KESKUSTELUT > RISTIKOT > HS 3017

9767. HS 3017

Uusi3.8.2018 klo 10:01
Haasteellinen ristikko. Varsinkin oikeanpuoleinen harmaa. Risteävistä ei ollut paljon apua, kun niitäkin piti haeskella.
2. ca.3.8.2018 klo 10:43
Kaukaa piti hakea biisejä ja "siansaksaa". Valmis on, mutta ei heru paljon pisteitä rakkaalle Aulikselle.
3. Jiikoo3.8.2018 klo 10:50
Tuntui pitkään poikkeuksellisen helpolta perjantaiaulikselta – sain yli 90-prosenttisesti täyteen ilman mitään apuvälineitä! Niistäkään ei kuitenkaan löydy oikein apuja oikeanpuoleisiin harmaisiin, joiden 6 ensimmäistä kirjainta tökkivät yhä. Populaarimusiikki ei ole ominta alaani, globaali sellainen varsinkaan.

Tulkoon selvennykseksi vielä todettua, että en ole saanut koskaan yhtäkään näistä täyteen ilman nettiapuja!
4. Potter3.8.2018 klo 11:16
Oikea harmaa tuotti vaikeuksia, mutta mahdollisesti ovat nyt oikein. Nuo hiphopit , avnin biisit, omituinen naisnimi ym. eivät kyllä kovin miellytä. Pakkosaumassa kai noihin pitää turvautua, että saa harmaat kokoon, mutta ei hyvä.
5. Ultsi3.8.2018 klo 11:24
Täyttyipä vihdoin.Vaivaa tuotti avnin ja hip- hop kappaleet.Lopulta ne kuitenkin googlella löysin. Harmaista oikealla tuli ihan järkevät.
6. Jiikoo3.8.2018 klo 11:28
Potter ja Ultsi, komppaan! Minäkin sain oikeanpuoleisiin harmaisiin lopulta ihan järkevät ja kontekstiin sopivat sanat, mutta niistä muodostuvien biisien löytämiseen pitäisi varmaankin olla minua etevämpi hakukonekuski ja naisnimenkin parin kirjaimen pitäisi vaihtaa paikkaa keskenään, jotta nimi poikkeaisi ultraharvinaisesta.

Meni vähän maku tästä ristikosta! Täytynee jättää ratkaisu lähettämättä tällä viikolla.
7. tuffa Porist3.8.2018 klo 11:30
Osin "peruskauraa" osin kinkkistä, aika kiva ristikko mielestäni, Aulis taas taitava, tattis!
8. io23.8.2018 klo 11:33
Alakulman alimmainen sana auki. En saa kuvasta selvää. Muuten täynnä.
Laatija käyttää googlea. Pakko käyttää ratkaisijankin. Ei noita oikean harmaan sanoja millään oivalluksella selvitä.
9. Rampe3.8.2018 klo 13:19
Oikeanpuoleisiin harmaisiin risteävät kaksi "biisivihjettä" ovat kyllä jokseenkin toivottomia tietää tai edes löytää.
Ilmeisesti laatija on vain kokeillut googlella, josko nuo kirjainrimpsut jotain tarkoittaisivat.
Naisnimi taas sellainen, mitä ei liene yhdellekään tyttölapselle koskaan annettu, peatasarjaa !
Muutenhan tuo on pitkälle ilman googleakin ratkeava ristikko, mukava perjantain ajankulu.
10. pelaaja3.8.2018 klo 15:02
Ei kai ikäviä biisejä niin kovin kannattaisi ruveta hakemaan, koska ne saa ilmaiseksi harmaista ja sitten voi vain saamansa sanan tarkistuttaa kuuklella. En silti tarkoita kehua niitä.
Melkein kaikilla varmaan vas. harmaat ratkoutuvat ensin ja sen jälkeen pääkuvahan vihjaa ihan konkreettisesti oik. keskimmäisen harmaan. Ja viidestä ymmärrettävästä risteävästä saa lisää kirjaimia. Miettiminen on ainakin minulle paljon antoisampaa kuin kiukkuinen haku netistä jotain yhtä sanaa varten. No, saahan sitä hakea, jos välttämättä haluaa tämänkin kokonaisuuden ratkoa biisien ja somalialaisten avulla.
11. loimaan fanni3.8.2018 klo 15:35
Olisiko jollain selvempi kappale lehdestä? Omastani en saa mitään selvää oikeassa alakulmassa olevasta kuvasta. Pelkkää harmaata mössöä.
12. tuffa Porist3.8.2018 klo 15:46
loimaan fanni 11
Vain yksi piilokirjain...
13. Rampe3.8.2018 klo 15:53
pelaaja, toki tuo on helpompi ja järkevämpi tapa. Suuri osa googlenkäyttöä on minullakin sanojen tarkistusta.
Tässä ristikossa keskimmäiset ja alimmat harmaat olivat hyvinkin loogisia, mutta ylimmät kaipasivat ainakin omalla kohdallani kovasti "uskonvahvistusta".
En saa selvää oikean alakulman kuvasta minäkään, mutta lienevät paperirullia/kääröjä.
14. Alvik3.8.2018 klo 16:56
Taas tosi hauska ja haastava ristikko. Oikeanpuoleiset harmaat tosi hankalat risteävien takia. Itseasiassa piti ratkaista vaakaharmaat ensin ja sitten googlata risteävät nelikirjaimiset. Ei niitä kukaan voi tietää googlaamatta. Hauska vihje ylhäällä oikealla: /- En muista ennen nähneeni.
15. Jiikoo3.8.2018 klo 17:40
Nimimerkki ”nimetön” näkyy taas kerran ahkeroineen täytettä Ratkojiin. Sieltäpä oljenkorsia minullekin – oikeanpuoleisiin harmaisiin tuli pikku muutos loogisuuden kärsimättä ja biisejä alkoi kuin alkoikin löytyä Googlella. Niinpä sain tekohengityksellä henkiin herätetyn ratkaisuni kuoreen ja postiin lopulta minäkin. Viimeviikkoisen (3016) postitus oli unohtunut ja se pääsi nyt samaan kyytiin. Harmi, että arvontasääntöjen jäykkyyden takia joutuu kustantamaan eri kuoren ja postimerkin!
16. entäpäs3.8.2018 klo 18:12
Tuo makeinen oikeassa alareunassa. Tunnen planeetan-nimisen suklaan, mutta nyt sain makeiseen toisen alkukirjaimen, joka ei minusta sovi kuvioihin.
17. Jiikoo3.8.2018 klo 18:29
Näkyy ehtineen Ratkojiin tuokin suklaanimi...
18. kaplas3.8.2018 klo 18:56
Pelaajalla varteenotettavia kommentteja. Se oikea keskiharmaa -vihje auttoi eteenpäin,uskalsi lukita!
Joskus lentokoneessa ilman verkkoa pakko miettiä enemmän, ihmeesti keksiikin.

Toki itse etsin netistä näitä triviaalimpia..
19. Rampe3.8.2018 klo 19:40
Ei pitäisi tehdä tällaisia "paljastuksia", mutta Ratkojiin on tänään ilmestynyt naisnimien joukkoon TIUU !
Missään muualla tällaista tyttöä ei sitten tapaakaan.
Naisnimien luettelo onkin Ratkojissa hauskaa luettavaa. Taitavat olla Auliksen ristimiä tyttöjä lähes kaikki !
20. jykä3.8.2018 klo 19:53
Oon puolivälissä. Pikkunen kenkä ylhäällä tähän asti paras.
21. HT3.8.2018 klo 20:43
19. "Missään muualla tällaista tyttöä ei sitten tapaakaan."

Tuossa on puolikymmentä:

https://en.wikipedia.org/wiki/Tiiu

Mainitaan myös täällä:

https://nameberry.com/babyname/
22. pelaaja3.8.2018 klo 20:46
Rampe, ei todellakaan pitäisi, ei. Mutta miten niin et nimeä muualta löydä?
23. Rampe3.8.2018 klo 21:14
TIIU-nimisiä tyttöjä olen tavannut itsekin, TIUU-nimisiä en koskaan! No, Ratkojissa kyllä..
24. pelaaja3.8.2018 klo 21:32
Rampe, et todellakaan muualla? Google: **** Meaning Of Name **** - Nameberry
https://nameberry.com/babyname*
The name**** is a girl's name . **** is often added to user-created lists like Female names.

Hassua muuten, että näissä keskusteluissa usein viitataan siihen, että nimeä ei löydy vrk:sta/ä. Kuitenkin kaikenmaailman Jamesit ja Seanit hyväksytään nimiksi...
Ps. En minäkään esim.Lehdon suosikkia Ava Gardneria ole koskaan tavannut mutta hyväksyn sen, että ko. naisen etunimi silti on Ava.
Nyt kyllästyin. Hei taas.
25. Pipsa3.8.2018 klo 22:38
No olipas nyt taas ihan ihmeellinen ristikko, jota laatijan tasoisen osaajan ei uskoisi julkisuuteen päästävän. Ratkojalla on tekemisessään logiikka. Kun 4-kirjaimisessa sanassa ensimmäinen kirjain on vokaali, kolme seuraavaa konsonantteja, ja vaakasanat, oikeat antavat ihan logiikan vastaisen ratkaisun, sitä rupeaa muljaamaan oikein ratkomaansa vaakasanaa ennen sen hullun 4-kirjaimisen kollaamista. Ei näin, arvoisa Aulis Lehto. Jos sinua muutaman viime viikon aikana ylistettiinkiin ei sinulle suotu mitään hegemoniaa. Laskeudu veli kukkuloiltasi.
26. iso S4.8.2018 klo 10:19
James ja Sean ovat huonoja esimerkkejä, jos mollataan etunimiä joita ei löydy Väestörekisterikeskuksen nimipalvelusta,koska nuo molemmat löytyvät. James: alle 2974 miestä (vuodesta 1900 lähtien 2969), alle 30 naista. Sean: 366 miestä, alle 5 naista.

Ava on ymmärrettävä suosikki, koska sen voi koplata monenlaiseen kikkavihjeeseen, joista osa on ratkettuaan hykerryttäviä, jotkut eivät niinkään. Ava Gardner, jonka kuva noissa vihjeissä yleensä on, on jotakuinkin tunnettu filmitähti evp. Jos hyväksymisen kriteerinä on Nimipalvelu (mitä se ei mielestäni harvinaisten ja vain tuntemattomien ihmisten nimien osalta ole), niin Nimipalvelu ei mitenkään vierasta Avaakaan: alle 15 miestä, alle 1113 naista.

Nimipalvelun periaatetta tuntemattomille tiedoksi: vuodesta 1900 alkaen nimet on laskettu 20 vuoden jaksoissa ja sitä ennen syntyneet yhtenä könttänä. Jos 20 vuoden aikana on syntynyt nimen kantajia alle 5, lukumääräksi ilmoitetaan "alle 5". Tarkkaa lukumäärää ei haluta ilmoittaa, se loukkaisi jollakin mystisellä tavalla noiden harvojen intimeettisuojaa. Kokonaissummaan tuo jakso lasketaan vitosena ja siihenkin merkataan "alle". Tämä on mielestäni oikea tapa silloin ja vain silloin kun noita "alle 5" -jaksoja on vain yksi. Esimerkiksi James on naisilla neljällä jaksolla alle 5 ja yhdellä jaksolla 10. Koska jokaisella "alle 5" -jaksolla lukumäärä voi olla enintään 4, kokonaismäärä voi olla voi olla mikä tahansa väliltä 14 - 26 ja mielestäni olisi oikein ilmoittaa summaksi alle 27.

Luulenpa että yhdeksän kertaa kymmenestä Tiuu on lukihäiriöisen tekemä näppisvirhe. Ihan oikeastikin voi olla tuon nimisiä ihmisiä, mutta niissäkin saattaa olla taustalla aikoinaan tehty virhe.

Elokuvatietokannasta löytyy Tiuu Serenander (Camera and Electrical Department). Hän on ollut stil-kuvaajana kolmessa elokuvassa:

Montenegro eli helmiä ja herjoja (still photographer - as Tiiu Serenander), 1981
En enkel melodi (still photographer - as Tiiu Serenander), 1974
Klara Lust (still photographer - as Tiiu Serenander), 1972

Vähissä tiedoissa mainitaan lisäksi
Alternate Names: Tiiu Serenander

Siis yhdenkään leffan lopputeksteissä nimi ei ole Tiuu. Ihan samat tiedot löytyvät, kun hakee nimellä Tiiu Serenander. Luulen että joku on kuunnellut nimeä kirjoittaessaan satakielen laulua ja sekoillut. The following is an attempt made by a well-known naturalist to reduce the song to writing: "Tiuu tiuu tiuu tiuu—Spe tiuu zqua—Ti? ti? ti? tio tio tio tio tix..."

Meitä on moneen junaan ja kuka tykkää mistäkin. Jokaisella on oikeus mielipiteeseensä. Jyrkimmän kannan mukaan nimeä ei saisi ilman pakottavaa syytä laittaa ristikkoon, ellei se ole Suomessa yleisesti tunnettu. Keskitien kulkijoiden mielestä riittää, että se on googlattavissa ja jossakin päin maailmaa yleisesti tunnettu. Jos on luonteeltaan oikein aulis niin riittää, jos nimi on googlattavissa, olipa se sitten lähteessään oikein tai väärin.
27. HT4.8.2018 klo 10:30
26. "Ihan oikeastikin voi olla tuon nimisiä ihmisiä"

Kaipa niitä ihan oikeasti on, kun kerran Wikipediakin heitä luettelee (aikaisemmin esiin panemastani linkistä):

Tiiu is an Estonian feminine given name and may refer to:

Tiiu Aro (born 1952), Estonian physician and politician
Tiiu Kera (born 1945), retired United States Air Force major general
Tiiu Kuik (born 1987), Estonian fashion model
Tiiu Kull (born 1958), Estonian botanist
Tiiu Nurmberg (born 1982), Canadian-Estonian alpine skier
28. Itse hölmöläinen?4.8.2018 klo 10:34
Siis puhuuko toiset Tiiusta ja Auliksella on Tiuu?
29. HT4.8.2018 klo 10:41
Vedän takaisin tuon höpinäni viestissä 27, meni sekaisin Tiiu ja Tiuu.
30. Virkku4.8.2018 klo 11:02
Vielä pikkusen TIUUsta. Ei Aulis nimeä ole keksinyt. Google tuntee nimen. TIUU: Meaning of Name TIUU. Nameberry. The name TIUU is a girl´s name .
31. Funny4.8.2018 klo 13:12
Models.com:

Tracking Tiuu
Girl 1 at the FW03 Gucci show, Estonian stunner Tiuu is looking quite major this minute. She’s been booking up a storm landing this season’s Moschino ad with Mario Testino, Numero and Italian Vogue with Miles Aldridge, British Vogue with Corrine Day as well as freshly confirming Italian Vogue with Tom Schenk. And all this at the tender age of 16 . Put an asterik beside her name for the S/S 04 shows.
32. Jiikoo4.8.2018 klo 14:50
Funny, tuo ”Estonian stunner Tiuu” on selvästikin muotimaailmassa tunnettu mallimimmi nimeltä Tiiu Kuik. Kerrankos sitä sattuu, etteivät toimittajat maailmalla välitä ottaa selvää nimien oikeinkirjoituksesta, jos nimenkantajat tulevat niinkin eksoottisesta maapahasesta kuin Suomi tai Viro.
33. Rampe4.8.2018 klo 15:03
Niinpä!
Muistan, kun aikanaan Formula 1-lähetyksessä hetkeä aikaisemmin J:J:ksi nimensä vaihtaneen Järvilehdon nimi oli kirjoitettu muotoon JYRKY JARVI LETHO.
Jumalauta, Kyllönen oli tyrmistynyt !
"Hävetkää!", hän mesosi lähetyksessä.
Tästä tapauksesta huolimatta Jyrky ei ole tietääkseni miesnimi.
34. Funny4.8.2018 klo 15:35
Aivan, sama tyttö, mutta ehkä hän on käyttänyt taiteilijanimeä Tiuu, sen verran monessa paikassa tuo esiintyy.

Mutta huonompi juttu on, että suomalaiset itse toisinaan kirjoittavat nimiään väärin. Esim. jääkiekon MM-kisoissa viimeksi pelaajien paitanimistä ä:n ja ö:n pisteet oli jätetty pois.

Formuloissa tosiaan nimet eivät aina mene oikein. Muistuu mieleen kuski, joka esiintyi nimella Alex Wurz. Mustakarilla hän oli "Wurst", mutta kukaan ei käskenyt häpeämään. Oikeasti nimi on Würz, mikä olisi meillä osattu kirjoittaa oikein, jos joku olisi tiennyt.

Vielä yksi juttu. Netti on kätevä, jos vain haluaa vahvistuksen käsityksilleen, kaikelle löytyy tukea. Mutta jos haluaa tietää totuuden, sitten onkin vaikeampaa.
35. jykä4.8.2018 klo 16:48
Liian pitkää pörinää yhdestä nimestä. Maailmalla on varmaan nimi jokaiseen nelikirjaimiseen sanaan
36. Timpe4.8.2018 klo 16:55
Kyllä nyt on vaikea, tai nykykielellä haastava, oikea harmaa jumittaa ja vasemmassa voi olla virheitä. Muuten normi.

Vielä harmittaa 3014, kun näin ratkaisun: aivan outo naisnimi+t Sariat veikkasin Saraot, joten tuli loikkia ja kosia.
37. kaplas4.8.2018 klo 16:56
Sopiihan tänne tarinaa! :D
Paljonkohan muuten sopii?
38. Funny4.8.2018 klo 17:47
Äskettäin todettiin, että jostakin marketista löytyi 71 erilaista ristikkolehteä. Useimmat niistä eivät aiheuta täällä minkäänlaista pörinää. Hesarin ristikoista taas keskustellaan kaiken aikaa. Mitä siitä voi päätellä?
39. Jiikoo4.8.2018 klo 17:59
”Deep waters move in silence, shallow waters are noisy” eli tyhjät tynnyrit kolisevat eniten (minä muiden mukana).
40. Rampe4.8.2018 klo 18:13
Auliksen ristikoista on tullut monesti toistasataa kommenttia kaikkine vihjeenkysymisineen ja vastauksineen.
Kertoo siitä, että ristikot herättävät kiinnostusta ja jopa intoilua.
Aulis on hyvä laatija, parhaimmillaan loistava, mutta jättää usein mukavuudenhalussaan ristikkoon kyseenalaisia Intian kyliä ja etu- ja sukunimiä.
Niistä aion jatkossakin mussuttaa, niin paljon kuin perjantairistikoista pidänkin.
41. Jondalar4.8.2018 klo 18:53
Vanhaan hyvään aikaan keskustelu Hesarin ristikkosäikeellä oli todella vilkasta. Säikeen kommenttien laskuri otsikkosivulla oli tuota pikaa tukossa. Sehän pysähtyy lukuun 255 ja näyttää sen jälkeen sitä lukua. Kommentteja säikeessä saattoi olla yli 400 kpl. Moni ahkera keskustelija on sittemmin sulkenut suunsa ja seuraa hiljaisena.
42. marutzella4.8.2018 klo 19:01
aika haastava....hyvä niin!!
43. JJ4.8.2018 klo 22:09
Kun pistetään Tiiu, niin ei tartte ihmetellä.
44. JJ4.8.2018 klo 22:15
En tiennytkään, että Nelsonilla on oma koulu.
45. kaitsu5.8.2018 klo 06:59
Tämä palsta on taas riemastuttavaa seurattavaa! TiUU tuli nyt selväksi,se oli kohta jossa olin itse jumissa. Kiitos kaikille osallisille! Nelsonin koulu ja hiphop-biisi oli tarkistettava netistä.
46. Jukkis5.8.2018 klo 11:19
41. Jondalar 4.8.2018 klo 18:53:
"Vanhaan hyvään aikaan keskustelu Hesarin ristikkosäikeellä oli todella vilkasta. Säikeen kommenttien laskuri otsikkosivulla oli tuota pikaa tukossa. Sehän pysähtyy lukuun 255 ja näyttää sen jälkeen sitä lukua. Kommentteja säikeessä saattoi olla yli 400 kpl. Moni ahkera keskustelija on sittemmin sulkenut suunsa ja seuraa hiljaisena."

----------------------------------

Pakkohan tätä asiaa oli tutkia. Eniten kommentteja saaneet HS-ristikot, top 10:

2489: 835 kommenttia
2498: 624
2501: 605
2502: 587
2485: 572
2496: 558
2509: 551
2483: 517
2499: 488
2506: 482

Kaikki vuoden 2008 touko-marraskuulta.
47. anna h5.8.2018 klo 14:15
Tosiaan törkeän hankala tuo oikea harmaa alue. Nimim. entpäs ihmetteli suklaan nimeä, enkä minäkään ole saanut vahvistusta siihen, onko siis laatijalle tullut virhe tässäkin. Harmittavan paljon piti googletella
48. Jiikoo5.8.2018 klo 14:26
anna h, ainakin minun saamani nimi pukkaa suklaata sekä Google- että Bing-kuvahaussa. Kaupan hyllyssä en muista moista suklaatia (lieneekö peräti Kaukoidän ihmeitä?) koskaan nähneeni. Olisikohan saumaa ryhtyä maahantuojaksi?
49. Rampe5.8.2018 klo 14:39
Minun saamani suklaanimi osoittautui oikeaksi, vaikka en koskaan muista sitä nähneeni, saati syöneeni.
Google antaa useita kuvia suklaasta, kun hakuun syöttää xxxx-chocolate.
50. JJ5.8.2018 klo 15:31
Näyttää olevan japanialainen suklaa.
51. anna h5.8.2018 klo 17:47
Kiitos kommenteista, googlen kuvahaulla tosiaan löytyy. Ja ratkojiinkin joku oli jo laittanut, mutta en luota ratkojat-sivustoon, koska siellä on usein virheitä.
52. Jondalar5.8.2018 klo 18:35
Jukkis, kiitos tarkoista luvuista. Heitin hatusta tuon 400 kommenttia.
53. Mooses6.8.2018 klo 00:17
Oikealla alhaalla epäselvä kuva. Onko kyseessä rullalla olevia seinänpäällysmateriaalia vai kukkia ?
54. Make6.8.2018 klo 02:44
Katso Rampen vihje 13.
55. Virkku7.8.2018 klo 11:33
Jäinpä ihmettemään tuota hiphopbiisiä. Mielestäni se ratkojissa on väärin. Olenkohan itse väärässä vaiko oikeassa. Saksaa kohtaankin voisi tulla kaksi vaihtoehtoista paikannimeä.
56. Jiikoo7.8.2018 klo 11:42
Virkku, minun Ratkojista löytämäni nimi (lisätty sinne 3.8.2018) löytyy sellaisenaan myös Wikipediasta (jonka auktoriteettiarvo ei sinänsä ole juuri Ratkojia kummempi).
57. Rampe7.8.2018 klo 11:55
Ratkojista löytyy kaksi biisiä eri lailla haettuina. Mielestäni se vaihtoehto on oikea, jonka synonyymi ei ole
os(a)ma.
58. Virkku7.8.2018 klo 12:44
Kiitos Jiikoo ja Rampe. Googlessa se toinen vaihtoehto on selkeämmin esillä. Valintani on oikea ja samoin epäilyni oli oikein.
59. Neuvoton8.8.2018 klo 11:46
En tajua linnun peräosaan tulevaa sanaa... Voisiko joku ystävällisesti selittää ?
60. Neuvoton8.8.2018 klo 11:48
Siis vasemmalla keskellä!
61. Aksu8.8.2018 klo 12:36
Neuvoton,
peräosaa pitää jatkaa viereisellä kuvalla.
62. Neuvoton8.8.2018 klo 12:41
No niinpä tietysti, Kiitos Aksu !
63. kaarina8.8.2018 klo 15:12
en onnistunut löytämään muita hiphop-biisejä kuin Rampen mainitseman ja ratkojista löytyvän. Mikä ettei se kelpaa.Syntyyhän sillä aivan kelpo sanat harmaisiin, joskin ylin vähän kökkö.
64. Seitenvitonen8.8.2018 klo 20:20
Milloin piisistä tuli biisi? No kun piisi ei ollut tarpeeksi hieno sana: (peace).
65. Aksu8.8.2018 klo 20:57
Seitenvitonen,
tarkoitit varmaan sanaa piece.
66. Seitenvitonen8.8.2018 klo 21:48
Aksu,
Totta töriset. Vanha yläkansakoulun käynyt sekoili noissa sanoissa. Muistui vain mieleen, kun amerikansuomalainen ystävä ihmetteli, miksi suomalaisten piti laittaa tuo bee sanan alkuun.
67. Jiikoo8.8.2018 klo 22:48
Kielitieteilijät taitavat puhua hyperkorrektiudesta tai hyperkorrektismista muun muassa tarkoittaessaan suomalaisten pahaa tapaa tunkea ”hienommaksi” kokemiaan vierasperäisiä pehmeitä äänteitä sinnekin, missä niitä ei muissa kielissä ole tapana käyttää. Kun sana ”piisi” vielä on tarkoittanut monille suomalaisille tulisijaa (ruots. ”spis”), on englannin sana ”piece” saanut suomalaissuissa vallitsevan behmeän muodon biisi. Typerää sinänsä.
68. Funny9.8.2018 klo 00:01
Yhtä lailla suomalaisilla on hassu tapa korvata vierasperäisiä konsonantteja suomalaisilla, kuten vaikkapa sanoissa kahvi, sohva. Ja muutenkin muokkaamme sanoja aivan kuin alkuperäisissä olisi jotakin vikaa.

Mutta muistattekos jutun amerikansuomalaisesta, joka oli käynyt vanhassa maassa, ja palattuaan häneltä kysyttiin: "Are you resident of the United States?"
"Aar juu reisi, Ruuman is resident!", vastasi miekkosemme.
69. Jiikoo9.8.2018 klo 09:13
Very funny, Funny! Muistatkos amerikansuomalaiset Uunon ja Ainon, jotka olivat ehtineet sisäistää amerikanenglannin ääntämyksen jo vähän paremmin? Kun poliisi keskeytti heidän automatkansa ja tiukkasi kuskina toimivalta Uunolta tämän nimeä, sai hän toistuvaankin kysymykseen saman vastauksen: ”Juunou”.

Kaheli mikä kaheli, arveli poliisimme ja kääntyi sitten vaatimaan kartanlukija Ainolta tämän nimeä. Vastaus: ”Ainou”.
70. reyo12.8.2018 klo 10:29
Diggaan edellistä
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *