat keskittyisivät vain kilpailuihin, ja pistetilanne vain näytettäisiin ruudussa. Mutta minkäs selostajat tunteilleen voivat.

Muistuu mieleen vanha juttu hiihdon MM-kisojen selostajista. Selostaja ja kommentoija juttelevat naisten viestin jälkeen.
"Sinulta pääsi kiljahdus, kun Jaana Savolainen kaatui."
"Ja paskat!"
"Ai sitä en huomannutkaan."
56. TJV25.8.2019 klo 13:54
Kun aikoinaan voitto Ruotsista oli tullut maaottelussa, riitti radiossa vielä pitkään iloista porinaa Pekalta ja Paavolta. Aina ei sitä Hellstenin taisteluista huolimatta saatu. Kerran kävi juuri niin ja kauan ei mennyt, kun Pekka totesi, ettei kai tässä sitten muuta kuin lähdetään kalppimaan.
57. Ritu25.8.2019 klo 16:35
Minua taas ärsyttää se, kuinka nopeasti tavarat hukkuvat. Ratkoin aamupäivällä Iltiksen ristikkoa kuulakärkikynällä. Hain puhelimen vastauksen lähettämistä varten. Kun sen jälkeen piti jatkaa ratkontaa niin johan oli kynä jo kadonnut. Ja vielä se mukavimmalta tuntuva.
Pitäiskö luvata löytäjälle löytöpalkkio: viikon takainen kesken jäänyt Hesarin ristikko.
58. iso S25.8.2019 klo 17:10
On se niin väärin kun enää ei osata nähdä asioiden positiivista puolta. Silloin Pekan ja Paavon aikaan ruotsalainen pikajuoksja kuoli maaottelun alla kolarissa. Joku lehti repäisi otsikon: Suomen voittomahdollisuudet paranivat!

[Owe Jonsson, 1940–1962]
59. Ari10.9.2019 klo 23:27
TÄNÄÄN käyttäessäni Pivoa, se ilmoitti, että tietyin ehdoin jotka nyt täyttyivät, ei puhelimellani tuota sovellusta voi enää käyttää 12.9.2019 jälkeen. Siis YLIHUOMISEEN mennessä pitäisi vaihtaa käyttöjärjestelmä, eli tässä tapauksessa puhelin uudempaan! Ettei yhtään aikaisemmin voinut varoittaa asiasta???
60. Ari11.10.2019 klo 09:16
Vaikea löytää enää tämän sivuston ketjujen koostamistarpeeseen uutta ilmaista sivustoa, kun edellinen deletoitiin ilman huomautuksia, ja kun yritän hakea uutta palvelua niin kohta kun on koosteita ladattu, sivun käyttö estetään koska sieltä löytyy nelikirjaiminen merkkijono joka alkaa P:llä ja loppuu N:ään.
61. Jukkis11.10.2019 klo 10:04
MIkä paikka noin vaan deletoi?
62. Ari11.10.2019 klo 10:21
000webhost, siellä ihan tavallista tuo käytäntö. Olen jo kauan toisaalta ihmetellyt kun toiset ovan niin käyneen sivullensa, mutta itsellä sivut pysyivät. Nyt on käytäntö kait tiukentunut joten minunkin sivuni tyhjennettiin ja käyttäjäni poistettiin.
63. Jaska16.10.2019 klo 09:16
Riepoo Ylen aamun toimittajien törppöys. Hehkuttivat Pukin kahta maalia mainitsematta lainkaan Fredrik Jenseniä, joka teki voittomaalin Armenian puolustuksen puristuksessa. Pukki onnistui sitten kahdesti nokikkain byyrärin kanssa, toki kehujen arvoisesti hänkin. MTV:n puolella kunnia asianmukaisesti jaettiin.
64. ++juh16.10.2019 klo 14:23
Pelikaaneissa käytetty lihava fontti leipätekstissä ja vihjeluetteloissa.
65. Funny22.10.2019 klo 14:25
Olisi aika käydä parturissa, totesin, ja suuntasin tutun parturin luo. Järkytys koitti, ikkunassa kyltti: "liiketila myytävänä". Pienempi tiedote ovessa kertoi, että vuosikymmeniä uskollisesti käyttämäni parturi on jäänyt eläkkeelle. No, en miettinyt sitä kauan, kun piti hoitaa eräs tärkeä asia. Sen jälkeen hoksasin, että nyt voisin tsekata, löytyisikö läheiseltä kirppikseltä eräs vempain, jollaisia ei löydy kaupoista eikä netistä. Seinässä kyltti: "liiketilaa myytävänä". No, sitten suunnistin kohti äskettäin avattua kauppakeskusta. Hieman yllättäen se oli vielä voimissaan. En tosin keksinyt mitään ostettavaa. Huomasin, että siellä on parturikin. Näyttää olevan selvästi kalliimpi kuin aiemmin käyttämäni, mutta se ei ole katastrofi, kun käyn niin harvoin parturissa. Suurempi ongelma on se, miten saan uuden parturin leikkaamaan "samalla tavalla kuin ennenkin". No, jokainenhan joskus kaipaa pientä jännitystä elämäänsä!

Ärsytys meni jo melkein ohi, kun sain kirjoitetuksi nuo. Pieniä ovat meikäläisen harmit.
66. Matti27.10.2019 klo 18:57
Repii tämä kellojen siirtely. Sen oli jo määrä loppua, mutta nyt asia makaa EU:ssa.
67. Jukkis27.10.2019 klo 19:33
Aika pitkälle asennekysymys. Eilen illalla kymmeneltä kaikki kellot tunti taaksepäin, niin voi todeta, että kas vain, kello on vasta yhdeksän, vielä ehtii vaikka mitä, esim. lukea sata sivua.

Aamulla kun sitten heräsi normaalia aikaisemmin, niin ehti siinä ennen ylösnousua kuunnella vaikka jonkun podcastin.

Kun lapset oli pieniä, niin etukäteen neljän päivän aikan rukattiin aikataulua 15 minuuttia kerrallaan. Toimi.

Mutta OK, ymmärrän että elämäntilanteet ym. on eri ihmisillä eri syistä erilaisia, ei pidä hermostua. Kannatan pysyvää kesäaikaa 51-prosenttisesti ja pysyvää normaaliaikaa 49-prosenttisesti..
68. Funny27.10.2019 klo 19:47
Kuka kuvittelee, että kansan tyytymättömyys siihen päättyy, kun kellojen siirtelystä luovutaan? Toiset haluaisivat pysyvän kesäajan, toiset normaaliajan. Nythän kiukutellaan vain kaksi kertaa vuodessa, enimmän aikaa ollaan tyytyväisiä. Venäjällä aikoinaan siirryttiin pysyvään kesäaikaan, mutta siitä ei tykättykään, ja sitten vaihdettiin "ikuiseen talviaikaan". Toivotaan, ettei meillä käy samoin.

Katselin aamulla, että tietokoneen kello on väärässä ajassa. Yöllä tapahtunut Kympin päivitys näköjään sotki sen. Sitten hoksasin, että ainiin, kelloja on siirretty. Siirsin heti pari kelloa, ja loput sitten kun ehdin. En koe sitä kamalan rasittavaksi. Tiedän, että monille auton kello on harmillinen, kun ei muista miten sen nappuloiden kanssa operoidaan. Eräs tuttuni kerran joulukuussa sanoi, että ei viitsi siirtää auton kelloa, kun kohta aika taas muutetaan takaisin. Jos omistaa paljon tuollaisia digitaalisia aikalaitteita, ymmärrän että niistä on riesaa. On käytössä termi 00:00-sukupolvi. Monien laitteiden kellothan vilkuttavat nollaa sähkökatkon jälkeen, eivätkä kaikki osaa niitä panna oikeaan aikaan.
69. iso S28.10.2019 klo 16:30
Kellon siirtely voi repiä lähes kirjaimellisesti. Edellisessä asunnossa auton lämmitystolpan kello oli varastitilassa. Ajan siirtämiseen tarkoitettu pieni nuppi oli teräväsärmäinen ja hankalassa paikassa. Ei mieltä lämmittänyt, kun yhdellä kerralla sai viisareita siirtymään noin 10 minuuttia kerrallaan. Lystiä riitti varsinkin näin syksyllä, kun piti kääntää 23 tuntia eteenpäin että pääsi tunnin taaksepäin. Noin 138 kertaa teki mieli nimiä mainita.

Onhan se pöljää, kun viikonloppuna juostu (en minä, mutta ne muut) 24 tunnin juoksu alkaa kello 10 ja päättyy kello 9. Jälkeenpäin voisi luulla että kaikki 350 keskeyttivät porukkapäätöksellä.
70. Funny28.10.2019 klo 21:17
Jos minulla olisi noin hankala lämmitystolpan kello, kenties antaisin sen olla ikuisessa talviajassa. Talvellahan lämmitystä tarvitaan.
71. pius28.10.2019 klo 21:29
Minulla on mökillä liesi, jossa on kello ja juuri tuo ym. tapaus, että sähkökatkon jälkeen se näyttää 12:00, laitteen toimintalogiikka on syvältä enkä edes ohjekirjan kanssa yrittäen onnistu saamaan kelloa aikaan. Sen sijaan onnistun yleensä laittamaan jonkin hälytyksen päälle siten, että liesi pärisee keskellä yötä!
72. Funny28.10.2019 klo 22:10
Tahattomat hälytysäänet ovat minullekin tuttuja. Muistan myös, kun kerran viritin ystäväni kelloradiota ohjekirjan avulla. Kahdeksan painallusta tarvittiin, että sain halutun toiminnon aikaan. Olen myös tottunut siihen, että en osaa säätää uuteen pesukoneeseeni lisähuuhteluita. Vaikka painelen nappeja ohjeiden mukaan, tapahtuu jotakin aivan muuta kuin on tarkoitus. Joskus ihmettelen, testataanko noita ollenkaan tavallisten käyttäjien avulla ennen kuin tuote pannaan markkinoille. Käyttöohjeet ovat nykyisin usein älykkyystestejä, toisinaan kuva-arvoituksia. Joskus on hyödyksi, kun käyttöohje on monella kielellä. Jollain kielellä juttu saattaa olla ymmärrettävämpi - jos sattuu sitä kieltä ymmärtämään. Olen huomannut, että saksan kielellä asiat usein ns. väännetään rautalangasta.
73. Ari5.11.2019 klo 10:51
Laitoin ajoneuvon seisontaan ja siitä tuli tieto että saan palautusta maksetusta laskusta. No, tämä oli mukava asia, mutta kun nyt tuli lasku tuosta muutoksen tekemisestä. Olisivat ottaneet niistä maksetuista varoista kun se oli paljon suurempi kuin tämä, eikä uutta laskua, on se sitten niin vaikeaa...
74. Jukkis6.11.2019 klo 12:53
Ihan kyllä pikkasen ärsytti, kun kuuntelin Areenasta Ylen Tiedeykköstä, jossa toimittaja kertoi, että Chileen rakennettavan teleskoopin pääpeilin pinta-ala on "978 kuutiometriä". Ei voi kyllä tajuta, miten nimenomaan tiedeohjelman toimittaja voi tuollaisen päästää suustaan edes vahingossa.
75. Funny21.11.2019 klo 16:54
Aivan samalla tavalla kuin yhdyssanat kuuluu kirjoittaa erilleen, kännykkävideot ilmeisesti kuuluu kuvata pystyasennossa. Siitä on varmaan jokin kirjoittamaton sääntö. Ei haittaisi, voisin olla katsomatta sellaisia, jos niitä ei pantaisi koosteisiin normaalien videoitten joukkoon. Pakko hypätä aina yli.
76. Jukkis21.11.2019 klo 18:33
Jos sen ylihyppäämisen sijaan katselisit niitä, niin huomaisit, että aika usein se pystyasento tuottaa paremman tuloksen kuin vaaka-asento tuottaisi. Ei aina.
77. Funny21.11.2019 klo 19:35
Senhän näkee yleensä muutamassa sekunnissa, onko tulos parempi vai huonompi. Eivät kai ne ärsyttäisi, jos pystyasento usein tuottaisi paremman tuloksen. Katson kyllä tiettyjä pystyvideoita, jolloin toisinaan käännän näytön niille sopivaksi.
78. Jukkis21.11.2019 klo 21:14
"Pakko hypätä aina yli." ... "Katson kyllä tiettyjä "

Okei.
79. Funny21.11.2019 klo 21:52
Ärsyyntyneenä joskus kirjoittaa niin, ettei harkitse jokaista sanaa. Pitäisi muistaa, että Jukkis päivystää 24/7, valmiina takertumaan jokaiseen epäilyttävään kohtaan. Ja täydennyksenä tuohon, ne pystyvideot joita tykkään katsoa, eivät ole kännykällä kuvattuja, eivätkä hyppää eteen mistään koosteesta, jossa on esim. liikennevideoita.

Oleellista jutussa kuitenkin on, että niin monet eivät kuvatessaan näköjään osaa tai halua kääntää puhelintaan vaaka-asentoon silloin, kun pitäisi. Sama juttu valokuvien ottamisessa. Mutta näköjään tässä on taas kerran ilmiö, jota Jukkis ei ole ikinä huomannut.

Joihinkin aiheisiin pystyasento tietysti sopii. Jos filmataan yksittäisiä ihmisiä, vaakakuva usein ei ole siihen optimaalinen. Jostain syystä kuitenkin on kehitetty laajakuvat ja Cinemascopet, joissa reunoilla on usein turhaa rekvisiittaa, eivätkä ihmiset aina tahdo sopia ruutuun, vaan päälaet usein leikkaantuvat pois. Aikoinaan huvitti, kun Maikkari siirtyi uutisissaan laajakuvaan. Tuumin, että juontajat siirrettiin istumaan kauemman toisistaan siksi, että reunoille ei jäisi tyhjää tilaa. Todellinen syy varmaan oli ihan muu.
80. Jukkis21.11.2019 klo 22:09
Nyt tuli sen verran sekavaa juttua ja kummallisia väitteitä, että itse kunkin on tästä paras mennä nukkumaan.
81. Funny21.11.2019 klo 22:59
Sori, Jukkis. Mutta ehkei sekaviin juttuihini kannattaisi puuttua.
82. Tarja21.11.2019 klo 23:04
Funny, ihan kuin et itse olisi koskaan puuttunut toisten kirjoituksiin! Mm. minä olen saanut aika ikävää palautetta sinulta vuosien mittaan. Hyvä, että joskus saat kokea, miltä se tuntuu.
83. Funny22.11.2019 klo 00:55
Onhan se hyvä kokea, meidän jokaisen. Olen välillä itsekin sellainen päivystävä vastaanväittäjä, mistä toisia arvostelen. Mutta vastaan pitääkin joskus väittää, eikö olisi tylsää, jos kaikki vain myötäilisivät toisten juttuja?

Pahoittelen, Tarja, jos olen sanonut ikävästi. En muista, että olisin pitkään aikaan kommentoinut juttujasi, mutta tunnetusti miesmuisti on lyhyt. Toisinaan kyllä töksäytän hieman ajattelemattomasti, ainakin jos olen jyrkästi eri mieltä jostakin.

En halua loukata ihmisiä, mutta sellaista aina välillä sattuu. Muistan, miten kerran tansseissa eräs nainen oli sanonut tutulleni, että hän ei anna minulle anteeksi ennen kuin polvillani pyydän. No, antoi hän käsittääkseni, mutta ikinä en saanut tietää, mikä oli lipsaukseni. Erilainen huumorintaju on varmaan aiheuttanut jutun. Vaikka en ole savolainen, olen perinyt osan huumorintajustani sieltä, ehkä osaksi sen tähden juttujani ei aina ymmärretä. Täälläkin osasyy nimimerkkini valintaan oli se, etten halua käyttää hymiöitä.

Pahoittelut myös Jukkikselle töksäytyksistäni.

Parasta, että lopetan rönsyilevät, entistä sekavammat juttuni ja poistun täältä joksikin aikaa.
84. Ylläpito22.11.2019 klo 08:13
Pyydämme anteeksi, ettemme osaa ja ehdi poistaa kaikkea vähän ilkeältä kalskahtavaa tekstiä täältä. Ohjeita kyllä tulee, mutta tehtävä on mahdoton, siksipä sitä tapahtuu hyvin vähän. Harvoinhan täällä kuitenkaan olemme loukkaamistarkoituksessa. Hyvä on kuitenkin välillä pysähtyä miettimään kirjoittamisiaan. Jatketaan sovussa!
85. Elva22.11.2019 klo 13:53
Funny ja Jukkis, olette mielestäni hyviä ja varsinkin hauskoja kirjoittajia molemmat. Päivystävissä vastaanväittäjissä en yleensä näe ongelmaa, vaikka teksti olisikin pikkuilkeästi huumorilla höystetty. Sen verran on kunkin meistä mielestäni kestettävä. Tarkoituksena ei kuitenkaan saisi olla tahallaan loukkaaminen, mitä en juurikaan ole kummankaan kommenteissa huomannut.
Toivottavasti jatkatte edelleen meidän muiden hauskuttamista.
86. pelaaja22.11.2019 klo 14:30
Aikaa myöten hyppääminen po. pystysuoravideoiden yli voi käydä entistäkin ärsyttävämmäksi. Ne kun ovat sen verran kapeita, että ponnistaessa joutuu joka kerta tähtäämään kunnolla.
87. Funny22.11.2019 klo 15:15
Onhan se hyppiminen kumminkin hyvää voimistelua, kun ei ole viisasta istua tietsikan ääressä liian kauan paikallaan. Voimia tietysti vaatii hypätä kerralla monen pätkän yli, kuten välillä teen, ja siinä joskus ns. pesuveden mukana menee jokin helmi, joka kannattaisi katsoa. Mutta niitähän riittää.

Elva, kiitos ystävällisestä mielipiteestäsi. Pitää harkita toivomustasi. Mutta yritän myös harkita sanojani paremmin. Se mikä sivullisesta ehkä on hauskaa, ei ole sitä aina osapuolista.
88. Ritu22.11.2019 klo 15:19
Ärsytys ja ärsytyksestä ylipääseminen on joskus pienestä kiinni. Toissa päivänä vitkastelin töihin lähtemisen kanssa ja sitten olikin jo kiire. Mikäs muu kuin traktori peräkärryineen oli edessä enkä päässyt sitten ilveelläkään ohi. Kyllä se ärsytti!
Matkasa oli vielä jäljellä vaikka kuinka ja päätin kokeilla jotain, joka on viime päivinä saanut pysymään jalat ilmassa ja pään pilvissä. Laitoin puhelimen kautta kuullokkeilla korviini huumetta. Kuuntelin klippejä Huuhkajien ratkaisevista maaleista. Se tehos!
Edellä köröttävä traktorikaan ei enää ärsyttänyt ja kiireen tunnekin katosi jonnekin.
89. pius22.11.2019 klo 19:40
Mikä teitä ärsyttää, mua ärsyttää kaikki!
90. Ari22.11.2019 klo 21:59
Ärsyttää, kun tuolla syy ja seuraus sananmuunnoksin -säikeessä, jotkut kirjoittavat, vastoin esimerkkiä, KAIKKI ISOLLA, eikä vain ne sanat jotka kuuluu niin kirjoittaa..
91. Matias-Myyrä22.11.2019 klo 22:09
Minua taas ärsyttää se, että Ari kirjoittaa sinne sellaisia, jotka eivät ole sananmuunnoksia, esim. nämä:

Kiiri huoli, kun hiiri kuoli.
Kari S. vuoli, niin varis kuoli.
Meppi kaatui ja keppi maatui.
Sahan puru oli pahan suru.

Sahan purun sananmuunnos olisi puhan saru.
Meppi kaatui - kappi meetui.
92. Ari22.11.2019 klo 22:22
Kyllä minusta ainakin on sananmuunnoksia, koska sanan alkuosat vaihtavat paikkaa.

https://www.kielikello.fi/-/anagrammi-palindromi-j a-sananmuunnos

Ei välttämättä koko tavut tarvitse. Sananmuunnosparien täytyisi pystyä palautumaan ennalleen uudelleenkäännettynä.
93. Jaska23.11.2019 klo 00:03
Mikä muka estäisi palauttamisen?
94. Matias-Myyrä23.11.2019 klo 04:38
Nousin kesken unien kirjoittamaan sananmuunnosten säännöt ihan omasta päästäni, eli ei ole kopsattu mistään:
Sananmuunnoksessa sanojen alut katkaistaan ensimmäisen vokaalin jälkeen (vokaali voi olla lyhyt tai pitkä) ja sanojen alut vaihtavat paikkaa (olin ennen - elin onnen, huusi viimein - viisi huumein).
Jos toisessa sanassa on lyhyt ja toisessa pitkä ensimmäinen vokaali, pidennys säilyy samassa sanassa, vaikka vokaali vaihtuukin (muutan takaisin - taatan mukaisin, vaikka suuri - suikka vaari).
Jos sana on muunnoksen jälkeen suomen kielen vokaalisoinnun vastainen, muutetaan sanan loppuosan vokaalit vokaalisoinnun mukaisiksi kirjainpareittain a-ä, o-ö, u-y (matkan päästä - pätkän maasta, muuta jänistä - jäätä munista).

Menen takaisin nukkumaan.
95. Tarja23.11.2019 klo 11:59
Kiitos Myyrä näistä ohjeista. Itselleni sananmuunnosten teko ei ole ollut mitenkään itsestäänselvää, vaan olen miettinyt esim. juuri noita ääkkösiä, että miten ne käyttäytyvät. Nuo säännöt ovat selkeät ja ymmärrettävät.
(Tosin nämä säännöt olisivat paremmassa paikassa tuolla sananmuunnossäikeessä. Ehkä ne kannattaa siirtää sinne alkuun.)
96. Tarja23.11.2019 klo 12:08
(Tai jos siirto ei onnistu, niin voisi avata oman sääntösäikeen. Löytyisivät muillekin asiaa pohtiville helpommin.)
97. Matti23.11.2019 klo 18:24
Harmittaa se, kun Google Mapsin viimeisimmässä päivityksessä karttoihin on kaupunkien kohdalla ilmestynyt kevyen liikenteen väylät paksuna tummana viivana niin, että ne dominoivat koko karttakuvaa, häiriten sen hahmottamista. Tosin ei ole ensimmäinen kerta, kun päivitys menee huonompaan suuntaan. Tuotekehitys etenee aina optimipisteen toiselle puolelle, kuuluu vanha sanonta.
98. Funny23.11.2019 klo 18:57
Tuommoista ei minulla näy, en tiedä milloin on päivittynyt, mutta tuolla näyttää olevan tilapäisiä häiriöitä. Eilen, kun yritin päästä Street Viewiin, sinisiä viivoja ja merkkejä ei ilmestynyt, ja keltainen ukko pomppasi aina takaisin, kun yritin sen jonnekin heittää. Zoomaamalla sitten katunäkymään kumminkin pääsi samalla tavalla kuin ennenkin. Tänään tuo toiminto näyttää olevan kunnossa.
99. Jukkis23.11.2019 klo 19:30
Mulla ne kevyen liikenteen väylät näkyy aika ohuina katkoviivoina, mutta kun klikkaa vasemman ylänurkan valikkoa (kolme päällekkäistä vaakaviivaa), niin siellä on kohta "Pyöräillen", josta ne viivat saa paksuiksi, ja taas takaisin katkoviivoiksi.
100. Jukkis23.11.2019 klo 19:33
... ja katkoviivat näkyy vain kun zoomaa riittävästi lähemmäksi, mutta paksut viivat näkyy laajemmassakin zoomauksessa. Aika mainio, sanoisin.
101. Jukkis23.11.2019 klo 19:44
... paitsi tuo katkoviiva/ehyt paksu viiva -logiikka onkin jotenkin eri, ei ne vastaa kokonaan toisiaan. Ehkä asia on jossain selitetty.
102. Funny23.11.2019 klo 20:22
Enpä ole tuollaista toimintoa huomannut, pitääkin tsekata.

Paksu vihreä viiva näkyy paikoissa, joissa kadun laidassa on kevyen liikenteen väylä, ainakin meillä päin. Sitten on joitakin katuja merkitty vihreällä pisteviivalla. Niiden logiikkaa en ymmärrä, paikoin sielläkin menee kevyen liikenteen väylä, mutta useimmiten ei. Sitten on vielä paikkoja, joissa menee paksu katkoviiva, ne ovat katujen ulkopuolella meneviä erillisiä pyöräteitä. Kaikki tuolla ei näytä pitävän paikkaansa, taikka sitten pyöräreittejä on lisätty minulle kertomatta. Ja vielä, kun klikkaan pois tuon "pyöräily", niin paljon mitään ei jää jäljelle. Ehkä asia on jossain selitetty.
103. Matti23.11.2019 klo 23:24
No niin, pyöräilyvalinnallahan ne viivat poistuivat.
104. Ari12.12.2019 klo 17:16
Monelle tämä on taas ärsyttävää aikaa kun jotkut eivät vieläkään tajua ettei myrkytettyjä pulloja pidä antaa lahjaksi. Mutta esimerkiksi glögistä voi saada juomakelpoista kun kiehuttaa varttitunnin avokattilassa.
https://www.mtvuutiset.fi/makuja/artikkeli/ala-kos kaan-tee-nain-alkoholipitoiselle-glogille-vain-vii si-minuuttia-ja-rahasi-ovat-menneet-hukkaan/670605 8#gs.lyq7ib
105. Jaska12.12.2019 klo 18:49
Johan Pukki myrkyn lykkäs! Tuhdimmat juomat nauttii useinkin itse. MTV:n jutussa pisti silmään "kiehuten", joskin ärsyttämättä. Kummastuttaen kuitenkin.
106. Eki29.12.2019 klo 11:59
Pienen merenneidon väliaikatarjoiluja Helsingin Kaupunginteatterissa nauttiessa lämpiö oli kylmiö ja lentsuhan siitä oli seurauksena. Onneksi en ollut mukana...
107. Ari14.1.2020 klo 21:11
Aloin tänään päivittämään yhtä Windows 7- konetta jota en ole ennen käyttänyt, ja juuri tällä päivämäärällä oli Microsoftin tuki päättynyt! Miksi en tehnyt sitä eilen?!
108. Funny14.1.2020 klo 21:51
Siinäpä Arilla päivittelemistä!
109. Jaska15.1.2020 klo 11:40
Onnistuin tönäisemään kymmeniä vuosia moitteettomasti palvelleen pöytälaskurin lattialle. Se irtisanoi itsensä.
110. Matias-Myyrä15.1.2020 klo 11:46
Joulukuussa Kanarialla ollessani siivooja onnistui tönäisemään herätyskelloni lattialle. Sekin irtisanoi itsensä. Hotelli korvasi mulle kellon arvon 35 €.
111. Ari15.1.2020 klo 13:56
Ärsyttävää kun en tiedä mikä on pöytälaskuri. Että on olemassa laite jolla voi laskea pöytiä? Sitten hoksasin, että tarkoittikohan Jaska pöytälaskinta?
112. Gay19.1.2020 klo 11:41
Ärsyttää kun tv:ssä hiihdon selostajat sanovat, että ”miehet lähtevät innokkaasti lykkimään pertsaa!”
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *