KESKUSTELUT > RISTIKOT > SANARISTIKOISTA SANOTTUA - 5

9989. Sanaristikoista sanottua - 5

Eki22.2.2019 klo 11:47
Vanhat säikeet on siirretty Ketjujen koosteisiin.

Netflixin uudessa kehutussa sarjassa Juhlat (Russian doll) mainitaan ristikot useampaankin kertaan. Liitän kuvat tänne myöhemmin.
2. J-iina25.2.2019 klo 08:54
"Mali vertaa fibromyalgian kipukierrettä aivotreeniin ja sen aiheuttamiin hermoratamuutoksiin.

– Kun ihminen tekee sudokua tai ristikkoa, tietyt aivojen alueet kehittyvät ja syntyy uusia hermoratoja. Fibromyalgiassa sama tapahtuu jatkuvan kivun kautta kipujärjestelmälle. "

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2019/02/24/luulotaud iksikin-epailty-fibromyalgia-nakyy-tulehduksena-ai voissa-amanda-20
3. iso S6.3.2019 klo 09:25
Iltiksen erikosinumerossa "Rikostarinat joita Suomi ei unohda", Vilja Eerikan tapauksen oikeudenkäynnin yhteydessä: "Oikeussalin yleisö yrittää sulattaa näkemäänsä. Yksi vanginvartijoista, iso lihaskimppu, pitää katseensa visusti pöydälle asettamassaan ristikkolehdessä eikä vilkaisekaan videoihin päin."
5. Eki9.3.2019 klo 12:18
iltalehti.fi

”Tuo setä käy meillä kun sinä isi et ole kotona”
Pikku-Jennyn paljastus pani äidin selittämään

Jenny, Jami, Iida ja muut pikku sanasepot antavat kaikkensa viikonlopun ilostuttamiseksi.
6. J-iina12.3.2019 klo 07:43
Vakka-Suomen Sanomat 7.3.2019:

Otsikko: Ristikoita lisää, radio-ohjelmat pois
Vakka-Suomen Sanomat vastaa lukijapalautteisiin

"- - Moni vastaajista toivoi, että ristikoita julkaistaisiin useamminkin lehdessä. Näihin toiveisiin nyt vastataan. Tästä viikosta alkaen Vakka-Suomen Sanomat julkaisee joka perjantain lehdessä ristikon. Oikea vastaus löytyy seuraavan perjantain lehdestä. Palkintoja ei enää arvota, sillä vastauksia toimitukselle on lähettänyt vain pieni, vakiintunut joukko."
7. iso S13.3.2019 klo 11:52
HS 13.3.2019, Harald Hirmuinen sarjakuva:

Helga: Äitini on tosi taitava ratkomaan ristikoita.
Harald: Minua se ei yllätä yhtään.
Harald ajatuskuplassa: Onhan hän muutenkin oikea poikkipuolisten sanojen mestari.
8. Eki14.3.2019 klo 21:18
Ristikkoharrastus ei näy elokuvissa ja tv-sarjoissa siinä määrin kuin niitä harrastetaan. On se ymmärrettävää, sillä ei siitä saa kovin hyvää lisuketta draamaan. Brittisarjoissa on ristikoita harrastavia poliiseja kuten Morse. Hänen kohdallaan ristikoihin on saatettu ympätä jopa viestejä tietyille ihmisille.

Emmerdalessa tänään Megan sanoi Frankille kapakassa: "En tiennytkään, että harrastat ristikoita!" Frank oli kynällä kuitenkin vain ympäröimässä jotain, taisi olla työpaikkoja.

Salkkareissa Ulla ja Seppo pantiin joskus ratkomaan ristikkoa olohuoneessa. He olivat selkeästi innokkaita ratkojia, mutta ei sisällöstä ole irronnut mitään.
9. iso S20.3.2019 klo 17:02
Murhia ja kantrimusiikkia - sarjan eilisessä jaksossa rikoskomisario Shepherd laatii kaaviota epäiltyjen välisistä suhteista, kun paikalle saapuu ajoittain avuksi oleva Jared.

J: Teetkö sudokua?
S: Niinkin voi kai sanoa.
J: Onko se osa jotain tutkintaa?
S: On.
J: Ymmärrettävää. Olet aina ollut vähän kryptinen ristisanamies.
10. Eki21.3.2019 klo 14:38
Panadol-mainoksessa näkyy naisen sängyn vieressä sanomalehden ristikkosivu. Katsoin ensin, että se olisi IS:n sivu, mutta ristisanan pohjassa näkyy useita peräkkäisiä piilokirjaimia. Tarkemmin katsoen ristikkokin on ulkoasultaan ruotsalaistyyppinen.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *