KESKUSTELUT > RISTIKOT > YLLÄPIDOLLE

9265. Ylläpidolle

Täyttelijä19.5.2017 klo 20:43
Kysysin mitä ystävällisimmin - jos en täysin väärin ymmärtänyt, ehdotitte varsin selvin sanan kääntein, että Tapion tulisi pidättäytyä kirjoittelusta vaikkapa viikon ajan. Nyt näyttää siltä, että kirjoittelu ja itsensä kanssa keskustelu vain jatkuu - onko tämä OK teidän puolestanne?
2. Ylläpito19.5.2017 klo 20:49
Selvää itsetutkistelua on Tapio harrastanut. Seurataan tilannetta.
3. Täyttelijä19.5.2017 klo 22:46
Kiitos, ei ihan se vastaus mitä odotin mutta tämän kanssa on elettävä.
4. Täyttelijä6.7.2017 klo 22:43
Anteeksi mutta tapio näyttää vievän tätä keskustelupalstaa ja sen ylläpitoa mennen tullen kölin ali. Onko hän vähentänyt kirjoitteluaan radikaalisti? Ei mulla muuta.
5. Ylläpito6.7.2017 klo 22:45
Muutoksen tuulet puhaltavat pian.
6. Hm.6.7.2017 klo 22:57
Tapio on huvittava. Minä tykkään kumminkin, vaikka välillä menee vastenmieliseksi. Tässä on se idis, että muiden ei pitäisi innostua Tapion jutuista. Annetaan kundin kirjoittaa ja se on varmaan hänelle tärkeää.
7. TTT7.7.2017 klo 07:47
Yritin lukea kommentteja uusimmasta Pupesta (4/2017), mutta harmittavasti suurin osa keskustelusta näyttää pyörivän tapion kirjoittelujen ympärillä, joten eipä tuota jaaritusta jaksa enää.
Toivoisin, että ylläpito tekisi jotain, että saataisiin taas asiallisia juttuja itse ristikoista.
8. Tapio7.7.2017 klo 08:26
Tein yhden selkeän toimintavirheen, mistä johtui turhaa keskustelua. Mutta kyllä em. säikeessä on asiallistakin keskustelua - olisi enemmänkin, jos kirjoitteluuni suhtauduttaisiin neutraalisti, mutta aika usein joku heittää ärsyttävän kommentin, johon tulee vastattua (nämä pitäisi pystyä ohittamaan).

Kiikku kerran tunnusti kirjoittaneensa vain saadakseen minut vastaamaan. Tällainen on nettikiusaamista - vastaavaa olen viimeksi kokenut kansakoulussa. Koulu- ja nettikiusaamisen kohteeksi olen arvatenkn joutunut siksi, että en aina osaa erottaa, missä tarkoituksessa joku sanoo/kirjoittaa jotain.
9. Matti7.7.2017 klo 23:14
Vika on juuri siinä, että Tapio on infektoinut nämä sivut. Jos ennen halusit katsoa, mitä mielenkiintosi herättäneeseen aiheeseen kuuluu, niin menit ja luit. Ja nautit. Tämä sivusto toimi juuri niinkuin piti, ajatellulla tavalla. Ja jäi hyvä mieli. Vaan entäs nyt. Kun menet sivulle, luet Tapanin jorinoita. Ei mitään iloa enää. Kuten sanoin, Tapio on infektoinut nämä sivut. Hukkaanko on heitetty kaikki se uhrattu vaiva, idea, työ ja kustannukset. Eihän tässä näin pitänyt käydä!
10. Tapio8.7.2017 klo 08:14
Teen välillä virhepäätelmiä, mistä seuraa aivan tahatonta ylimääräistä kirjoittamista (esim. PuPe 4/2017 säikeessä).

Osa ylimääräisestä kirjoittelusta on myös seurausta nettikiusaamisesta. Yhteistä kansakoulun kiusaamiselle ja täällä nettikiusaamiselle on komm. 8 mainitun seikan lisäksi, että olen herkkä reagoimaan kiusaamiseen ja minun on vaikea se ohittaa, vaikka olen siihen pykinyt.

Kirjoitan paljon ja olen sitä pyrkinyt vähentämään (olisi kiva, jos saitti ylipäätäänsä olisi aktiivisempi). Mutta jos kommentoin itse ristikoita, toivon että asialliset kommenttini otetaan sellaisiksi. Myös ristikon detaljeja voi käsitellä kiihkottomasti, jos haluaa.
11. Täyttelijä8.7.2017 klo 09:22
Lainaus: 5. Ylläpito 6.7.2017 klo 22:45
Muutoksen tuulet puhaltavat pian.

Toivottavasti puhuri on kova!

Nappasin kiinni tuosta Matin viestistä ja lueskelin joitain PuPe-säikeitä ajalta ennen nettikiusatun ilmestymistä palstalle ja ero on tosiaan huima - valitettavasti entisten aikojen hyväksi. Siellä on kärkästäkin viestittelyä mutta lyhyesti eikä useita viestejä kestäviä vuodatuksia ratkontavireistä ja ristikoiden vaikeustasoista näkynyt.
12. kaplas8.7.2017 klo 10:24
Mitähän perustuslakivaliokunta sanoisi Tapion poissulkemisesta?:)
Eikö viestin voi myös hypätä yli,jos ei kiinnosta lukea?
Tai jos voisi ruksata ne nikit,joita ei halua seurata..
13. ensio8.7.2017 klo 13:52
voi teitä kun olette sisäänlämpiää porukkaa. ei pidä olla yhtäkään soraääntä, niin teillä menee hyvin.
voitte lopettaa koko palstan, kun korva ei kestä muuta kuin kehuja.
14. matts8.7.2017 klo 16:50
ensiolle: En tiedä oletko seurannut alusta asti tapion kirjoittelua täällä. Hän aloitti syyttämällä laatijoita virheistä, jotka lähes aina osoittautuivat tapion, joko vääräksi ratkaisuksi, ymmärtämättömyydeksi tai silkaksi tietämättömyydeksi. Hän myös osoitti sen kyselemällä apuja vihjeisiin, jotka olivat tavalliselle ratkojallekin peruskauraa, ei mitään hankalia. Sitten tapio opetteli (vihdoin) piilissäännöt ja alkoi etsimällä etsiä puutteita vihjeistä, useimmin nämäkin osoittautuivat hänen puutteellisten tietojen, varsinkin suomenkielen, ja vihjeitten rakenteen ymmärtämättömyyteen. Sitten hän keksi vanhat kovisristikot, joihin vastaukset olivat olemassa ja hän alkoi besserwisseröidä niitä kuin olisi pystynyt ne itsenäisesti ratkomaan. Parissa vuodessa tapiosta tuli ristikon- ja piilistenratkonnan kaikkitietävä opastaja (ihmettelen ettei Skyttä ole palkannut häntä ristikkoakatemiaan opettajaksi - vai onko?).
Lyhyesti kerrottuna tämä. Voin hyvin ymmärtää ristikoita kymmeniä vuosia ratkoneiden ärsyyntymisen (tyyliin, älä opeta isääs panemaan). Lisäksi hänen ristikoiden vaikeusastearvostelunsa ovat nostattaneet karvat pystyy monelta, niiden jatkuva veivaamien ei ole rakentavaa ristikkokeskustelua. Kysymys ei todellakaan ole eriävien mielipiteiden tai soraäänien torppmisesta vaan siitä, että tapio ei ymmärrä hänen kirjoittelunsa ärsyttävyyttä. Vikahan ei koskaan ole tapion - hänen mielestään.
15. Tyhmä8.7.2017 klo 17:16
Lisäksi tapio sekaantuu sellaistenkin ristikoiden keskusteluihin, joita ei itse ole ratkomassa. Ja tekstiä tulee.....
16. Tapio8.7.2017 klo 17:41
15. Tein joskus. Nykyisin osallistun vain niiden ristikoiden keskustelusäikeisiin, joita itse ratkon tai aion ratkoa kun saan ristikon käsiini.

14. Nimimerkki "matts" on valitettavasti aika pitkälle oikeassa. Syytin aiemmin väärin perustein laatijoihin, mitä nykyisin tapahtuu sangen harvoin, mutta jokainen sellainen kyllä kaduttaa jälkikäteen. Kyselin toki vanhojen PuPe:jen suhteen aika paljon ja paljon turhaakin, sillä viimeisten uusien PuPe-lehtien kohdalla en ole hirveästi kysellyt, kun olen itse enemmän pohtinut vihjeitä ja olen itsenäisesti ratkonut tehtävät loppuun asti (joskin PuPe 1-2/2017 jotkut tehtävät väärin). Uusista PuPe-lehdistä saadun kokemuksen perusteella tiedän, että olisin osannut vanhojakin itsenäisemmin ratkoa.

Piiliksissä n. puolet kritiikissä oikeutettua ja puolet väärää.

Vaikeusastearviointi on erittäin yleistä SK, PuPe ja IS viikonloppu säikeissä - eikö mattsin mielestä sitä sitten ole yleisesti ottaen liikaa?
17. matts8.7.2017 klo 18:27
Kuten aikaisemmin jossain ilmaisin, 3 vaikeusastemerkintää mielestäni riittäisi kertomaan ratkojalle millaisesta ristikosta on kyse. Puolikkaat, miinukset ja plussat syntyvät sitten jokaisen omassa mielessä jos ovat syntyäkseen, eikä niitä tarvitse täällä julistaa.
18. pelaaja8.7.2017 klo 19:14
Säikeen otsikko: Ylläpidolle. Joka mikä ei suinkaan taida olla tietämätön näistä vaikeusaste- sun muista "ei olisi kannattanut sanoa" tai "minäpä sanon" -jutuista. Ei nää ikinä lopu, jos ei niitä yksinkertaisesti itse kukin (ruusuin tai muin kukin) lopeta tai jos ei halua Ylläpidolle "tämän kerran vielä" kertoa, että näin on. On. Ja ruusu lopettajalle.
19. Rampe8.7.2017 klo 19:37
Vaikeusastearvioinneissa en näe mitään pahaa kunhan muistamme, että arviointi on vain oma näkemyksemme asiasta.
Ei sille mitään yhteismitallista asteikkoa löydy.
Tämäntapaisiin säikeisiin saa minun puolestani kirjoittaa asian vierestä vaikka kuinka paljon, tilaa luulisi riittävän.
Siitä olen itsekin hermostunut, jos tiettyä ristikkoa käsittelevään säikeeseen aletaan kirjoittaa täysin muita asioita.
Asiasta hermostuneena aloitin kerran Siionin Lähetyslehti-säikeen, joka aikansa kukoistettuaan on jo hyytynyt.
20. pelaaja8.7.2017 klo 20:47
Okei. Ei sitten heru ruusuja. Tehkää hyvin.
21. Nortonista22.9.2017 klo 18:24
Laitoin Nortoniin lisäominaisuuden " sivu on turvallinen" ominaisuudella
ja nyt sivu merkataan turvattomaksi kalastelun vuoksi? Onko Norton liian tiukka?
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *