KESKUSTELUT > RISTIKOT > VANHAT RISTIKOT

10622. Vanhat ristikot

Aloittelija16.11.2020 klo 12:03
Hei. Tietääkö kukaan mistä saisi tilattua vanhoja helppoja ristikkolehtiä. Vanhoilla tarkoitan sitä että palkintoja ei enään voi saada ja olisivat vähän edullisempia. Tarkoitus olisi tilata isompi satsi erilaisia lehtiä. Ainut minkä löysin oli pelikaani ristikoitten sivuilla.
2. iso S17.11.2020 klo 16:31
Kirppiksiltä saattaa löytyä. Asia erikseen on, miten ne ovat sinne päätyneet. Pelikaanit olisi muuten laadukas valinta, mutta "helppo" ja "Pelikaani" eivät oikein istu samaan lauseeseen, kun Musta kuoli kuutisen vuotta sitten. Passelissa voi olla pari riittävän helppoa tehtävää, Punaisen tehtäviä voi luonnehtia helpoksi vain ääripaatunut ratkoja tai patologinen valehtelija.

Asia erikseen on hinnoittelu. Pelikaaniristikkojen sivustolta: "Tavallinen tilaus on 10 lehteä, jolloin hinta on 20 € + postikulut. Myös muun kokoiset tilaukset ovat mahdollisia." Isomman satsin tilaaja voi päästä neuvottelemaan hinnasta, mutta tuollaisessa erässä kappalehinnaksi tulee yli 2 euroa. Lehtihyllystä löytyy uusiakin lehtiä alle kolmella eurolla. Monen kannessa on sana "helpot". Kaikkien sisällöstä ei ehkä tule mieleen sana "hyvä". Nopea silmäily saattaa antaa laadusta oikean mielikuvan, mutta todellisuus paljastuu vasta ratkomalla.

Jos sitä isoa määrää ei ole pakko saada kerralla, niin ehkä kannattaa ostaa muutamia uusia ja sitten jatkossa pudottaa pois ne joiden laatu ei miellytä. Näin tulet tukeneeksi ristikkoalaa ja valikoivuudella osallistut laadun palkitsemiseen.
3. Eikka17.11.2020 klo 17:08
Lainaus: 2. iso S 17.11.2020 klo 16:31
Lehtihyllystä löytyy uusiakin lehtiä alle kolmella eurolla. Monen kannessa on sana "helpot". Kaikkien sisällöstä ei ehkä tule mieleen sana "hyvä". Nopea silmäily saattaa antaa laadusta oikean mielikuvan, mutta todellisuus paljastuu vasta ratkomalla.

Minulla oli taas tilaisuus tutustua tällaisiin vähemmän hyviin. Silmäillessä kannattaa kiinnittää myös painoasuun. En tiedä takaavatko hyvät piirrokset ja selkeä kirjoitusasu mitään, mutta näyttää siltä, että suttuinen ulkoasu ennustaa vähemmän viihdyttävää ratkontaa. Helpohko ristikko voi olla myös varsin hauska. Tästä esimerkkeinä SK:n monet yksitähtiset.

Jos oikein halvalla haluaa päästä, niin saahan netistä tulostettua juurikin noita helppoja ristikoita. Ja tulostamatta voi ratkoa HS:n 5x5-miniristikoita. Kuitenkin ostamalla "antaa äänensä" hyvien ristikoiden puolesta. Toimii myös toisin päin: itse lopetin HS-Teeman tilaamisen, kun ristikot loppuivat siitä. Saman voi tehdä itse HS:lle, jos maanantain arkipalstat loppuvat.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *