KESKUSTELUT > MUUT AIHEET > LYIJYKYNÄONGELMIA

8604. Lyijykynäongelmia

Teppo Turja10.10.2015 klo 07:55
Päällystetty paperi on ristikon täyttämisen kannalta ongelmallinen. Jälki ei tahdo jäädä ainakaan lyijykynästä. Tilannetta pahentaa oleellisesti, kun tietyt sanat/lauseet pitäisi kirjoittaa painovärin päälle. Jos ja kun näitä korostuksia on pakko käyttää, olisi suotavaa, että viimeistään taittovaiheessa väri olisi vaalea eikä 100-prosentisesti peittävä. Sellaiseen ei kuulakynäkään tahdo tarttua.
2. Juhani Heino10.10.2015 klo 17:36
Totta. Jos noin on päässyt käymään, pitää valita pehmeä kynä eli reilusti B:n suuntaan.
3. Tarja5.10.2018 klo 19:17
Sain Suomen Kuvalehden näytenumeron. Ristikko ja piilosana olivat mukavia ja laadukkaita. Mutta se kiiltävä paperi. Kun on tottunut Iltiksen pehmeään paperiin, niin tuon kiiltävän kanssa meinasi mennä hermot. Lyijykynästä jäi juuri ja juuri jälki. Enkä minä ainakaan Liljeroosin kolmetähtistä ala kuulakärkikynällä tekemään. Pehmeämpää lyijykynääkään ei tähän hätään löytynyt. Esim. Apu-lehden, joka on myös aikakauslehti, paperi on sopivan pehmeää lyijykynällekin. No, ei minusta SK:n tilaajaa tule muutenkaan, joten turhaahan tämä napina on. Kunhan kirjoitin.
4. iso S6.10.2018 klo 20:31
Jos kiiltävien paperien kanssa sattuisi tulemaan enemmän ongelmia, niin siihen on muitakin ratkaisuja kuin B-luokan lyijykynä.

Jotkut käyttävät korjausteippiä.

Hyvin varustetuista kirjakaupoista saa Pilot Friction -kuulakärkikyniä, joiden jäljen voi pyyhkiä kynän päässä olevalla "kulumattomalla" kumilla. Toimii hyvin ainakin tuoreeseen jälkeen.

Muutamalla kympillä saa monitoimiprintterin, jolla ristikon voi kopioida nappia painamala kiiltelemättömälle paperille. Oma vanha printteri hajosi jkolmisen viikkoa ja ostin tilalle Mammuttimarkkinoilta vajaalla neljälläkympillä korvaajan, joka tekee vähintään yhtä selvää jälkeä kuin entinen.

No, ei sinusta siis SK:n tilaajaa tule, joten turhaahan tämä on. Kunhan kirjoitin.
5. Jaska6.10.2018 klo 20:53
Onpa niinkin. Se on turhan vaivalloista ja kallista. Lehti löytyy kirjastosta, ja ristikon voi kopioida siellä ilmaiseksi.
6. Tarja6.10.2018 klo 21:02
Meillä kirjastossa kopiointi on maksullista.
7. iso S7.10.2018 klo 10:38
En ymmärrä. Mikä siinä kotona kopioimisessa on sen vaivalloisempaa kuin kirjastossa? Samalla tavalla laitetaan lehti koneeseen ja painetaan nappia eikä tarvitse lähteä minnekään. Onko se vaivalloista, että kotona pitää itse hankkia paperia ja laittaa sitä koneen syöttökaukaloon, kun kirjastossa sen hoitaa henkilökunta? No, onhan se hankalaa että muutaman sadan tulostetun sivun jälkeen pitää löytää kauppa tai verkkokauppa joka myy koneeseen sopivia värikasetteja ja ne pitää vielä osata laittaa tyhjentyneen kasetin tilalle.

Mikä siinä kotona kopioimisessa on kallista? Paperi maksaa noin sentin per arkki, muste muutaman sentin. Printteri on hyvä olla kotona joka tapauksessa, aina silloin tällöin sille on muutakin käyttöä. Jos kotona on jo printteri, erilliseen skanneriin tai skannaus/kopiointitaitoiseen printteriin uhrattu 40 euroa on tietysti iso ja turhalta tuntuva investointi.

[Kehua retostamisen lisäksi pitää kertoa, ettei se uuden laitteen käyttöönotto ole aina plug and play, vaan joskus plug and pray. Tämä hankkimani härveli piti tapanaan mennä offlineen, jos se oli pitemmän ajan (useita tunteja) käyttämättömänä. Mitään muuta keinoa saada sitä online-tilaan en löytänyt kuin laitteen uudelleen asentaminen. Sama laulu ja leikki, asensinpa sen toimimaan langattomasti tai usb-kaapelilla. Laitteen pitäisi osata käynnistyä tulostaessa automaattisesti vaikka virta on kytketty pois. Nyt se on pelittänyt, kun laitoin printterin asetuksista pois päältä automaattisen virrankatkaisun ja päälle automaattisen käynnistymisen. Nämä piti tehdä silloin kun laite oli online-tilassa eli melko pian asentamisen jälkeen. Jos se ehti offlineen, se ei enää ottanut asetusten muutoksia vastaan - sehän oli offline! Netistä löytyi hyödyttömiä neuvoja, jotka elivät Windows 7 -aikaa. Piti mukamas mennä ohjauspaneelin asetuksissa sellaisiin kohtiin joita ei ole enää olemassakaan. Varsin kiusallista, kun en ole mikään pc-partion ansiomerkein palkittu nörtti.]
8. Jukkis7.10.2018 klo 12:43
Mietinkin taannoin, että etsiskö laatikoista pehmeämmän kynän, muistelen että ainakin 2B-kyniä on josssain jemmattuna. Mutta nytpä tulikin esille että "on muitakin ratkaisuja kuin B-luokan lyijykynä". Siispä kauppaan printteriä ostamaan.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *