KESKUSTELUT > MUUT AIHEET > PALINDROMIKONE KEHITTEILLÄ

9956. Palindromikone kehitteillä

Jere Sumell21.1.2019 klo 16:44
Avasin kehitteillä olevan Beta-vesion Palindromikoneestani yleisölle ja siihen on nyt lisättynä tietokantaominaisuuskin.

Suora osoite on:

https://www.tuntikirjuri.net/Palindromikone
2. Ari21.1.2019 klo 21:13
Toimii jo, hyvä. Jonkinlaista palautetta olisin odottanut sanan laitettuani, ja teksti oli todella pientä mikä tuli, - täytyi suurentaa että kykeni lukemaan.

Lisää vaan ominaisuuksia, niin se ohjelmointitaitokin kehittyy kun täytyy alkaa miettimään uusia jutskia.
3. Jere Sumell22.1.2019 klo 15:06
Juups, kiitos palautteesta! Kuten tuossa https://www.tuntikirjuri.net -sivun esittelytekstissä mainitsen Palindromikoneesta, ajan saatossa olisi tarkoitus saada kasaan Suomen laajis Palindromitietokanta.
4. Ari22.1.2019 klo 18:34
Huomaathan, että sinne voi tulla myös helposti epäsanoja, jotka ovat vain teknisesti palindromeja.
5. Jere Sumell24.1.2019 klo 03:41
Huomaan kyllä ja niitä on näköjään tullutkin jo pari. On teknisesti hyvin haastavaa tarkistaa sanaa, vaikka Kotus, eli kotimaisen kielen tutkimuslaitos julkaiseekin suomen kielen virallisen sanalistan avoimena datana. Sitä voisi tietysti kokeilla, että merkkijonosta tulisi löytyä ainakin yksi validi suomen kielen sana. Olin tietoinen mainitsemastasi asiasta, mutta kiitos huomion annosta kuitenkin! Sitä vaaraa kuitenkaan ei ole, että ketään pääsisi spammaamaan tietokantaa massapostittamalla siansaksaa, luullakseni.
6. Jere Sumell24.1.2019 klo 04:31
Lisäten vielä edelliseen vastsaukseeni muutamia havaintoja. Kotuksen suomen kielen sanalistassakin on ainoastaan perusmuodossa kielen sanat, joten ongelmia täiiöin muodostuisi, jos palindromiksi syötetyn merkkijonon muoto on jokin muu, kuin sanan perusmuoto. Eli johtopäätöksenä tästä: Pitäisi ohjelmoida suomen kielen kielioppi kokonaisuudessaan, jonka puitteissa ohjelma tekee itsenäisiä päätöksiä.

Vaikka eri aika/sija ja -muut muodot huomioisikin, seuraava haaste on siinä, että käyttäjä ei välttämättä käytä syötetyssä merkkijonossa kirjakielttä, vaan jos käyttäjä on Kuopiosta, tai muuten vain savolainen, joka tykkää kiäntää omalla murteellaan asioita, tai niinku kyl määki Turuus, Turu murre o kyl kaikkest paras, ja vielä kun keksii murrepalindromin, se luo rikkaita lukuhetkiä jo valmiiden palindromien tarkastajalle.


Ja vielä lisäksi, jos joku viitsii nähdä vaivan murtautua tietokantaan siansaksan massapostitus -mielessä, on tällä jo ohjelmointitaitoakin sen verran, että vaikka olisi sanalista käytössä, täydellinen kielioppi ohjelmoituna, ja mitä vielä muuta olisikaan, ei ole temppu eikä mikään laatia sellaista algoritmiä, joka hyödyntäisi sovelluksen omia eduksi luettavia seikkoja sen suhteen, että sitten lisää jonkin oman siansaksaa tuottavan lyhyen merkkojonon saman alkuun ja loppuun tai vaikka keskelle merkkionoa.
7. Jere Sumell24.1.2019 klo 05:14
Lopputulemana pariin edelliseen viestiini, ja vastauksena myös sinulle, Ari:

Jos tuolle tielle lähtee, että Kotuksen sanalistaa lähtisi hyödyntämään, sovelluksen saattaisi saada melko pitkälle vietyä ja saada sen toimimaan suht älykkäällä tavalla, mutta jossain kohtaa voi kieliteknologiset ratkaisut kääntyä itseään vastaan, sillä hämyimmät yhdistettynä älykkäisiin ammattilaisiin, osaavat hyödyntää järjestelmän omia eduksi luettavia puoli hyödyntäen niitä esimerkiksi järjestelmään murtautumisessa tai muissa omissa hämärissä tavotteissaan. Maailmassa on jokunen miljardi netin käyttäjää, ja meillä, jolla ei ole mitään elämää netin ulkopuolella, kehittelemme kaikenlaista vapaa-ajalla. Esimerkiksi Palindromikoneita.

Mitä noihin murteisiin tulee, itse puhun Keski-pohjanmaan Turkua. En kirjoita täydellistä wanhan-ajan Turkua, enkä mitään muutakaan murretta täysin vaan perimäni ja sukujuurieni ansiosta olen löytänyt kielellisen tapani ilmaista välillä itseäni nimenomaan Keski-pohjanmaan Turulla. Välilä en huomaa itsekään, kun tekstiin sujahtaa murre-ilmasu.
8. Ari27.11.2019 klo 23:25
Vaikka se ilmoitti lisänneensä palindromini tietokantaan, luku ei muuttunut.

Oma "palindromikoneeni" löytyy täältä ketjusivultani:
http://sanari.epizy.com/ketjut/
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *