KESKUSTELUT > RISTIKOT > YLLÄPIDOLLE

9265. Ylläpidolle

Täyttelijä19.5.2017 klo 20:43
Kysysin mitä ystävällisimmin - jos en täysin väärin ymmärtänyt, ehdotitte varsin selvin sanan kääntein, että Tapion tulisi pidättäytyä kirjoittelusta vaikkapa viikon ajan. Nyt näyttää siltä, että kirjoittelu ja itsensä kanssa keskustelu vain jatkuu - onko tämä OK teidän puolestanne?
2. Ylläpito19.5.2017 klo 20:49
Selvää itsetutkistelua on Tapio harrastanut. Seurataan tilannetta.
3. Täyttelijä19.5.2017 klo 22:46
Kiitos, ei ihan se vastaus mitä odotin mutta tämän kanssa on elettävä.
4. Täyttelijä6.7.2017 klo 22:43
Anteeksi mutta tapio näyttää vievän tätä keskustelupalstaa ja sen ylläpitoa mennen tullen kölin ali. Onko hän vähentänyt kirjoitteluaan radikaalisti? Ei mulla muuta.
5. Ylläpito6.7.2017 klo 22:45
Muutoksen tuulet puhaltavat pian.
6. Hm.6.7.2017 klo 22:57
Tapio on huvittava. Minä tykkään kumminkin, vaikka välillä menee vastenmieliseksi. Tässä on se idis, että muiden ei pitäisi innostua Tapion jutuista. Annetaan kundin kirjoittaa ja se on varmaan hänelle tärkeää.
7. TTT7.7.2017 klo 07:47
Yritin lukea kommentteja uusimmasta Pupesta (4/2017), mutta harmittavasti suurin osa keskustelusta näyttää pyörivän tapion kirjoittelujen ympärillä, joten eipä tuota jaaritusta jaksa enää.
Toivoisin, että ylläpito tekisi jotain, että saataisiin taas asiallisia juttuja itse ristikoista.
8. Tapio7.7.2017 klo 08:26
Tein yhden selkeän toimintavirheen, mistä johtui turhaa keskustelua. Mutta kyllä em. säikeessä on asiallistakin keskustelua - olisi enemmänkin, jos kirjoitteluuni suhtauduttaisiin neutraalisti, mutta aika usein joku heittää ärsyttävän kommentin, johon tulee vastattua (nämä pitäisi pystyä ohittamaan).

Kiikku kerran tunnusti kirjoittaneensa vain saadakseen minut vastaamaan. Tällainen on nettikiusaamista - vastaavaa olen viimeksi kokenut kansakoulussa. Koulu- ja nettikiusaamisen kohteeksi olen arvatenkn joutunut siksi, että en aina osaa erottaa, missä tarkoituksessa joku sanoo/kirjoittaa jotain.
9. Matti7.7.2017 klo 23:14
Vika on juuri siinä, että Tapio on infektoinut nämä sivut. Jos ennen halusit katsoa, mitä mielenkiintosi herättäneeseen aiheeseen kuuluu, niin menit ja luit. Ja nautit. Tämä sivusto toimi juuri niinkuin piti, ajatellulla tavalla. Ja jäi hyvä mieli. Vaan entäs nyt. Kun menet sivulle, luet Tapanin jorinoita. Ei mitään iloa enää. Kuten sanoin, Tapio on infektoinut nämä sivut. Hukkaanko on heitetty kaikki se uhrattu vaiva, idea, työ ja kustannukset. Eihän tässä näin pitänyt käydä!
10. Tapio8.7.2017 klo 08:14
Teen välillä virhepäätelmiä, mistä seuraa aivan tahatonta ylimääräistä kirjoittamista (esim. PuPe 4/2017 säikeessä).

Osa ylimääräisestä kirjoittelusta on myös seurausta nettikiusaamisesta. Yhteistä kansakoulun kiusaamiselle ja täällä nettikiusaamiselle on komm. 8 mainitun seikan lisäksi, että olen herkkä reagoimaan kiusaamiseen ja minun on vaikea se ohittaa, vaikka olen siihen pykinyt.

Kirjoitan paljon ja olen sitä pyrkinyt vähentämään (olisi kiva, jos saitti ylipäätäänsä olisi aktiivisempi). Mutta jos kommentoin itse ristikoita, toivon että asialliset kommenttini otetaan sellaisiksi. Myös ristikon detaljeja voi käsitellä kiihkottomasti, jos haluaa.
11. Täyttelijä8.7.2017 klo 09:22
Lainaus: 5. Ylläpito 6.7.2017 klo 22:45
Muutoksen tuulet puhaltavat pian.

Toivottavasti puhuri on kova!

Nappasin kiinni tuosta Matin viestistä ja lueskelin joitain PuPe-säikeitä ajalta ennen nettikiusatun ilmestymistä palstalle ja ero on tosiaan huima - valitettavasti entisten aikojen hyväksi. Siellä on kärkästäkin viestittelyä mutta lyhyesti eikä useita viestejä kestäviä vuodatuksia ratkontavireistä ja ristikoiden vaikeustasoista näkynyt.
12. kaplas8.7.2017 klo 10:24
Mitähän perustuslakivaliokunta sanoisi Tapion poissulkemisesta?:)
Eikö viestin voi myös hypätä yli,jos ei kiinnosta lukea?
Tai jos voisi ruksata ne nikit,joita ei halua seurata..
13. ensio8.7.2017 klo 13:52
voi teitä kun olette sisäänlämpiää porukkaa. ei pidä olla yhtäkään soraääntä, niin teillä menee hyvin.
voitte lopettaa koko palstan, kun korva ei kestä muuta kuin kehuja.
14. matts8.7.2017 klo 16:50
ensiolle: En tiedä oletko seurannut alusta asti tapion kirjoittelua täällä. Hän aloitti syyttämällä laatijoita virheistä, jotka lähes aina osoittautuivat tapion, joko vääräksi ratkaisuksi, ymmärtämättömyydeksi tai silkaksi tietämättömyydeksi. Hän myös osoitti sen kyselemällä apuja vihjeisiin, jotka olivat tavalliselle ratkojallekin peruskauraa, ei mitään hankalia. Sitten tapio opetteli (vihdoin) piilissäännöt ja alkoi etsimällä etsiä puutteita vihjeistä, useimmin nämäkin osoittautuivat hänen puutteellisten tietojen, varsinkin suomenkielen, ja vihjeitten rakenteen ymmärtämättömyyteen. Sitten hän keksi vanhat kovisristikot, joihin vastaukset olivat olemassa ja hän alkoi besserwisseröidä niitä kuin olisi pystynyt ne itsenäisesti ratkomaan. Parissa vuodessa tapiosta tuli ristikon- ja piilistenratkonnan kaikkitietävä opastaja (ihmettelen ettei Skyttä ole palkannut häntä ristikkoakatemiaan opettajaksi - vai onko?).
Lyhyesti kerrottuna tämä. Voin hyvin ymmärtää ristikoita kymmeniä vuosia ratkoneiden ärsyyntymisen (tyyliin, älä opeta isääs panemaan). Lisäksi hänen ristikoiden vaikeusastearvostelunsa ovat nostattaneet karvat pystyy monelta, niiden jatkuva veivaamien ei ole rakentavaa ristikkokeskustelua. Kysymys ei todellakaan ole eriävien mielipiteiden tai soraäänien torppmisesta vaan siitä, että tapio ei ymmärrä hänen kirjoittelunsa ärsyttävyyttä. Vikahan ei koskaan ole tapion - hänen mielestään.
15. Tyhmä8.7.2017 klo 17:16
Lisäksi tapio sekaantuu sellaistenkin ristikoiden keskusteluihin, joita ei itse ole ratkomassa. Ja tekstiä tulee.....
16. Tapio8.7.2017 klo 17:41
15. Tein joskus. Nykyisin osallistun vain niiden ristikoiden keskustelusäikeisiin, joita itse ratkon tai aion ratkoa kun saan ristikon käsiini.

14. Nimimerkki "matts" on valitettavasti aika pitkälle oikeassa. Syytin aiemmin väärin perustein laatijoihin, mitä nykyisin tapahtuu sangen harvoin, mutta jokainen sellainen kyllä kaduttaa jälkikäteen. Kyselin toki vanhojen PuPe:jen suhteen aika paljon ja paljon turhaakin, sillä viimeisten uusien PuPe-lehtien kohdalla en ole hirveästi kysellyt, kun olen itse enemmän pohtinut vihjeitä ja olen itsenäisesti ratkonut tehtävät loppuun asti (joskin PuPe 1-2/2017 jotkut tehtävät väärin). Uusista PuPe-lehdistä saadun kokemuksen perusteella tiedän, että olisin osannut vanhojakin itsenäisemmin ratkoa.

Piiliksissä n. puolet kritiikissä oikeutettua ja puolet väärää.

Vaikeusastearviointi on erittäin yleistä SK, PuPe ja IS viikonloppu säikeissä - eikö mattsin mielestä sitä sitten ole yleisesti ottaen liikaa?
17. matts8.7.2017 klo 18:27
Kuten aikaisemmin jossain ilmaisin, 3 vaikeusastemerkintää mielestäni riittäisi kertomaan ratkojalle millaisesta ristikosta on kyse. Puolikkaat, miinukset ja plussat syntyvät sitten jokaisen omassa mielessä jos ovat syntyäkseen, eikä niitä tarvitse täällä julistaa.
18. pelaaja8.7.2017 klo 19:14
Säikeen otsikko: Ylläpidolle. Joka mikä ei suinkaan taida olla tietämätön näistä vaikeusaste- sun muista "ei olisi kannattanut sanoa" tai "minäpä sanon" -jutuista. Ei nää ikinä lopu, jos ei niitä yksinkertaisesti itse kukin (ruusuin tai muin kukin) lopeta tai jos ei halua Ylläpidolle "tämän kerran vielä" kertoa, että näin on. On. Ja ruusu lopettajalle.
19. Rampe8.7.2017 klo 19:37
Vaikeusastearvioinneissa en näe mitään pahaa kunhan muistamme, että arviointi on vain oma näkemyksemme asiasta.
Ei sille mitään yhteismitallista asteikkoa löydy.
Tämäntapaisiin säikeisiin saa minun puolestani kirjoittaa asian vierestä vaikka kuinka paljon, tilaa luulisi riittävän.
Siitä olen itsekin hermostunut, jos tiettyä ristikkoa käsittelevään säikeeseen aletaan kirjoittaa täysin muita asioita.
Asiasta hermostuneena aloitin kerran Siionin Lähetyslehti-säikeen, joka aikansa kukoistettuaan on jo hyytynyt.
20. pelaaja8.7.2017 klo 20:47
Okei. Ei sitten heru ruusuja. Tehkää hyvin.
21. Nortonista22.9.2017 klo 18:24
Laitoin Nortoniin lisäominaisuuden " sivu on turvallinen" ominaisuudella
ja nyt sivu merkataan turvattomaksi kalastelun vuoksi? Onko Norton liian tiukka?
22. Tapio28.9.2017 klo 14:49
Mikähän on väli, jolla näyttö päivitetään ilmoittamaan uusi viesti? PAM 10/2017 ylläpito ehti lähettämään viestin eikä saanut siitä ilmoitusta sivulle. jLägetin siis kommentin tietämättä edellisestä kommentista .
23. Ylläpito28.9.2017 klo 15:29
2 min.
24. Tapio29.9.2017 klo 08:49
Kiitos tiedosta. Joissakin tapauksissa näemmä vielä käy kuten ennen eli joku kirjoittaa samaan asiaan liittyvän vastauksen, eikä toinen siitä tiedä mitään. Tällaiset tilanteet ovat toki vähentyneet. Ennen lähetystä olisi ehkä vieläkin syytä ladata sivu uudestaan.

Eikö arkistossa oleville palkintoristikoille voi tehdä mitään? Kun lähettää ristikon eteenpäin, ristikko tyhjenee. Toisinaan olisi kiva tarkistaa myöhemmin, tuliko täytettyä oikein, mutta en ole koskaan jaksanut kirjoittaa tehtävää kokonaan uusiksi. Eikö sitä tehtävää voisi mitenkään saada palvelimen välimuistiin ja palautettua sieltä takaisin.
25. Akro7.10.2017 klo 15:48
Ylläpito ja moderaattori voisivat siivoilla muutamia säikeitä kun alkavat taas täyttyä tapion tolkuttomasta kirjoittelusta kuvien laadusta ja tabletilla ratkomisesta. Eikö se tapion avaama yksi säie riitä vai miksi pitää samaa asiaa jaaritella jatkuvasti monessa eri säikeessä ja olla muita neuvomassa ja ohjaamassa kokeilemaan ja raportoimaan tuloksia. Aivan joutavaa kirjoittelua.
26. Rampe7.10.2017 klo 18:15
Joutavaa kirjoittelua se on meillä kaikilla. Ei näistä kenenkään leipä levene eikä hätä hälvene.
Tapion kirjoittelu meni välillä älyttämäksi ja porttikielto oli silloin paikallaan.
Silti siivoaisin täältä ensiksi ilman minkäänlaisia ihmistapoja kirjoitetut solvaukset, kuten moderaattori on alkanut tehdäkin.
Siinä sivussa on mennyt omia kuittauksianikin jonka mukisematta hyväksyn.
Kun Tapion (tapion) kirjoittelu on asiallista, on hänellä oikeus kirjoittaa kuten meillä muillakin.
27. Tapio7.10.2017 klo 21:38
Innostuin vähän liikaa tabletin käytöstä ja yritin muissakin kuin aloittamassani asiaan liittyvässä säikeessä muitakin kokeiluun. En jatka enää muissa säikeissä.

Mutta harmittaa, että siitä kuvaongelmasta en aloittamassani säikeessä saanut aikaan keskustelua. Toivon nyt vain, että laatijat vähän havahtuisivat Ekin kautta ongelmasta, joka voi paheta, jos siihen ei puututa.
28. Keila8.10.2017 klo 00:48
Tapsa, hyvä kirjoitus, tuo alkukappale. Toisessa kappaleessa, jäi ikään kuin hämäräksi, jotta mikä on tuo ongelma, joka voi paheta ja johon Ekin tulisi puuttua?
29. Kiikku8.10.2017 klo 02:28
Minä luulen, että monikaan ei kärsi siitä, että tabletin kanssa on hankalaa ja siitä, että ei ole lehteä. Tapsan kandeis ostaa oma tabletti. Se tietysti maksaa, joka on pirun kurjaa.
30. matts8.10.2017 klo 06:51
Tapion kannattaisi harkita siirtymistä vähän edullisempaan harrastukseen kuin ristikon ratkaiseminen kun suurin huoli näyttää olevan mistä saisi ilmaiseksi ristikoita - tai ainakin voisi pitää tuon ongelman omana tietonaan.
31. Tapio8.10.2017 klo 07:57
Olen myös ostanut ristikkolehtiä, joten tuo kritiikki on turha.

Mainitsemani ongelma on se, että eräät kuvittajat käyttävät yksityiskohtaisia alunperin varmaankin kohtuullisen isoiksi tarkoitettuja kuvia. Kun niitä sitten pienennetään, kuvista on vaikea saada tolkkua ja oleellinen informaatio saattaa jäädä saamatta. Vaikkei jäisikään, on vähän ärsyttävää kun kuvan yksityiskohdista ei saa selvää (ainakaan paperivesiossa).
32. Tuttu8.10.2017 klo 18:49
Kyllä on alkanut mennä maku näiden säikeiden lukemiseen. Säikeet ovat lähes kauttaaltaan Tapion melkeinpä yksinpuhelua tai jonkun toisen vastauksia Tapion kommentteihin. Poikkeuksena on HS kuukausiliitteineen, ilmeisesti Tapio ei ko. julkaisuja lue. Yhtä asiaa esim. haukirötkälettä jauhetaan kommentti kommentin perään eräässäkin säikeessä. Tapio kyllä kirjoittelee ihan asiallisiakin kommentteja, mutta kun niitä on ihan mahdottomasti.
33. huhu8.10.2017 klo 19:29
Esimerkiksi tässä ketjussa http://www.sanaristikot.net/keskustelut/?id=9369 viimeisen parinkymmenen viestin joukossa on viitisentoista sinun viestiäsi. Tässä ketjussa http://www.sanaristikot.net/keskustelut/?id=9411 Sinulla on neljä ensimmäistä viestiä, sen jälkeen tuli lunta tupaan. Kukaan ei sinulle taaskaan vastaa. Mites luulet, onko vika meissä muissa vai sinun tavassasi kirjoittaa (jankuttaa)?

Minusta tuntuu, että sinä näet tämän maailman isona ongelmana tai useana pienenä ongelmana. Et ole tainnut huomata, että sinä olet itse osa ongelmaa.

Siinä missä sinä näet ongelmia, muut näkevät mahdollisuuksia.
34. Tapio8.10.2017 klo 19:43
No siihen haukijuttuun tuli turhaa pituutta myös iso S:n kommenteista, joihin sitten tuli kommentoitua.

Huhun mainitsemissa säikeissä yritin luoda keskustelua. Ensiksi mainityu tosin oli ihan aito avunpyyntö. Sain homman pelittämään ja halusin vain rohkaista muita kokeiluihin.
35. huhu8.10.2017 klo 19:50
Nyt olisi jo korkea aika hyväksyä, ettet pysty luomaan keskustelua palstalle. Et millekään keskustelupalstalle. Ihmiset kirjoittavat, jos haluavat. Jos asia ei kiinnosta, et saa muita kirjoittamaan yhtään mitään, vaikka kuinka esität kysymyksiäsi. Kun ei kiinnosta avutumisesi, niin ei kiinnosta
36. TU8.10.2017 klo 19:57
Tapio, sulla on aina jokin missio, nyt tuo tablettisi ja sen kera puljaaminen. Useimmat täällä ovat kiinnostuneita ristikkojen ratkonnasta, vain.
37. TU8.10.2017 klo 20:00
Onko niin, että Tapio haluaa vaan juttuseuraa!
38. TU8.10.2017 klo 20:04
Tuttu. Hesarin ristikkoa ei ilmaiseksi saa,
just tulee radiosta, että Birgitta Ulfsson on edesmennyt. Mahtava tyyppi.
39. Tapio8.10.2017 klo 20:09
Mitä tulee tuohon tablettisäikeseen, kyse on lähinnä juttuseuran puutteesta, mutta tämä sivusto tuntuu olevan kovin huono siihen tarkoitukseen.

Mitä tulee säikeeseen 9411 kyse on missio - missiona on saada laadukkaampia ristikoita, joiden teksteistä ja kuvista saa kunnolla selvää. Olen aidosti kaikkien ratkojien asialla.
40. Tapio8.10.2017 klo 20:14
Osittain se tablettisäiekin oli missio - jos muutkin kuin minä innostuisivat digitaalisesta ristikonratkonnasts, ehkä hamassa tulevaisuudessa voisi paperilehtien rinnalla saada digilehtiä ja niille järkevä palautus - tosin tekstaus voisi yleisesti olla n.6-vuotiaan tasoa.
41. huhu8.10.2017 klo 20:19
Jos tableteista haluat jutustella, niin tämä palsta ei ole oikea paikka. Kokeile vaikkapa Muroa.

Nythän sinä pääasiassa keskityt vain ilmaisiin ristikoihin. Kunhan ostat vaikkapa 10 vuotta Iltsaria, niin vaadi vasta sitten. Ja kuten olen aiemminkin kirjoittanut: Minusta sinulla ei ole mitään kopmpetenssia ristikkoarvosteluihinsi. Äläkä yritä heittää sitä iänikuista tekosyytä "olen minä ristikoita ostanut ja ratkonut ainakin 400 piilosanaa". Roskaa.

(Viestisi 40) Niin ja ne pitää julkaista ilmaiseksi ja vielä siten, että sinä voit lähettää vastauksetkin imaiseksi ja jättää tulostuksen ja sen kustannuksen julkaisijalle. Voi hitto mitä tekopyhää pskaa!
42. Tapio8.10.2017 klo 20:32
Tablettisäikeessähän kyse oli nimen omaisesti ristikoiden ratkomisesta, johon tabletti on vaihtoehto paperiversiolle.

"Nythän sinä pääasiassa keskityt vain ilmaisiin ristikoihin. "

En, se ei ole pääasia. Toivomus olisi, että paperilehden sijasta tai sen rinnalla voisi ostaa digiversion. Iltsaristakin saa (maksullisen) digiversion, josta ++juh esittänyt muutaman esimerkin - erittäin laadukas toteutus.

Jos minulla on vaikeuksia saada selvää, voin sen kertoa - ei siihen mitään kompetenssia tarvita.
43. huhu8.10.2017 klo 20:49
Viesti 42 kertoo, että sinä et _todellakaan_ ymmärrä mitä sinulle vastataan. Kompetenssisi ei siis riitä.

Joku muu saa vääntää sinulle rautalangasta, minä en nyt jaksa.
44. HM8.10.2017 klo 21:38
Surullista tuo juttuseuran puute! ????
45. HM8.10.2017 klo 21:40
Surullinen hymiö oli lähettäessä...
46. Ylläpito8.10.2017 klo 21:56
YlläpidoLTA.

Kyllä sinun Tapio nyt pitää miettiä, että taas hillitset itseäsi vähän. Nyt alat jo valittaa, ettei synny keskustelua haluamistasi aiheista. Ehkäpä muut eivät vain halua samaa. Täytät säikeet jutuillasi. Sivuston luonne vääristyy. Rupeat yhtäkkiä selittelemään jostain Malojen vanhasta esittelyristikosta, vaikka kurantteja ristikoita on maailmalla ratkottavissa ja hankittavissa pilvin pimein. Ne tällä hetkellä kiinnostavat. Et kertaakaan ole kommentoinut esim. uutisristikkoa, joka on kuitenkin ristikkomaailman brändi numero yksi ja tuo eniten rahaa tälle alalle, kun kustantaja saa siitä rahansa korkoineen takaisin. Näin syntyy ristikkokulttuuri, kun ristikoita julkaisevat tahot eivät kuihdu vaan niillä on säännölliset asiakkaansa.
47. Tapio8.10.2017 klo 22:07
Ratkon säännöllisesti uusista ristkoista vain PuPea ja SK:n ristikoita. Muita ratkon miten käsiini saan netistä, kirpparilta (Iisakkeja) tai dyykaamalla paperinkeräyslaatikosta.

Vanha ristikko voi olla hyvä, kuten Juha Hyvösen Notiisi oli. Minulle uutuus ei ole mikään itseisarvo.
48. huhu8.10.2017 klo 22:12
Ehkä uutuus ei, mutta ilmaisuus kyllä.
49. Ylläpito8.10.2017 klo 22:15
Täsmennyksenä: SK:t kopioit kirjastossa.

Meidän muiden saittilaisten pitäisi aina kiinnostua niistä ristikoista, joissa sinulla on ongelmia. Onko täällä muita vastaavia ratkojia? Ei, muut ratkovat kurantteja ristikoita ostamistaan lehdistä. Ja muut keskustelevat niistä.
50. Tapio9.10.2017 klo 08:02
Laitoin vahoista ristikoista vainyhden säikeen, johon myös muut voivat laittaa vahojen ristikoiden ongelmia. Jos ei kiinosta, tuon yhden säikeen voi ohittaa. Melko satunnaisesti joku muu tuo esille vanhojen ristikoiden ongelmia.

Niistä tulee joskus turhaakin keskustelua. Mutta kun yritin ajankohtaisista teknisluonteisista kysymyksistä keskustelua, se ei onnistunut. Ihan aidosti ajattelin, että niistä voisi olla jotkut kiinnostuneita. Tekniikan pitää mielestäni palvella mahdollisimman hyvin ratkojia ja mielestäni tekniikkaankin pitäisi panostaa.
51. Tapio9.10.2017 klo 08:43
TU kirjoitti, että olenko ottanut mission ja hän oli siinä täysin oikeassa. Otan pysyviksi missioiksi ristikoiden selkeyden koristamisen (siitä risujen ja ruusujen antamisen) sekä digitaslisuuden edistämisen (selkeydessä otan huomioon myös mahdolliset digiversiot).
52. imx9.10.2017 klo 09:25
Taas menee ohi otsikon aiheen, mutta sanonpa nyt kuitenkin, että eikö kannattaisi Tapio ottaa ihan ensimmäiseksi missioksi omien kirjoitusten selkiyttäminen. On aika surkuhupaisaa vaatia jatkuvasti muilta ehdotonta virheyttä ja selkeyttä kun et itse viitsi edes lukea omia tekstejäsi läpi ennen Lähetä-napin painamista. (Tabletilla tulee virheitä, tiedän, mutta myös sillä voi omaa tekstiään korjata ennen lähetystä!)
53. Moderaattori9.10.2017 klo 12:59
Tapio/tapio, joko sinä tämän säikeen http://www.sanaristikot.net/keskustelut/?id=9413

(Lainaus: 16. matts 9.10.2017 klo 12:40
"Tapio merkityksessä tapio on minulle riittävä ilmaus, niin että tällä viestillä hyvästelen sanaristkot.netin.
viestin .kohdalla ymmärrät asian.")

Seuraava viestini koskee uutta bannia. Nyt se ei ole kaksi viikkoa vaan tuplasti se. (En olisi uskonut, että haluat asian tähän ajaa.) Mutta never mind!

Valinta on sinun. Lopeta nyt suosiolla tai...
54. Tapio9.10.2017 klo 13:41
Enkö saa edes yhdessä aloittamassani säikeessä kysyä neuvoa ratkontaongelmiin? Ei siihen matts tarvitsevosallistua. Kyllä muutkin kysyvät ratkontaongelmista. Matts mielestäni kohtelee minua epäoikeudenmukaisesti.

Voin lopettaa tablettisäikeeseen kirjoittamisen ja kuvaongelmien käsittelyn (niitä oikeasti on). Voin vähentää muiden aloittamiin säikeisiin osallistumista.

Olen kirjoittanut täysin asiallisesti, mutta silti tuollaista uhkailua. Todella ikävää.
55. Jukkis9.10.2017 klo 13:50
On kyllä aika naurettavaa, että kun säikeellä "Vanhojen tai palkinnottomien sanaristikoiden ongelmakohtia" käsitellään otsikon mukaisia asioita, niin joku sen takia suurieleisesti kertoo poistuvansa saitilta. Ja vähintään yhtä naurettavaa on se, että moderaattori tuota naurettavaa poistumisilmoitusta käyttää jonkinlaisena perusteluna tapion bannaamiselle.
56. Jaska9.10.2017 klo 14:24
Saitille kirjoittamisen lopettava voi sen vapaasti saitilla ilmoittaa tai olla ilmoittamatta. Sama vapaus koskee lopettamisen syytä, jota muut voivat sitten vapaasti kommentoida. Nekin kommnetit voi mode vapaasti hyväksyä tai sensuroida.Jonkin asteinen marttyyrius mattsin tapauksessa tulee kyllä herkästi mieleen. Jos siis oli tosissaan.
57. Kieku ja kaiku.9.10.2017 klo 16:03
No, Tapiolla on nyt taas yksi asia, mistä hän on kekannut sen jutun, jossa pääsee pätemään ja päsmäröimään. Tapio hyvä, eivät muut ole kiinnostuneita rouvasi tabletista ja sen käyttömahdollisuuksista. Anna armoa. Paperiristikot ovat aivan parhaita. Itselleni maksullisina Hesari, sen Kuukausiliitteessä myös Aulis ja lisäksi SK ja Pupe.
58. Tapio9.10.2017 klo 16:10
Myönsin jo, että innostuin tablettiasiasta liikaa ja lupasin lopettaa sen käsittelyn. Mikä sopii minulle, ei sovi välttämättä muille.

Vain 9414. SK 40/2017 kirjoitin ohi aiheen Nykäseen liittyen - ne moderaattori voisi poistaa. Muissa olen pysynyt säikeen asiassa.

Mattsin kommentti itse asiassa oli ohi säikeen sisällön - olisi kuulunut tähän säikeeseen, jos jonnekin. Mattsin tavoitteen ymmärtää jokainen.
59. Kieku ja kaiku.9.10.2017 klo 16:10
Lisäksi olen parikymmentä vuotta ratkonut Iltsarin koviksia, usein huonollakin menestyksellä, kimpparatkontana saatu täyteenkin! Kiitos hyvistä ja haasteellisista ristikoista! Lopputulemana, en kaipaa digiristikoita pätkääkään.
60. pelaaja9.10.2017 klo 19:01
Jaskan kommenttiin viitaten; tänäinen ns. eroaja ei ole aina ollut ihan tosissaan vaan on hyvästijätöillään ennenkin tarkoittanut "näkemiin". Hyvä niin.

Tapio itse kyllä innostuksissaan taas unohti, että tuollaiset "kyllä muutkin" ja "minua kohdellaan epäoikeudenmukaisesti" piti jättää pois. Sitäpaitsi, "kyllä muutkin" kirjoittelevat asian vierestä mutteivät ihan joka säikeeseen. Kauhea stressi itsellänikin, että sanonko vai enkö jotakin mihin milloinkin. Se sellainen stressi saa onneksi sormet usein pois näppäilemästä. Ei aina, kuten näkyy. Mutta seuraavan kerran kun näppäimistö sallii, raportoin jonain aamuna ratkoneeni jonkin ristikon. Varmaan kiinnostaa kaikkia lukijoita.
61. huhu10.10.2017 klo 00:17
Ei taatusti kiinnosta ketään!
62. Tapio10.10.2017 klo 08:45
Sitä harrastetaan itse asiassa aika paljon ja ainakin joillakin kirjoittajilla päämääränä vaikuttaisi olevan se, että kuulu joukkoon. Tämä päämäärä on ihan ok.

Pyydän vielä anteeksi, että kirjoittelin joissakin säikeisä asian vierestä, vaikka yritin kyllä liittää kirjoittelun säikeen aiheeseen (ehdotin vaihtoehtoista tapaa ratkontaan). Vain se Nykäseen liittyvä asia meni totaalisesti ohi säikeen otsikon.
63. huhu10.10.2017 klo 11:02
Nimimerkki pelaajalle anteeksipyyntöni. Silmät oli yöllä tuohon aikaan jo sikkurassa enkälukenut edellisen viestin kirjoittajan nimeä. Oletin sen Tapioksi.
64. pelaaja10.10.2017 klo 20:24
Nimimerkille huhu: asia selvä, kiitos vaan.
Tapio muuten tuossa inhimillisti eilisen ironiani, joten jouduin nyt itse katumapenkille.
Hmm, ja onneksi hän ei ilmaissut vetäneensä hernettä nenäänsä siitä, että minut oletettiin häneksi..
65. Kuikku10.10.2017 klo 21:09
On outoa, että joku päivitys on ok, kunhan sitä ei ole tapio tehnyt. Hohhelihoijaa huhu.
66. Tapio13.10.2017 klo 19:38
Kuinkahan pitkään sanaris.fi on poissa käytöstä?
67. Ylläpito13.10.2017 klo 19:44
Jätä www pois niin pääset.
68. Tapio13.10.2017 klo 19:59
http://sanaris.fi/

"Tietokantayhteys epäonnistui"
69. Ylläpito13.10.2017 klo 20:20
No joo. Pelättävissä on, että Nebula ei tee asialle mitään ennen maanantaita.
70. Ylläpito14.10.2017 klo 08:05
Nyt tuo osoite Tapion viestissä toimii, ei vielä www-alulla. Niko teki yön töitä.
71. Tapio29.10.2017 klo 08:21
Mikähän siinä on, että tabletilla capta pätkii pahasti. Kuvia puuttuu usein, Hyväksymispainike ei näy. Aina ei saa yhteyttä palvelimeen? Joskus pitää odottaa toista ajankohtaa, että voi vastata. Tabletilla capta kysely tulee lähes aina, mutta pöytäköneella harvakseltaan. Tabletti on Wifi-yhteydessä ja pöytäkone on kaapelilla Lan-asemassa. Sivusto toimi paljon hitaammin tabletilla.
72. talonpoika29.11.2017 klo 17:01
Kysyisin semmoista asiaa, että onkohan eri paikkakunnilla toimivia ristikkokerhoja tai ainakin epävirallisia keskustelurinkejä? Mitenkä pääsee mukaan.
73. Täyttelijä29.11.2017 klo 18:18
http://www.sanasepot.fi/index.php/paikalliskerhot/
74. T.Avis14.12.2017 klo 10:30
Muut eläimet -ketjun osan 13 kooste on valmiina osan 14 alussa ja siirrettävissä koko ketjun koosteeseen
75. Ylläpito14.12.2017 klo 11:06
Kiitos taas!
76. Tapio2.1.2018 klo 11:52
Missä ristikkoarkiston ratkaisut tallentuvat? Sanariksen palvelimella vai laitteella? Jos laitteella, täytyy varoa tyhjentämästä väliaikaistiedostoja. Eräät ohjelmat tyhjentävät niitä ja tabletilla tyhjennystoiminto.
77. Niko/Sanaris2.1.2018 klo 17:31
Ristikkoarkistossa ratkaisut tallentuvat laitteelle. Väliaikaistiedostoiksi niitä ei ehkä sentään lasketa, mutta tokihan jotkut ohjelmat kaikkia tuollaisia mielellään tyhjentävät.
78. Tapio25.1.2018 klo 11:42
Ristikoarkiston käyttöliittymää olisi kiva kehittää hieman. Olen itse tehnyt www-käyttöliittymäsuunnittelua, joten tiedän, mistä kirjoitan:

* Varsinkin piilikset kaipaisivat sitä, että sivun yläreunan toimintopainikkeet voisi piilottaa. Olisi vain painike "Piilota", jota painettaessa tilalle tulisi "Näytä". Äärimmäisen helppo toteuttaa. Olisi myös kiva, jos myös yläosan tekstit piiloutuisivat samalla kertaa. Tästä voi aiheutua ylimääräistä työtä, sillä yläosa pitäisi leikata irti ja sille laitettava lohko, jonka voi piilottaa
* olisi kiva, jos tabletilla kirjaimisto tulisi esille vain kun sormi/kynä menee näytön päälle. onmouseover ainakin hiirellä hoitaa tuollaista virkaa. Minulla ei ole kokemusta HTML 5:stä, joten en osaa sanoa, olisiko tämä toteutettavissa.

Tämä mahdollistaisi sen, että http://www.sanaristikot.net/ristikot/ristikko/?mag =piilosanat&year=15&id=skps77 kaltaiset piilikset näkyisivät tabletin ruudulla kokonaisina niin että sekä ruudukko että vihjeet näkyisivät miellyttävällä tavalla.

Kun kirjaimisto menisi päälle, sanan voisi kirjoittaa loppuun asti, vaikka osa sanasta jäisikin kirjaimiston alle.

Miellyttävästi taitetulla vihjeiden asettelulla + käyttöliittymällä, jossa kaikki toiminnot saa pois näkyvistä, piilisten ratkominen netissä olisi erittäin miellyttävää.
79. Jaska25.1.2018 klo 11:59
Kaikki ei miellytä kaikkia, mutta on miellyttävää tietää, mikä miellyttää Tapiota:)
80. Tapio25.1.2018 klo 12:01
Jos toiminnot saisi piiloon myös sellainen piilosana, jossa vihjeet ovat ruudukon oikealla puolella, toimisi varsin hyvin, tarkoitan esim. http://www.sanaristikot.net/ristikot/ristikko/?mag =piilosanat&year=18&id=sn2

Kun tabletti on vaakasuunnalla, tällä hetkellä käyttöliittymä vie puolet näytön pinta-alasta, joten ristikon ratkonta on erittäin epämiellyttävää ja en ainakaan itse ratko tällaisia ristikoita netissä ristikkoarkiston kautta.
81. Tapio25.1.2018 klo 12:03
Kun ratkon tabletilla piilisiä, näen koko piiliksen kerralla, koska piirrosohjelmassa käyttöliittymän saa piiloon, mikä tekee digiratkonnasta varsin miellyttävää. Käyttöliittymän piilottaminen olisi ristikkoarkistossakin mahdollista.
82. T.Avis1.3.2018 klo 10:05
Kissaketjun - 25 kooste on valmiina Kissaketju - 26:n alussa ja siirrettävissä koko ketjun koosteeseen
83. Ylläpito1.3.2018 klo 10:23
Kiitos taas, hoidettu.
84. T.Avis17.4.2018 klo 10:50
Muut eläimet -ketjun osan 14 kooste on nyt osan 15 alussa ja siirrettävissä koosteeseen
85. Ylläpito17.4.2018 klo 11:27
Kiitos, hoidettu.
86. T.Avis13.6.2018 klo 09:10
Rakkikoirat-ketjun osan 51 kooste on valmiina osan 52 alussa ja siirrettävissä koko ketjun koosteeseen
87. Ylläpito13.6.2018 klo 09:54
Kiitämme.
88. Ari23.8.2018 klo 12:36
En tiedä miksi, mutta ainakin Ristikot-puolella on useita säikeitä, jotka kuuluisivat mieluummin Muut aiheet-puolelle. Moderaattorilla on nykysivustossa mahdollista näitä helposti siirrellä. Vanhan sivuston ollessa sen ymmärsi, kun siirrot olivat ilmeisesti teknisesti hankalampia suorittaa.
89. Moderaattori23.8.2018 klo 13:59
Niin varmaan on. Voisitko ystävällisesti nimetä niitä.
90. Ari23.8.2018 klo 14:13
Ainakin tuosta alusta säienumerot 9265, 1109, 9769, 9700, 9693 ja 9101 eivät mielestäni käsittele ristikoita.
91. Moderaattori23.8.2018 klo 15:04
Kiitos. Tutkaillaan.
92. Zepe24.8.2018 klo 17:22
Onko nimimerkillä tapio ikuinen porttikielto palstalle?
93. T.Avis18.9.2018 klo 08:57
Muut eläimet -ketjun osan 15 kooste on valmiina osan 16 alussa ja siirrettävissä koko ketjun koosteeseen
94. Ylläpito18.9.2018 klo 11:51
Hoidetaan kohtsillään! Kiitos.
95. Pohdintaa21.9.2018 klo 02:13
Varmasti ovat jotkut käyttäjät tehneet keskustelualueella erinäisiä virheitä, joista päättävät tahot, kanssakeskustelijat sekä alkuperäinen keskustelija itsekin ovat suuttuneet puolin ja toisin. Tottakai joku roti pitää olla keskustelun laadussa, että yksipuolista ja raskasta jankkausta ei synny. Tietty maine yksittäisten käyttäjien osalta syntyy, ja tämä vaikuttaa jatkoluottamuksen syntymiseen. Vaikeaa tuntuu olevan löytää yhteisen sävelen ja jalon päämäärän saavutus tämänkaltaisessa avoimessa foorumissa niin, että virtuaalisesti istuttaisiin alas ja pohdittaisiin järkeviä käytösmalleja, jotta ilmapiiri pysyisi hyvänä. Ihmisiähän tässä ollaan, ja kaikki tekevät virheitä (tosin kaikki eivät aina opi virheistä, mikä voi johtua myös kunkin ihmisen taustoista ja senhetkisestä elämäntilanteesta). Myös sivun taustalla voidaan käydä yhteydenottoja, jotka eivät ylety foorumille, mutta rasittavat taustalla: näin erään tilanteen kanssa on voinut olettaa. Vaikeaa tämä tuntuu joka tapauksessa olevan, eikä aina varmasti anteeksipyyntö tai muunlainen asiallinen selonteko menneistä vaiheista ja tulevien suuntaviivojen laadukkasta pohdinnasta useinkaan auta.
96. T.Avis24.9.2018 klo 10:16
Kissaketju -26:n kooste on kyseisen säikeen lopussa ja siirrettävissä koko ketjun koosteeseen
97. Ylläpito24.9.2018 klo 10:37
Hoidetaan kohtsillään.
98. T.Avis25.9.2018 klo 11:48
Hevonvitja 6:n kooste on Hevonvitja 7:n alussa ja valmiina siirrettäväksi koko ketjun koosteeseen
99. iso S14.10.2018 klo 11:41
Selitä sana väärin -ketjun jatkaminen on karvan verran hankaloitunut, kun osa 4 on siirretty sellaisenaan koosteisiin. Nyt pitää tarkistaa jatkosana kolmesta paikasta. Tein väliaikaisen paluun koostamiseSanan olisi voinut helposti korjata (eteisessäkään)läkkeeltä ja värkkäsin nelosen koosten, joka tulee seuraavissa viesteissä siirrettäväksi varsinaiseen koosteeseen.

Sanat ovat kevyesti mulkatussa kronologisessa järjestyksessä. Ketjun eheyden takia joitakin sanoja on pitäny siirtää hiukan eteenpäin tai taaksepäin. Yhden sanan hylkäsin, eteisessekään. Sanan olisi voinut helposti korjata (eteisessäkään), mutta selityksen (ei kumpikaan teistä, sinä sen paremmin kuin Koivistokaan) korjaaminen oikeaksi vääräksi ylitti kykyni.

Tästä lähtee, 3306 sanaa jaettuna 13 viestiin, ettei viestin maksimipituus ylity.
100. iso S14.10.2018 klo 12:03
Tilastohullujen iloksi: sanojen keskipituus on 10,94. Lyhin on 3 kirjainta (aie) ja pisimmät 23 (tunturikasvillisuudella, kanadalaisammattilainen ja koloradonkuoriaisiltako)

Tätä katsoessani huomasin, että koosteeseen oli lipsahanu yksi kommentti joka ei siis ole ketjuun kuuluva sana. Osa kommentista oli tarkoitettu koosteesta pois jääneen sanan (pääsiäiskäntytön) selitykseksi.

Seuloin viestiin kuuluvat ja kuulumattomat sanat alustavasti erilleen Excel-tempuilla. Tuon viestin muoto onnistui hämäämän seulani. Lähetän kyseisen koosteen osan uudelleen.
101. Ylläpito14.10.2018 klo 12:38
Suurkiitos, Iso S!

Iso Ässä (Kalle Väänänen/Erkki Vuokila)

Meidän suosikki ei ole marjaana,
ei RA eikä Libero.
Ei kooltansa ole kovin pikkuinen,
ei hento eikä hontelo,
vaan se Iso Ässä on,
vaan se Iso Ässä on.
Ja sen Ison Ässän rinnalla
ylläpito onpi huoleton.

Meidän suosikki painavi sanoiltaan
satakolmetoista kiloa.
Ja tarpeeksi aivan hän tarjoaa
meille onnea ja iloa,
kun se Iso Ässä on,
kun se Iso Ässä on.
Ja sen Ison Ässän rinnalla
ylläpito onpi huoleton.

Meidän porukkamme ihmisiä harmittaa
niin haikiasti tosiaan.
Sillä harvoilla miehillä hallussaan
on ilmaisuja moisia,
kuin se Iso Ässä on,
kuin se Iso Ässä on,
sillä Ison Ässän rinnalla
ylläpito onpi huoleton.

Kun linjoilta päästään me lähtemään
pois Ässän luota lomalle,
niin sydämemme haluja me haastellaan
sille Ässällemme omalle.
Kovin isohan se Ässä on,
hieman isohan se Ässä on.
Mutta Ison Ässän rinnalla
ylläpito onpi huoleton.

Ja kun vuosia jatkaa me jaksamme
tätä toveruutta katkoista,
niin saittimme täyttyvi pienistä
mielipiteistä ja faktoista.
Kovin isohan se Ässä on,
hieman isohan se Ässä on.
Mutta sittenpä Ässän sanoissa
ilo lepattavi loputon.

Kovin isohan se Ässä on,
hieman isohan se Ässä on.
Mutta sittenpä Ässän sanoissa
ilo lepattavi loputon.
102. T.Avis10.1.2019 klo 11:26
Rakkikoiraketjun osan 52 kooste on osan 53 alussa ja valmiina siirrettäväksi koko ketjun koosteeseen.
103. Ylläpito10.1.2019 klo 11:27
No mutta se on jo hoidettu!
104. K15.1.2019 klo 17:27
Onko tietoa, milloin julkaistaan Brigitta Kalpan tai Toni Pitkälän koviksia?
105. Eki15.1.2019 klo 17:29
Tällä hetkellä ei, mutta Toni on vähän lupaillut IS-kovista. Passeliin Pelikaaniin 1/2019 tulee Tonilta varsin visainen.
106. K15.1.2019 klo 17:31
Kiitos!
107. T.Avis23.1.2019 klo 10:19
Muut eläimet -ketjun osan 16 kooste on osan 16 lopussa ja valmiina siirrettäväksi koko ketjun koosteeseen.
108. Ylläpito23.1.2019 klo 11:34
Ennemmin tai myöhemmin hoituu, kiitos!
109. T.Avis20.2.2019 klo 17:31
Kun nyt tuo Sanaristikoista sanottua - 4 -säie on "täynnä" eli aika pitkä, niin olisiko mahdollista siirtää kaikki neljä osaa koosteisiin, mistä ne olisi helppo löytää kerralla? Sen jälkeen voisi avata osan 5.
110. Ylläpito20.2.2019 klo 19:16
Hoidetaan huomenna.
111. T.Avis22.2.2019 klo 18:13
Voisiko 4-osan lisäksi myös Sanaristikoista sanottua -ketjun osat 1-3 siirtää koosteeseen, mistä ne olisi helppo löytää kerralla?
112. Ylläpito22.2.2019 klo 18:53
Pannaan harkintaan nämä jutut. Kuulostaa hyvältä idealta.
113. Ari22.2.2019 klo 20:21
Siellähän ne jo oli, ne vaan meni sivulle 2 päivämäärän mukaan kun järjestyvät.
114. Ylläpito22.2.2019 klo 20:39
Ok. Ymmärsimme väärin.
115. Mattias23.2.2019 klo 10:45
Missä on Essi valopilkku tässä synkeässä maailmassa? Eikö ylläpito ole nyt liian ankara? Kun tuosta kysymyksestä ketä kiinnostaa? Antaa porttikiellon. Eikö luonnollista ole kysyä noin, kun edellä Eki oli avauksen tehnyt. Tosin on omanlainen kirjoitustyyli hänellä, mutta joskus siellä totuuden jyväkin seassa. Huomautus olisi ollut aiheellinen, mutta kielto sitä en ymmärrä.
116. Rampe23.2.2019 klo 10:57
Valopilkulle riitti protestin syyksi jo se, että ristikko on Vuokilan tekemä. Totuuden jyviä en ole ihmeemmin hänen kirjoituksistaan löytänyt elleivät sitten yhdyssanasäännöt ole huomaamattani muuttuneet.
Mutta tapion/Tapion porttikieltoa en välttämättä ymmärrä.
Toki hänkin pilasi monta säiettä asiaan mitenkään liittymättömillä kirjoituksillaan.
117. Ylläpito23.2.2019 klo 11:03
Huomautuksia on "Essille" annettu useita. Jotenkin tuntuu, että Mattias ja moni muu nauttii provosoinnista, omituisista vihjailuista ("kyllä Eki itse tietää"), "riitelystä" ja siitä, että saadaan luettavaksi "yhdys sanoja", "lauseita" ja "mielipiteitä", joista ei oikein ota selvää, että mitä kirjoittaja haluaa sanoa.

Tapion tapaus oli monessa suhteessa valitettava, mutta kaikesta huolimatta parempi näin. "Monen säikeen pilaaminen" on aika raskauttava kommentti, sen pitäisi riittää.

Ei näissä ole mitenkään kyse siitä, että täällä pitää hymistellä eikä saa kritisoida. Sellainen henkilö (tai mielikuvitushahmojahan täällä enimmäkseen kirjoittelee, koska monenkaan henkilöllisyys ei ole selvillä tai on luoto valepersoonallisuus), joka ei löydä täältä kritiikkiä, tulkitsee hyvin valikoidusti.
118. Uuge23.2.2019 klo 11:32
Ei kai Mattias ihan tuota halunnut? Toisaalta uusi nimimerkki, jonka tyyli on vähän sellainen, jossa vältellään omaa tutumpaa tyyliä?
119. Jukkis8.5.2019 klo 11:33
Onko käynyt mielessä sellainen, että tämän paikan koodari kirjoittaisi muutaman rivin koodia, joka tunnistaa, kun tuo yksi botti pääsee teennäisimmät sanat -säikeessä recaptchasta läpi? Nuo muutamat rivit sitten estäisivät tuon älyvapaan linkkilistan tallentumisen tietokantaan ja pitäisi säikeen päivityspäiväyksen entisellään.

Siis kai se botti on? Ei kai kukaan viitsi noita käsipelillä laittaa. Tai mistä sen tietää, jos vaikka joku on palkannut esim. Bangladeshistä jonkun porukan tuollaisia suoltamaan, sentti per viesti.
120. Eki8.5.2019 klo 11:44
Olen pyydellyt.
121. Aksu13.5.2019 klo 17:50
Uusimmassa Taloustaidon kryptossa on pieni vika. Ruutu no 2 ei täyty kuten pitäisi. Ristikko jää kesken.
122. Aksu13.5.2019 klo 17:52
No, onnistuikin kikkailemalla.
123. Ylläpito13.5.2019 klo 17:57
Kokeilimme ja juuri niin, korjataan se yksi ruutu kyllä, mutta ottaa se vastaan kirjaimen.
124. Ylläpito13.5.2019 klo 18:04
Korjautuu.
125. eol4.6.2019 klo 11:17
Toimenpidepyyntö: Voisiko säikeen 5856 "Eri kirjaimet lyhenteessä -ketju 17" viestit nro 2 - 7 kopioida tuon ketjun koostesäikeen loppuun. Nuo viestit sisältävät jo käytettyjä lyhenteitä (aakkosjärjestyksessä väliltä C - TKY) ja ne ovat alunperin jääneet koosteesta pois ilmeisessä epähuomiossa.

(Tämä puute on otettu esille ketjun nykyisessä säikeessä 9285 "Eri kirjaimet lyhenteessä -ketju 18" toissapäivänä 2.6.)
126. Ylläpito4.6.2019 klo 12:10
Hoidetaan kun ehditään. Nyt hoppua.
127. Ylläpito4.6.2019 klo 13:21
Nyt pitäisi olla.
128. elukka8.1.2020 klo 14:53
Muut eläimet -ketjun osan 17 kolmiosainen kooste on osan 18 alussa ja valmiina siirrettäväksi koko ketjun koosteeseen.
129. Ylläpito8.1.2020 klo 15:20
Kiitos, hoidetaan kun ehditään.
130. elukka9.1.2020 klo 12:29
Kissaketjun osan 27 kaksiosainen kooste on osan 28 alussa ja valmiina siirrettäväksi koko ketjun koosteeseen.
131. Ylläpito9.1.2020 klo 12:44
Kiitos taas, hoidetaan.
132. elukka10.1.2020 klo 15:30
Hevonvitjan osan 7 kooste on osan 8 alussa ja valmiina siirrettäväksi koko ketjun koosteeseen.
133. Ylläpito10.1.2020 klo 16:15
Kiitos, tällä kertaa jo hoidettu!
134. elukka14.1.2020 klo 11:39
Rakkikoiraketjun osan 53 kaksiosainen kooste on osan 54 alussa ja valmiina siirrettäväksi koko ketjun koosteeseen.
135. Ylläpito14.1.2020 klo 12:09
Kiitos, elukka, olet eläin koostamaan! Jos haluat konkreettisen kiitoksen viimeiaikaisista, lähetä yhteystietosi sanaris ( ät ) sanaris ( piste ) fi. Valinnaisia esim. ristikkolehtipaketti, EVVK tai t-paita Pelikaani-logolla ja omalla nimellä.
136. Ari14.1.2020 klo 17:41
Tuossa vaiheessa itse sain koostamisesta korkeintaan kiitoksen. RA:n poistumisen myötä sekin on jäänyt.
137. Ylläpito14.1.2020 klo 17:54
Kaikki ahkeroineet voivat lähettää pyynnön.
138. Ari14.1.2020 klo 18:00
Asia pihvi, kiitän jo etukäteen.
139. elukka14.1.2020 klo 19:58
Kiitos kiitos!
Säikeen 53 rakit ovat jo koko ketjun koosteessa, joten ne saa poistaa säikeen 54 alusta
140. Ylläpito14.1.2020 klo 21:08
Kiitos, hoidettu.

Ari palkittu anteeksipyynnöin.
141. Petteri Punakuono27.1.2020 klo 23:57
Voisiko Tapio päästä takaisin palstalle? Täällä on kovin tylsää. Koska esim. vallitseva piilosanamestari on kirjoittanut palstalle jotain? Kirjoitteli silloin tällöin, kun Tapio vielä kirjoitteli tänne. Älkää poistako tätä viestiä, vaan antakaa väen antaa kommenttinsa.
142. Funny28.1.2020 klo 00:32
Sitten saisimme takaisin ne ärsyttävät Tapion kiusaajatkin, joilla ei koskaan ollut mitään järkiasiaa, ja jotka poistuivat täältä ilmeisesti sinne minne Tapiokin. Tylsyydessä on omat hyvätkin puolensa.
143. Petteri Punakuono28.1.2020 klo 15:37
Viestin 142 lähettäjä taitaa olla oikeassa. Tapio suhtautuu täällä käsiteltäviin asioihin niin tulisella totisuudella ja vakavuudella, että hän saattaisi aiheuttaa vastareaktioita. Toisaalta eipä olisi sitten tylsääkään. Palstan omistaja toki päättää kuka tänne saa kirjoitella ja mitä.
144. pelaaja28.1.2020 klo 18:49
Ei täällä minun mielestäni ole tylsää.
145. Elva28.1.2020 klo 19:17
Mielestäni on sääli jos suhtautuminen tulisella totisuudella ja vakavuudella on kiellettyä. Mutta kun en ole kokenut Tapion aikoja, niin on vaikea ottaa kantaa.
146. Rampe28.1.2020 klo 19:41
Tiedä tuosta suoraan sanomisestakaan. Itseäni ärsytti se, että tapio/Tapio alkoi säikeen otsikosta piittaamatta kirjoittaa aivan eri aiheesta.
Ja kieltämättä harrastus on karannut lapasesta hulluuden puolelle kun säikeessä kiuin säikeessä alkoi joka toinen kommentti olla tapion.
Porttikiellon silti antaisin mieluummin muutamalle ihmistapoja oppimattomalle kommentoijalle kuin tapiolle joka ei tietääkseni loukannut ketään.
Ja sai trollauksellaan muutamia hyvinkin mielenkiintoisia keskusteluketjuja aikaiseksi.
147. Petteri Punakuono28.1.2020 klo 22:14
Lukekaapa tämä säie:

http://www.sanaristikot.net/keskustelut/?id=9242

Tylsää ei ole, mutta halutaanko tätä lisää? Saattaisin kyllä halutakin tälle tylsälle palstalle. Eki tietenkin päättää.
148. Funny28.1.2020 klo 22:30
Loputon yhdestä asiasta jankkaaminen se vasta tylsää onkin. Ihmettelen, kuka nauttii tuollaisen lukemisesta.
149. Petteri Punakuono28.1.2020 klo 22:45
Tämä Funny on kyllä oikeassa.
150. Uuge28.1.2020 klo 22:55
Olipa valinta Petteriltä. Ei kai kukaan tuollaista halua enää lukea? Sitä on jo täällä riittämiin. Jota tätä tylsänä pitää, voi lukea niitä uudelleen.
151. Jaska29.1.2020 klo 00:26
Kirjoitettu on läppäriin
täyttymys piiliksen lain...
152. Matti29.1.2020 klo 00:47
En ole kaivannut.
153. Jaska29.1.2020 klo 00:50
...vai tablettiko se oli.
154. spa29.1.2020 klo 10:47
Minä olen hiukan kaivannut Tapiota, onhan hän tosi hyvä ratkoja. Nyt käyn lukemassa hänen kommenttejaan lähinnä SK-ristikoista hänen sanaristikkofoorumistaan. Jospas vaikka koeajalle?
155. elukka9.5.2020 klo 11:28
Muut eläimet -ketjun osan 18 kooste on osan 19 alussa ja siirrettävissä koko ketjun koosteeseen.
156. Ylläpito9.5.2020 klo 14:49
Kiitos, kohta hoituu,
157. elukka8.7.2020 klo 11:49
Kissaketjun osan 28 kooste on osan 29 alussa ja siirrettävissä koko ketjun koosteeseen.
158. Ylläpito8.7.2020 klo 11:55
Kiitos, hoidettu.
159. elukka17.8.2020 klo 17:49
Rakkikoiraketjun osan 54 kooste on osan 55 alussa ja siirrettävissä koko ketjun koosteeseen.
160. Ylläpito17.8.2020 klo 18:39
Kiitos! Pane viestiä, jos haluat aineellista palkkiota.
161. elukka18.8.2020 klo 10:02
pannaan jos panettaa
162. elukka27.8.2020 klo 16:41
Muut eläimet ketjun osan 19 kooste on osan 20 alussa ja siirrettävissä koko ketjun koosteeseen.
163. Ylläpito27.8.2020 klo 17:24
Kiitos hoidettu.
164. Jaska15.9.2020 klo 22:10
Onko vika minun koneessani vai missä, kun tavan takaa tulee punainen teksti: Viestin lähetys epäonnistui. Yritä uudelleen!

En ole robotti -ruutua ei ole näkyvissä näiden ärsyttävien ilmoitusten yhteydessä.
165. Jaska16.9.2020 klo 09:09
Oli sekava purkaus. Toivon siis asiantuntijan näkemystä häiriötilanteen syystä. Siinä en siis voi klikata robottiruutua, koska se ei ole tullut normaaliin tapaan näkyviin. Muilta ei ole näkynyt valituksia, joten vika lienee minun koneessani. Mitä sille pitäisi tehdä?
166. PM16.9.2020 klo 09:20
Jaska,
En tiedä voinko auttaa mutta voisi kannattaa kokeilla jollakin toisella selaimella.
Eri selainten - Edge, Firefox, Chrome - kokeilu on Internet - epäselvyyksissä useinkin yksi ensi toimenpiteitä.
167. Jaska16.9.2020 klo 11:40
Kiitos. Varmuuden pyydän osaavamman apua, kun tulee käymään.
168. Jaska16.9.2020 klo 11:41
Siis minua osaavamman:)
169. Lars16.9.2020 klo 15:41
Jaska, hyvinhän nuo viestit täällä näkyy ?
170. Jaska16.9.2020 klo 19:05
Joo, sitten kun ne onnistuu lähettämään.

No niin, tähän tuli herja, että yhteys repatchaan ei onnistu. Yritä myöhemmin uudestaan. Ei eka kerta sekään.
171. pius19.9.2020 klo 09:46
Jaska Onko nettiyhteydessä ongelmia. Olen huomannut saman Kun yhteys on huono, niinkuin Elisalla on! Pakko vaihtaa operaattoria.
172. Jaska19.9.2020 klo 10:28
Ongelmia on. Lähes päivittäin kone ilmoittaa, ettei yhteys Googleen onnistu. Useimmiten sitten onnistuu muutaman minuutin odottelun jälkeen. Joskus menee pitempäänkin. Operaattori on Telia.
173. Jaska19.9.2020 klo 10:35
Ja tamppuilu alkoi puolisen vuotta sitten. Tämäkinköhän siis koronan vaikutuksia.
174. Jaska19.9.2020 klo 10:36
Temppuilu, ei tamppuilu eikä tumppuilukaan.
175. elukka22.9.2020 klo 12:11
Hevonvitjan osan 8 kooste on osan 9 alussa ja siirrettävissä koko ketjun koosteeseen.
176. Ylläpito22.9.2020 klo 12:29
Kiitos, hoidetaan piakkoin.
177. Romero23.9.2020 klo 22:36
Jaska, _kone_ tuskin ilmoittaa että googleen ei saa yhteyttä, vaan nettiselain. Käytätkö mahdollisesti Firefoxia? Siinä voi esiintyä että esim google.fi lakkaa vastaamasta, mutta vaikkapa google.com tai google.de toimivat ja muutkin sivustot. Selaimen uudelleenkäynnistys auttaa, tai joskus 5-15min odottelu. Tunnettu ongelma. Selaimen asetuksissa on vikaa, joskus harvoin palomuurissa. Perimmäinen syy on kohteen turvatarkisteen vanheneminen / virhe sen käsittelyssä.
178. iso S14.12.2020 klo 12:09
Mikähän vaivaa säiettä 1017, onko ongelma yksityinen vai yleinen? Olen kokeillut kolmella eri selaimella eikä siihen tule kommenttikenttää. Viereisiä numeroita (1016 ja 1018) pääsisi kommentoimaan, mutta kun niihin ei ole mitään sanottavaa.
179. Ylläpito14.12.2020 klo 12:19
Se oli ketjujen koosteissa, varmaan robottihyökkäysten takia. Nyt taas muissa aiheissa.
180. iso S14.12.2020 klo 18:48
Kiitän ripeästä reagoinnista tähän ei niin kauhean tärkeään asiaan. Eipä tullut tuo selitys mieleen. Testasin ja tosi on, voi kommentoida.
181. Ylläpito14.12.2020 klo 19:06
http://www.sanaristikot.net/keskustelut/?id=3021

Iso Ässä (Kalle Väänänen/Erkki Vuokila)

Meidän suosikki ei ole marjaana,
ei RA eikä Libero.
Ei kooltansa ole kovin pikkuinen,
ei hento eikä hontelo,
vaan se Iso Ässä on,
vaan se Iso Ässä on.
Ja sen Ison Ässän rinnalla
ylläpito onpi huoleton.

Meidän suosikki painavi sanoiltaan
satakolmetoista kiloa.
Ja tarpeeksi aivan hän tarjoaa
meille onnea ja iloa,
kun se Iso Ässä on,
kun se Iso Ässä on.
Ja sen Ison Ässän rinnalla
ylläpito onpi huoleton.

Meidän porukkamme ihmisiä harmittaa
niin haikiasti tosiaan.
Sillä harvoilla miehillä hallussaan
on ilmaisuja moisia,
kuin se Iso Ässä on,
kuin se Iso Ässä on,
sillä Ison Ässän rinnalla
ylläpito onpi huoleton.

Kun linjoilta päästään me lähtemään
pois Ässän luota lomalle,
niin sydämemme haluja me haastellaan
sille Ässällemme omalle.
Kovin isohan se Ässä on,
hieman isohan se Ässä on.
Mutta Ison Ässän rinnalla
ylläpito onpi huoleton.

Ja kun vuosia jatkaa me jaksamme
tätä toveruutta katkoista,
niin saittimme täyttyvi pienistä
mielipiteistä ja faktoista.
Kovin isohan se Ässä on,
hieman isohan se Ässä on.
Mutta sittenpä Ässän sanoissa
ilo lepattavi loputon.

Kovin isohan se Ässä on,
hieman isohan se Ässä on.
Mutta sittenpä Ässän sanoissa
ilo lepattavi loputon.
182. iso S15.12.2020 klo 10:18
Taidatko sen sen selkeämmin sanoa? Koen tulleeni myötäkarvaan silitetyksi. Sauli ei myöntänyt minulle tänäkään vuonna kiitosta eikä kunniaa, mutta pitäköön tunkkinsa, tämä maistuu paremmalle.
183. Isel16.12.2020 klo 12:14
Ylläpito,
mistähän johtunee, että tavan takaa viime aikoina tullessani tälle sivustolle, saan herjan, että yhteys ei ole suojattu...nytkin näyttää varoituskolmiota...olen ottanut kuitenkin aina riskin....? Jokin TSL-salaus vai mikä vanhentunut tai jotain....en näistä ymmärrä...
184. Ylläpito16.12.2020 klo 12:20
Monella sivustolla on tuo sama viesti. Asiaa ollaan kaiken muun kiireen ohella kyllä korjaamassa. Varsinaista vaaraa täällä käymisessä ei ole.
185. Isel16.12.2020 klo 13:04
Kiitos Ylläpito nopeasta ja huojentavasta vastauksesta!????
186. Isel16.12.2020 klo 13:05
Nuo kysymysmerkit ovat turhat! Laitoin hymy-hymiön ja se näkyy kyssäreinä...voi tätä digiaikaa..!
187. Jiikoo16.12.2020 klo 13:54
Lainaus: 186. Isel 16.12.2020 klo 13:05
Nuo kysymysmerkit ovat turhat! Laitoin hymy-hymiön ja se näkyy kyssäreinä...voi tätä digiaikaa..!

Samaan olen törmännyt minäkin. Käsittääkseni tämän saitin käyttämä tekniikka ei tue niin laajaa merkkivalikoimaa, että hymiötkin olisivat mukana. Lukijat saavat tulkita kirjoittajan yrittäneen turhaan käyttää jotakin muuta merkkiä kuin kysymysmerkkiä. Maailmassa lienee vaarallisempiakin asioita.
188. Clas16.12.2020 klo 16:32
Minulla nuo herjat alkoivat kun päivitin käyttöjärjestelmän puhelimeen (iOs 14.1)
189. Leku16.12.2020 klo 16:37
Mitähän kuuluu uusimmalle (1/21?) Pupelle? Ei näy mitään mainintaa täälläkään kuten tavallisesti. Onko jo kaupoissa/kioskeissa?
190. Ylläpito16.12.2020 klo 16:41
Tänään on tullut ekoille ilmeisesti. Huomenna ja ylihuomenna viimeistään pitäisi olla perillä, mutta postistahan ei tiedä.
191. Leku16.12.2020 klo 16:49
Kiitos, eipä muuta kuin kauppaan : ).
192. Jiikoo12.1.2021 klo 07:41
Mikä on ajankohtainen tilanne Ristikkorengin osalta? Adobe on lakkauttanut Flash-tuen ja tästä päivästä (12.1.2021) alkaen blokannut Flash-alustan käytönkin sitä käyttävissä sovelluksissa, mm. Ristikkorengissä. Pitikö siitä tulla uusi versio jollakin muulla alustalla ja milloin?
193. Ylläpito12.1.2021 klo 08:07
Tapahtumassa on muttei ihan lähiviikkoina.
194. Oispa12.1.2021 klo 12:36
Ristikkorenki aukesi aamulla Flashfox -Apsin alta Android tabletissa. Lataa GooglePlay stä. Kun Flashfox aukeaa, kirjoita osoitekenttään ristikkorenki.net. Näppäimistön saat tökkäämällä ”Toggle keyboard” nappulaa.
195. Jiikoo12.1.2021 klo 12:59
Oispa, kiitos vinkistä! Sain noilla eväillä Flashfoxin asennetuksi ja Ristikkorengin avausnäyttökin ilmestyi näkyviin, mutta käynnistyspainikkeen klikkaus palautti minut GooglePlayhin. Pitäisikö minulla olla Firefox´kin asennettuna? Läppärissä olen käyttänyt selaimena Edgeä enkä ole pahemmin perehtynyt Firefoxiin. Android-luurilla en käytä nettiä paljoakaan enkä ole millään muotoa IT-nörtti, vaikka olenkin käyttänyt omia PC-koneita MS-DOS-ajoista lähtien, yli 32 vuoden ajan.
196. Oispa12.1.2021 klo 13:25
Android-tabletissa tuo näyttää toimivan. Muista en tiedä. Yritän vielä asentaa sen PC lle Windows 10 en. Vaatii jonkun 500 megan tiedoston, jotta osaa pyörittää flasfoxia. Kokeilut hyytyvät tällä kertaa lumitöihin.
197. iso S13.1.2021 klo 14:51
Läppärillä siinä ei kai ole perusselailussa käyttäjän kannalta mitään oleellista eroa, käyttääkö Edgeä vai Firefoxia. Itse olen tottunut käyttämään Firefoxia, kun aikoinaan IE:tä haukuttiin turvattomaksi ja hakkereiden päämaaliksi. En ainakaan saanut mitään traumoja kun vaihdoin selainta, ja minuakin epänörtimpi vaimo otti vaihdon vastaan nikottelematta.

Kännykällä en edes tiedä mitä käytän (sen verran kuin käytän). Menen alkunäytössä olevan Google-hakukentän kautta ja ja kännykkä käyttää ties mitä selainta.

Pikaisella vertailulla näyttää siltä että Firefox käyttää enemmän muistia kuin Edge. Kun avaan molemmissa tämän sivuston ja toiseen välilehteen Iltiksen tuoreimmat, Tehtävienhallinnan mukaan Firefox nappaa muistia noin 555 MB (lukema hiukan vaihtelee, jokin siellä elää) ja Edge vähän noin vajaat 246 MB. Tällä muistinkäytöllä voi olla suurikin merkitys, jos on tapana pitää useita isoja ohjelmia auki ja koneessa on muistia vähemmän kuin paljon.
198. Oispa16.1.2021 klo 12:11
Ristikkorenki alkoi pelittämään. Asensin kannettavaan windows10 pc-hen ensin Memuplay android -emulaattorin (n. 500mb). Siellä avautui GooglePlay, josta yritin asentaa Flashfox -selaimen. Asentui kyllä, mulla ei pysynyt "päällä". Haeskelin sitten Flash -selainta, jolloin Puffin -niminen tekele näytti toimivan. Siinä Ristikkorenki toimii, mutta haittana ovat runsaat mainokset. Puffin lienee siis syytä jättää väliin, jollei halua tulla hakkeroiduksi.

Kaikenkaikkiaan Ristikkorengin pyörittäminen emulaattorisofta-alustalla oli kankeaa, joten jään odottamaan luvattua Flash -korjausta ohjelmaan. Lumitöitä sen sijaan tein/teen mielelläni.
199. ++juh16.1.2021 klo 16:04
Uusissa Flashin versioissa on "aikapommi", joka estää sovelmia käynnistymästä. Aikapommin saa kuitenkin väliaikaisesti purettua:

0. mene sivulle http://ristikkorenki.net
1. käännä koneesi kellonaika vuosi taaksepäin
2. klikkaa "Käynnistä ristikkorenki.net"
3. käännä koneesi kellonaika takaisin nykyhetkeen, jotta muut ohjelmat eivät sekoa
200. Oispa16.1.2021 klo 17:46
+++juh, No niinpä toimiikin! Eipä tullut edes mieleenkään kokeilla tuota vanhaa konstia. KIITOS.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *